Προς το περιεχόμενο

AORUS CV27Q H DELL S3220DGF

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε λιγες ημερες θα την παραγγειλω. Πρεπει να ειναι πολυ εντυπωσιακη οθονη παντως. Τα καλυτερα εχω ακουσει.

• Like 1
  • Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κατι αλλο που ξεχασα.

Βρηκα αυτη τη βαση να τη βαλω πανω. 

https://www.skroutz.gr/s/12449029/RaidSonic-Icy-Box-IB-MS503-T.html?keyphrase=IB-MS503-T

Εχει να μου προτεινει κατι αλλο καποιος;

Γενικως εγκρινετε τη βαση; 

Φαινεται παντως να ειναι μεσα στα κιλα της οθονης το ευρος.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδιά την τσίμπησα τη DELL S3220DGF. Είναι πολύ καλή οθόνη με φοβερά χρώματα και αυτά τα 165Hz απόλαυση. Έχει μπει στο κεφάλι μου όμως ότι έχει Ghosting αλλα δεν ειμαι και σιγουρος.

Ίσως απλά έχω επηρεαστεί ότι οι VA έχουν Ghosting και είμαι προκατειλημμένος.

Παίζω αυτή τη στιγμή Subnautica Below Zero και παρατηρω μερικές φορές όταν γυρνάω το mouse για να δω κατι περιεργο σαν να αποτυπώνεται το προηγούμενο καρέ όπως κάνει το mouse στην επιφάνεια εργασίας αλλά φεύγει αμέσως και δεν επηρεάζει την οπτική ούτε τα χρώματα ούτε τίποτα.. επίσης όταν προχωράω μερικές φορές ίσως σαν να θολώνει ένα απειροελάχιστο το τοπίο γύρω μου αλλά δεν το παρατηρώ πάντα. Δεν ξέρω αν αυτά είναι δείγματα ghosting η απλά δεν έχω συνηθίσει το μέγεθος και τον ρυθμό ανανέωσης της αλλά σε καμία περίπτωση όταν έψαξα να δω τι ακριβώς είναι το ghosting δεν αντιστοιχούσε στα παραδείγματα που είδα σε βίντεο.

Έχει κανένας καμιά γνώμη?

Δημοσ.
22 ώρες πριν, Sapounos είπε

Παιδιά την τσίμπησα τη DELL S3220DGF. Είναι πολύ καλή οθόνη με φοβερά χρώματα και αυτά τα 165Hz απόλαυση. Έχει μπει στο κεφάλι μου όμως ότι έχει Ghosting αλλα δεν ειμαι και σιγουρος.

Ίσως απλά έχω επηρεαστεί ότι οι VA έχουν Ghosting και είμαι προκατειλημμένος.

Παίζω αυτή τη στιγμή Subnautica Below Zero και παρατηρω μερικές φορές όταν γυρνάω το mouse για να δω κατι περιεργο σαν να αποτυπώνεται το προηγούμενο καρέ όπως κάνει το mouse στην επιφάνεια εργασίας αλλά φεύγει αμέσως και δεν επηρεάζει την οπτική ούτε τα χρώματα ούτε τίποτα.. επίσης όταν προχωράω μερικές φορές ίσως σαν να θολώνει ένα απειροελάχιστο το τοπίο γύρω μου αλλά δεν το παρατηρώ πάντα. Δεν ξέρω αν αυτά είναι δείγματα ghosting η απλά δεν έχω συνηθίσει το μέγεθος και τον ρυθμό ανανέωσης της αλλά σε καμία περίπτωση όταν έψαξα να δω τι ακριβώς είναι το ghosting δεν αντιστοιχούσε στα παραδείγματα που είδα σε βίντεο.

Έχει κανένας καμιά γνώμη?

Έχεις δοκιμάσει τις 3 επιλογές του Overdrive Setting της οθόνης? Έχει Fast, Super fast και Extreme. Κάνε μια δοκιμή με καθένα από αυτά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, music_lover είπε

Έχεις δοκιμάσει τις 3 επιλογές του Overdrive Setting της οθόνης? Έχει Fast, Super fast και Extreme. Κάνε μια δοκιμή με καθένα από αυτά.

Στο Super Fast την έχω.

Τη δοκίμασα στο Extreme αλλά νομίζω πως έχει Overshoot.

Μειώνει όμως αυτό το εφεδάκι που περιέγραψα αλλά σε γενικές γραμμές είναι καλύτερα στο Super Fast.

Μπορεί απλά να είναι και η ιδέα μου πάντως όπως είπα, ή να μην έχω συνηθίσει τα 165hz μιας και έρχομαι από 24άρα 60hz 11 χρονών οθόνη.

Παίζει να φταίει το καλώδιο? Είναι το εργοστασιακό της που είναι 1.2 και όχι 1.4. Έχω παραγγείλει 1.4 και το περιμένω αυτή την εβδομάδα πάντως.

Να δοκιμάσω και με HDMI?

ΥΓ: Αυτό το παρατηρώ κυρίως σε σημεία που έχει πολλή λεπτομέρεια δηλαδή πολλά φυτά μαζεμένα ή κάποιο πάτωμα με πολλές γραμμές και τέτοια.

Στα υπόλοιπα δεν έχω εντοπίσει κάτι.

Δεν έχω δυστυχώς την εμπειρία να καταλάβω αν απλά είναι έτσι πάνω από τα 60hz ή είναι Ghosting αυτό το πράγμα.

Επεξ/σία από Sapounos
Δημοσ.
11 ώρες πριν, Sapounos είπε

Στο Super Fast την έχω.

Τη δοκίμασα στο Extreme αλλά νομίζω πως έχει Overshoot.

Μειώνει όμως αυτό το εφεδάκι που περιέγραψα αλλά σε γενικές γραμμές είναι καλύτερα στο Super Fast.

Μπορεί απλά να είναι και η ιδέα μου πάντως όπως είπα, ή να μην έχω συνηθίσει τα 165hz μιας και έρχομαι από 24άρα 60hz 11 χρονών οθόνη.

Παίζει να φταίει το καλώδιο? Είναι το εργοστασιακό της που είναι 1.2 και όχι 1.4. Έχω παραγγείλει 1.4 και το περιμένω αυτή την εβδομάδα πάντως.

Να δοκιμάσω και με HDMI?

ΥΓ: Αυτό το παρατηρώ κυρίως σε σημεία που έχει πολλή λεπτομέρεια δηλαδή πολλά φυτά μαζεμένα ή κάποιο πάτωμα με πολλές γραμμές και τέτοια.

Στα υπόλοιπα δεν έχω εντοπίσει κάτι.

Δεν έχω δυστυχώς την εμπειρία να καταλάβω αν απλά είναι έτσι πάνω από τα 60hz ή είναι Ghosting αυτό το πράγμα.

Το super fast είναι η καλύτερη επιλογή για αυτή την οθόνη.

Δοκίμασε κάτι άλλο.

Τρέξε τα παιχνίδια περιορίζοντας τα hz της οθόνης στα 144hz ή στα 120hz από το μενού της οθόνης.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, music_lover είπε

Το super fast είναι η καλύτερη επιλογή για αυτή την οθόνη.

Δοκίμασε κάτι άλλο.

Τρέξε τα παιχνίδια περιορίζοντας τα hz της οθόνης στα 144hz ή στα 120hz από το μενού της οθόνης.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν τρέχει στα 165hz το παιχνίδι αλλά κάπου στα 80. Να το ρυθμίσω παρόλα αυτά πιο κάτω;

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Sapounos είπε

Το πρόβλημα είναι ότι δεν τρέχει στα 165hz το παιχνίδι αλλά κάπου στα 80. Να το ρυθμίσω παρόλα αυτά πιο κάτω;

Δοκίμασε με κάποιο που μπορεί να σου δώσει περισσότερα fps. Το subnautica είναι σε early access και έχει τα θεματάκια του.

Με τι κάρτα γραφικών παίζεις?

Δημοσ.

@music_lover @DiaperCh@nger101

Ερωτηση στους κατοχους για να μην ανοιγω αλλο θεμα. Επειδη χτιζω ενα συστημα με rtx2070 super χρησιμοποιει κανεις απο τους δυο σας g sync με την Dell; Και αν ναι λειτουργει χωρις προβληματα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, Noobios είπε

@music_lover @DiaperCh@nger101

Ερωτηση στους κατοχους για να μην ανοιγω αλλο θεμα. Επειδη χτιζω ενα συστημα με rtx2070 super χρησιμοποιει κανεις απο τους δυο σας g sync με την Dell; Και αν ναι λειτουργει χωρις προβληματα;

Προσωπικά δεν την έχω, όσοι την έκαναν review λένε ότι είναι compatible με G-SYNC (tomshardware,monitornerds,rtings).

Και στο reddit ένας τύπος που την αγόρασε την δοκίμασε και παίζει μια χαρά έγραψε.

Επεξ/σία από music_lover
Δημοσ.
8 ώρες πριν, music_lover είπε

Δοκίμασε με κάποιο που μπορεί να σου δώσει περισσότερα fps. Το subnautica είναι σε early access και έχει τα θεματάκια του.

Με τι κάρτα γραφικών παίζεις?

Γενικως το συστημα εκτος της καρτας ειναι παλιο.

Εχει εναν Xeon 5650 Overclocked στα 4Ghz 12GB DDR3 και καρτα μια 2060 Super της Aorus.

Εννοειται πως εχω και ssd πανω.

Εχω βαλει στο προγραμμα καποια στιγμη να αναβαθμισω.

Δοκιμασα επισης Overwatch και το κανονικο Subnautica οπως επισης και Heores of Storm. Στο Hots δεν παρατηρησα κατι. Στα αλλα 2 δεν ειμαι σιγουρος και δυστυχως δεν εχω καποιον αλλο πιο εμπειρο σε αυτα να μου πει μια δευτερη γνωμη. Οπως ειπα ισως ειμαι και λιγο προκατειλημμενος και ψαχνω να βρω Ghosting εκει που δεν υπαρχει.

Υπαρχει καποιο site να ανεβασω βιντεο να βαλω εδω link?

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Noobios είπε

Βλέπω και εσυ έχεις καρτούλα nvidia. Με gsync πως τα πάει η οθόνη; Το έχεις ενεργοποιήσει;

Ναι δεν εχω συναντησει καποιο προβλημα εκτος κ αν αυτο που αναφερω παραπανω γινεται επειδη η καρτα ειναι Nvidia :P

Δημοσ.

Οχι δεν το νομιζω αυτο :P

Το προβλημα που καμια φορα αντιμετωπιζουν ειναι ενα ανεπαισθητο blinking καποιες φορες. Λενε οτι αμα φτιαξεις προφιλ και καπαρεις το monitor στα 144hz μειωνει το προβλημα. Αλλα δεν νομιζω οτι το κανει σε ολους ετσι κι αλλιως. Με γεια φιλαρακο.

Δημοσ.

Blinking δεν έχω παρατηρήσει. Αγόρασα σήμερα DP 1.4 και έπαιξα λίγο το μεσημέρι. Νιώθω σαν να έφτιαξε κάπως αυτό το εφεδάκι.

Μήπως σας περιγράφω τόσο καιρό Motion Blur? Γιατί Blur έχει η οθόνη λίγο το οποιο φτιάχνει αρκετά με τις κατάλληλες ρυθμίσεις

ενώ για Ghosting δεν βρήκα στο Ιντερνετ ούτε έναν που να αναφέρει.

Το μενού της οθόνης επίσης δεν έχει να ρυθμίσω τα Hz. Μόνο από Nvidia Control Panel μπορώ και μου έχει 2 επιλογές 60hz & 165Hz.

Μήπως να έβαζα HDMI 2.0 που φτάνει μέχρι τα 144Hz? Γιατί κάπου διάβασα ότι είναι και το Native Refresh Rate της αυτό και μπορεί το 165Hz που είναι Factory Overclock

να δημιουργεί διάφορα ανεπιθύμητα "πράγματα". Μήπως υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να το κάνω αυτό;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...