Επισκέπτης Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 8 ώρες πριν, greekfragma είπε Αν θες οπωσδήποτε να κρατήσεις το Entry2i μόνο για το κλείδωμα της γραμμής συνδύασέ το με ένα τέτοιο και είσαι έτοιμος https://www.skroutz.gr/s/17743144/TP-LINK-Archer-C6-v2.html Βάζεις το LAN1 του Entry στο WAN του TP-Link και σετάρεις το ενσύρματο και ασύρματο δίκτυό σου από εκεί. Πάνω από 10λεπτά σετάρισμα ακόμα και να μη γνωρίζεις δε θα σου πάρει. σωστός υπάρχουν και οδηγοί το πως θα το κάνεις (αν δεν ξέρεις)
filipN Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, ikorolis είπε [...] άρα αν θες ένα καλό Modem/Router μια είναι η λύση Fritzbox σειρά 7 συνεργάζεται άψογα με την COSMOTE παίρνει αυτόματα τις ρυθμίσεις και απλά είναι κορυφή σαφώς τα οικονομικά είναι κριτήριο δικό σου αλλά μπορεί να έχεις προβλήματα αλλά αν θες κάτι που να το βάλεις και να μην ξανά ασχοληθείς μαζί του αυτή είναι η μοναδική επιλογή Αυτά που λες ισχύουν για μερικούς και όχι για όλους. Φοβάμαι ότι το σκεπτικό σου-που είναι καθ' όλα λογικό-δεν παίρνει υπόψιν όλους τους παράγοντες που επιδρούν σε μία σύνδεση ή τις ανάγκες τις κάθε γραμμής και του κάθε χρήστη. Δεν θα αναφερθώ στον παράγοντα απόσβεση που για μένα είναι πολύ σημαντικός, θα αναφερθώ σε δύο άλλους παράγοντες που ταλαιπώρησαν πολλούς συνδρομητές στο παρελθόν, ενώ ξέρω ότι πιθανόν να υπάρχουν και άλλοι: Καταρχήν τις δυνατότητες ενός modem/router μπορούν να τις περιορίσουν οι επιλογές των παρόχων, οι οποίοι στο παρελθόν μας έχουν δώσει ακόμα και ακραία παραδείγματα . Επίσης στην εποχή μας η τεχνολογία τρέχει με τα "1000", το πανάκριβο 7590 μπορεί να μην είναι κορυφαίο σε ελάχιστους μήνες και οι περισσότεροι, από όσο γνωρίζω δεν αγοράζουν modem/router κάθε χρόνο. - Να σημειώσω επίσης ότι ακόμα και τα FRITZ της σειράς 73xx, μπορεί να μην παίρνουν αυτόματα τις ρυθμίσεις του ΟΤΕ, αν θέλουν όμως οι τεχνικοί του συνδέονται μια χαρά μετά από δική τους παρέμβαση, χωρίς να κάνει κάτι παραπάνω ο χρήστης, παρά μόνο ένα τηλεφώνημα σε αυτούς. Υπάρχουν αναφορές ότι αυτό έχει γίνει, για μερικούς συνδρομητές, από αρκετά παλαιότερα... Για τα 7490 δεν νομίζω ότι χρειάζεται καν το τηλεφώνημα, ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος. - Τα FRITZ!Box της σειράς 75xx, σε μερικές συνδέσεις δεν έχουν καλύτερο συγχρονισμό από αρκετά παλαιότερα FRITZ!Box. Κατά συνέπεια, αν και σέβομαι την άποψη σου δύσκολα θα μπορούσα να αποδεχτώ ότι η σειρά 75xx είναι η μοναδική επιλογή! Γιατί απλούστατα μπορείς να βρεις και να αγοράσεις ένα παλαιότερο FRITZ των σειρών 73xx ή 74xx. Στη μισή τιμή (max) ή χαμηλότερα για τη σειρά 74xx και στο 1/4 ή ακόμα φτηνότερα για τη σειρά 73xx (που μπορείς να χρησιμοποιήσεις ακόμα, αν παίρνεις VDSL από αστικό κέντρο ή είναι έως 100 χωρίς VDSL Vectoring). Στη συγκεκριμένη περίπτωση το ακριβότερο δεν ούτε η μοναδική επιλογή ούτε το καλύτερο, τουλάχιστον για όλους. Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2020 από filipN
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, filipN είπε Αυτά που λες ισχύουν για μερικούς και όχι για όλους. Φοβάμαι ότι το σκεπτικό σου-που είναι καθ' όλα λογικό-δεν παίρνει υπόψιν όλους τους παράγοντες που επιδρούν σε μία σύνδεση ή τις ανάγκες τις κάθε γραμμής και του κάθε χρήστη. Δεν θα αναφερθώ στον παράγοντα απόσβεση που για μένα είναι πολύ σημαντικός, θα αναφερθώ σε δύο άλλους παράγοντες που ταλαιπώρησαν πολλούς συνδρομητές στο παρελθόν, ενώ ξέρω ότι πιθανόν να υπάρχουν και άλλοι: Καταρχήν τις δυνατότητες ενός modem/router μπορούν να τις περιορίσουν οι επιλογές των παρόχων, οι οποίοι στο παρελθόνμας έχουν δώσει ακόμα και ακραία παραδείγματα . Επίσης στην εποχή μας η τεχνολογία τρέχει με τα "1000", το πανάκριβο 7590 μπορεί να μην είναι κορυφαίο σε ελάχιστους μήνες και οι περισσότεροι, από όσο γνωρίζω δεν αγοράζουν modem/router κάθε χρόνο. - Να σημειώσω επίσης ότι ακόμα και τα FRITZ της σειράς 73xx, μπορεί να μην παίρνουν αυτόματα τις ρυθμίσεις του ΟΤΕ, αν θέλουν όμως οι τεχνικοί του συνδέονται μια χαρά μετά από δική τους παρέμβαση, χωρίς να κάνει κάτι παραπάνω ο χρήστης, παρά μόνο ένα τηλεφώνημα σε αυτούς. Υπάρχουν αναφορές ότι αυτό έχει γίνει, για μερικούς συνδρομητές, από αρκετά παλαιότερα... Για τα 7490 δεν νομίζω ότι χρειάζεται καν το τηλεφώνημα, ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος. - Τα FRITZ!Box της σειράς 75xx, σε μερικές συνδέσεις δεν έχουν καλύτερο συγχρονισμό από αρκετά παλαιότερα FRITZ!Box. Κατά συνέπεια, αν και σέβομαι την άποψη σου δύσκολα θα μπορούσα να αποδεχτώ ότι η σειρά 75xx είναι η μοναδική επιλογή! Γιατί απλούστατα μπορείς να βρεις και να αγοράσεις ένα παλαιότερο FRITZ των σειρών 73xx ή 74xx. Στη μισή τιμή (max) ή χαμηλότερα για τη σειρά 74xx και στο 1/4 ή ακόμα φτηνότερα για τη σειρά 73xx (που μπορείς να χρησιμοποιήσεις ακόμα, αν παίρνεις VDSL από αστικό κέντρο ή είναι έως 100 χωρίς VDSL Vectoring). Στη συγκεκριμένη περίπτωση το ακριβότερο δεν ούτε η μοναδική επιλογή ούτε το καλύτερο, τουλάχιστον για όλους. ξέχασες να πεις το σημαντικότερο από όλα για την επιλογή εξαρτάται ποια εταιρεία έχεις καταρχήν (γιατί θες στοιχεία σύνδεσης με το διαδίκτυο και τυχόν στοιχεία VoIP τηλεφωνίας) και εξαρτάται αν θα σου τα δώσουν (ειδικά της VoIP) τι δίνει γιατί αν είναι να τα συνδυάσεις αν το πάμε βάση τιμής υπάρχουν ακριβότερα και καλύτερα κατά την προσωπική μου άποψη απλά θα αναφέρω τις μάρκες CISCO και DRAYTEK να με συγχωρείς εγώ το συγκρίνω με την παρούσα σύνδεση που έχω δηλαδή σύνδεση οπτικών ινών FTTH 100/10 από την COSMOTE και επειδή θα γίνει 1000/100 μόλις υπάρξει διαθεσιμότητα έχω δοκιμάσει και την σειρά 73 που αναφέρεις και λειτουργεί αυτόματα και την σειρά 74 η οποία επίσης δουλεύει αυτόματα και φυσικά την σειρά 75 η οποία δουλεύει επίσης σου θυμίζω ότι δεν θα είναι το μόνο που θα αγοράσω θα αγοράσω πολύ ακριβότερα από αυτό με δυνατότητες "gaming" μοντέλα της ASUS - TPLINK - LINKSYS - NETGEAR για την συλλογή μου και για πειραματισμούς/δοκιμές Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2020 από ikorolis
filipN Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, ikorolis είπε ξέχασες να πεις το σημαντικότερο από όλα για την επιλογή εξαρτάται ποια εταιρεία έχεις καταρχήν (γιατί θες στοιχεία σύνδεσης με το διαδίκτυο και τυχόν στοιχεία VoIP τηλεφωνίας) και εξαρτάται αν θα σου τα δώσουν (ειδικά της VoIP) τι δίνει γιατί αν είναι να τα συνδυάσεις αν το πάμε βάση τιμής υπάρχουν ακριβότερα και καλύτερα κατά την προσωπική μου άποψη απλά θα αναφέρω τις μάρκες CISCO και DRAYTEK να με συγχωρείς εγώ το συγκρίνω με την παρούσα σύνδεση που έχω δηλαδή σύνδεση οπτικών ινών FTTH 100/10 από την COSMOTE και επειδή θα γίνει 1000/100 μόλις υπάρξει διαθεσιμότητα έχω δοκιμάσει και την σειρά 73 που αναφέρεις και λειτουργεί αυτόματα και την σειρά 74 η οποία επίσης δουλεύει αυτόματα και φυσικά την σειρά 75 η οποία δουλεύει επίσης σου θυμίζω ότι δεν θα είναι το μόνο που θα αγοράσω θα αγοράσω πολύ ακριβότερα από αυτό με δυνατότητες "gaming" μοντέλα της ASUS - TPLINK - LINKSYS - NETGEAR για την συλλογή μου και για πειραματισμούς/δοκιμές - Δεν ξέχασα απολύτως τίποτα, αυτό που λες ανήκει στα αυτονόητα (περιορισμοί των παρόχων), το γνωρίζουν σχεδόν όλοι και δεν υπήρχε κανένας λόγος να αναφερθώ και σε αυτό. - Όλα τα modem συνδέονται αυτόματα και έχεις διαδίκτυο! Επίσης, παρακαλώ μη δίνεις άλλη ερμηνεία σε όσα λέω, το κείμενό μου είναι σαφέστατο. Απάντησα για τις ρυθμίσεις της τηλεφωνίας VooB του ΟΤΕ, γιατί μόνο σε αυτές θα μπορούσες να αναφέρεσαι όταν λες ότι: η λύση Fritzbox σειρά 7 συνεργάζεται άψογα με την COSMOTE παίρνει αυτόματα τις ρυθμίσεις. - Και για τα υπόλοιπα έχω απαντήσει, οι προσωπικές ανάγκες των filipN και ikorolis δεν νομίζω ότι ενδιαφέρουν τους υπόλοιπους, ούτε μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα για τις ανάγκες των υπολοίπων με βάση αυτές και μόνο. Φιλικά και χωρίς καμία διάθεση για ανταγωνισμούς! Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2020 από filipN
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, filipN είπε - Όλα τα modem συνδέονται αυτόματα και έχεις διαδίκτυο! Επίσης, παρακαλώ μη δίνεις άλλη ερμηνεία σε όσα λέω, το κείμενό μου είναι σαφέστατο. Απάντησα για τις ρυθμίσεις της τηλεφωνίας VooB του ΟΤΕ, γιατί μόνο σε αυτές θα μπορούσες να αναφέρεσαι όταν λες ότι: η λύση Fritzbox σειρά 7 συνεργάζεται άψογα με την COSMOTE παίρνει αυτόματα τις ρυθμίσεις. δεν δίνω καμία άλλη ερμηνεία στα δικά σου λεγόμενα δεν με ενδιαφέρει εννοείται ούτε έχω σκοπό να κάνω ανταγωνισμό μαζί σου φιλικά πάντα μιλάω για εμένα προσωπικά έτσι σε εμένα με σύνδεση COSMOTE FTTH όλα τα FRITZBOX της σειράς 7 (73-74-75) πήραν αυτόματα τις ρυθμίσεις σύνδεσης με το διαδίκτυο και voip τηλεφωνίας και δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα. δεν ξέρω για προηγούμενα που είχα COSMOTE VDSL (από Α/Κ) αν θα ήταν το ίδιο άψογα γιατί δεν τα είχα δοκιμάσει. επίσης δεν αναφέρω πουθενά τις προσωπικές ανάγκες μου ούτε ενδιαφέρουν τους άλλους οι προσωπικές μου ανάγκες εγώ αναφέρθηκα συγκεκριμένα στον φίλο μας σχετικά με το τι επιλογές έχει. απλά και ξεκάθαρα όπως και συμφωνώ με την επιλογή του TPLINK
jkoukos Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, ikorolis είπε έτσι σε εμένα με σύνδεση COSMOTE FTTH όλα τα FRITZBOX της σειράς 7 (73-74-75) πήραν αυτόματα τις ρυθμίσεις σύνδεσης με το διαδίκτυο και voip τηλεφωνίας και δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα. Πολύ αμφιβάλω αν έχεις ή είχες ποτέ Fritz. Διαφορετικά θα ήξερες πολλά πράγματα κι επιπλέον ότι δεν είναι μόνο κάποια μοντέλα της σειράς 7xxx που παίζει αυτόματα η τηλεφωνία του ΟΤΕ, αλλά και άλλων σειρών. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση με Fritz 73xx που αναφέρεις να δουλέψει η VoIP τηλεφωνία αυτόματα. Ούτε και στην περίπτωση που είναι ο CEO της εταιρείας ή έχεις μπάρμπα από την Κορώνη. Μόνο αν πάρεις τον κωδικό δουλεύει και ρυθμίσεις χειροκίνητα το VoIP. Αλλά αυτό γίνεται σε ΟΛΑ τα Fritz, όσο παλιά κι αν είναι, ακόμη και τα πρώτα-πρώτα που είχε βγάλει η εταιρεία πριν από 17+ χρόνια. Στα μόνα Fritz που παίζει αυτόματα η τηλεφωνία είναι όσα έχουν την διεθνή έκδοση firmware από το version 7 και πάνω και αυτό ανεξάρτητα μοντέλων και σειράς. Και κανένα της σειράς 73xx δεν έχει αυτή την έκδοση και ούτε πρόκειται να την πάρει ποτέ, στον αιώνα το άπαντα. Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2020 από jkoukos
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 42 λεπτά πριν, jkoukos είπε Πολύ αμφιβάλω αν έχεις ή είχες ποτέ Fritz. Διαφορετικά θα ήξερες πολλά πράγματα κι επιπλέον ότι δεν είναι μόνο κάποια μοντέλα της σειράς 7xxx που παίζει αυτόματα η τηλεφωνία του ΟΤΕ, αλλά και άλλων σειρών. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση με Fritz 73xx που αναφέρεις να δουλέψει η VoIP τηλεφωνία αυτόματα. Ούτε και στην περίπτωση που είναι ο CEO της εταιρείας ή έχεις μπάρμπα από την Κορώνη. Μόνο αν πάρεις τον κωδικό δουλεύει και ρυθμίσεις χειροκίνητα το VoIP. Αλλά αυτό γίνεται σε ΟΛΑ τα Fritz, όσο παλιά κι αν είναι, ακόμη και τα πρώτα-πρώτα που είχε βγάλει η εταιρεία πριν από 17+ χρόνια. Στα μόνα Fritz που παίζει αυτόματα η τηλεφωνία είναι όσα έχουν την διεθνή έκδοση firmware από το version 7 και πάνω και αυτό ανεξάρτητα μοντέλων και σειράς. Και κανένα της σειράς 73xx δεν έχει αυτή την έκδοση και ούτε πρόκειται να την πάρει ποτέ, στον αιώνα το άπαντα. κάνεις λάθος φίλε jkoukos και όμως τα είχα (δανεικά από φίλους) από την σειρά 73-74-75 για να τα δοκιμάσω στην παρούσα σύνδεση μου (παλιότερα μοντέλα δεν τα γνωρίζω και δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με AVM-Fritzbox Εσύ ήσουν η αίτια/αφορμή όπως και αρκετά Review που έχω διαβάσει για αυτά και τις δυνατότητες που έχουν έτσι άρχισα να ασχολούμαι ο λόγος είναι επειδή θέλω να βάλω στην άκρη το (δωρεάν - καλό δεν έχω παράπονο SPEEDPORT PLUS) και να έχω την πλήρη διαχείριση του ρούτερ. για αυτό θέλω να αγοράσω το AVM Fritzbox 7590 με όλα τα παρελκόμενα του (αυτό το δοκίμασα περισσότερο) το οποίο φοράει την έκδοση 7 του Firmware που πολύ σωστά αναφέρεις επίσης αν θυμάμαι καλά και από την σειρά 74xx είχε το Firmware 7 αλλά δεν με ενδιαφέρει το συγκεκριμένο μοντέλο (εσύ μου το είχες πει το μοντέλο αυτό όταν είχα πρώτο αναφέρει το 7590. Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2020 από ikorolis
jkoukos Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Όσο και να επιμένεις, τα 73xx ΔΕΝ μπορούν και ούτε πρόκειται να μπορέσουν ποτέ, να δουλέψει αυτόματα η VoIP τηλεφωνία. Και το γνωρίζω πολύ καλά, καθώς έχω τέτοιο μοντέλο στα χέρια μου.
Aekkosto Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Κατά την άποψη μου είναι απλά τα πράγματα. Παίρνεις αυτό το Ρουτεράκι και μετά ανάλογα με το budget σου ένα από τα 2 access points. (No1 ή No2). Έχεις όλα τα καλούδια και την παραμετροποίηση στο δίκτυο σου (QoS κλπ. για Gaming, Streaming και όλα) και δυνατότητα επέκτασης στο μέλλον. Κρατάς και το speedport μόνο για voip και είσαι άρχοντας.
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Σας ευχαριστώ πάντως όλους για τις απόψεις σας και τις ιδέες. Εξάλλου γι' αυτό υπάρχει και το Insomnia για να λέμε ελεύθερα τη γνώμη μας σε ότι αφορά το κομμάτι της τεχνολογίας και να προτείνουμε ιδέες και λύσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα