Chrisgs Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2020 Καλησπέρα, Τις τελευταίες μέρες παρατηρώ κάτι αρκετά παράξενο και θα ήθελα να ρωτήσω μήπως κανείς γνωρίζει σε τι οφείλεται. Τις τελευταίες εβδομάδες η οθόνη του PC μου ξεκίνησε να χάνει το σήμα για 1 δευτερόλεπτο κάθε φορά που άνοιγε/ έκλεινε μια συσκευή στο σπίτι. Για παράδειγμα μπορεί να άνοιγε κάποιος το φως στο μπάνιο και ως αποτέλεσμα η οθόνη μου μαύριζε για 1 second. Εκτός απο αυτό μερικές φορές όταν ακουμπάω την κεντρική μου μονάδα, για παράδειγμα τις θύρες USB ή ακόμα και όταν πιάνω το side panel με χτυπάει στατικός ηλεκτρισμός, το κακό είναι ότι δεν έγινε τυχαία μια φορά, αλλά συμβαίνει καθημερινά σχεδόν, κάθε φορά που ακουμπάω τη κεντρική μου μονάδδα, 1 με 2 φορές την ημέρα. Για το θέμα της οθόνης έβαλα έναν σταθεροποιητή τάσης στο πολύμπριζο και έχει ελαττωθεί αυτό που κάνει, συμβαίνει πολύ πιο σπάνια πλέον. Το άλλο θέμα που πιστεύετε ότι οφείλεται; Μήπως είναι καιρός να αλλάξω PSU? Το κουτί μου είναι ~2 χρόνων ενώ το PSU είναι ένα coolermaster κοντά 8ετίας. Σας ευχαριστώ! 1
htaccess Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Δεν είναι στατικός ηλεκτρισμός αυτό που σε χτυπάει, είναι διαρροή, κάλεσε αμέσως ηλεκτρολόγο, πέραν των κακών συσφίξεων/συνδέσεων η εγκατάσταση (ή μέρος της εγκατάστασης) είναι χωρίς γείωση. Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2020 από htaccess 1
panos0100 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2020 Φώναξε άμεσα ηλεκτρολόγο να δει τον πίνακα και να σε βάλει μια γείωση στην πρίζα του υπολογιστή αν δεν έχει, και επίσης καλό είναι ο υπολογιστής να μπει μόνος του σε μια γραμμή στον πινάκα, είναι επικίνδυνο πάντως να ξέρεις υπάρχει διαρροή ρεύματος, αν είχες ρελε διαρροής στον πίνακα θα έπεφτε
boombastik Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Για το θέμα της οθόνης να βάλλεις ενα ποιοτικότερο καλώδιο προς την gpu.
NikosKallithea Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Καπου εχεις κακη επαφή ουδέτερου, η χειρότερη βλαβη ever, επίσης δεν εχει γειωση, δηλαδη ολα ειναι στο αερα στο σπιτι σου Την ηλεκτροπληξία την εχεις στο τσεπακι
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 ότι είπαν και οι προηγούμενοι άμεσα ηλεκτρολόγος έχει βλάβη το εσωτερικό δίκτυο έλλειψη γείωσης - κακή επαφή ουδέτερου αν είχες αυτά τα καινούργια "ρελέ διαφυγής" σίγουρα θα έπεφτε και σίγουρα θα έλεγα να βάλεις πολύπριζο ασφαλείας (APC) και καλό καλώδιο οθόνης υπολογιστή.
pavloa Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Όπως είπαν πιο πάνω. Κάπου έχεις διαρροή, κακή επαφή ουδετέρου κτλ. Φώναξε εναν ηλεκτρολόγο άμεσα. Είχα και εγώ το ίδιο πρόβλημα. Στο pc με χτυπούσε το ρεύμα. Είχα ενα δοκιμαστικό κατσαβίδι, μόλις το ακουμπόυσα στο pc τότε άναβε το λαμπάκι του. Επίσης είχα θέμα και με το πλυντήριο ρούχων. Όταν ακουμπούσαμε το κάδο, μας χτυπούσε το ρεύμα. Και με το κλιματιστικό είχα θέμα, όταν ακουμπούσαμε την εξωτερική μονάδα μας τίναζε. Όλα αυτά ήταν στην ίδια γραμμή. Ήρθε ενας ηλεκτρολόγος δεν μπόρεσε να βρει που ακριβώς υπάρχει διαρροή και έτσι κατήργησε την γραμμή και πέρασε καινούρια. Αλλάξαμε και όλες τις ασφάλειες επειδή ήταν πολύ παλιές, βάλαμε και ηλεκτροπληξίας που καλό είναι να βάλεις αν δεν έχεις. Απο τότε δεν έχω κανένα πρόβλημα. Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2020 από pavloa
Chrisgs Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Οκ παίδες ευχαριστώ πάρα πολύ! Το παράξενο είναι ότι το σπίτι είναι καινούριο, το έχτισαν πριν απο 10-12 χρόνια... Θα μιλήσω για να φέρουμε κάποιον ηλεκτρολόγο και θα κάνω και τις απαραίτητες αγορές για πολύμπριζα/ασφάλειες/καλώδια. Επειδή όμως δεν σκαμπάζω απο τέτοια, έχετε κάποιο καλό πολύμπριζο και σταθεροποιητή τάσης να προτείνετε; 1
olimpiakos 7 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Αν θες σωστή μάρκα και για τα 2 κοίτα APC! (Τουλάχιστον πολύμπριζο ή σταθεροποιητή τάσης κοίτα σε APC, σε ups μπορεί να βρεις κάτι φθηνότερο εκτός και αν δεν έχεις θέμα με την τιμή και πας APC!)
Kaboomzer Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Παρόμοιο πρόβλημα είχα και γω σε καινούριο σπίτι (ιδιοκατασκευή). Το κατάλαβα μετά από 2 χρόνια που μπήκα μέσα από διαρροή ρεύματος στον κάδο του πλυντηρίου. Τελικά αποδείχτηκε ότι οι κουζινάδες ήταν κατσαπλιάδες και τρύπησαν ένα καλώδιο γείωσης (παρόλο που τους είχα δώσει τα ηλεκτρολογικά σχέδια και άπειρες φωτογραφίες με την εγκατάσταση των καλωδίων) στη γραμμή που ήταν το πλυντήριο. Πάλι καλά που δεν τρύπησαν και το καλώδιο ρεύματος και να πάθαινα καμιά ζημιά. Για να το διορθώσω έπρεπε να ξηλώσω τα μισά ντουλάπια της κουζίνας , αλλά ευτυχώς κοντά σε κείνη τη γραμμή είχε κι άλλο μπουάτ και έδωσα γείωση από κει. Εννοείται φώναξα ηλεκτρολόγο και έλεγξα όλες τις πρίζες του σπιτιού και το ρελέ διαφυγής στον πίνακα. Με αυτά τα πράγματα δεν παίζουν.
Ukforthemoment Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Εγώ είχα βρει τα καλώδια στον ρελέ διαφυγής να είναι μισοβιδωμένα,τα έσφιξα και τελος.
patclo Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Όπως είπαν οι προηγούμενοι κάλεσε κάποιον ηλεκτρολόγο άμεσα καθώς αφορά θέμα προσωπικής ασφάλειας. Αν υπάρξει πρόβλημα σε συσκευή τύπου κουζίνας κτλ θα παίξει τον "ρόλο της γείωσης" αυτός που θα την ακουμπήσει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα