GranTurismo98 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2020 Πρόσφατα αγόρασα μια φθηνή μεταχειρισμένη τιμονιερα για να παίζω gran turismo 5 στο ps3. Παρατήρησα κάτι που ίσως ξεκίνησε αφού την πήρα ή απλά το παράτησα επειδή άρχισα να αφιερώνω ώρες στο ps3. Έγινε 4 φορές ως τώρα, ενω παίζω ξαφνικά κολλάει το ps3 τελείως (μένει η εικόνα freezαρισμενη) και δεν κλείνει ούτε από το κουμπί, κλείνει μόνο άμα το βγαλω από το ρεύμα. Ο λόγος που με προβληματίζει είναι ότι συμβαίνει σε συνδυασμό με το ψυγείο που έχω σπίτι. Έχω ένα μικρό ψυγείο και όταν δουλεύει για να ψύξει (όταν κάνει τον ήχο τέλος πάντων) και ξαφνικά σταματήσει συμβαίνει αυτό στο ps3. Επίσης όταν σταματάει ακούω και ήχο στα ηχεία που έχω συνδέσει στην tv, ακούγεται σαν να τα κλείνω ή να παίζω με το καλώδιο (αυτό με τον ήχο στα ηχεία συμβαίνει κάθε φορά που σταματάει το ψυγείο). Άλλες δύο φορές με το που σταμάτησε το ψυγείο μαύρισε η οθόνη (η tv δούλευε, το ps3 σταμάτησε να στέλνει σήμα) και λίγο μετά επανήλθε. Ταυτόχρονα η τιμονιερα πήρε τη θέση 2 στα χειριστήρια ας πούμε και σταμάτησε να ελέγχει (επειδή έχασε τη θέση 1). Όταν συμβαίνουν όλα αυτά δεν παρατηρώ άλλο σύμπτωμα (ούτε στην TV, ούτε στα φώτα να πέφτουν για λίγο, εκτός και αν δεν το έχω παρατηρήσει) Τέλος πάντων ανέφερα τόσα για να καταλάβετε, αυτό που αναρωτιέμαι είναι : φταίει κάτι με το ρεύμα του σπιτιού; με το ps3; δημιουργεί το θέμα το ψυγείο; μήπως φταίει η τιμονιερα και κάνει τίποτα με τα ρεύματα του ps3; κινδυνεύουν οι άλλες συσκευές που έχω; Να αναφέρω πως πριν κάτι μήνες είχε έρθει ηλεκτρολόγος και είχε βάλει ρελε ασφαλείας (παλιά δεν είχε, είχε πιο απλό σύστημα). Αυτά, ευχαριστώ για τον χρόνο σας!
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2020 Για αρχή θα άλλαζα Μπριζα στο ψυγείο έστω και με μπαλαντέζα και θα ελεγχα όλες της μπριζες μήπως είναι τα καλώδια λάσκα σε κάποια από αυτές. Χωρίς να το παίξω ειδικός πού δεν είμαι ίσως να έχεις θέμα γειωσης μίας όπως τα λες το ψυγείο σού δημιουργεί θέμα και στην τηλεόραση.
akisdom Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2020 Κατα μεγάλο ποσοστό πρέπει ένας ουδέτερος να ειναι λάσκα μέσα στον πίνακα ή στις πρίζες του ψυγείου ή του PlayStation. Φωνάζεις τον ηλεκτρολόγο που σου άλλαξε το ρελε και του λες να το δει.
TechnoState Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) ...αν δεν είναι τπτ απο τα παραπάνω, τότε φωνάζεις τον παπά της πλησιέστερης ενορίας. Ξέρει αυτός τι θα κάνει. On topic, σίγουρα είναι πρόβλημα της ηλεκτρ.εγκαταστασης σου. Ο ηλεκτρολόγος μπορεί να το βρει κ να σου λύσει το πρόβλημα, βέβαια σίγουρα θα σου χρεώσει την επίσκεψη (εκτός αν παίζει γνωριμία). Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2020 από TechnoState
kallair Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2020 Δανεισου ενα UPS κ βαλε πανω το ps4 κ την τιμονιερα κ δες αν το κανει ξανα.
stelios18120 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2020 22 λεπτά πριν, kallair είπε Δανεισου ενα UPS κ βαλε πανω το ps4 Ps3 έχει Είναι old school 😁
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, GranTurismo98 είπε Πρόσφατα αγόρασα μια φθηνή μεταχειρισμένη τιμονιερα για να παίζω gran turismo 5 στο ps3. Παρατήρησα κάτι που ίσως ξεκίνησε αφού την πήρα ή απλά το παράτησα επειδή άρχισα να αφιερώνω ώρες στο ps3. Έγινε 4 φορές ως τώρα, ενω παίζω ξαφνικά κολλάει το ps3 τελείως (μένει η εικόνα freezαρισμενη) και δεν κλείνει ούτε από το κουμπί, κλείνει μόνο άμα το βγαλω από το ρεύμα. Ο λόγος που με προβληματίζει είναι ότι συμβαίνει σε συνδυασμό με το ψυγείο που έχω σπίτι. Έχω ένα μικρό ψυγείο και όταν δουλεύει για να ψύξει (όταν κάνει τον ήχο τέλος πάντων) και ξαφνικά σταματήσει συμβαίνει αυτό στο ps3. Επίσης όταν σταματάει ακούω και ήχο στα ηχεία που έχω συνδέσει στην tv, ακούγεται σαν να τα κλείνω ή να παίζω με το καλώδιο (αυτό με τον ήχο στα ηχεία συμβαίνει κάθε φορά που σταματάει το ψυγείο). Άλλες δύο φορές με το που σταμάτησε το ψυγείο μαύρισε η οθόνη (η tv δούλευε, το ps3 σταμάτησε να στέλνει σήμα) και λίγο μετά επανήλθε. Ταυτόχρονα η τιμονιερα πήρε τη θέση 2 στα χειριστήρια ας πούμε και σταμάτησε να ελέγχει (επειδή έχασε τη θέση 1). Όταν συμβαίνουν όλα αυτά δεν παρατηρώ άλλο σύμπτωμα (ούτε στην TV, ούτε στα φώτα να πέφτουν για λίγο, εκτός και αν δεν το έχω παρατηρήσει) Τέλος πάντων ανέφερα τόσα για να καταλάβετε, αυτό που αναρωτιέμαι είναι : φταίει κάτι με το ρεύμα του σπιτιού; με το ps3; δημιουργεί το θέμα το ψυγείο; μήπως φταίει η τιμονιερα και κάνει τίποτα με τα ρεύματα του ps3; κινδυνεύουν οι άλλες συσκευές που έχω; Να αναφέρω πως πριν κάτι μήνες είχε έρθει ηλεκτρολόγος και είχε βάλει ρελε ασφαλείας (παλιά δεν είχε, είχε πιο απλό σύστημα). Αυτά, ευχαριστώ για τον χρόνο σας! με το ηλεκτρικό ρεύμα δεν παίζουμε αν δεν είμαστε ηλεκτρολόγοι σε συμβουλεύω μέχρι να το κάνεις να βγάλεις εκτός ρεύματος τηλεόραση και κονσόλα (μιας και είναι ευαίσθητα και κοστίζουν) άσε το ψυγείο κάλεσε ηλεκτρολόγο να κάνει τους απαραίτητους ελέγχους εκείνος θα βρει τι φταίει αν υπάρχει χαλαρό καλώδιο στο πίνακα σε πρίζες ή είναι κάτι άλλο εννοείται ότι έχει κοστίζει αυτό (δεν ξέρω το ποσό) και μάλλον θα πρέπει να κάνεις μια επένδυση μετά σε ένα πολύπριζο ασφαλείας APC για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2020 από ikorolis
SPYRER_007 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2020 Βγαλε το ψυγειο απο την πριζα και παίξε καμια ωρα να δεις αν σου κάνει το προβλημα. Τράβα μια μπαλντεζα και βάλε το πλαυστεσιον σε πριζες αλλον δωματίων να δεις τι γινεται..............
Havik Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 Είναι όλα στην ίδια ασφάλεια; σαν voltage spike μου ακούγετε.
korakios Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 Στις 8/1/2020 στις 9:06 ΜΜ, kallair είπε Δανεισου ενα UPS κ βαλε πανω το ps4 κ την τιμονιερα κ δες αν το κανει ξανα. Ενημερωτικά ,τα UPS για αυξομειώσεις τάσης είναι μούφα . Επίσης το ρεύμα που δίνουν σε περίπτωση διακοπής είναι έως και επικίνδυνο για τις συσκευές . Μιλάω για τα κλασσικά φτηνιάρικα που περνούμε . Καλύτερα ένα πολύμπριζο με προστασία υπέρτασης αντί για φθηνιάρικες UPS . Σταθεροποιητής τάσης είναι το κατάλληλο εργαλείο ή UPS on-line και ποτέ φορτίο πάνω από το 80% της ονομαστικής τους ανώτατης τιμής .
Havik Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 Τα πολύμπριζα ασφαλείας είναι άχρηστα, μόνο για κάνα κεραυνό είναι και εκεί χλωμό, δεν ξέρω γιατί τα προτείνουν όλοι από την στιγμή που δεν κάνουν, καταραμένο Marketing.... Τα πολύμπριζα ασφαλείας δεν προστατεύουν από voltage drops ή spikes. Ta UPS πολλά έχουν Voltage Regulation και αν πέσουν λίγο τα volt τα boostαρουν για να το φέρνουν στα 220, δυστυχώς δεν ξέρω τι κάνουν για τα spikes, τέλος surge protection φτάνουν 400Jοules δεν κάνει για κεραυνούς.... Ο Σταθεροποιητής τάσης κάνει ότι λεεί το όνομα και είναι χίλιες φορές καλύτερος από ένα πολύριζο για προστασία από διακύμανσης volt, σαφώς η καλύτερη λύση είναι online UPS με true sine wave αλλά €€€, μετά ακολουθούν τα Line-Interactive πάλι με true sine wave.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα