nosstrom Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλημέρα σας εδώ και 1 μήνα έχω στήσει ένα HT 5.0.2. με upfiring atmo alteco c1 , Zensor 5, spektor1 suround και pico vokal με Denon 2600h ενισχυτή. Ενώ είχα διαβάσει το manual του ενισχυτή δεν είχα προσέξει οτι οι ρυθμίσεις του στα ηχεία είναι στα 8ohm by default, τα ηχεία μου όμως είναι στα 6ohm.Θεώρησα οτι μιας και παίζει 4-6-8 ohm θα ρυθμίζεται μονο του. Μετά απο διάβασμα ευτυχώς έπεσα σε αρθρο του Denon που έλεγε before you connect και πήγα και το έβαλα στα 6ohm, μπορώ να πω οτι είδα αισθητή διαφορά, τα ηχεία ειναι πιο ζωντανά τώρα στις χαμηλές εντάσεις. Δεν έπαιξα καθόλου σε υψηλές εντάσεις αυτό το διαστημα, ο ενισχυτή ειναι μια χαρά δε τον ζόρισα άντε μια δυο φορές να έδωσα παραπάνω ένταση, ουτε έχει σβήσει καθόλου απο θερμοκρασία. Υπάρχει μια στο εκατομύριο να έχουν χάσει την αποδοσή τους τα ηχεία, να μην αποδίσουν το μέγιστο ή να έχει προξενήσει προβλημα που θα φανεί σε βαθος χρόνου διότι είναι σε φάση στρωσίματος τα ηχεία τώρα υποθέτω.Έχω διαβάσει για τα ohm κλπ στο νετ αλλά πουθενά δεν έχω βρει απάντηση 100% σε αυτό το θέμα. Ηταν να πάω στον ενισχυτή Denon 3600h για να αναβαθμίσω σε 7.1.2 αλλά η τιμή του ειναι διπλάσια και λόγω χώρου δε νομίζω πως αξίζει τα 600+ € για ένα κανάλι ακόμα που θέλω μιας και ο χώρος μου είναι 25 τεραγωνικά + διαδρομο προς υπόλοιπο σπίτι και κουζινα δε χάνω σε αίσθηση και ήχο, ο χώρος γεμίζει, είμαι πολύ ικανοποιημενος για τα χρήματα ακόμα και για τα alteco c1 που υποτίθεται για atmos θα ήταν καλύτερα να βάλω ceiling ηχεία.Οπότε το καλύτερο θα ήταν να δώσω αυτα τα χρήματα να πάρω ενα καλό Subwoofer ώστε να συμπληρωθεί το συνολο και να γεμίζει ο ήχος απο χαμηλά. Το δύσκολο αυτη τη στιγμή ειναι η επιλογή του subwoofer, έχω δεί https://www.skroutz.gr/s/4821670/Monitor-Audio-MRW10.html#specs https://www.skroutz.gr/s/341638/Klipsch-SW-110.html#specs https://www.skroutz.gr/s/11579720/SVS-PB-1000.html https://www.skroutz.gr/s/11579691/SVS-SB-1000.html https://www.skroutz.gr/s/4575931/Dali-SUB-E-9-F.html To budget μου ειναι μέχρι 600€ το προβλημα ειναι οτι έχω θέμα χώρου, το pb1000 είναι ported είναι τεράστιο απ οτι διαβάζω φοβερο ομως, το sb1000 είναι sealed είναι μέν μικροτερο στα ίδια λεφτά πέφτει απότομα στα χαμηλά για ταινιες είδα, δε ξέρω, το dali 9''η 12'' για τα χρήματα σε σχέση με τα άλλα 2 δεν αξίζει και τις επιδόσεις μαλλον,το klipsch πέφτει χαμηλα καλό μεγεθος δε ξέρω και το monitor audio αρκετά φθηνό το θεωρούν entry level στα 250€ ομως με βάζει σε σκέψεις. Δε ξέρω για το χώρο μου τι θα παίξει καλύτερα επίσης το πλάτος ειναι το θέμα στο woofer για το χώρο μου και οχι το ύψος. Κάπου στα 30-35cm πλατος βαρια θα ήταν ok. Έχετε κάποια συμβουλή να μου δωσετε . Σας Ευχαριστώ. Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2020 από nosstrom 1
slk200gr Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 φιλε μου δες αυτο που πηρα εγω ,https://www.amazon.de/dp/B00OOQRI9M/?coliid=IVW8TNEX651XY&colid=14Z4EEQP32BLF&ref_=lv_ov_lig_dp_it&th=1, ειναι απιστευτο ,εχω παθει πλακα,450ε+50 περιπου τα μεταφορικα εισαι στα 500 ε ,12ιντσο-600 watt ,αυτα που εβαλες ειναι ψοφιμια μπροστα του ,αρκει να εχεις τον χωρο
nosstrom Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 6 ώρες πριν, slk200gr είπε φιλε μου δες αυτο που πηρα εγω ,https://www.amazon.de/dp/B00OOQRI9M/?coliid=IVW8TNEX651XY&colid=14Z4EEQP32BLF&ref_=lv_ov_lig_dp_it&th=1, ειναι απιστευτο ,εχω παθει πλακα,450ε+50 περιπου τα μεταφορικα εισαι στα 500 ε ,12ιντσο-600 watt ,αυτα που εβαλες ειναι ψοφιμια μπροστα του ,αρκει να εχεις τον χωρο Σε ευχαριστώ !!
https Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Αν υπάρχει επιλογή, σχεδόν πάντα προτιμούμε (στην έξοδο του ενισχυτή) το μικρότερο φορτίο (Ohm) διότι τα περισσότερα ηχεία ακόμη και 8 Ohm Rated να είναι, σε πολλές συχνότητες το φορτίο πέφτει πολύ παρακάτω. Επιπλέον τα περισσότερα Ampere που δίνει με αυτή την επιλογή ο ενισχυτής είναι προς όφελος των δυναμικών. Τα ηχεία δεν έχουν πάθει τίποτα. Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2020 από https
TEOKOS Δημοσ. 7 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2020 Μην τρελαίνεσαι ,τίποτα δεν έπαθαν τα ηχεία σου. Το switching σε χαμηλότερα ohm περιορίζει το ρεύμα που δίνει ο ενισχυτής στα ηχεία για να μην του τινάξουν τα πέταλα όταν τα ηχεία γίνουν μεγάλο φορτίο σε μεγάλες εντάσεις. https://www.audioholics.com/audio-amplifier/impedance-selector-switch-1 Άρα περιορίζουν τις δυνατότητές του. Ο ενισχυτής σου όμως δεν έχει και τα σοβαρά ρεύματα γιαυτο και η σκέψη σου για sub είναι σωστή όχι μόνο για τονώσεις τις χαμηλές συχνότητες αλλά και να τον απελευθερώσεις από τις ενεργοβόρες 80hz και κάτω. Η επιλογή sub είναι πιο δύσκολο κομμάτι από την επιλογή ηχείων. Να έχεις υπόψιν ότι ότι το απολύτως ιδανικό θα ήταν ότι έδωσες για τα ηχεία να δώσεις σε sub. Περίγραψε τον χώρο σου
nosstrom Δημοσ. 3 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 7/3/2020 στις 11:42 ΠΜ, TEOKOS είπε Μην τρελαίνεσαι ,τίποτα δεν έπαθαν τα ηχεία σου. Το switching σε χαμηλότερα ohm περιορίζει το ρεύμα που δίνει ο ενισχυτής στα ηχεία για να μην του τινάξουν τα πέταλα όταν τα ηχεία γίνουν μεγάλο φορτίο σε μεγάλες εντάσεις. https://www.audioholics.com/audio-amplifier/impedance-selector-switch-1 Άρα περιορίζουν τις δυνατότητές του. Ο ενισχυτής σου όμως δεν έχει και τα σοβαρά ρεύματα γιαυτο και η σκέψη σου για sub είναι σωστή όχι μόνο για τονώσεις τις χαμηλές συχνότητες αλλά και να τον απελευθερώσεις από τις ενεργοβόρες 80hz και κάτω. Η επιλογή sub είναι πιο δύσκολο κομμάτι από την επιλογή ηχείων. Να έχεις υπόψιν ότι ότι το απολύτως ιδανικό θα ήταν ότι έδωσες για τα ηχεία να δώσεις σε sub. Περίγραψε τον χώρο σου Καλημέρα ΤΕΟΚΟS, καταρχάς σε ευχαριστώ που μου απαντάς και βοηθάς και σε άλλα post που έχω κάνει οχι μόνο εσύ αλλα και άλλοι που έχω δεί . Αρχικά απο άγνοια είχα αφήσει τον ενισχυτή στα 8ohms θεωρώντας οτι ο ενισχυτής θα επιλέξει πόσα ohms και πότε. 🤪 Άνοιξα το manual και διαβασα και διαπίστωσα πως έπρεπε να τα ρυθμίσω. Η μετάβαση απο τα 8Ohms στα 6Ohms προσωπικά την κατάλαβα, τα ηχεία είναι πιο δυναμικά , αλλά όχι τόσο ποιοτικά ,κάποιες στιγμές με προβληματίζουν λίγο, στα 8Οhms o ήχος ήταν πιο ποιοτικός στα αυτιά μου και με περισσότερη λεπτομέρεια απλά είχε τύχει να μου κλείσει κάποια στιγμή ο ενισχυτής, απο εκεί το πείρα χαμπαρι και άρχισα να το ψάχνω διάβασα και άλλαξα τα ohms απο τότε δεν έχει κάνει τα ίδια. Πείρα ένα sub dali e12f το βρήκα σε προσφορά και μπορώ να πώ δε το μετάνιωσα κατεβαίνει στα 28 hz( 30hz θα πω καλύτερα) δένει με το χώρο και τα υπολοιπα ηχεία και η μεταβάση απο τα ψηλά στα χαμηλά με έχουν εντυπωσιάσει ,το localize στα 100hz crossover ανύπαρκτο και το σύστημα στα χαμηλά και ψηλά ακούγετε σαν ένα. Ευτυχώς με φώτισε ο θεός και δε πείρα το SVS θα με πλακώνανε οι γείτονες... Γενικότερα είμαι σε φάση πειραματισμού , εδώ τα χαλιά βγάλαμε και κατάλαβα αμέσως διαφορά 😆 θέλω επίσης να ρυθμίσω με κάποιο τρόπο το ύψος των ηχείων, θέλω 10cm+ να βάλω spikes ? . Υψος ακρόασης 0.95 σε χαλαρή στάση , ηχεία μπροστά Dali zensor 5 86cm , κεντρικό vokal 65cm, πίσω spektor 1 86cm τα έβαλα σε γωνίες που μπορώ να πω προσδίδει λίγη παραπάνω λεπτομέρεια στο μπάσο τόσο όσο θέλω, αυτό το έχω διαβάσει σε site δοκιμών και το έκανα, είμαι ευχαριστημένος, για τόσο φθηνά ηχεία, τα atmos alteco στο ταβάνι 2 μετρα υψος απο θέση ακρόασης στο σημείο που πρέπει και ειναι φοβερό, απλά είμαι εντυπωσιασμένος με το budget. Δυστηχώς το Dali vokal το έφερα απ έξω σε walnut (δυστηχώς) λόγω του οτι πλέον δε το έβρισκα κλειστό στο κουτί, ενώ τα άλλα ηχεία ειναι μαυρα ,ούτε και τα Zensor 1 έβρισκα και δε τα πείρα, δυστηχώς, αισθητικά δε με χαλάει ουτε και τρελένομαι απλά λέω κεντρικό ηχείο είναι ας ξεχωρίζει για να μη ξενερώσω 😁, Μπορώ να φέρω τα Zensor 1 απο Αμερική αλλά φτάνει όλα μαζί με έξοδα 450€ και λέω υπερβολή, δε νομίζω για Suround να αξίζει να δώσω τόσα παραπάνω χρήματα, τα spektor κανουν τη δουλεια ικανοποιητικά για 130€. Για crossover έχω το sub στα 100hz, zensor 5 90hz και τα υπολοιπα στα 100hz. Λίγο πιο χαμηλα στο μπροστα κομμάτι (woofer και zensor5) και στα υπολοιπα ηχεία οταν σταματήσει να δίνει το subwoofer. Στα 80hz δε μου καθότανε καλά στα αυτιά. Χαμήλωσα τα suround κατα 3db διότι η θέση ακρόαση ειναι 50cm απο το πισω τοίχο και η απόσταση των πίσω ηχείων με την θέση ακροασης ειναι 1.5μ για το λόγω αυτο ανέβασα λίγο distance αυξάνωντας το latency προσδίδοντας λίγο παραπανω χώρο "ψευδαίσθηση" οτι τα πίσω ηχεία ειναι πιο μακριά, εντυπωσιακό, ισοροπήθηκε η κατάσταση. Επίσης το Audyssey δε το εμπιστέυομαι για πολλούς λόγους, είτε διότι βάζει οτι να ναι crossover, είτε διότι βάζει παραπάνω db στα πίσω πάντως απο το αυτοματο σετάρισμα δεν έμεινα ικανοποιημένο. Θα πάρω dbμετρο αν έχετε να προτείνετε κάτι ,σκέφτηκα να βάλω το μικρόφωνο του audyssey σε κινητό με κανα app μπας και κάνω κάπως δουλίτσα στη περιπτωση που ένα dbμετρο των 20-30 € δε κάνει δουλειά. o χώρος ακρόασης ειναι 15τμ αλλα συνορέυει με κουζίνα, τραπεζαρία και χωλ συνολικα 35 + τμ , θεση ακρόασης είναι πίσω, 50 + cm απο το πίσω τοίχο, 3 m απο το μπρόστα συστημα (τηλεόραση μπροστινά ηχεία) και 3μ ταβανι . Τα ηχεία ειναι στα 6ohms να γυρίσω τον ενισχυτή στα 8ohms? Αν παίξω λίγο δυνατά στα 8ohms δίνεί 90-95w θα πάρω τα ηχεία στο χέρι ή τον ενισχυτή?Επίσης στην επιλόγή dynamic volume αν το βάλω στο Light ακούγεται κανονικά στο 33 volume ενω με αυτο off πρεπει να το ανεβάσω στο 40+ , στο dynanic EQ on ειναι κουραστικο στα αυτιά μου ασταθης μπασα και ένας θόρυβος απο όλα τα ηχεία το έχω off, μηπως ξέρουμε κάτι γι αυτό? Ευχαριστώ πολύ 😀 Επεξ/σία 3 Ιουνίου 2020 από nosstrom
logvphys Δημοσ. 4 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2020 Τον ενισχυτη τον βαζεις παντα στα πιο ψηλα ohms, για να σου δινει τα μεγιστα amperes.
CostasRompotis Δημοσ. 7 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2020 Ψόφιο το svs pb1000 σε σχέση με το Κλιπς που κάτω από 35Hz δεν ξέρει τι σημαίνει; Ο,τι να ναι διαβάζουμε εδώ μέσα.
nosstrom Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 Στις 7/6/2020 στις 11:59 ΠΜ, CostasRompotis είπε Ψόφιο το svs pb1000 σε σχέση με το Κλιπς που κάτω από 35Hz δεν ξέρει τι σημαίνει; Ο,τι να ναι διαβάζουμε εδώ μέσα. δε το έχω ακούσει δε ξέρω,προφανός θα εννοεις για το σχόλιο με το λίνκ του συμφορουμίτη, προσωπικά για το χώρο μου έκανα καλά και δε πείρα το SVS είναι και τεράστιο,θεωρώ 30-40-50 ειναι σημαντικές συχνότητες όπου το dali είναι άριστο, μικρότερο σε μεγεθος και δένει αισθητικά με τα υπόλοιπα.Τι να το κάνω κάτω απο 30 εώς και 19-18 αν δε μπορώ να το χρησιμοποιήσω ..για διαμέρισμα δε κάνει πάντως. Αν είχα άλλο χώρο πιο μεγάλο σε μονοκατοικία θα το σκεφτόμουν η θα έδινα παραπάνω και φυσικά το στήσιμο θα ήταν διαφορετικό σε όλο το συστημα. Για εμένα τελικά μετα απ ολα . η πρώτη ερώτηση σε συστημα ειναι.... για τι χώρο.?και μετα μουσική η home cinema και τι budget? Στις 4/6/2020 στις 10:13 ΠΜ, logvphys είπε Τον ενισχυτη τον βαζεις παντα στα πιο ψηλα ohms, για να σου δινει τα μεγιστα amperes. τα ηχεία δε θα την ακούσουν σε υψηλές εντάσεις?
TEOKOS Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 Στις 3/6/2020 στις 11:37 ΠΜ, nosstrom είπε Καλημέρα ΤΕΟΚΟS, καταρχάς σε ευχαριστώ που μου απαντάς και βοηθάς και σε άλλα post που έχω κάνει οχι μόνο εσύ αλλα και άλλοι που έχω δεί . Αρχικά απο άγνοια είχα αφήσει τον ενισχυτή στα 8ohms θεωρώντας οτι ο ενισχυτής θα επιλέξει πόσα ohms και πότε. 🤪 Άνοιξα το manual και διαβασα και διαπίστωσα πως έπρεπε να τα ρυθμίσω. Η μετάβαση απο τα 8Ohms στα 6Ohms προσωπικά την κατάλαβα, τα ηχεία είναι πιο δυναμικά , αλλά όχι τόσο ποιοτικά ,κάποιες στιγμές με προβληματίζουν λίγο, στα 8Οhms o ήχος ήταν πιο ποιοτικός στα αυτιά μου και με περισσότερη λεπτομέρεια απλά είχε τύχει να μου κλείσει κάποια στιγμή ο ενισχυτής, απο εκεί το πείρα χαμπαρι και άρχισα να το ψάχνω διάβασα και άλλαξα τα ohms απο τότε δεν έχει κάνει τα ίδια. Πείρα ένα sub dali e12f το βρήκα σε προσφορά και μπορώ να πώ δε το μετάνιωσα κατεβαίνει στα 28 hz( 30hz θα πω καλύτερα) δένει με το χώρο και τα υπολοιπα ηχεία και η μεταβάση απο τα ψηλά στα χαμηλά με έχουν εντυπωσιάσει ,το localize στα 100hz crossover ανύπαρκτο και το σύστημα στα χαμηλά και ψηλά ακούγετε σαν ένα. Ευτυχώς με φώτισε ο θεός και δε πείρα το SVS θα με πλακώνανε οι γείτονες... Γενικότερα είμαι σε φάση πειραματισμού , εδώ τα χαλιά βγάλαμε και κατάλαβα αμέσως διαφορά 😆 θέλω επίσης να ρυθμίσω με κάποιο τρόπο το ύψος των ηχείων, θέλω 10cm+ να βάλω spikes ? . Υψος ακρόασης 0.95 σε χαλαρή στάση , ηχεία μπροστά Dali zensor 5 86cm , κεντρικό vokal 65cm, πίσω spektor 1 86cm τα έβαλα σε γωνίες που μπορώ να πω προσδίδει λίγη παραπάνω λεπτομέρεια στο μπάσο τόσο όσο θέλω, αυτό το έχω διαβάσει σε site δοκιμών και το έκανα, είμαι ευχαριστημένος, για τόσο φθηνά ηχεία, τα atmos alteco στο ταβάνι 2 μετρα υψος απο θέση ακρόασης στο σημείο που πρέπει και ειναι φοβερό, απλά είμαι εντυπωσιασμένος με το budget. Δυστηχώς το Dali vokal το έφερα απ έξω σε walnut (δυστηχώς) λόγω του οτι πλέον δε το έβρισκα κλειστό στο κουτί, ενώ τα άλλα ηχεία ειναι μαυρα ,ούτε και τα Zensor 1 έβρισκα και δε τα πείρα, δυστηχώς, αισθητικά δε με χαλάει ουτε και τρελένομαι απλά λέω κεντρικό ηχείο είναι ας ξεχωρίζει για να μη ξενερώσω 😁, Μπορώ να φέρω τα Zensor 1 απο Αμερική αλλά φτάνει όλα μαζί με έξοδα 450€ και λέω υπερβολή, δε νομίζω για Suround να αξίζει να δώσω τόσα παραπάνω χρήματα, τα spektor κανουν τη δουλεια ικανοποιητικά για 130€. Για crossover έχω το sub στα 100hz, zensor 5 90hz και τα υπολοιπα στα 100hz. Λίγο πιο χαμηλα στο μπροστα κομμάτι (woofer και zensor5) και στα υπολοιπα ηχεία οταν σταματήσει να δίνει το subwoofer. Στα 80hz δε μου καθότανε καλά στα αυτιά. Χαμήλωσα τα suround κατα 3db διότι η θέση ακρόαση ειναι 50cm απο το πισω τοίχο και η απόσταση των πίσω ηχείων με την θέση ακροασης ειναι 1.5μ για το λόγω αυτο ανέβασα λίγο distance αυξάνωντας το latency προσδίδοντας λίγο παραπανω χώρο "ψευδαίσθηση" οτι τα πίσω ηχεία ειναι πιο μακριά, εντυπωσιακό, ισοροπήθηκε η κατάσταση. Επίσης το Audyssey δε το εμπιστέυομαι για πολλούς λόγους, είτε διότι βάζει οτι να ναι crossover, είτε διότι βάζει παραπάνω db στα πίσω πάντως απο το αυτοματο σετάρισμα δεν έμεινα ικανοποιημένο. Θα πάρω dbμετρο αν έχετε να προτείνετε κάτι ,σκέφτηκα να βάλω το μικρόφωνο του audyssey σε κινητό με κανα app μπας και κάνω κάπως δουλίτσα στη περιπτωση που ένα dbμετρο των 20-30 € δε κάνει δουλειά. o χώρος ακρόασης ειναι 15τμ αλλα συνορέυει με κουζίνα, τραπεζαρία και χωλ συνολικα 35 + τμ , θεση ακρόασης είναι πίσω, 50 + cm απο το πίσω τοίχο, 3 m απο το μπρόστα συστημα (τηλεόραση μπροστινά ηχεία) και 3μ ταβανι . Τα ηχεία ειναι στα 6ohms να γυρίσω τον ενισχυτή στα 8ohms? Αν παίξω λίγο δυνατά στα 8ohms δίνεί 90-95w θα πάρω τα ηχεία στο χέρι ή τον ενισχυτή?Επίσης στην επιλόγή dynamic volume αν το βάλω στο Light ακούγεται κανονικά στο 33 volume ενω με αυτο off πρεπει να το ανεβάσω στο 40+ , στο dynanic EQ on ειναι κουραστικο στα αυτιά μου ασταθης μπασα και ένας θόρυβος απο όλα τα ηχεία το έχω off, μηπως ξέρουμε κάτι γι αυτό? Ευχαριστώ πολύ 😀 Καλημέρα ΤΕΟΚΟS, καταρχάς σε ευχαριστώ που μου απαντάς και βοηθάς και σε άλλα post που έχω κάνει οχι μόνο εσύ αλλα και άλλοι που έχω δεί . Αρχικά απο άγνοια είχα αφήσει τον ενισχυτή στα 8ohms θεωρώντας οτι ο ενισχυτής θα επιλέξει πόσα ohms και πότε. 🤪 Άνοιξα το manual και διαβασα και διαπίστωσα πως έπρεπε να τα ρυθμίσω. Η μετάβαση απο τα 8Ohms στα 6Ohms προσωπικά την κατάλαβα, τα ηχεία είναι πιο δυναμικά , αλλά όχι τόσο ποιοτικά ,κάποιες στιγμές με προβληματίζουν λίγο, στα 8Οhms o ήχος ήταν πιο ποιοτικός στα αυτιά μου και με περισσότερη λεπτομέρεια απλά είχε τύχει να μου κλείσει κάποια στιγμή ο ενισχυτής, απο εκεί το πείρα χαμπαρι και άρχισα να το ψάχνω διάβασα και άλλαξα τα ohms απο τότε δεν έχει κάνει τα ίδια. Στα 8 ohms o ενισχυτής δίνει αυτό που μπορεί να δώσει από ρεύματα. Εκεί θα πάρεις την καλύτερη ποιότητα σε δυναμικά κ.λ.π Σε παρακάτω ohms το βάζουμε για προστασία του ενισχυτή όταν υπερφορτώνεται. Για αυτό σου έκλεισε όπως είπες Πείρα ένα sub dali e12f το βρήκα σε προσφορά και μπορώ να πώ δε το μετάνιωσα κατεβαίνει στα 28 hz( 30hz θα πω καλύτερα) δένει με το χώρο και τα υπολοιπα ηχεία και η μεταβάση απο τα ψηλά στα χαμηλά με έχουν εντυπωσιάσει ,το localize στα 100hz crossover ανύπαρκτο και το σύστημα στα χαμηλά και ψηλά ακούγετε σαν ένα. Ευτυχώς με φώτισε ο θεός και δε πείρα το SVS θα με πλακώνανε οι γείτονες... Καλύτερο το svs . 2 sealed sb 1000 θα ήταν το ιδανικό Γενικότερα είμαι σε φάση πειραματισμού , εδώ τα χαλιά βγάλαμε και κατάλαβα αμέσως διαφορά 😆 θέλω επίσης να ρυθμίσω με κάποιο τρόπο το ύψος των ηχείων, θέλω 10cm+ να βάλω spikes ? . Υψος ακρόασης 0.95 σε χαλαρή στάση , ηχεία μπροστά Dali zensor 5 86cm , κεντρικό vokal 65cm, πίσω spektor 1 86cm τα έβαλα σε γωνίες που μπορώ να πω προσδίδει λίγη παραπάνω λεπτομέρεια στο μπάσο τόσο όσο θέλω, αυτό το έχω διαβάσει σε site δοκιμών και το έκανα, είμαι ευχαριστημένος, για τόσο φθηνά ηχεία, τα atmos alteco στο ταβάνι 2 μετρα υψος απο θέση ακρόασης στο σημείο που πρέπει και ειναι φοβερό, απλά είμαι εντυπωσιασμένος με το budget. Δυστηχώς το Dali vokal το έφερα απ έξω σε walnut (δυστηχώς) λόγω του οτι πλέον δε το έβρισκα κλειστό στο κουτί, ενώ τα άλλα ηχεία ειναι μαυρα ,ούτε και τα Zensor 1 έβρισκα και δε τα πείρα, δυστηχώς, αισθητικά δε με χαλάει ουτε και τρελένομαι απλά λέω κεντρικό ηχείο είναι ας ξεχωρίζει για να μη ξενερώσω 😁, Μπορώ να φέρω τα Zensor 1 απο Αμερική αλλά φτάνει όλα μαζί με έξοδα 450€ και λέω υπερβολή, δε νομίζω για Suround να αξίζει να δώσω τόσα παραπάνω χρήματα, τα spektor κανουν τη δουλεια ικανοποιητικά για 130€. Μικρό το κεντρικό. Δεν νομίζω να ταιριάζει με τα LR Για crossover έχω το sub στα 100hz, zensor 5 90hz και τα υπολοιπα στα 100hz. Λίγο πιο χαμηλα στο μπροστα κομμάτι (woofer και zensor5) και στα υπολοιπα ηχεία οταν σταματήσει να δίνει το subwoofer. Στα 80hz δε μου καθότανε καλά στα αυτιά. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ. Τέρμα δεξιά το crossover στο sub. To bass managment το κάνει ο AVR Χαμήλωσα τα suround κατα 3db διότι η θέση ακρόαση ειναι 50cm απο το πισω τοίχο και η απόσταση των πίσω ηχείων με την θέση ακροασης ειναι 1.5μ για το λόγω αυτο ανέβασα λίγο distance αυξάνωντας το latency προσδίδοντας λίγο παραπανω χώρο "ψευδαίσθηση" οτι τα πίσω ηχεία ειναι πιο μακριά, εντυπωσιακό, ισοροπήθηκε η κατάσταση. Επίσης το Audyssey δε το εμπιστέυομαι για πολλούς λόγους, είτε διότι βάζει οτι να ναι crossover, είτε διότι βάζει παραπάνω db στα πίσω πάντως απο το αυτοματο σετάρισμα δεν έμεινα ικανοποιημένο. Θα πάρω dbμετρο αν έχετε να προτείνετε κάτι ,σκέφτηκα να βάλω το μικρόφωνο του audyssey σε κινητό με κανα app μπας και κάνω κάπως δουλίτσα στη περιπτωση που ένα dbμετρο των 20-30 € δε κάνει δουλειά. Άσε να κάνει το calibration το Αudyssey. Mετά πας απλά και αλλάζεις την συχνότητα αποκοπής manual. Παίξε με target curve να βρείς το ιδανικό για σένα. Υ.Γ ελπίζω να έχεις αγοράσει το πιο σημαντικό μπλιμπλίκι για αυτούς που έχουν denon η marantz και βοηθάει απίστευτα στην ισοστάθμιση ε? https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dmholdings.AudysseyMultEq&hl=en o χώρος ακρόασης ειναι 15τμ αλλα συνορέυει με κουζίνα, τραπεζαρία και χωλ συνολικα 35 + τμ , θεση ακρόασης είναι πίσω, 50 + cm απο το πίσω τοίχο, 3 m απο το μπρόστα συστημα (τηλεόραση μπροστινά ηχεία) και 3μ ταβανι . Τα ηχεία ειναι στα 6ohms να γυρίσω τον ενισχυτή στα 8ohms? Αν παίξω λίγο δυνατά στα 8ohms δίνεί 90-95w θα πάρω τα ηχεία στο χέρι ή τον ενισχυτή?Επίσης στην επιλόγή dynamic volume αν το βάλω στο Light ακούγεται κανονικά στο 33 volume ενω με αυτο off πρεπει να το ανεβάσω στο 40+ , στο dynanic EQ on ειναι κουραστικο στα αυτιά μου ασταθης μπασα και ένας θόρυβος απο όλα τα ηχεία το έχω off, μηπως ξέρουμε κάτι γι αυτό? Ευχαριστώ πολύ 😀
nosstrom Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 Στις 15/6/2020 στις 9:44 ΜΜ, TEOKOS είπε Υ.Γ ελπίζω να έχεις αγοράσει το πιο σημαντικό μπλιμπλίκι για αυτούς που έχουν denon η marantz και βοηθάει απίστευτα στην ισοστάθμιση ε? https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dmholdings.AudysseyMultEq&hl=en Βοηθάει όντος το app τόσο πολύ? Σκέφτομαι να το πάρω άμεσα μόλις στήσω τα ηχεία όπως πρέπει με κλησεις και τα σχετικά. Έχω φτιάξει 2 βάσεις για suround που υψωνουν τα πίσω 30cm απο το σημειο ακρόασης. Μόλις τελειώσω με αυτα λέω να το πάρω το app. Με ενδιαφέρει πολύ η ρυθμιση του sub. Μηπως θέλει βασικές γνώσεις και μπαίνω σε πολύ βαθιά νερά? τα κάνω χειρότερα απ οτι ειναι ?
TEOKOS Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, nosstrom είπε Βοηθάει όντος το app τόσο πολύ? Σκέφτομαι να το πάρω άμεσα μόλις στήσω τα ηχεία όπως πρέπει με κλησεις και τα σχετικά. Έχω φτιάξει 2 βάσεις για suround που υψωνουν τα πίσω 30cm απο το σημειο ακρόασης. Μόλις τελειώσω με αυτα λέω να το πάρω το app. Με ενδιαφέρει πολύ η ρυθμιση του sub. Μηπως θέλει βασικές γνώσεις και μπαίνω σε πολύ βαθιά νερά? τα κάνω χειρότερα απ οτι ειναι ? Μα πως αλλιώς θα δεις τα λάθη σου στην τοποθέτηση ; Με το γράφημα που θα σου βγάλει θα έχεις έναν μπούσουλα και θα μπορείς να επέμβεις σε αυτό για μικροδιορθώσεις Πάρτο “χθές” και πόσταρε τα αποτελέσματα εδώ να δούμε τι ψάρια πιάνει Επεξ/σία 22 Ιουνίου 2020 από TEOKOS
logvphys Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 Νταξ μπορει να το κανει και με free app analyzer και ενα white noise.
nosstrom Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, logvphys είπε Νταξ μπορει να το κανει και με free app analyzer και ενα white noise. Καλησπερα σε ευχαριστώ για τη πρόταση έχω ήδη πονοκέφαλο από τα γραφήματα ... χαχαχαχα δε θέλω κι αλλά με άλλο πρόγραμμα 😂 14 ώρες πριν, TEOKOS είπε Μα πως αλλιώς θα δεις τα λάθη σου στην τοποθέτηση ; Με το γράφημα που θα σου βγάλει θα έχεις έναν μπούσουλα και θα μπορείς να επέμβεις σε αυτό για μικροδιορθώσεις Πάρτο “χθές” και πόσταρε τα αποτελέσματα εδώ να δούμε τι ψάρια πιάνει Τον πείρα σήμερα τελικά . Έχω κάνει το πρώτο calibration λίγο απογοητευμένος στις αποστάσεις που μου δείχνει για τα ηχεία surround και atmos κάτι παίζει με τοποθέτηση . Σε προηγούμενο calibration τα μέτρα ήταν ακριβώς . Θα ανεβάσω τα γραφήματα και γενικά τι αλλαγές έχω κάνει .Με ενδιαφέρει να μάθω, η αλήθεια είναι έχω στάξει ιδρώτα στο στήσιμο μη φύγει εκατοστό 🤣 Κάποια αλλαγή που έκανα εκτος από crossover και τα σχετικά το cut off frequency έχω βάλει στα 3khz για την ακρίβεια 3525(3500 δε πάει ι κερσορας) πολύ πιο πριν αρχίζει και πέφτει, κάνει καμπύλη, δε ξέρω αν είναι καλό ή όχι πάντως απ ότι στα 500 hz ακούγετε πιο ζωντανός ο ήχος ..μπορεί να κανω και λάθος . Το δουλεύω ακόμα σίγουρα πρέπει να στήσω σωστά τα ηχεία Atmos και surround . Θα επανέλθω ... με γραφήματα Επεξ/σία 23 Ιουνίου 2020 από nosstrom
nosstrom Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, TEOKOS είπε Μα πως αλλιώς θα δεις τα λάθη σου στην τοποθέτηση ; Με το γράφημα που θα σου βγάλει θα έχεις έναν μπούσουλα και θα μπορείς να επέμβεις σε αυτό για μικροδιορθώσεις Πάρτο “χθές” και πόσταρε τα αποτελέσματα εδώ να δούμε τι ψάρια πιάνει Καλημέρα ΤΕΟΚΟΣ αυτά ειναι τα γραφήματα και γενικά οι ρυθμίσεις.Το cut frequency εδω ειναι στα 500 το ανέβασα μέτα όπως είπα και πάνω. Η τελευταία φωτογραφία ειναι μια κατασκεύη που έκανα για να ανεβάσω το surround 30cm πάνω απο τη θέση ακρόασης δεν ειναι κακό...τριξιματα και αλλαγή στον ήχο δεν έχει παρουσιασει πάντως. Δεν ειναι τελειωμένο λείπει ένα ράφι και μια φάσα μπροστά Επεξ/σία 23 Ιουνίου 2020 από nosstrom
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα