Προς το περιεχόμενο

Με το Razer Tomahawk φτιάχνεις gaming υπολογιστή σε 30 δευτερόλεπτα

trib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

2 ώρες πριν, mants118 είπε

άρα είναι ένα έτοιμο ουσιαστικά μηχάνημα που δίνει τη ψευδαίσθηση στον αγοραστή ότι και καλά το έχτισε μόνος του ώστε να νιώθει χάκερ-κράκερ-μαστόρι στα πισιά 😛

Και με τιμη Razor :P Μετρας τα ψαχνα  σου απο το γδάρσιμο 

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ πάντως άμα ήταν να χτίσω τον πρώτο μου πύργο και ήμουν ανάμεσα σε αυτό και στο να το φτιάξω μόνος θα προτιμούσα να καθόμουν με τις ώρες μέχρι να το φτιάξω.. Αλλη φάση το ένα άλλη το άλλο.. 

• Like 2

3 ώρες πριν, Argonaute είπε

Μαλλον δεν κοιτάς καλά. Στην ουσια, στην ίδια λογική πατάει, απλά χωρίς το Software

3 ώρες πριν, AtiX είπε

Επειδή τα πάντα είναι στο πάτο του κουτιού και όχι την πλάτη του???

Δεν βλέπω καμία PCI-E κάρτα στο Mac Pro που να ενσωματώνονται οι MOBO, CPU, RAM, SSD. 

Μόλις τώρα, dali13gr είπε

Δεν βλέπω καμία PCI-E κάρτα στο Mac Pro που να ενσωματώνονται οι MOBO, CPU, RAM, SSD. 

Καλά, μην παιζουμε με τα νοηματα. Η αρχη ειναι η ιδια

3 λεπτά πριν, Argonaute είπε

Καλά, μην παιζουμε με τα νοηματα. Η αρχη ειναι η ιδια

Εχμ, όχι δεν έχουν καμία σχέση. Το ότι το Mac Pro δεν έχει καλώδια δεν σημαίνει ότι είναι το ίδιο. Εκείνο έχει κανονική MOBO που κουμπώνει το hardware πάνω και αυτό έχει μια PCI πάνω στη οποία κουμπώνει η μητρική και τα υπόλοιπα. 

• Like 1

Έχει γίνει κανένα review να δούμε θερμοκρασίες-επιδόσεις και κατά πόσο επηρεάζονται από την σχεδίαση; Γιατί είναι δεδομένο ότι 1) Θα είναι ακριβό 2) το  περιορισμένο airflow θα είναι ένα ζήτημα προς αντιμετώπιση.

Και αν χαλάσει ένα! Ένα από τα κυκλώματα σε ένα από τα υποσύστηματα... Δλδ πχ ο ssd... Πράγμα συνηθισμένο ή ένα τσιπακι από την κάρτα γραφικών..... Λέω εγώ κακοπροαιρετα.. Το ΠΈΤΑΣ...

• Like 1

Τα πράγματα είναι άπλα. Δε κουμπώνει ο επεξεργαστής, μνήμες κλπ σε PCI-E (αδύνατο εξάλλου λόγω bandwidth). Απλά εχουμε σε μια "κάρτα" ένα NUC με μια PCI-E. Σε αυτή κουμπώνει η κάρτα γραφικών. Απλά για χωροταξικούς λόγους αυτά τα δύο μπαίνουν δίπλα δίπλα (εδώ χρειάζεται η πλακέτα-βάση που τα βραχυκυκλώνει) αντί να μπει η κάρτα γραφικών πάνω στη μητρική.

αυτοί που δεν ξέρουν

παίρνουν έτοιμους υπολογιστές από το πλαίσιο , cosmodata , κωτσόβολο κτλ

αυτοί που ξέρουν

τους φτιάχνουν μόνοι τους

απλά πράγματα

το μόνο πράγμα που έχω πάρει έτοιμο είναι ένα Raspberry Pi 4 και δύο φορητούς υπολογιστές έναν Acer Aspire One D250 και έναν μεταχειρισμένο IBM/LENOVO Thinkpad X230 (με SSD και έξτρα μνήμη από γνωστό κατάστημα της αθήνας (στουρνάρη)

αν έπαιρνα έτοιμο ξανά θα προτιμούσα (το μικρό lenovo desktop) ή κανονικό desktop/laptop Lenovo ή Dell.

περα απο το μεγεθος δεν βλεπω καποιον αλλο λογο για να το παρει καποιος....
σιγουρα οπως τα περισσότερα "ετοιματζιδικα" θα φτιαχνεις μονος σου καλυτερα με τα μισα λεφτα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Eχει περάσει προ πολλού η εποχή που η συναρμολόγηση του PC ήταν για άντρες... - να ασχολούνται με jumpers,  με ασυμβατότητες,  με airflow σε κουτιά που είχαν (αν είχαν) θέση μόνο για 1 ανεμιστήρα, εξαρτήματα που έπρεπε να βρεις μόνος σου drivers και να περάσεις εντολές σε batch files προκειμένου να τις δει το λειτουργικό, κλπ...  Τώρα πια, το μόνο στο οποίο χρειάζεται να παρέμβουν οι "χακεράδες" είναι στο τι χρώμα θελουν να φωτίζει (θεέ μου τι γυφτιά) στο κουτί στους ανεμιστήρες και στην vga...  :)  Γλυτώνουν και τα έξοδα για χριστουγεννιάτικο δέντρο... :)

Επεξ/σία από Eloy
  • Like 3
  • Thanks 1

Ναι, υπάρχει μια τεχνολογική πρωτοτυπία (μια πλακέτα όπου κουμπώνεις δύο κάρτες PCI-E), αλλά ειλικρινά προσπαθώ να βρω κάποιο αξιόλογο θετικό σημείο στην υλοποίηση. Να πως πως θα σου έρχεται φτηνότερα το bundle cpu-ram-ssd από το να το πάρεις retail κομμάτι κομμάτι και θα έχει εγγύηση αντικατάστασης για το NUC πχ 5 έτη; Ισχύει κάτι τέτοιο; ΑΝ ισχύει (κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε) τότε ΟΚ, να προτιμήσω την τεχνολογία αυτή, έχοντας ας πούμε δώσει κάτι παραπάνω για το ειδικό κουτί μόνο. Αλλιώς τί; Για ποιό λόγο να πληρώσω κάτι fixed;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...