Προς το περιεχόμενο

Γνώμη για Peugeot 2008 (2020)

theo93

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σαν design προσωπικά θεωρώ οτι είναι από τα πιο ωραία εξωτερικά και εσωτερικά (αυτό το ψιλοφουτουριστικό μέσα κάπως που κάνει).

Σαν κινητήρα θα προτιμούσα την έκδοση με τα 130 άλογα καθώς αυτός με τα 100 μου φαίνεται οριακός (ειδικά αν το φορτώσεις για ταξίδι).

Σαν αξιοπιστία δεν έχω σε μεγάλη εκτίμηση την Peugeot (και γενικά το PSA group) σε αυτό τον τομέα, αλλά δεν θα το χαρακτήριζα και κακό.

Επεξ/σία από agnostos13
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Στις 8/1/2020 στις 3:48 ΜΜ, theo93 είπε

Τι γνώμη έχετε για το καινούργιο 2008, είμαι σε αναζήτηση αυτοκινήτου mini suv και φαίνεται πολύ συμπαθητικό.

Μετά από μια βόλτα σε αντιπροσωπίες η καλύτερη τιμή που πήρα για την έκδοση με τα 100hp, 1200cc, Allure ήταν στα 20.700€.

σε ποια αντιπροσωπια πηρες την τιμή ? μηπως ρωτησες και για το allure plus την τιμή του ?

Είχα δώσει προκαταβολή για το 1.2 allure τον Ιούνιο, αλλά τελικά το ακύρωσα για το Q3 που ήταν και το αυτοκίνητο που ήθελα περισσότερο απ' όλα. Οι δικές μου εντυπώσεις από τις φορές που το οδήγησα:

Τα θετικά: 1)Πανέμορφο σχεδιαστικά (για μένα το ομορφότερο mini suv ξεκάθαρα) 2) κινητήρας πολύ καλός για 100 άλογα και οικονομικός 3) Το τιμόνι είναι ΤΕΛΕΙΟ, αλλά σίγουρα θα παραξενέψει πολλούς η λογική του (είχα ένα 208 από την αντιπροσωπεία για 3 μήνες και όσοι το οδήγησαν βρήκαν εύκολα θέση οδήγησης χωρίς κανένα πρόβλημα) 4) Ο ψηφιακός πίνακας 5) Χώροι για μπροστά, πίσω επιβάτες και αποσκευές (εξαίρεση άνεσης το πίσω παράθυρο που δεν κατεβαίνει μέχρι τέρμα) 6) ο εξοπλισμός είναι εξαιρετικός 

Τα αρνητικά: 1) Δε μου άρεσε καθόλου ότι ο κλιματισμός ρυθμίζεται από την οθόνη αφής 

Πάντα το χαζεύω όταν το βλέπω στο δρόμο και ποτέ δεν είχα σε ιδιαίτερη συμπάθεια την πεζό. Αν κοιτούσα τώρα αυτοκίνητο σε αυτά τα χρήματα και αυτήν κατηγορία, θα κοίταζα αυτό και το "νέο" Q2. Σε άλλη κατηγορία θα έβλεπα και το Α3. 

• Like 1

5 ώρες πριν, chriskourou είπε

Είχα δώσει προκαταβολή για το 1.2 allure τον Ιούνιο, αλλά τελικά το ακύρωσα για το Q3 που ήταν και το αυτοκίνητο που ήθελα περισσότερο απ' όλα. Οι δικές μου εντυπώσεις από τις φορές που το οδήγησα:

Τα θετικά: 1)Πανέμορφο σχεδιαστικά (για μένα το ομορφότερο mini suv ξεκάθαρα) 2) κινητήρας πολύ καλός για 100 άλογα και οικονομικός 3) Το τιμόνι είναι ΤΕΛΕΙΟ, αλλά σίγουρα θα παραξενέψει πολλούς η λογική του (είχα ένα 208 από την αντιπροσωπεία για 3 μήνες και όσοι το οδήγησαν βρήκαν εύκολα θέση οδήγησης χωρίς κανένα πρόβλημα) 4) Ο ψηφιακός πίνακας 5) Χώροι για μπροστά, πίσω επιβάτες και αποσκευές (εξαίρεση άνεσης το πίσω παράθυρο που δεν κατεβαίνει μέχρι τέρμα) 6) ο εξοπλισμός είναι εξαιρετικός 

Τα αρνητικά: 1) Δε μου άρεσε καθόλου ότι ο κλιματισμός ρυθμίζεται από την οθόνη αφής 

Πάντα το χαζεύω όταν το βλέπω στο δρόμο και ποτέ δεν είχα σε ιδιαίτερη συμπάθεια την πεζό. Αν κοιτούσα τώρα αυτοκίνητο σε αυτά τα χρήματα και αυτήν κατηγορία, θα κοίταζα αυτό και το "νέο" Q2. Σε άλλη κατηγορία θα έβλεπα και το Α3. 

To θέμα με το τιμόνι δεν το καταλαβαίνεις απο την αρχή και στα λίγα χιλιόμετρα πάντως. Και εγώ μέσα στην πόλη στα πρώτα χιλιόμετρα δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία , ίσα ίσα που επειδή είναι και μικρότερο έλεγα ότι είναι σαν καρτ.

Όταν πήγα το πρώτο μου ταξίδι όμως , στα πρώτα 100χλμ ήθελα να βάλω την γυναίκα μου να οδηγήσει γιατί δεν μπορούσα άλλο (οκ είπαμε αυχενικό)

Στα υπόλοιπα θα συμφωνήσω

• Like 2

5 ώρες πριν, tsofras είπε

To θέμα με το τιμόνι δεν το καταλαβαίνεις απο την αρχή και στα λίγα χιλιόμετρα πάντως. Και εγώ μέσα στην πόλη στα πρώτα χιλιόμετρα δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία , ίσα ίσα που επειδή είναι και μικρότερο έλεγα ότι είναι σαν καρτ.

Όταν πήγα το πρώτο μου ταξίδι όμως , στα πρώτα 100χλμ ήθελα να βάλω την γυναίκα μου να οδηγήσει γιατί δεν μπορούσα άλλο (οκ είπαμε αυχενικό)

Στα υπόλοιπα θα συμφωνήσω

Σίγουρα δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη σχετικά με το τι αλλάζει όταν κάποιος έχει μυοσκελετικά. Παλιά που είχα ένα σοβαρό θέμα με τη μέση μου δεν ήθελα με τίποτα να μπαίνω σε χαμηλό αυτοκίνητο, γιατί δυσκολευόμουν να βγω. Εγώ έκανα 2 φορές το Βέροια - Βόλος, Βόλος - Βέροια (στο γυρισμό τη μία φορά ήμουν συνοδηγός) και δε με ενόχλησε τίποτα στο τιμόνι. Το βρήκα πιο ξεκούραστο από το συμβατικό και πιο fun.. 

• Like 1

• 3 εβδομάδες αργότερα...
27 λεπτά πριν, hountalas είπε

Όσον αφορά το τιμόνι ενώ στην αρχή και εμένα φάνηκε να με δυσκολεύει, πλέον το έχω βρει στο 99% και δεν το αλλάζω. Και εγώ 1,86 είμαι και έχω και τέρμα κάτω το κάθισμα.

Θα συμφωνήσω με τις περιγραφές σας στα περισσότερα. Το κιβώτιο όντως δεν είναι καλό , μέτριο θα έλεγα σε σχέση με τον ανταγωνισμό αλλά δεν είναι και αποτρεπτικό.

Από άνεση πάντως εμένα με πάει και με φέρνει ξεκούραστο 200χλμ ταξίδι.

ΥΓ έχω το "παλιό" allure, τώρα με τις αλλαγές τα γαμήσανε λίγο αλλά την τσέπη τους κοιτάνε όχι τις δικές μας!

Οντως το μασησαν λιγακι. Το καινουριο allure plus ειναι πλεον το παλιο allure. Το καινουριο allure δεν εχει ουτε τον 3d πινακα οργανων ουτε τη μεγαλη οθονη. Με ποιον κινητηρα εχεις εσυ και ποσο σου βγηκε αν επιτρεπεται;

2 ώρες πριν, hountalas είπε

Εξοπλιστικά βγάλανε αισθητήρες εμπρός (που για μένα είναι πολύ χρήσιμοι) και μου βάλανε proximity = κλαιν, φιμέ πίσω (εγώ έβαλα μεμβράνες) και τα προβολάκια που αυτά όντως τα ήθελα αλλά όταν το παρήγγειλα υπήρχαν τα παλιά τελη ταξινόμησης και ανέβαινε κλίμακα. 22100 το πήρα allure 1.2 100 αλόγατα τα οποία όντως ξεγελάνε στον δρόμο. Α και το adaptive cc που εμένα προσωπικά (χωρίς να το έχω "οδηγήσει) μου φτάνει και το απλό cc.

Ακόμα δεν έχουν ρεζέρβα....

Σήμερα αν υπήρχαν και οι 3 επιλογές νομίζω πάλι το δικό μου allure θα διάλεγα!

Αllure plus ανεβαίνει η τιμή ενώ allure με την αφαίρεση εξοπλισμού δεν ξέρω αν θα το διάλεγα!

Σχεδιαστικά η Πεζώ είναι ήδη στο 2050 και περιμένει τους άλλους να την φτάσουν. Ειδικά στο συγκεκριμένο, αυτοί οι παιχνιδισμοι με τα διαμάντια στις πόρτες είναι απίστευτοι

Αυτό το παλιοτιμονο να μην είχε ήμουν έτοιμος να το κλείσω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

... έχοντας το 3008 (2021, 1.5d/130hp) ... λόγω καραντίνας/ περιορισμού μετακινήσεων, τα μεγαλύτερα ταξίδια είναι απόστασης 100km, σίγουρα με σωστές ρυθμίσεις, δεν κουράζει καθόλου. 

Καθαρά πιο μπροστά, σχεδιαστικά κ ποιοτικά (δεν ανήκει στην premium κατηγορία) απο τον ανταγωνισμό.

Το όλο setup με το i-cockpit αλλά κ τις περισσότερες ρυθμίσεις στην οθόνη... χρειάζεται μία εξοικείωση με την τεχνολογία (εάν υπάρχει, δεν θα δυσκολέψει καθόλου).

Με χαλάει:

Θα ήθελα τις ρυθμίσεις του cruise πάνω στο τιμόνι (αν κ λόγω κατάστασης, έχει χρησιμοποιηθεί ελάχιστα)

Φυσικό κουμπί για κλείσιμο του start-stop (κλείνει μόνο μέσα απο την οθόνη, στο αντίστοιχο μενού των ρυθμίσεων).

Δεύτερη usb (μπροστά στο κέντρο βρίσκεται μόνο μία κ δίπλα της πρίζα παροχής 12v - θα ήθελα απευθείας δεύτερη όπως έχει γίνει στο 2008).

Κάποια θέματα που υπάρχουν με το myPeugeot app κ την ενημέρωση των δεδομένων απο το αυτοκίνητο στο κινητό...που ίσως λυθούν σύντομα.

Ο όγκος του, λόγω του σβέλτου (κ πραγματικά απολαυστικού για εμένα, τιμονιού) κ των αισθητήρων περιμετρικά σε συνδιασμό με κάμερες (360°) που υπάρχουν, δεν δυσκολεύουν καθόλου τον χειρισμό μέσα στην πόλη.

Αρχικά, είχα καταλήξει στο 2008...το απέκλεισα όμως γιατί ήθελα χώρους, τους οποίους παρέχει το 3008 με το παραπάνω.

Επεξ/σία από TechnoState

Απαραδεκτη θεση τιμονιου. Νομιζω οτι οσοι ειναι ψηλοι εχουν προβλημα με τη θεση οδηγησης στο συγκεκριμενο αμαξι. Προσωπικα εβρισκαν τα γονατα στον αξονα του τιμονιου.

Θα σου προτεινα το T-Cross. Πολυ ανετο και χλιδατο εσωτερικο

• 3 εβδομάδες αργότερα...

εγω εχω μπερδευτει ... μου κανανε προταση για την allure+ αλλα σαν κινητηρα μου ειπανε για τον 100Ηρ οτι αξιζει και οχι ο 130Ηρ. το θεμα ειναι οτι στο επισημο site εχει στην εκδοση allure+ μονο αυτον με τα 130 αλογα ... δε μπορω να καταλαβω τι γινεται, η εκδοση allure+ ειναι και με 100 και με 130 αλογα?

Έχω οδηγήσει το 2008 χειροκίνητο allure με τα 100 άλογα. Μου φάνηκε αρκετά σπιρτόζικο και σχετικά άνετο στο δρόμο.

Όμως θεωρώ ότι σε αυτή την κατηγορία θέλεις χώρους και δεν ένιωσα ότι σε χώρους υπάρχει ουσιαστική αναβάθμιση σε σχέση με το Golf VII που έχω. Προφανώς ο σπορ/κουπέ χαρακτήρας έχει κόστος στους χώρους και αυτό φαίνεται στο 2008. Επίσης η όλη διάταξη της καμπίνας δε μου φάνηκε ιδιαίτερα εργονομική.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το 2008 πως έγραψα κ στο θέμα που άνοιξα σήμερα για το εταιρικό που μου δίνουν δε θα το αγόραζα με τίποτα γιατί όσο όμορφο κ να είναι από έξω όταν μπαίνεις μέσα  με τίποτα δεν σου κάνει για  τα λεφτσ που  έδωσες . Υπερβολικά πολλά αν πας μέχρι την allure  για να μην έχεις ούτε το τεμπέλη ούτε το icockpit Εκτός κ πάμε στην allure plus οποτε μολαμε πάλι για υπερβολικά λεφτά για ένα 2008 . 
Απο το λίγο που σύγκρινα η έκδοση Allure βενζίνη 130 ίπποι ειναι στα ιδια λεφτά με το Honda HRV επίσης βενζίνη επίσης 130 ίπποι . Δε ξέρω πως την εχει δει η Peugeot αλλα κάπου ώπα .
Εμενα μου το δίνουν εταιρικό κ με έχει χαλάσει απίστευτα που είναι η active+ έκδοση στην οποία μπήκα κ ξενέρωσε τη ζωή μου . Αλλά τσάμπα είναι οποτε ....

Απο το λίγο που έψαξα δεν ειδα να εχει βγει aftermarket τεμπέλης ακομα . Ξέρετε μήπως κατι παραπανω ;

Επεξ/σία από totalius

• 1 μήνα μετά...

Καλησπέρα σας !

Να κάνω μια -ίσως χαζή- ερώτηση ; Ισχύει ότι το νέο Peugeot 2008 δεν έχει ενσωματωμένο σύστημα gps, αλλά λειτουργεί μόνο αν συνδέσεις το κινητό ;

ευχαριστω!

15 ώρες πριν, alisanfanny είπε

Καλησπέρα σας !

Να κάνω μια -ίσως χαζή- ερώτηση ; Ισχύει ότι το νέο Peugeot 2008 δεν έχει ενσωματωμένο σύστημα gps, αλλά λειτουργεί μόνο αν συνδέσεις το κινητό ;

ευχαριστω!

Απ'οτι εχω καταλαβει η 10αρα οθονη εχει navigation, αρα και gps.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...