Επισκέπτης Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 2 λεπτά πριν, st2 είπε Φίλε μου 1) εφοσον το δηλωνετε εδω και 15 χρόνια στην εφορία και επιπλέον το δηλώσατε και στο κτηματολόγιο (μάλλον με αιτιολογία χρησικτησία και αποδεικτικό το Ε9) το ακίνητο είναι δικό σας (ουτε κληρονομιά ούτε τίποτα άλλο, συνεχίζετε να το δηλώνετε και να πληρώνετε το ΕΝΦΙΑ) 2) Αν οι λογαριασμοί είναι στο όνομα της θείας που πέθανε τότε τα χρέη ακολουθούν τους νόμιμους κληρονομους (πρωτα τα παιδια της και αν αποποιηθουν τότε τους υπολοιπους στενότερους συγγενείς κλπ οπότε αν αποποιηθουν όλοι υπολοιποι θα φτασουν πρωτα στον πατερα σου και μετα σε σενα) αν είναι στο όνομα του πατερα σου πρεπει να τα πληρωσει για θα τον κυνηγανε μια ζωη και αν ειναι στο ονομα του παππου τα χρεη πανε στους κληρονομους κλπ (οπως τα εγρψα παρραπανω) πολύ σωστά 1 ώρα πριν, N3M3SiS είπε Μα ο Τζαμπατζης στην συγκεκριμενη περιπτωση ΔΕΝ ειναι ο κληρονομος, αλλα η θεια της οποιας το ονομα ειναι το ρολοι. Δεν θα μπει στον Τειρεσια ο ανθρωπος επειδη η θεια του εχει απληρωτους λογαριασμους ακομα και αν τον ακολουθησουν σε περιπτωση αποδοχης της κληρονομιας. Αυτο που περιγραφεις για την ΡΑΕ ειναι μια ενιαια ενημερωση ολων των παροχων ενεργειας, εαν καποιος χρωσταει σε μια απο αυτες, να μην μπορει να κανει νεα συνδεση σε καμμια αλλη. Πραγμα που το βρισκω λιγο δυσκολο να συμβει απο μονο του, μιας και δεν το καταφεραν ουτε οι εταιρειες κινητης, πριν χρονια. Και να ακολουθει -καποια στιγμη στο μελλον- το χρεος του ρολογιου, το ρολοι και οχι το ΑΦΜ, αυτο θα γινει με τροπο τετοιο ετσι ωστε να προστατευονται και οι ιδιοκτητες ακινητων προς ενοικιαση. Δεν ειναι δυνατον οπως καταλαβαινεις να μου αφησει εμενα χρεος ο ενοικιαστης μου (που εχει το ρολοι στο ονομα του) και εγω να μην μπορω να βαλω ρευμα στο σπιτι μου. Τωρα το ποτε ,το αν και με ποιο τροπο θα φυγει καποτε απο την μεση το ΑΦΜ και θα βρεθει ενας αλλος τροπος να εισπραττει η ΔΕΗ τα χρηματα της, ειναι κατι που θα το εξετασουμε οταν ερθει εκεινη η ωρα. Προς το παρον, μεχρι και 3 μηνες πριν που ασχοληθηκα με το ζητημα για μια συνδεση σε ακινητο, ετσι ειχαν τα πραγματα. Υ.Γ.: Φυσικα και η ΔΕΗ κυνηγαει φεσια εστω και μερικων ευρω απο τους καταναλωτες και καλα κανει. Εδω ομως προκειται για μια ιδιαζουσα πειρπτωση που υπαρχει θανατος του σχετιζομενου ΑΦΜ και η ΔΕΗ πρεπει να κυνηγησει κληρονομο. ΔΕΝ ειπα οτι δεν θα το κανει. Ειπα οτι θα κερδισει αρκετο χρονο απο το να το ρυθμισει τωρα και ΙΣΩΣ η ΔΕΗ να μην μπει στην διαδικασια να αναζητησει κληρονομους. Θα δει καποια στιγμη εναν λογαριασμο στο παλιο σπιτι, εκαθθαριστικο / τελικο στο ονομα της θειας του, τον οποιο και θα αγνοησει εως οτου να δει εναν εκαθθαριστικο / τελικο λογαριασμο απο την ΔΕΗ στο δικο του ονομα, αφου εχει αποδεχθει την κληρονομια και η ΔΕΗ εχει βρει σε ποιον εχει παει το σπιτι και ποιος ειναι ο κληρονομος. Ποσος καιρος θα περασει; Αρκετος. Υ.Γ.2: Δεν ξερω γιατι συζηταμε το τι μπορει να γινει στο μελλον και με ποιον τροπο μπορει η ΡΑΕ να παρεμβει μεσω της ΔΕΔΔΗΕ για να σταματησουν οι καταναλωτες να αλλαζουν παροχουν αφηνοντας χρεη στους προηγουμενους παροχους. Αυτη τη στιγμη δεν γινεται αυτο, το χρεος ακολουθει το ΑΦΜ και αν καποτε αλλαξει, βλεπουμε τι μπορει να κανει ο ανθρωπος. Τωρα μπορει να κανει αυτο. αυτό περί παροχής κανονικά θα τεθεί σε ισχύ από 01/01/2020 έτσι απάντησε η ΡΑΕ στην ΔΕΗ/ΔΕΔΔΗΕ αυτό περί παροχής ισχύει κανονικά στην ΕΥΔΑΠ (δεν την νοιάζει το ΑΦΜ) αλλά ο ιδιοκτήτης του ακινήτου που έχει την ευθύνη ο φίλος μας ναι θα συμφωνήσω είναι ιδιάζουσα περίπτωση λόγω θανάτου αλλά από τα λεγόμενα και άλλων συνομιλητών μας και με τα δικά του αφού δηλώνεται το ακίνητο στην ΑΑΔΕ (ΕΦΟΡΙΑ) και πληρώνει τον ΕΝΦΙΑ αλλά προφανώς έχει δηλωθεί και στο κτηματολόγιο έχει ήδη την ιδιοκτησία ο πατέρας του φίλου μας δεν ανήκει στην συγγενή που απεβίωσε αλλά και πάλι αν συμβουλευτεί ανθρώπους που είναι η δουλειά τους τα φορολογικά/κληρονομικά κτλ θα του πουν τι χρωστάει το ακίνητο αν αξίζει να το κρατήσει ή όχι
mechpanos Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 22 λεπτά πριν, ikorolis είπε πολύ σωστά αυτό περί παροχής κανονικά θα τεθεί σε ισχύ από 01/01/2020 έτσι απάντησε η ΡΑΕ στην ΔΕΗ/ΔΕΔΔΗΕ αυτό περί παροχής ισχύει κανονικά στην ΕΥΔΑΠ (δεν την νοιάζει το ΑΦΜ) αλλά ο ιδιοκτήτης του ακινήτου που έχει την ευθύνη ο φίλος μας ναι θα συμφωνήσω είναι ιδιάζουσα περίπτωση λόγω θανάτου αλλά από τα λεγόμενα και άλλων συνομιλητών μας και με τα δικά του αφού δηλώνεται το ακίνητο στην ΑΑΔΕ (ΕΦΟΡΙΑ) και πληρώνει τον ΕΝΦΙΑ αλλά προφανώς έχει δηλωθεί και στο κτηματολόγιο έχει ήδη την ιδιοκτησία ο πατέρας του φίλου μας δεν ανήκει στην συγγενή που απεβίωσε αλλά και πάλι αν συμβουλευτεί ανθρώπους που είναι η δουλειά τους τα φορολογικά/κληρονομικά κτλ θα του πουν τι χρωστάει το ακίνητο αν αξίζει να το κρατήσει ή όχι 2 παρατηρήσεις: 1. Άλλο ΕΥΔΑΠ, άλλο ο κάθε τοπικός φορέας του δήμου που ανήκει το χωριό που βρίσκεται το σπίτι. Εκεί πολλές φορές δεν ξέρουν καν τι μετράνε, δεν μετράνε καν και βάζουν στο περίπου, σπάνια κόβουν, κλπ... Δεν ξέρουμε, λοιπόν... 2. Έγραψε ότι της πλήρωναν το ΕΝΦΙΑ, όχι ότι το δήλωναν αυτοί - άλλο το ένα, άλλο το άλλο...
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, mechpanos είπε 2 παρατηρήσεις: 1. Άλλο ΕΥΔΑΠ, άλλο ο κάθε τοπικός φορέας του δήμου που ανήκει το χωριό που βρίσκεται το σπίτι. Εκεί πολλές φορές δεν ξέρουν καν τι μετράνε, δεν μετράνε καν και βάζουν στο περίπου, σπάνια κόβουν, κλπ... Δεν ξέρουμε, λοιπόν... 2. Έγραψε ότι της πλήρωναν το ΕΝΦΙΑ, όχι ότι το δήλωναν αυτοί - άλλο το ένα, άλλο το άλλο... πολύ σωστές οι παρατηρήσεις σου άλλο ΕΥΔΑΠ και άλλο ΔΗΜΟΣ ειδικά στην ύδρευση (εντός λεκανοπεδίου αττικής έχουν δει τα μάτια μου λάθος χρεώσεις από δήμους...) ναι τον ΕΝΦΙΑ μπορεί να τον πληρώσει άλλος και ας μην το δηλώνει εκείνος το ακίνητο βεβαία βασική προϋπόθεση είναι να έχει τους κωδικούς από το ΑΑΔΕ (ΕΦΟΡΙΑ)
mezger Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 15 λεπτά πριν, st2 είπε εφοσον το δηλωνετε εδω και 15 χρόνια στην εφορία και επιπλέον το δηλώσατε και στο κτηματολόγιο (μάλλον με αιτιολογία χρησικτησία και αποδεικτικό το Ε9) το ακίνητο είναι δικό σας (ουτε κληρονομιά ούτε τίποτα άλλο, συνεχίζετε να το δηλώνετε και να πληρώνετε το ΕΝΦΙΑ) 12 λεπτά πριν, ikorolis είπε αφού δηλώνεται το ακίνητο στην ΑΑΔΕ (ΕΦΟΡΙΑ) και πληρώνει τον ΕΝΦΙΑ αλλά προφανώς έχει δηλωθεί και στο κτηματολόγιο έχει ήδη την ιδιοκτησία ο πατέρας του φίλου μας δεν ανήκει στην συγγενή που απεβίωσε οσμίζομαι από τα γραφόμενα του TS ότι μπορεί να μην το δήλωναν στο δικό τους ΕΝΦΙΑ αλλά να πλήρωναν τον ΕΝΦΙΑ της θείας κατόπιν συμφωνίας, ίσως κάνω λάθος βέβαια. Αλλά ακόμα και αν το δήλωναν τόσα χρόνια και έκαναν και χρησικτησία και κτηματολόγιο, δεν ξέρω τι γίνεται αν κάνει μια ωραιότατη αποδοχή η ξαδέρφη και το διεκδικήσει. Το συμπέρασμα νομίζω είναι ότι χρειάζεται οπωσδήποτε δικηγόρος ή/και συμβολαιογράφος.
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 20 λεπτά πριν, mezger είπε οσμίζομαι από τα γραφόμενα του TS ότι μπορεί να μην το δήλωναν στο δικό τους ΕΝΦΙΑ αλλά να πλήρωναν τον ΕΝΦΙΑ της θείας κατόπιν συμφωνίας, ίσως κάνω λάθος βέβαια. Αλλά ακόμα και αν το δήλωναν τόσα χρόνια και έκαναν και χρησικτησία και κτηματολόγιο, δεν ξέρω τι γίνεται αν κάνει μια ωραιότατη αποδοχή η ξαδέρφη και το διεκδικήσει. Το συμπέρασμα νομίζω είναι ότι χρειάζεται οπωσδήποτε δικηγόρος ή/και συμβολαιογράφος. όλα που κάνουμε είναι "υποθέσεις" ο συνομιλητής μας ξέρει και οι επαγγελματίες ειδικοί στον κάθε κλάδο (δικηγόροι/συμβολαιογράφοι/λογιστές)
bluesattack Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Δεν θα το κρυψω, δεν το γνωριζα , γιατι βασικα δεν με ενδιαφερει Αλλα τι μπανανια ειναι αυτη ? 😂 Το νερο λεει βαραινει τον ιδιοκτητη, αλλα μπορει ξερω γω να τον ''δηλωσει'' τον ενοικιαστη , να εχουν συνυπευθυνοτητα, αλλα ο ενας αποχωρει , αλλος πεθαινει, αλλος μεταναστευει , η ευδαπ θελει τα χρεη 😂 ps.Ενταμεταξυ o ts σας τρολλαρει κανονικα.Θα περασουν 10 σελιδες και ακομα δεν θα μαθετε , οχι ποιος ειναι ο ιδιοκτητης , αλλα ουτε καν σε ποιο ονομα ειναι το ρολοι 😂 Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2020 από bluesattack 3
Γιαούρτι Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 τύποι δε ξέρω αν το έχετε καταλάβει αλλά τζάμπα γράφετε. ο Ts είτε σας τρολλάρει είτε δε ξέρει τι του γίνεται. 4
GREGORYMO Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 8 ώρες πριν, sonikk είπε καταρχας να σας ευχαριστησω ολους για το ενδιαφερον και τις απαντησεις σας. το σπιτι-δωματιο αυτο και οικοπεδο γυρω στα 180 τμ ουσιαστικα ηταν του πατερα του πατερα μου,του παππου μου δηλ.η αδερφη του πατερα μου πεθανε προ μηνος και τον ενφια τον πληρωναμε παντα εμεις.η οικογενεια μου δηλαδη. πριν λιγες ωρες πληροφορηθηκα οτι δεη και νερο ειναι στα 700 ευρω οι απληρωτοι λογαριασμοι. το συγκεκριμενο ακινητο βασει ενφια που εχω δει το κρατος το κοστολογει στα 15 χιλιαρικα. τωρα πως γινεται αυτο δεν ξερω. λογικα υπαρχει αλγοριθμος που υπολογιζει τιμη ζωνης και τετραγωνικα και βγαζει ενα μεσο ορο εκτιμησης ακινητου και βασει αυτου πληρωνεις τον ενφια ο οποιος να πω οτι τον χρονο ηταν καθε φορα 50 ευρω. τοσα πληρωναμε εμεις εννοω η οικογενεια μου γιατι ειχε συμφωνηθει καποτε με τη θεια μου προφορικα οτι αυτο θα το παρει ο ανιψιος δηλαδη εγω και ο πατερα μου τους χαρισε ενα αλλο οικοπεδο σε μια αλλη περιοχη. η θεια μου λοιπον οταν ζουσε με την κορη της πηγαιναν εκει καθε αυγουστο λιγες ημερες μεχρι το 2004 νομιζω.και ειχε νευρο κ ρευμα τοτε.τους ειχε αφησει τα κλειδια ο πατερας μου λογω συγγενειας και καποιας εμπιστοσυνης και με καποια ελπιδα οτι πηγαινοντας εκει θα το επαιρνε η κορη της θειας μου.ομως αυτα ηταν ξεκαθαρισμενα εξαρχης οτι δεν θα εδινε κατι αλλο ο πατερας μου γιατι ηδη τους ειχε χαρισει ενα αλλο οικοπεδο.οι συγγενεις αυτοι λοιπον θεια και κορη εκαναν χρηση ρευματος και νερου αλλα οταν καναμε εμεις το κτηματολογιο περυσι τους ειπαμε οτι αυτο ασυζητητι δεν το χαριζουμε γιατι ηδη ο πατερας μου καλοπιστα τους ειχε δωσει ενα αλλο οικοπεδο σε αλλο μερος οποτε αυτοι ειπαν τωρα οκ αφου δεν παιρνουμε τιποτα παρε τους απληρωτους λογαριασμους. επισης εχω και μια αλλη απορια.εφοσον λογικα το ρευμα θα εχει κοπει μιας και δεν τον πληρωναν απο ενα σημειο και μετα και αυτο μπορει να ειναι και 15 χρονια και εφοσον οι λογαριασμοι ειναι στο ονομα της θειας μου η οποια πεθανε προ μηνος δεν θα μπορουσα με καποια ληξιαρχικη πραξη θανατου απο κεπ να παω στη δεη και στην ευδαπ και να ρωτησω αν οι οφειλες θανοντα εξακολουθουν να υφιστανται? θελω να πω διαγραφη οφειλων λογω θανατου υφιστανται σαν εννοια ή καμια σχεση? επισης τι γινεται αν καποιος αφησει απληρωτους λογαριασμους για 20 και πλεον ετη? σε ακολουθουν εφ ορου ζωης αυτα ακομη και αν εχει κοπει ρευμα και νερο για δεκαετιες πχ? συγγνωμη για το σεντονι...... Έχεις ξεκινήσει από τα χρέη των 700€ και ΟΧΙ το πώς θα γίνει ΔΙΚΟ σου !!! Χωρίς την συννενεση των συγγενών δεν γίνεται !! Αφού δεν έχει γραφτεί (μόνο στο μιλητο) ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ μια διαθήκη.
patclo Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Πρέπει να ξεκαθαρίσεις τρία θέματα για να αποφασίσεις τι θα κάνεις 1. Αν το ακίνητο μόλις τελειώσουν οι διαδικασίες θα είναι στην δική σου πλήρη κυριότητα. Παραδείγματος χάρη, υπάρχει συμβόλαιο που το ακίνητο ανήκει στην θεία, και διαθήκη της θείας που γράφει μέσα ότι σου παραχωρεί το ακίνητο. 2. Αν στο νούμερο ένα η απάντηση είναι ΝΑΙ, τσεκάρεις τι περίπου αξία έχει το ακίνητο. Η αντικειμενική είναι μια αρχή, αλλά αν σου προσφέρει ο μπάρμπα νίκος που είναι γείτονας στο χωριό 6 χιλιάρικα για να το αγοράσει είναι πιο σίγουρη εκτίμηση ότι το ακίνητο μπορεί να πιάνει και πάνω από δεκάρικο. 3. Αν η απάντηση στο 2 είναι ΝΑΙ πιάνει κάτι, προχωράς στο 3. Χρώσταγε η θεία τίποτε σε εφορείες και ταμεία; Υπάρχει καμιά υποθήκη; Μόλις το 3 σου δείξει ότι δεν βγαίνει πως η θειά είχε χρέη μη αμελητέα, παίρνεις παραμάσχαλα την χαρτούρα και πας σε ένα συμβολαιογράφο για να σου πει τι άλλη χαρτούρα πρέπει να της πας για να κάνει συμβόλαιο αποδοχής κληρονομιάς και να σου γράψει το ακίνητο. Εννοείται ότι οποιοδήποτε από τα 1,2,3 στραβώσει κάνεις ενέργειες για να μην έχεις καμιά σχέση με το ακίνητο και τα χρέη της θείας.
Doubt Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 1 ώρα πριν, bluesattack είπε ps.Ενταμεταξυ o ts σας τρολλαρει κανονικα.Θα περασουν 10 σελιδες και ακομα δεν θα μαθετε , οχι ποιος ειναι ο ιδιοκτητης , αλλα ουτε καν σε ποιο ονομα ειναι το ρολοι 😂 54 λεπτά πριν, Γιαούρτι είπε τύποι δε ξέρω αν το έχετε καταλάβει αλλά τζάμπα γράφετε. ο Ts είτε σας τρολλάρει είτε δε ξέρει τι του γίνεται. Το ξέρω το χωριό, είναι κοντά στην Έδεσσα Spoiler
stelios18120 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Έφυγες για lock... Παρατραβηξε το θέμα.... 😒 Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2020 από stelios18120
Προτεινόμενες αναρτήσεις