atssssss Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Καλησπέρα στην ομάδα και χρόνια πολλά, η αδερφή μου έχει ένα MacBook Pro (late 2008). Το μηχάνημα ακόμα τραβάει, οπότε πέρυσι είπα να του βάλω και ssd, ωστέ να γίνει ακόμα γρηγορότερος... Αγόρασα έναν WD GREEN τον 120 και του έβαλα τα τελευταίο OS που δέχεται το OS X El Capitan 10.11.6 Του ενεργοποίησα και το trim και γενικά λειτουργούσε ρολόι. Οπότε ξαφνικά προχθές δεν άνοιγε.. Όταν τον έβγαλα και τον συνέδεσα σαν εξωτερικό το partition του Recovery λειτουργούσε (και έτσι ξαναέκανα και εγκατάσταση σε νέο σκληρό πάλι τα El Capitan). Στο Disk Utility έβλεπε το Recovery και τον σκληρό αλλά ολόκληρο αφορμάριστο, όχι ως το partition που είχα και έτρεχε. Τώρα στο el capitan που τον συνδέω εξωτερικά δεν τον αναγνωρίζει καθόλου.. Ξέρει κανείς τι μπορεί να παίχτηκε και αν γενικά μπορεί να παίξει κάποιου είδους recovery πρόγραμμα ώστε να πάρω τα δεδομένα της αδερφής μου; Επειδή δεν έχω ασχοληθεί με Mac, υπάρχουν προγράμματα recovery εκεί; Χωρίς απόδειξη ξέρει κανείς ως S/N αν σου καλύπτεται η εγγύηση από WD και ποια η αντιπροσωπεία εδώ που το κάνει (όχι ότι αν μου κάνει αντικατάσταση θα εμπιστευτώ πάλι ίδιο σκληρό πάνω (τώρα έβαλα έναν Samsung 860 EVO 250)
atheatos Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 19 λεπτά πριν, atssssss είπε Καλησπέρα στην ομάδα και χρόνια πολλά, η αδερφή μου έχει ένα MacBook Pro (late 2008). Το μηχάνημα ακόμα τραβάει, οπότε πέρυσι είπα να του βάλω και ssd, ωστέ να γίνει ακόμα γρηγορότερος... Αγόρασα έναν WD GREEN τον 120 και του έβαλα τα τελευταίο OS που δέχεται το OS X El Capitan 10.11.6 Του ενεργοποίησα και το trim και γενικά λειτουργούσε ρολόι. Οπότε ξαφνικά προχθές δεν άνοιγε.. Όταν τον έβγαλα και τον συνέδεσα σαν εξωτερικό το partition του Recovery λειτουργούσε (και έτσι ξαναέκανα και εγκατάσταση σε νέο σκληρό πάλι τα El Capitan). Στο Disk Utility έβλεπε το Recovery και τον σκληρό αλλά ολόκληρο αφορμάριστο, όχι ως το partition που είχα και έτρεχε. Τώρα στο el capitan που τον συνδέω εξωτερικά δεν τον αναγνωρίζει καθόλου.. Ξέρει κανείς τι μπορεί να παίχτηκε και αν γενικά μπορεί να παίξει κάποιου είδους recovery πρόγραμμα ώστε να πάρω τα δεδομένα της αδερφής μου; Επειδή δεν έχω ασχοληθεί με Mac, υπάρχουν προγράμματα recovery εκεί; Χωρίς απόδειξη ξέρει κανείς ως S/N αν σου καλύπτεται η εγγύηση από WD και ποια η αντιπροσωπεία εδώ που το κάνει (όχι ότι αν μου κάνει αντικατάσταση θα εμπιστευτώ πάλι ίδιο σκληρό πάνω (τώρα έβαλα έναν Samsung 860 EVO 250) Υπάρχουν προγράμματα recovery για mac,αλλά άμα δεν το βλέπει καθόλου δεν νομίζω ότι μπορούν να βοηθήσουν και πολύ. Αν δεν θέλει κάποιος να χάσει αρχεία κάνει backup. Μπορείς να ψάξεις για driver hfs+ for Windows και να δοκιμάσεις να τον δεις σε Windows μηχάνημα. 1
atssssss Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Ευχαριστώ φίλε atheatos... Έχεις δίκιο, δεν περίμενα να μου κρασάρει σσδ και μάλιστα τόσο σύντομα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα