bluesattack Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2020 Δηλαδη ολοι στο τραπεζι ειπαν πασο και αφηνουν εσενα να κονταροχτυπηθεις με το κρατος ? 😂
Γιαούρτι Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2020 καταρχήν 15τμ δεν είναι σπίτι, είναι δωμάτιο.Πάμε παρακάτω... σε οικόπεδο 150τμ, κτίσμα του 60 κι έχει να πατήσει άτομο, ούτε ξέρεις από πότε... και το κερασάκι τα χρέη Χωρίς να θέλω να είμαι υπερβολικός αλλά η αξία του ρεύματος που έκαψες για να γράψεις αυτό το ποστ¨παίζει να είναι μεγαλύτερη από την κληρονομιά. Από την άλλη λες ότι οι συγγενείς στον δίνουν και όχι η θεία. Δε ξέρω από που είσαι αλλά από εδώ που είμαι εγώ οι συγγενείς πλακώνονται για την κληρονομιά, δε τη μοιράζουν. Τέσπα τα πράγματα είναι απλά και δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι. Δες τα χρέη και πράτεις αναλόγως, Κανείς δε θα σε υποχρεώσει να πληρώσεις τίποτα. αν σε συμφέρει το κρατάς 1 1
bluesattack Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, Γιαούρτι είπε Από την άλλη λες ότι οι συγγενείς στον δίνουν και όχι η θεία. Η θεια του το παραχωρησε.Απλα οι συγγενεις απο μεγαλοψυχια του ειπαν ...πηγαινε μια βολτα , κατσε και λιγο , χωρις αποδοχη κληρονομιας.Μαζεψε ομως και τος λογαριασμους φευγοντας 😄 Οι αλλοι τσιμπησαν τιποτα η η θεια ηταν παμφτωχη και εσυ πηρες το δωματιο σαν αγαπημενος ανιψιος 😛
SB_1957 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2020 3 ώρες πριν, sonikk είπε στη θεωρια οι συγγενεις μου το δινουν γιατι προς το παρον δεν μπορω οικονομικα να κανω συμβολαια κτλ αλλα πριν γινουν ολα αυτα μου ειπαν να παρω τους απληρωτους λογαριασμους της θειας μου Ειδικά αυτό, να πληρώσεις τους λογαριασμούς και κάποτε στο μέλλον να γίνουν συμβόλαια για να έρθει στο όνομά σου, εμένα μου φαίνεται ότι ψάχνουν κορόιδο! Όπως σου είπαν και οι άλλοι, αν όντως είσαι ο κληρονόμος κάνε αποποίηση δεν αξίζει. Αν δεν είσαι ο κληρονόμος και οι συγγενείς δήθεν σου το χαρίζουν μάλλον πρέπει να τους ξεγράψεις τέτοιους συγγενείς! 3
sonikk Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) καταρχας να σας ευχαριστησω ολους για το ενδιαφερον και τις απαντησεις σας. το σπιτι-δωματιο αυτο και οικοπεδο γυρω στα 180 τμ ουσιαστικα ηταν του πατερα του πατερα μου,του παππου μου δηλ.η αδερφη του πατερα μου πεθανε προ μηνος και τον ενφια τον πληρωναμε παντα εμεις.η οικογενεια μου δηλαδη. πριν λιγες ωρες πληροφορηθηκα οτι δεη και νερο ειναι στα 700 ευρω οι απληρωτοι λογαριασμοι. το συγκεκριμενο ακινητο βασει ενφια που εχω δει το κρατος το κοστολογει στα 15 χιλιαρικα. τωρα πως γινεται αυτο δεν ξερω. λογικα υπαρχει αλγοριθμος που υπολογιζει τιμη ζωνης και τετραγωνικα και βγαζει ενα μεσο ορο εκτιμησης ακινητου και βασει αυτου πληρωνεις τον ενφια ο οποιος να πω οτι τον χρονο ηταν καθε φορα 50 ευρω. τοσα πληρωναμε εμεις εννοω η οικογενεια μου γιατι ειχε συμφωνηθει καποτε με τη θεια μου προφορικα οτι αυτο θα το παρει ο ανιψιος δηλαδη εγω και ο πατερα μου τους χαρισε ενα αλλο οικοπεδο σε μια αλλη περιοχη. η θεια μου λοιπον οταν ζουσε με την κορη της πηγαιναν εκει καθε αυγουστο λιγες ημερες μεχρι το 2004 νομιζω.και ειχε νευρο κ ρευμα τοτε.τους ειχε αφησει τα κλειδια ο πατερας μου λογω συγγενειας και καποιας εμπιστοσυνης και με καποια ελπιδα οτι πηγαινοντας εκει θα το επαιρνε η κορη της θειας μου.ομως αυτα ηταν ξεκαθαρισμενα εξαρχης οτι δεν θα εδινε κατι αλλο ο πατερας μου γιατι ηδη τους ειχε χαρισει ενα αλλο οικοπεδο.οι συγγενεις αυτοι λοιπον θεια και κορη εκαναν χρηση ρευματος και νερου αλλα οταν καναμε εμεις το κτηματολογιο περυσι τους ειπαμε οτι αυτο ασυζητητι δεν το χαριζουμε γιατι ηδη ο πατερας μου καλοπιστα τους ειχε δωσει ενα αλλο οικοπεδο σε αλλο μερος οποτε αυτοι ειπαν τωρα οκ αφου δεν παιρνουμε τιποτα παρε τους απληρωτους λογαριασμους. επισης εχω και μια αλλη απορια.εφοσον λογικα το ρευμα θα εχει κοπει μιας και δεν τον πληρωναν απο ενα σημειο και μετα και αυτο μπορει να ειναι και 15 χρονια και εφοσον οι λογαριασμοι ειναι στο ονομα της θειας μου η οποια πεθανε προ μηνος δεν θα μπορουσα με καποια ληξιαρχικη πραξη θανατου απο κεπ να παω στη δεη και στην ευδαπ και να ρωτησω αν οι οφειλες θανοντα εξακολουθουν να υφιστανται? θελω να πω διαγραφη οφειλων λογω θανατου υφιστανται σαν εννοια ή καμια σχεση? επισης τι γινεται αν καποιος αφησει απληρωτους λογαριασμους για 20 και πλεον ετη? σε ακολουθουν εφ ορου ζωης αυτα ακομη και αν εχει κοπει ρευμα και νερο για δεκαετιες πχ? συγγνωμη για το σεντονι...... Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2020 από sonikk
papoys1 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δες τα χρέη και ρίχτου μια ματιά. Αν είναι σε χάλια κατάσταση παράτησέ το δεν αξίζει τον κόπο.Στο πατρικό μου σε ορεινό χωριό σαν αυτό που λες που έμεινε σε μένα (δεν το ήθελαν οι άλλοι) μόνο για επισκευή σκεπής πλήρωσα 4.000 ευρώ.Θέλει και άλλα αλλά άρχισα από εκεί να μην πέσει. Εάν ήμουν στη θέση σου δεν θα το έκανα.Το έκανα μόνο και μόνο για τις παιδικές αναμνήσεις που δεν ήθελα να βρίσκονται σε ερείπια , για τον ιδρώτα , τον κόπο και τις στερήσεις των δικών μου να το φτιάξουν. Πίστεψέ με για σένα αν είναι και ετοιμόρροπο δεν αξίζει τον κόπο.
bluesattack Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Οποιος μπορεσει να λυσει τον γριφο της ιδιοκτησιας (σε ποιον ανηκει το σπιτι δηλαδη) κερδιζει το βραβειο του μικρου ντετεκτιβ , μαζι με να γλειφιτζουρι 😄 2 ώρες πριν, sonikk είπε επισης εχω και μια αλλη απορια.εφοσον λογικα το ρευμα θα εχει κοπει μιας και δεν τον πληρωναν απο ενα σημειο και μετα και αυτο μπορει να ειναι και 15 χρονια και εφοσον οι λογαριασμοι ειναι στο ονομα της θειας μου η οποια πεθανε προ μηνος δεν θα μπορουσα με καποια ληξιαρχικη πραξη θανατου απο κεπ να παω στη δεη και στην ευδαπ και να ρωτησω αν οι οφειλες θανοντα εξακολουθουν να υφιστανται? θελω να πω διαγραφη οφειλων λογω θανατου υφιστανται σαν εννοια ή καμια σχεση? Παρε ενα τηλεφωνο σε δεη.Πες μια συγγενης μου ειχε αφησει απληρωτους λογαριασμους .Τι γινεται με τα το θανατο της ? Συνοδευουν τον νεο ιδιοκτητη της παροχης η παραγραφονται ?
N3M3SiS Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλημερα και χρονια πολλα. Ξεκιναμε απο το οτι οι λογαριασμοι ειναι γυρω στα 700€, πραγμα αμελητεο σε σχεση με την αξια του ακινητου / οικοπεδου πιθανως. Οποτε θα ξεκινησεις απο την αποφαση του αν το θελεις το ακινητο ή οχι. Θα μιλησεις με καποιον μεσιτη, οχι της περιοχης, αλλα καποιον που εμπιστευεσαι, να σου δωσει μια τιμη πανω κατω για το ποσο κοστολογειται το ακινητο και το οικοπεδο. Απο την στιγμη που ΕΝΦΙΑ κλπ πληρωνοταν, τα χρεη του ακινητου θα ειναι μονο οι λογαριασμοι. Φανταζομαι επισης πως δεν εισαι ο μονος κληρονομος της θειας, κατι θα εχουν παρει και οι λοιποι συγγενεις, οποτε αν τυχον προκυψουν νεα "κρυφα"χρεη της θειας, δεν θα τα επωμιστεις μονος σου, εκτος αν οι υπολοιποι εχουν κανει αποποιηση κληρονομιας. Αν μεχρι και το 2004 οπως λες, το σπιτι το επισκεπτοσασταν, δεν θα ειναι σε τοσο τραγικη μορφη και ισως η τοποθεσια και η κατασταση του, να αξιζουν μια επενδυση σε αυτο. Αυτο ομως θα σου το πει καποιος μεσιτης, οχι εμεις απο εδω που δεν ξερουμε σε τι φαση βρισκεται το οικοπεδο και το ακινητο. Ισως να πρεπει να το δειτε παλι απο κοντα. Εναλλακτικα εαν αποφασισεις πως το ακινητο δεν το θελεις, μπορεις να κανεις αποποιηση κληρονομιας με μερικα εγγραφα στο Ειρηνοδικειο της περιοχης σου. Εχεις οντως καποιους μηνες μονο προθεσμια να το κανεις, διαφορετικα κανεις σιωπηρη αποδοχη, ομως μπορεις να ξεπερασεις αυτην την προθεσμια επικαλουμενος οτι δεν γνωριζες πως ησουν κληρονομος ή οτι δεν γνωριζες την νομοθεσια περι αποποιησης και αποδοχης (πραγμα περισσοτερο πειστικο). Οπως και να εχει ΜΗΝ βιαστεις να παρεις αποφασεις και κυριως μην ακους αβιαστα οσους εδω σου λενε "αποποιηση χωρις δευτερη σκεψη", "πετα το να ησυχασεις", "ξεχνα το" κλπ, λες και μιλαμε για κανα Autobianci 30ετιας. Βαλτα κατω, δες το ακινητο και αποφασισε με ηρεμια, αφου εχεις συμβουλευτει ανθρωπους που γνωριζουν καλυτερα την περιοχη, το ακινητο και την αγορα. Σε 20 χρονια μπορει να λες τι χαζομαρα εκανα και το παρατησα το σπιτακι, τωρα θα ειχα ενα εξοχικο να πηγαινω με την οικογενεια μου. Υ.Γ.: Τα χρεη σε λογαριασμους του ακινητου, ΔΕΝ παραγραφονται, ακολουθουν τον κληρονομο. Τωρα κατα ποσο η ΔΕΗ ή η ΕΥΔΑΠ θα μπει σε αυτη τη διαδικασια ειναι αλλο κεφαλαιο. Εαν θελεις να γλυτωσεις για αρκετο καιρο (ισως και για παντα) απο την ΔΕΗ, κανε νεα συνδεση στο ονομα σου σε διαφορετικο παροχο (NRG, Volton, ΗΡΩΝ, κλπ) και ΑΝ ποτε σε θυμηθει η ΔΕΗ να αναζητησει ενα χρεος 15ετιας, τοτε το διευθετεις. Η ΔΕΗ πλεον δεν εχει καμμια δουλεια με τα ρολογια, αυτη ειναι δουλεια της ΔΕΔΔΗΕ και απο την μερια της η ΔΕΔΔΗΕ δεν εχει καμμια δουλεια να ασχοληθει σε ποια εταιρια παροχης ρευματος χρωσταει το ρολοι. Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2020 από N3M3SiS 6
dtzgr Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 ΔΕΝ θα πληρώσεις κανένα λογαριασμό ή χρέος του ακινήτου προκαταβολικά, αν πρώτα δεν έρθει στο όνομά σου. Φαντάζομαι ότι καταλαβαίνεις το λόγο. 1
mylo Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Τα φέσια που αναφέρεις στον τίτλο, ποια είναι; τα 700€ απλήρωτοι λογαριασμοί; Βάλε έναν άνθρωπο να ψάξει αν υπάρχουν άλλα χρέη - οφειλές και ξανασυζητάμε
smpt Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 τι κληρονομιές και πράσινα άλογα. Δικό του είναι το σπίτι και δεν το έχει καταλάβει 1
conkal Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 4 ώρες πριν, sonikk είπε να ρωτησω αν οι οφειλες θανοντα εξακολουθουν να υφιστανται? θελω να πω διαγραφη οφειλων λογω θανατου υφιστανται σαν εννοια ή καμια σχεση? Διαγραφες χρεων παιζουν μονο αν κανεις αποποιηση κληρονομιας. Το κρατος παραλαμβανει το ακινητο και μαζι και τα χρεη. 5 λεπτά πριν, smpt είπε τι κληρονομιές και πράσινα άλογα. Δικό του είναι το σπίτι και δεν το έχει καταλάβει Αν δεν εχεις συμβολαιο τιποτα δεν ειναι δικο σου
Ukforthemoment Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Στην αποποίηση αποποιείσαι τα πάντα ,όχι μονο το ακίνητο που έχει βάρη.Οπότε αν παίζει και άλλη περιουσία χάνεις και εκείνο το μερίδιο. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 1 ώρα πριν, N3M3SiS είπε Καλημερα και χρονια πολλα. Ξεκιναμε απο το οτι οι λογαριασμοι ειναι γυρω στα 700€, πραγμα αμελητεο σε σχεση με την αξια του ακινητου / οικοπεδου πιθανως. Οποτε θα ξεκινησεις απο την αποφαση του αν το θελεις το ακινητο ή οχι. Θα μιλησεις με καποιον μεσιτη, οχι της περιοχης, αλλα καποιον που εμπιστευεσαι, να σου δωσει μια τιμη πανω κατω για το ποσο κοστολογειται το ακινητο και το οικοπεδο. Απο την στιγμη που ΕΝΦΙΑ κλπ πληρωνοταν, τα χρεη του ακινητου θα ειναι μονο οι λογαριασμοι. Φανταζομαι επισης πως δεν εισαι ο μονος κληρονομος της θειας, κατι θα εχουν παρει και οι λοιποι συγγενεις, οποτε αν τυχον προκυψουν νεα "κρυφα"χρεη της θειας, δεν θα τα επωμιστεις μονος σου, εκτος αν οι υπολοιποι εχουν κανει αποποιηση κληρονομιας. Αν μεχρι και το 2004 οπως λες, το σπιτι το επισκεπτοσασταν, δεν θα ειναι σε τοσο τραγικη μορφη και ισως η τοποθεσια και η κατασταση του, να αξιζουν μια επενδυση σε αυτο. Αυτο ομως θα σου το πει καποιος μεσιτης, οχι εμεις απο εδω που δεν ξερουμε σε τι φαση βρισκεται το οικοπεδο και το ακινητο. Ισως να πρεπει να το δειτε παλι απο κοντα. Εναλλακτικα εαν αποφασισεις πως το ακινητο δεν το θελεις, μπορεις να κανεις αποποιηση κληρονομιας με μερικα εγγραφα στο Ειρηνοδικειο της περιοχης σου. Εχεις οντως καποιους μηνες μονο προθεσμια να το κανεις, διαφορετικα κανεις σιωπηρη αποδοχη, ομως μπορεις να ξεπερασεις αυτην την προθεσμια επικαλουμενος οτι δεν γνωριζες πως ησουν κληρονομος ή οτι δεν γνωριζες την νομοθεσια περι αποποιησης και αποδοχης (πραγμα περισσοτερο πειστικο). Οπως και να εχει ΜΗΝ βιαστεις να παρεις αποφασεις και κυριως μην ακους αβιαστα οσους εδω σου λενε "αποποιηση χωρις δευτερη σκεψη", "πετα το να ησυχασεις", "ξεχνα το" κλπ, λες και μιλαμε για κανα Autobianci 30ετιας. Βαλτα κατω, δες το ακινητο και αποφασισε με ηρεμια, αφου εχεις συμβουλευτει ανθρωπους που γνωριζουν καλυτερα την περιοχη, το ακινητο και την αγορα. Σε 20 χρονια μπορει να λες τι χαζομαρα εκανα και το παρατησα το σπιτακι, τωρα θα ειχα ενα εξοχικο να πηγαινω με την οικογενεια μου. Υ.Γ.: Τα χρεη σε λογαριασμους του ακινητου, ΔΕΝ παραγραφονται, ακολουθουν τον κληρονομο. Τωρα κατα ποσο η ΔΕΗ ή η ΕΥΔΑΠ θα μπει σε αυτη τη διαδικασια ειναι αλλο κεφαλαιο. Εαν θελεις να γλυτωσεις για αρκετο καιρο (ισως και για παντα) απο την ΔΕΗ, κανε νεα συνδεση στο ονομα σου σε διαφορετικο παροχο (NRG, Volton, ΗΡΩΝ, κλπ) και ΑΝ ποτε σε θυμηθει η ΔΕΗ να αναζητησει ενα χρεος 15ετιας, τοτε το διευθετεις. Η ΔΕΗ πλεον δεν εχει καμμια δουλεια με τα ρολογια, αυτη ειναι δουλεια της ΔΕΔΔΗΕ και απο την μερια της η ΔΕΔΔΗΕ δεν εχει καμμια δουλεια να ασχοληθει σε ποια εταιρια παροχης ρευματος χρωσταει το ρολοι. Στα περισσότερα θα συμφωνήσω μαζί σου στο μόνο που έχω μια "ένσταση" είναι στο θέμα των οφειλών προς την ΔΕΗ δεν θα γλυτώσει απλά με το να πάει σε άλλο πάροχο ενέργειας καθώς την κίνηση αυτή θα την δει η ΔΕΗ και μπορεί να ενημερώσει τον νέο πάροχο του ότι υπάρχουν οφειλές στην συγκεκριμένη παροχή (μην ξεχνάς και κάτι σημαντικό ότι μπορεί να έχει αλλάξει η διαδικασία και πλέον οι οφειλές να ακολουθούν τον αριθμό παροχής και όχι το ΑΦΜ του ιδιοκτήτη/ενοικιαστή του ακινήτου που ανήκει η παροχή ρεύματος είναι κάτι που ζήτησαν από ΔΕΗ και από τον ΔΕΔΔΗΕ να αλλάξει)
geob Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Εάν δεν κάνεις αποποίηση εντός 4 μηνών θα πάρεις από τον νόμο το ποσοστό που σου ανάλογη. Και όχι μόνο για το σπίτι αλλά και για όλα τα χρέη της. Προσωπικά θα ρωτούσα συμβολαιογράφο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις