Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θα ηθελα να ρωτησω αν γνωριζει καποιος για το τι θα μπορουσα να κανω σχετικα με ενα σπιτι σε ενα χωριο που ειχε μια θεια μου αλλα πεθανε πριν ενα μηνα και μου το παραχωρησε αλλα δεν ειναι ακομη στο ονομα μου κατι απλα στο συγκεκριμενο σπιτι ειχε να παει γυρω στα 15 χρονια δηλαδη ηταν παρατημενο και δεν πληρωνε λογαριασμους δεη και νερου. με ενημερωσαν για απληρωτους λογαριασμους ενας συγγενης μου και για προστιμα λογω απληρωτων λογαριασμων.το θεμα ειναι οτι εγω βρισκομαι σε μεγαλη οικονομικη αδυναμια να τα πληρωσω και δεν εχω ιδεα ουτε και ποσα ειναι ακομη.θα μου στειλουν καποια στιγμη τους λογαριασμους αλλα θα ηθελα να ρωτησω στο περιπου για ολα αυτα τα χρονια ποσα μπορει να ειναι τα χρηματα μαζι με τα προστιμα δεδομενου οτι για 15 χρονια δεν πατουσε κανεις το ποδι του εκει στο σπιτι και πιστευω οτι απο ενα σημειο και μετα εφοσον δεν πληρωναν λογαριασμους λογικα η δεη θα εχει κοψει και το ρευμα και θα εχει μενει μονο το νερο αν δεν το εχουν κοψει και αυτο δηλαδη. δεν ειναι τιποτα στο ονομα μου ολα εχουν μεινει στο ονομα της θειας μου που απεβιωσε προ μηνος.στη θεωρια οι συγγενεις μου το δινουν γιατι προς το παρον δεν μπορω οικονομικα να κανω συμβολαια κτλ αλλα πριν γινουν ολα αυτα μου ειπαν να παρω τους απληρωτους λογαριασμους της θειας μου η οποια ειχε να παει εκει γιατι εμενε μονη της γυρω στα 15 χρονια.δηλαδη το σπιτι αυτο ηταν κλειστο για 15 χρονια και οι λογαριασμοι ειναι απληρωτοι. αυτο βεβαια σημαινει οτι δεν γινοταν και καταναλωση ρευματος και νερου αλλα και παλι δεν μπορω να ξερω ποσα χρηματα θα στοιχιζουν ολα αυτα τα χρονια και απο ποιο ετος και μετα η δεη εκοψε το ρευμα πχ λογω απληρωτων λογαριασμων.ειναι ενα ορεινο χωριο στα 1300 μετρα υψομετρο με 30 κατοικους και το σπιτι ουσιαστικα ειναι ενα δωματιο γυρω στα 15 τετραγωνικα μετρα και το οικοπεδο ειναι 150 τετραγωνικα μετρα.το παλιο αυτο σπιτι ειναι του 1960.το μονο που ξερω ειναι οτι το ενφια πληρωνοταν κανονικα ως τωρα.οποτε μενουν μονο οι λογαριασμοι δεη και νερου για 15 χρονια απληρωτοι γιατι το σπιτι ηταν ερημο και κλειστο.και λογικα η δεη ειναι κομμενη ισως και πολλα χρονια τωρα.

τι πιστευετε οτι θα μπορουσα να κανω? γιατι αν τα ποσα των λογαριασμων ειναι μικροποσα σιγα σιγα θα μπορουσα να τα δωσω αλλα ειναι κανενα υπερογκο ποσο δεν θα μπορεσω με τιποτα να ανταποκριθω.

σας ευχαριστω και καλη χρονια σε ολους με υγεια!

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Η ΕΥΔΑΠ κανονικά κόβει την παροχή νερού όταν φτάσουν οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί στο ύψος των 100 ευρώ τότε στέλνει ειδοποίηση σχετικά στον ιδιοκτήτη του ακινήτου/παροχής

Η ΔΕΗ μπορεί να το κόψει μπορεί και όχι

αν κόψει την παροχή ρεύματος λόγω οφειλών πάει σε καθολική υπηρεσία και ειδοποιούν τον ιδιοκτήτη της παροχής

σε όλες τις περιπτώσεις μπορείς να κάνεις κάποιο διακανονισμό απλά θα πρέπει να πληρώνεις τους τρέχοντες λογαριασμούς ρεύματος/νερού

περισσότερες πληροφορίες θα πάρεις σε καταστήματα ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ στην περιοχή σου

αρκεί να έχεις έναν λογαριασμό ΔΕΗ μαζί σου εννοείται τα απαραίτητα έγγραφα που δείχνουν ότι είσαι ο κληρονόμος εφόσον ο κάτοχος/ιδιοκτήτης έχει πεθάνει

το ίδιο και με την ΕΥΔΑΠ (εκεί θέλει αριθμό μητρώου και αριθμό παροχής ύδρευσης)

πρόσεξε όμως αν κάνεις "αποδοχή κληρονομιάς" άρα το ακίνητο έρθει σε εσένα ως νόμιμο κληρονόμο με όλα τα απαραίτητα χαρτιά

να γνωρίζεις ότι όλες οι οφειλές σε ΔΕΗ/ΕΥΔΑΠ και αν χρωστάει σε ΔΗΜΟ ή στο ΚΡΑΤΟΣ (ΕΝΦΙΑ) έρχονται σε εσένα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απ ότι διάβασα το σπίτι δεν αξίζει μια έτσι όπως το περιέγραψες.θα είναι το κλασικό παλιό ετοιμοροπο  χωριάτικο σπίτι,που θα θέλει της Παναγίας τα μάτια από μάζεματα σε σκεπές, πορτες και τα πάντα όλα,και ακόμα και να άξιζε κάτι είναι μόνο 15τμ.απο όλες τις μεριές δηλαδή δεν αξίζει. 

Αποποίηση κληρονομιάς και είσαι οκ αν είναι πολλά ευρώ τα χρέη εκτός και αν θέλεις να το έχεις βάρος στην πλάτη. 

Επεξ/σία από stelios18120
  • Like 2
Δημοσ.

Επειδη την πατησαμε... Ακου να δεις και κοιτα να σου πω !

Μη το αφησεις το θεμα... Λογικα δε σε συμφερει να το κρατησεις το σπιτι αφου εχεις και οικονομικα προβληματα .Παρατημενο σπιτι 15 χρονια θα εχει φθορες και επισκευες , προστιμα και λογαριασμους, επανασυνδεσεις ΔΕΗ , νερου, και ΕΝΦΙΑ. ΔΕΝ ΔΕΝ ΔΕΝ...

Να κινηθεις γρηγορα και να κανεις αποποιηση κληρονομιας , σε αντιθετη περιπτωση υπαρχει σιωπηλη αποδοχη κληρονομιας και θα βρεθεις με χρεη.

• Like 3
Δημοσ.

Οπως τα γραφεις, που μετα δυσκολιας διαβασα γτ δεν εχεις βαλει ουτε ενα σημειο στιξης(!!!), κανε αμεσα αποποιηση κληρονομιας γτ θα σε βρουν κ αλλα κρυφα εξοδα απο το πουθενα.. για ενα σπιτι παρατημενο εδω και 15 χρονια στην μεση του πουθενα, που πιθανοτατα να μην πατησεις και ποτε, ΤΡΕΧΑ ΜΑΚΡΙΑ! εδω οι ιδιοι οι γονεις μας που τους εχουμε στα σπιτια μας πεθαινουν κ βγαινουν χρεη παλια, απο το πουθενα... φαντασου  "μια θεια απο το χωριο"!!!

Δημοσ.

η θεία είχε άλλα ακίνητα; καταθέσεις κλπ ή μόνο χρέη?

στη δεύτερη περίπτωση ναι να κάνει αποποίηση, στην πρώτη?

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, kallair είπε

Οπως τα γραφεις, που μετα δυσκολιας διαβασα γτ δεν εχεις βαλει ουτε ενα σημειο στιξης(!!!), κανε αμεσα αποποιηση κληρονομιας γτ θα σε βρουν κ αλλα κρυφα εξοδα απο το πουθενα.. για ενα σπιτι παρατημενο εδω και 15 χρονια στην μεση του πουθενα, που πιθανοτατα να μην πατησεις και ποτε, ΤΡΕΧΑ ΜΑΚΡΙΑ! εδω οι ιδιοι οι γονεις μας που τους εχουμε στα σπιτια μας πεθαινουν κ βγαινουν χρεη παλια, απο το πουθενα... φαντασου  "μια θεια απο το χωριο"!!!

περιπτωση φιλου πεθανε ο πατερας του προσφατα,ο οποιος πατερας ειχε μπει εγγυητης σε δανειο καμια 20αρια χρονια πριν χωρις να το πει σε κανεναν,με αποτελεσμα με την αποδοχη κληρονομιας να βρεθει με 35 χιλιαρικα χρεος απο το πουθενα,κοντεψε να παθει εγκεφαλικο

• Sad 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, sonikk είπε

δεν ειναι τιποτα στο ονομα μου ολα εχουν μεινει στο ονομα της θειας μου που απεβιωσε προ μηνος.στη θεωρια οι συγγενεις μου το δινουν 

Τι εννοείς οι συγγενείς σου το δίνουν;

Η θεία άφησε διαθήκη στην οποία το δίνει σε σένα ή το δίνει σε κάποιον άλλον συγγενή, ο οποίος το πασάρει σε σένα ακριβώς επειδή είναι ερείπιο και γεμάτο χρέη;

Αν δεν άφησε διαθήκη, εσύ είσαι ο πιο κοντινός συγγενής ή οι κοντινότεροι συγγενείς είναι αυτοί που σου το δίνουν, επειδή είναι ερείπιο και με χρέη;

Δημοσ.

Κατα αρχας σε ποιο χωριο ειναι , εχει τη σημασια του και δευτερον  ποια μορφη κατοχης έχεις αυτη την στιγμη.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...