Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Στην αποποίηση αποποιείσαι τα πάντα ,όχι μονο το ακίνητο που έχει βάρη.Οπότε αν παίζει και άλλη περιουσία χάνεις και εκείνο το μερίδιο.

ακριβώς έτσι είναι στην αποποίηση κληρονομιάς γλυτώνεις τυχόν χρέη

αλλά χάνεις και τυχόν άλλη περιουσία (ακίνητη/κινητή) που μπορεί να υπάρχει

γενικά θα πρέπει να το ψάξεις με δικηγόρο - συμβολαιογράφο - μεσίτη - λογιστή για να είσαι απόλυτα σίγουρος αν αξίζει ή όχι μην πάρεις απόφαση με ελαφριά την καρδιά γιατί μπορεί να το μετανιώσεις αργότερα...

Δημοσ.

Εγώ δεν κατάλαβα ακόμα το σπίτι και το οικόπεδο σε ποιανού όνομα είναι,στης θείας ή στους παππού;

Και ο πατέρας του TS χάρισε ένα άλλο οικόπεδο στη θεία,ώστε να πάρει ο TS το συγκεκριμένο ακίνητο.Ξανα,σε ποιανού όνομα είναι το κτημα;

Οι λοιποί συγγενείς ποιοι είναι και τι σχέση έχουν με το ακίνητο ώστε να έχουν γνώμη;

Η κόρη της θείας,η ξαδέρφη σου δηλαδη,τι λεει;

Επίσης στις 5 το πρωί λέει ο TS ότι πριν λίγες ώρες πληροφορήθηκε ότι τα χρέη είναι κάπου 700 ευρώ,δηλαδή το έμαθε κάποια στιγμή μετά τα μεσάνυχτα.

Πάντως αν είναι για μόνο 700 ευρώ,αντε και 1000,και δεν υπάρχουν άλλα χρέη,και μου το δίνανε,θα το έπαιρνα.Δεν ξέρεις τι αξία μπορεί να αποκτήσει μελλοντικά το οικόπεδο.

Θυμάμαι αρχές της δεκαετίας του 1970,το χωριό Παλαιός Παντελεήμονας στο νομό Πιερίας,εντελώς εγκαταλειμμένο,όσο στοίχιζε τότε ένα φορτηγό,στοίχιζε ολόκληρο το χωριό.Σημερα η αξία του είναι άλλη.

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, ikorolis είπε

Στα περισσότερα θα συμφωνήσω μαζί σου

στο μόνο που έχω μια "ένσταση" είναι στο θέμα των οφειλών προς την ΔΕΗ δεν θα γλυτώσει απλά με το να πάει σε άλλο πάροχο ενέργειας καθώς την κίνηση αυτή θα την δει η ΔΕΗ και μπορεί να ενημερώσει τον νέο πάροχο του ότι υπάρχουν οφειλές στην συγκεκριμένη παροχή (μην ξεχνάς και κάτι σημαντικό ότι μπορεί να έχει αλλάξει η διαδικασία και πλέον οι οφειλές να ακολουθούν τον αριθμό παροχής και όχι το ΑΦΜ του ιδιοκτήτη/ενοικιαστή του ακινήτου που ανήκει η παροχή ρεύματος είναι κάτι που ζήτησαν από ΔΕΗ και από τον ΔΕΔΔΗΕ να αλλάξει)

Με σιγουρια μπορω να σου πω πως η οφειλη δεν ακολουθει ποτε το ακινητο, ακολουθει παντα το ΑΦΜ. Οπως ακριβως με τις εταιριες κινητης. Μπορεις να κλεισεις το συμβολαιο σου στην Cosmote, να πας στην Vodafone και ας χρωστας στον προηγουμενο παροχο 1000€. Δεν την ενδιαφερει καθολου την NRG εαν εσυ χρωστας σε καποια αλλη εταιρια παροχης ρευματος. Η ΔΕΗ επισης δεν εχει δουλεια (και ουτε προκειται και να το κανει) να ενημερωσει τον νεο σου παροχο οτι εσυ της χρωστας, γιατι απλα τον νεο σου παροχο δεν τον απασχολει καθολου. Η ΔΕΔΔΗΕ βλεπει μια αιτηση για συνδεση απο την NRG σε ενα ρολοι που στην ΔΕΗ χρωσταει χρηματα. Ουτε την ΔΕΔΔΗΕ την ενδιαφερει, ασε που το χρεος δεν θα ειναι στο ονομα που κανει την αιτηση, αλλα σε εναν προηγουμενο ιδιοκτητη του ρολογιου. Σκεψου πως νοικιαζεις το σπιτι σου. Ο ενοικιαστης φευγει και σου αφηνει χρεος στην ΔΕΗ. Ο νεος ενοικιαστης ερχεται και θελει να βαλει NRG. Δεν θα του βαλει ρευμα η ΔΕΔΔΗΕ γιατι καποιος που ηταν πριν στο ονομα του το ρολοι, χρωσταγε στην ΔΕΗ; Δεν ενδιαφερει κανεναν, εκτος απο την ΔΕΗ. Αυτη ειναι εκεινη που πρεπει να αναζητησει α) τα χρεη απο το ΑΦΜ που της χρωσταει ή β) τα χρεη απο τον κληρονομο του ακινητου που ηταν το ΑΦΜ που της χρωσταει. Δεν ειπα οτι θα διαγραφουν τα χρεη. Ειπα οτι ειναι ενας γρηγορος τροπος να βγαλει το χρεος της ΔΕΗ απο πανω του σε πρωτη φαση και ΑΝ ποτε η ΔΕΗ μπει στην διαδικασια να αναζητησει τον κληρονομο του θανοντος ΑΦΜ, να το διευθετησει τοτε. Η ΔΕΗ μπορει να το κανει αμεσα, μπορει να το κανει σε 5 χρονια, μπορει να μην το κανει και ποτε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, N3M3SiS είπε

Με σιγουρια μπορω να σου πω πως η οφειλη δεν ακολουθει ποτε το ακινητο, ακολουθει παντα το ΑΦΜ. Οπως ακριβως με τις εταιριες κινητης. Μπορεις να κλεισεις το συμβολαιο σου στην Cosmote, να πας στην Vodafone και ας χρωστας στον προηγουμενο παροχο 1000€. Δεν την ενδιαφερει καθολου την NRG εαν εσυ χρωστας σε καποια αλλη εταιρια παροχης ρευματος. Η ΔΕΗ επισης δεν εχει δουλεια (και ουτε προκειται και να το κανει) να ενημερωσει τον νεο σου παροχο οτι εσυ της χρωστας, γιατι απλα τον νεο σου παροχο δεν τον απασχολει καθολου. Η ΔΕΔΔΗΕ βλεπει μια αιτηση για συνδεση απο την NRG σε ενα ρολοι που στην ΔΕΗ χρωσταει χρηματα. Ουτε την ΔΕΔΔΗΕ την ενδιαφερει, ασε που το χρεος δεν θα ειναι στο ονομα που κανει την αιτηση, αλλα σε εναν προηγουμενο ιδιοκτητη του ρολογιου. Σκεψου πως νοικιαζεις το σπιτι σου. Ο ενοικιαστης φευγει και σου αφηνει χρεος στην ΔΕΗ. Ο νεος ενοικιαστης ερχεται και θελει να βαλει NRG. Δεν θα του βαλει ρευμα η ΔΕΔΔΗΕ γιατι καποιος που ηταν πριν στο ονομα του το ρολοι, χρωσταγε στην ΔΕΗ; Δεν ενδιαφερει κανεναν, εκτος απο την ΔΕΗ. Αυτη ειναι εκεινη που πρεπει να αναζητησει α) τα χρεη απο το ΑΦΜ που της χρωσταει ή β) τα χρεη απο τον κληρονομο του ακινητου που ηταν το ΑΦΜ που της χρωσταει. Δεν ειπα οτι θα διαγραφουν τα χρεη. Ειπα οτι ειναι ενας γρηγορος τροπος να βγαλει το χρεος της ΔΕΗ απο πανω του σε πρωτη φαση και ΑΝ ποτε η ΔΕΗ μπει στην διαδικασια να αναζητησει τον κληρονομο του θανοντος ΑΦΜ, να το διευθετησει τοτε. Η ΔΕΗ μπορει να το κανει αμεσα, μπορει να το κανει σε 5 χρονια, μπορει να μην το κανει και ποτε.

καταλαβαίνω τι λες φίλε μου

απλά επειδή έχω σχέση λόγω της εταιρείας που δουλεύω με όλους τους παρόχους (ενέργειας/τηλεπικοινωνιών/ύδρευσης) και με γραφεία "διεκπεραίωσης" υποθέσεων θα μου επιτρέψεις να γνωρίζω κάτι περισσότερο ακόμα και πληροφορίες που δεν λέγονται στο ευρύ κοινό.

η ΔΕΗ κυνηγάει κάθε χρέος πλέον είτε μερικών ευρώ είτε μερικών εκατοντάδων ευρώ είτε χιλιάδων ευρώ

δεν παραγράφεται τίποτα απολύτως

επίσης επαναλαμβάνω υπάρχει διαβούλευση προς την ΡΑΕ από την ΔΕΗ και τον ΔΕΔΔΗΕ να αλλάξει ο κανονισμός και να φύγει το ΑΦΜ από την μέση

και τα όποια χρέη να ακολουθούν τον αριθμό παροχής έτσι δεν θα μπορείς να αφήνεις χρέη γιατί δεν θα έχεις ρεύμα. (ότι κάνει η ΕΥΔΑΠ)

επίσης στα κινητά σου θυμίζω υπάρχει υπηρεσία "Τειρεσία " άρα αν χρωστάς σε έναν ενημερώνονται όλοι οι πάροχοι και δεν κάνεις συμβόλαιο εύκολα μπορεί να σου ζητήσουν εγγύηση ή εγγυητή.

σύντομα ο "τσαμπατζής" θα έχει χοντρό πρόβλημα δεν θα μπορεί αν αφήνει "φέσια/χρέη".

Επεξ/σία από ikorolis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, conkal είπε

Διαγραφες χρεων παιζουν μονο αν κανεις αποποιηση κληρονομιας. Το κρατος παραλαμβανει το ακινητο και μαζι και τα χρεη. 

Αν δεν εχεις συμβολαιο τιποτα δεν ειναι δικο σου

η θεια μου λοιπον οταν ζουσε με την κορη της πηγαιναν εκει καθε αυγουστο λιγες ημερες μεχρι το 2004 νομιζω.και ειχε νευρο κ ρευμα τοτε.τους ειχε αφησει τα κλειδια ο πατερας μου λογω συγγενειας και καποιας εμπιστοσυνης και με καποια ελπιδα οτι πηγαινοντας εκει θα το επαιρνε η κορη της θειας μου.ομως αυτα ηταν ξεκαθαρισμενα εξαρχης  οτι δεν θα εδινε κατι αλλο ο πατερας μου γιατι ηδη τους ειχε χαρισει ενα αλλο οικοπεδο.οι συγγενεις αυτοι λοιπον θεια και κορη εκαναν χρηση ρευματος και νερου αλλα οταν καναμε εμεις το κτηματολογιο περυσι τους ειπαμε οτι αυτο ασυζητητι δεν το χαριζουμε γιατι ηδη ο πατερας μου καλοπιστα τους ειχε δωσει ενα αλλο οικοπεδο σε αλλο μερος οποτε αυτοι ειπαν τωρα οκ αφου δεν παιρνουμε τιποτα παρε τους απληρωτους λογαριασμους. 

δικηγόρο θέλει να δει σε ποιον ανήκει πραγματικά το οικόπεδο με το δωμάτιο

Επεξ/σία από smpt
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μα ο Τζαμπατζης στην συγκεκριμενη περιπτωση ΔΕΝ ειναι ο κληρονομος, αλλα η θεια της οποιας το ονομα ειναι το ρολοι. Δεν θα μπει στον Τειρεσια ο ανθρωπος επειδη η θεια του εχει απληρωτους λογαριασμους ακομα και αν τον ακολουθησουν σε περιπτωση αποδοχης της κληρονομιας. Αυτο που περιγραφεις για την ΡΑΕ ειναι μια ενιαια ενημερωση ολων των παροχων ενεργειας, εαν καποιος χρωσταει σε μια απο αυτες, να μην μπορει να κανει νεα συνδεση σε καμμια αλλη. Πραγμα που το βρισκω λιγο δυσκολο να συμβει απο μονο του, μιας και δεν το καταφεραν ουτε οι εταιρειες κινητης, πριν χρονια. Και να ακολουθει -καποια στιγμη στο μελλον- το χρεος του ρολογιου, το ρολοι και οχι το ΑΦΜ, αυτο θα γινει με τροπο τετοιο ετσι ωστε να προστατευονται και οι ιδιοκτητες ακινητων προς ενοικιαση. Δεν ειναι δυνατον οπως καταλαβαινεις να μου αφησει εμενα χρεος ο ενοικιαστης μου (που εχει το ρολοι στο ονομα του) και εγω να μην μπορω να βαλω ρευμα στο σπιτι μου. Τωρα το ποτε ,το αν και με ποιο τροπο θα φυγει καποτε απο την μεση το ΑΦΜ και θα βρεθει ενας αλλος τροπος να εισπραττει η ΔΕΗ τα χρηματα της, ειναι κατι που θα το εξετασουμε οταν ερθει εκεινη η ωρα. Προς το παρον, μεχρι και 3 μηνες πριν που ασχοληθηκα με το ζητημα για μια συνδεση σε ακινητο, ετσι ειχαν τα πραγματα.

Υ.Γ.: Φυσικα και η ΔΕΗ κυνηγαει φεσια εστω και μερικων ευρω απο τους καταναλωτες και καλα κανει. Εδω ομως προκειται για μια ιδιαζουσα πειρπτωση που υπαρχει θανατος του σχετιζομενου ΑΦΜ και η ΔΕΗ πρεπει να κυνηγησει κληρονομο. ΔΕΝ ειπα οτι δεν θα το κανει. Ειπα οτι θα κερδισει αρκετο χρονο απο το να το ρυθμισει τωρα και ΙΣΩΣ η ΔΕΗ να μην μπει στην διαδικασια να αναζητησει κληρονομους. Θα δει καποια στιγμη εναν λογαριασμο στο παλιο σπιτι, εκαθθαριστικο / τελικο στο ονομα της θειας του, τον οποιο και θα αγνοησει εως οτου να δει εναν εκαθθαριστικο / τελικο λογαριασμο απο την ΔΕΗ στο δικο του ονομα, αφου εχει αποδεχθει την κληρονομια και η ΔΕΗ εχει βρει σε ποιον εχει παει το σπιτι και ποιος ειναι ο κληρονομος. Ποσος καιρος θα περασει; Αρκετος.

Υ.Γ.2: Δεν ξερω γιατι συζηταμε το τι μπορει να γινει στο μελλον και με ποιον τροπο μπορει η ΡΑΕ να παρεμβει μεσω της ΔΕΔΔΗΕ για να σταματησουν οι καταναλωτες να αλλαζουν παροχους αφηνοντας χρεη στους προηγουμενους παροχους. Αυτη τη στιγμη δεν γινεται αυτο, το χρεος ακολουθει το ΑΦΜ και αν καποτε αλλαξει, βλεπουμε τι μπορει να κανει ο ανθρωπος. Τωρα μπορει να κανει αυτο.

Επεξ/σία από N3M3SiS
  • Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, ikorolis είπε

επίσης επαναλαμβάνω υπάρχει διαβούλευση προς την ΡΑΕ από την ΔΕΗ και τον ΔΕΔΔΗΕ να αλλάξει ο κανονισμός και να φύγει το ΑΦΜ από την μέση

και τα όποια χρέη να ακολουθούν τον αριθμό παροχής έτσι δεν θα μπορείς να αφήνεις χρέη γιατί δεν θα έχεις ρεύμα. (ότι κάνει η ΕΥΔΑΠ)

Ωραία τα λες.

Θα φεύγει δηλαδή ο ενοικιαστής με 600 € φέσι στο ρεύμα και θα τα χρεώνεται ο νέος ένοικος ή ο ιδιοκτήτης ή η γυναίκα του ή ο σκύλος του..

GIF by CBS

Δημοσ.

Το ρολόι της ΔΕΗ σε ποιο όνομα είναι; Δεν βλέπω να το λέει πουθενά στα post του  ο TS.

Αν δεν έχουν μοιράσει την περιουσία του πάππου ο πατέρας του με την Θεία του, έχει ήδη το μισό οικόπεδο ο TS και το άλλο μισό η ξαδέλφη του.

Εγώ βλέπω να έχει πιο σοβαρό θέμα από την ΔΕΗ. Να μοιράσει την κληρονομιά του παππού.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συνηθως αυτα δηλωνοντουσαν αποθηκες ή μονο το αρχικο δωματιο π ταν καποτε...χλωμο να ναι μονο 15τ.μ.αυτο σημαινει οτι ισως στα νεα συμβολαια να πρεπει να γινει τοπογραφικο κτλ με τα real μετρα κ εξτρα πληρωμη  νομιμοποιησης...

Ειχατε 15 20+ χρονια  να πατε δεν πηγες ουτε εσυ ουτε γονεις σου...μηπως δεν βολευει το μερος ουτε για σ.κ.?

Οταν πεθαινει καποιος πας στην εφορια χαρτια + πλησιεστερους συγγενεις /κληρονομους κτλ οποτε ειναι απλο να μαθεις τι χρωσταει ενα αφμ..

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Doubt είπε

Ωραία τα λες.

Θα φεύγει δηλαδή ο ενοικιαστής με 600 € φέσι στο ρεύμα και θα τα χρεώνεται ο νέος ένοικος ή ο ιδιοκτήτης ή η γυναίκα του ή ο σκύλος του..

GIF by CBS

απλά πράγματα είναι αγαπητέ μου φίλε

ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του όταν έχει ένα ακίνητο το οποίο ενοικιάζει άρα έχει κέρδη από αυτό

κανένας δεν απαλλάσσεται από τις ευθύνες που του αναλογούν είτε ιδιοκτήτης είτε ενοικιαστής

αν δεν νοιάζει τον ιδιοκτήτη του ακινήτου ώστε να φροντίζει να παίρνει ο ενοικιαστής του το ρεύμα και το νερό στο όνομα του θα νοιάζει την ΔΕΗ και την ΕΥΔΑΠ

υπόψιν αν χρωστάς στην ΕΥΔΑΠ το χρέος ακολουθεί την παροχή (κυνηγάει τον ιδιοκτήτη εκτός αν αυτός έχει δηλώσει τον ενοικιαστή του) έτσι μόλις ο ενοικιαστής φτάσει 100 ευρώ χρέος η ΕΥΔΑΠ του κόβει το νερό

αν όμως δεν τον έχει δηλώσει το νερό δεν κόβεται και το χρέος αυξάνεται και φυσικά το πληρώνει ο ιδιοκτήτης

έτσι θέλουν να γίνει και με το ρεύμα ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ και μάλλον θα το καταφέρουν γιατί δείχνει να συμφωνεί και η ΡΑΕ και οι άλλοι πάροχοι.

Δημοσ.

Σχετικά με το ιδιοκτησιακό, απ'ότι έχεις γράψει μέχρι τώρα TS φαίνεται ότι:

-το ακίνητο άνηκε στη θεία σου

-η θεία σου είχε μια κόρη

Άρα το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή τη στιγμή το ακίνητο ανήκει 100% στην ξαδέρφη σου (ή και στον θείο σου/σύζυγο της θανούσας κατά ένα ποσοστό, αν είναι εν ζωή, δεν το αναφέρεις)

Επομένως για να αρχίσεις να συζητάς τι θα κάνεις και αν θα κάνεις κάτι με το ακίνητο, πρέπει είτε α) να βρεθεί διαθήκη της θείας που να σου το αφήνει, είτε β)να αποποιηθουν την κληρονομιά η ξαδέρφη (μαζί με τον πατέρα της και τα παιδιά της, αν υπάρχουν) και μετά ο πατέρας σου και τα αδέρφια σου(αν υπάρχουν) και όποια άλλα τυχόν αδέρφια της θείας (με τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους), είτε γ)να αποδεχτεί την κληρονομιά η ξαδέρφη και μετά να σου το δωρίσει.

Αν όπως σημειώνει ο smpt παραπάνω δεν είχε μοιραστεί η περιουσία και είχε π.χ. το μισό η θεία, πρακτικά πρέπει να γίνουν τα ίδια για το μισό που είχε.

Μέχρι να γίνει κάτι απ'όλα αυτά, καλύτερα μην ασχολείσαι και μη βασίζεσαι σε μια υπόσχεση που είχε δώσει η θανούσα και υποτίθεται ότι θα την τηρήσει η κόρη της.

Αν για να γίνει κάτι από τα παραπάνω σου ζητήσουν να αναλάβεις εσύ τα έξοδα, πρόσεξε γιατί ανάλογα την περίπτωση μπορεί να ξεπερνάνε αρκετά το ποσό των λογαριασμών.

Δημοσ.

Βασικά θες δικηγόρο να του πεις αναλυτικα την κατάσταση, να καταλάβει, και να σε συμβουλεύσει τι θα κάνεις.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, ikorolis είπε

απλά πράγματα είναι αγαπητέ μου φίλε

ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του όταν έχει ένα ακίνητο το οποίο ενοικιάζει άρα έχει κέρδη από αυτό

κανένας δεν απαλλάσσεται από τις ευθύνες που του αναλογούν είτε ιδιοκτήτης είτε ενοικιαστής

αν δεν νοιάζει τον ιδιοκτήτη του ακινήτου ώστε να φροντίζει να παίρνει ο ενοικιαστής του το ρεύμα και το νερό στο όνομα του θα νοιάζει την ΔΕΗ και την ΕΥΔΑΠ

υπόψιν αν χρωστάς στην ΕΥΔΑΠ το χρέος ακολουθεί την παροχή (κυνηγάει τον ιδιοκτήτη εκτός αν αυτός έχει δηλώσει τον ενοικιαστή του) έτσι μόλις ο ενοικιαστής φτάσει 100 ευρώ χρέος η ΕΥΔΑΠ του κόβει το νερό

αν όμως δεν τον έχει δηλώσει το νερό δεν κόβεται και το χρέος αυξάνεται και φυσικά το πληρώνει ο ιδιοκτήτης

έτσι θέλουν να γίνει και με το ρεύμα ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ και μάλλον θα το καταφέρουν γιατί δείχνει να συμφωνεί και η ΡΑΕ και οι άλλοι πάροχοι.

Ότι θέλεις γράφεις.

Μάθε πρώτα τι είναι η σύμβαση, συμβαλλόμενοι, ποιος πληρώνει τι και ποιος χρωστάει τι κι άσε την τάχα "εσωτερική πληροφόρηση" για την παρέα σου και το καφενείο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Doubt είπε

Ότι θέλεις γράφεις.

Μάθε πρώτα τι είναι η σύμβαση, συμβαλλόμενοι, ποιος πληρώνει τι και ποιος χρωστάει τι κι άσε την τάχα "εσωτερική πληροφόρηση" για την παρέα σου και το καφενείο.

τα πρώτα που σχολιάζεις θα τα αφήσω ασχολίαστα και στην κρίση των υπολοίπων συνομιλητών μας

η λύση στο πρόβλημα του συνομιλητή μας δόθηκε από μένα - από άλλους

είναι στην κρίση του να μας ακούσει ή να μας αγνοήσει.

δυστυχώς για εσένα εγώ ξέρω περισσότερα από όσα νομίζεις γιατί όπως είπα είναι η δουλειά μου για αυτό πληρώνομαι από την εταιρεία που εργάζομαι για να έχω συνεργασία με τις εταιρείες αυτές και με όλα τα γραφεία διεκπεραίωσης υποθέσεων.

αυτά δεν τα συζητάω με την παρέα μου στο καφενείο γιατί δεν μας απασχολούν

καλή συνέχεια να έχεις και πρόσεξε λίγο το ύφος σου γιατί συμμετέχεις σε δημόσια ιστοσελίδα/κοινότητα και είναι κρίμα να είσαι εριστικός/ειρωνικός απέναντι στους άλλους (άλλωστε δεν απευθύνθηκα σε εσένα)

Επεξ/σία από ikorolis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, sonikk είπε

.....

πληρωνεις τον ενφια ο οποιος να πω οτι τον χρονο ηταν καθε φορα 50 ευρω. τοσα πληρωναμε εμεις εννοω η οικογενεια μου γιατι ειχε συμφωνηθει καποτε με τη θεια μου προφορικα οτι αυτο θα το παρει ο ανιψιος δηλαδη εγω και ο πατερα μου τους χαρισε ενα αλλο οικοπεδο σε μια αλλη περιοχη.

......

.......

ξεκαθαρισμενα εξαρχης  οτι δεν θα εδινε κατι αλλο ο πατερας μου γιατι ηδη τους ειχε χαρισει ενα αλλο οικοπεδο.οι συγγενεις αυτοι λοιπον θεια και κορη εκαναν χρηση ρευματος και νερου αλλα οταν καναμε εμεις το κτηματολογιο περυσι τους ειπαμε οτι αυτο ασυζητητι δεν το χαριζουμε γιατι ηδη ο πατερας μου καλοπιστα τους ειχε δωσει ενα αλλο οικοπεδο σε αλλο μερος οποτε αυτοι ειπαν τωρα οκ αφου δεν παιρνουμε τιποτα παρε τους απληρωτους λογαριασμους. 

.....

οι λογαριασμοι ειναι στο ονομα της θειας μου η οποια πεθανε προ μηνος δεν θα μπορουσα με καποια ληξιαρχικη πραξη θανατου απο κεπ να παω στη δεη και στην ευδαπ και να ρωτησω αν οι οφειλες θανοντα εξακολουθουν να υφιστανται? θελω να πω διαγραφη οφειλων λογω θανατου υφιστανται σαν εννοια ή καμια σχεση?

επισης τι γινεται αν καποιος αφησει απληρωτους λογαριασμους για 20 και πλεον ετη? σε ακολουθουν εφ ορου ζωης αυτα ακομη και αν εχει κοπει ρευμα και νερο για δεκαετιες πχ?

........

Φίλε μου

1)

εφοσον το δηλωνετε εδω και 15 χρόνια στην εφορία

και επιπλέον το δηλώσατε και στο κτηματολόγιο  (μάλλον με αιτιολογία χρησικτησία και αποδεικτικό το Ε9)

το ακίνητο είναι δικό σας

(ουτε κληρονομιά ούτε τίποτα άλλο, συνεχίζετε να το δηλώνετε και να πληρώνετε το ΕΝΦΙΑ)

2)

Αν οι λογαριασμοί είναι στο όνομα της θείας που πέθανε τότε τα χρέη ακολουθούν τους νόμιμους κληρονομους (πρωτα τα παιδια της και αν αποποιηθουν τότε τους υπολοιπους στενότερους συγγενείς κλπ οπότε αν αποποιηθουν όλοι υπολοιποι θα φτασουν πρωτα στον πατερα σου και μετα σε σενα)

αν είναι στο όνομα του πατερα σου πρεπει να τα πληρωσει για θα τον κυνηγανε μια ζωη

και αν ειναι στο ονομα  του παππου τα χρεη πανε στους κληρονομους κλπ (οπως τα εγρψα παρραπανω)

Επεξ/σία από st2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...