Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν μου αρέσουν οι συνεχείς αναβαθμίσεις και οι αλλαγές. Προσπαθώ να κάνω αναβάθμιση όσο γίνεται οικονομικότερη, αλλά και με προοπτικές. Από την στιγμή που, από ό,τι φαίνεται, οι επερχόμενοι Zen 3 θα χρησιμοποιούν AM4, σκέφτομαι να πάρω ένα αρκετά καλό X570 mobo, τόσο καλό ώστε να έχει προοπτικές να βάλω επάνω του κάποιον γρήγορο Zen 3 μετά από χρόνια. Επίσης σκέφτομαι για μνήμες στα 3600, μάλλον για 16GB, ούτως ή άλλως αργότερα θα μπορέσω να βρω RAM σχετικά εύκολα.

Το θέμα είναι ότι στο παραπάνω setup (Χ570 και DDR4 3600) σκέφτομαι να βάλω έναν 2700Χ, δεν βλέπω τον λόγο να βάλω κάτι ισχυρότερο αυτήν τη στιγμή. Έχει δοκιμάσει κανείς παρόμοιο setup; Υπάρχει κάποιο πρόβλημα; Ευχαριστώ!

Δημοσ.

νομιζω μεχρι και το 2022 ειχε πει η amd θα εχει σοκετ ΑΜ4 και μετα αλλαζει κατι τετοιο.. εχω μια εντυπωση οτι στους zen 3 θα ειναι η τελευταια σειρα AM4...εγω στην θέση σου θα πηγαινα σε χ470 και 2700χ (αυτο εχω εγω) και σε 2-3 χρονια θα πηγαινα σε ΑΜ5 οταν βγουν με το καλο.. γνώμη μου 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, pasxaliskar είπε

νομιζω μεχρι και το 2022 ειχε πει η amd θα εχει σοκετ ΑΜ4 και μετα αλλαζει κατι τετοιο.. εχω μια εντυπωση οτι στους zen 3 θα ειναι η τελευταια σειρα AM4...εγω στην θέση σου θα πηγαινα σε χ470 και 2700χ (αυτο εχω εγω) και σε 2-3 χρονια θα πηγαινα σε ΑΜ5 οταν βγουν με το καλο.. γνώμη μου 

Η αλήθεια είναι πως το X570 δεν μου γεμίζει καθόλου το μάτι, ανεμιστήρα σε mobo είχα να δω πάρα πολλά χρόνια. Από την άλλη σκέφτομαι ότι, αν κάνω τον παραπάνω συνδυασμό που λέω, σε δύο-τρία χρόνια απλά θα αλλάξω CPU (πχ κάποιον 3950Χ, που θα έχει πέσει και η τιμή του) και θα έχω πάλι ένα σχετικά φρέσκο σύστημα. Αν κάνω αυτό που λές, τότε πιο λογικό θα μου φαινόταν να πάρω κάποιον Zen 2 (πχ κάποιον 3700), αλλά τότε ανεβαίνουμε σε budget τώρα και επιπλέον θα χρειαστώ και αλλαγή socket όταν ξανακάνω αναβάθμιση.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Voodooman είπε

Η αλήθεια είναι πως το X570 δεν μου γεμίζει καθόλου το μάτι, ανεμιστήρα σε mobo είχα να δω πάρα πολλά χρόνια. Από την άλλη σκέφτομαι ότι, αν κάνω τον παραπάνω συνδυασμό που λέω, σε δύο-τρία χρόνια απλά θα αλλάξω CPU (πχ κάποιον 3950Χ, που θα έχει πέσει και η τιμή του) και θα έχω πάλι ένα σχετικά φρέσκο σύστημα. Αν κάνω αυτό που λές, τότε πιο λογικό θα μου φαινόταν να πάρω κάποιον Zen 2 (πχ κάποιον 3700), αλλά τότε ανεβαίνουμε σε budget τώρα και επιπλέον θα χρειαστώ και αλλαγή socket όταν ξανακάνω αναβάθμιση.

εγω απλα σου ειπα καποιο οικονομικο για να σπρψξεις 3-3.5 χρονια μεχρι ν βγουν οι next gen ddr5 κλπ... πιστευω με 2700x και x470 εισαι μια χαρα με value.. 

νταξ εαν εχεις την οικονομική δυνατοτητα πας και σε 3700x... 

απλα ειπα κατι πιο σοφτ σε χρηματα για να τα ''σκασεις'' καλυτερα οταν βγουν οι AM5.. γενικα αυτη η εποχη (στην δύση των ΑΜ4) ειναι κακο timing να τα σκασεις γιατι σε 1.5 χρονο ξεκινανε να ανακοινωνονται οι ΑΜ5 και θα φας ξενερα..

οσο για τους χ570 μια χαρα ειναι και δν ειναι μονο τα φανακια πανω στην μοβο που κανουν διαφορα αλλα το pcie 4 που ακομα δν το αξιοποιουμαι.. 

Δημοσ.

Δεν πιστεύω ότι αξίζει να παίρνεις κάτι χειρότερο τώρα, περιμένοντας να βγει κάτι καλύτερο. Πάντα θα βγαίνει κάτι καλύτερο στο κοντινό μέλλον και πάντα κάτι ταχύτερο θα ανακοινώνεται. Σκοπός μου είναι να φτιάξω μία όσο το δυνατόν καλύτερη βάση τώρα, ώστε αργότερα να έχω να βάλω μόνο μία όσο το δυνατόν ισχυρότερη CPU μπορώ.

Περισσότερο με ενδιαφέρει αν υπάρχει κάποιο τεχνικό πρόβλημα στον παραπάνω συνδυασμό που σκέφτομαι να κάνω, καθώς σκοπεύω να μείνω με το AM4 όσο περισσότερο καιρό γίνεται.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Voodooman είπε

Δεν μου αρέσουν οι συνεχείς αναβαθμίσεις και οι αλλαγές. Προσπαθώ να κάνω αναβάθμιση όσο γίνεται οικονομικότερη, αλλά και με προοπτικές. Από την στιγμή που, από ό,τι φαίνεται, οι επερχόμενοι Zen 3 θα χρησιμοποιούν AM4, σκέφτομαι να πάρω ένα αρκετά καλό X570 mobo, τόσο καλό ώστε να έχει προοπτικές να βάλω επάνω του κάποιον γρήγορο Zen 3 μετά από χρόνια. Επίσης σκέφτομαι για μνήμες στα 3600, μάλλον για 16GB, ούτως ή άλλως αργότερα θα μπορέσω να βρω RAM σχετικά εύκολα.

Το θέμα είναι ότι στο παραπάνω setup (Χ570 και DDR4 3600) σκέφτομαι να βάλω έναν 2700Χ, δεν βλέπω τον λόγο να βάλω κάτι ισχυρότερο αυτήν τη στιγμή. Έχει δοκιμάσει κανείς παρόμοιο setup; Υπάρχει κάποιο πρόβλημα; Ευχαριστώ!

Αυτά που γράφεις φάσκουν και αντιφάσκουν ....

Θες αναβάθμιση οικονομικότερη και με προοπτικές: Με x570 ακυρώνεις το ''οικονομικότερη'', οi προοπτικές έτσι και αλλιώς είναι συγκεκριμένες δλδ μια γενιά επεξεργαστών ακόμα (ότι mb και να πάρεις)...... Μετά πάμε σε ddr5

x570 χρειάζεσαι μόνο όταν θέλεις άλλα πράγματα τύπου 2πλες lan, 10gbe ethernet,   PCI EXP 4.0. Αν πραγματικά χρειάζεσαι κάτι απο αυτά , τότε ναι αγοράζεις x570. 

Για όλα τα υπόλοιπα, ένα καλό b450 M/b θα σου προσφέρει ακριβώς τα ίδια με ενα x570 (Ίδιο cpu support, ίδιες επιδόσεις κτλ κτλ).

Μνήμες μια απο τα ίδια, τι να πάρεις αυτές https://www.skroutz.gr/s/17350611/Crucial-Ballistix-Sport-LT-Gray-16GB-DDR4-3200MHz-BLS2K8G4D32AESBK.html?from=account_favorites ή αυτές https://www.skroutz.gr/s/19830427/Patriot-Viper-Steel-16GB-DDR4-3600MHz-PVS416G360C7K.html?from=account_favorites  θα είσαι ΟΚ.

Για το cpu πάλι εξαρτάται τι θέλεις να κάνεις (δεν αναφέρεις) , βλέπω έχεις καλή gaming κάρτα γραφικών, αλλά με 60hz monitor δεν έχεις τρελές cpu απαιτήσεις .... Είτε 2600 πάρεις είτε 2700 μια από τα ίδια......

Επεξ/σία από leros2004
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, Voodooman είπε

Δεν πιστεύω ότι αξίζει να παίρνεις κάτι χειρότερο τώρα, περιμένοντας να βγει κάτι καλύτερο. Πάντα θα βγαίνει κάτι καλύτερο στο κοντινό μέλλον και πάντα κάτι ταχύτερο θα ανακοινώνεται. Σκοπός μου είναι να φτιάξω μία όσο το δυνατόν καλύτερη βάση τώρα, ώστε αργότερα να έχω να βάλω μόνο μία όσο το δυνατόν ισχυρότερη CPU μπορώ.

Περισσότερο με ενδιαφέρει αν υπάρχει κάποιο τεχνικό πρόβλημα στον παραπάνω συνδυασμό που σκέφτομαι να κάνω, καθώς σκοπεύω να μείνω με το AM4 όσο περισσότερο καιρό γίνεται.

το θεμα εναι ποσο value βγαζει αυτο εννοω.. να στο πω απλα , δικια μου αποψη εινια να παρεις 4η (μέση γενιας) παρα 4 γενιας τελευταιο οταν στα κοντα ειναι η 5η γενια.. καταλαβες?

μια χαρα αξιζει.. ο 2700χ με τον 3700χ η και τον 4700χ η οπως λεγετε ποσο διαφορα νομζιεις εχει η θα εχει? 30%? 40%? αιντε σε βαζω 60% να εχει.. οταν αλλαξει η γενια θα εχουν 200%+.. 

6 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Θες αναβάθμιση οικονομικότερη και με προοπτικές: Με x570 ακυρώνεις το ''οικονομικότερη'', οi προοπτικές έτσι και αλλιώς είναι συγκεκριμένες δλδ μια γενιά επεξεργαστών ακόμα (ότι mb και να πάρεις)...... Μετά πάμε σε ddr5

x570 χρειάζεσαι μόνο όταν θέλεις άλλα πράγματα τύπου 2πλες lan, 10gbe ethernet,   PCI EXP 4.0. Αν πραγματικά χρειάζεσαι κάτι απο αυτά , τότε ναι αγοράζεις x570. 

Για όλα τα υπόλοιπα, ένα καλό b450 M/b θα σου προσφέρει ακριβώς τα ίδια με ενα x570 (Ίδιο cpu support, ίδιες επιδόσεις κτλ κτλ).

Μνήμες μια απο τα ίδια, τι να πάρεις αυτές https://www.skroutz.gr/s/17350611/Crucial-Ballistix-Sport-LT-Gray-16GB-DDR4-3200MHz-BLS2K8G4D32AESBK.html?from=account_favorites ή αυτές https://www.skroutz.gr/s/19830427/Patriot-Viper-Steel-16GB-DDR4-3600MHz-PVS416G360C7K.html?from=account_favorites  θα είσαι ΟΚ.

Για το cpu πάλι εξαρτάται τι θέλεις να κάνεις (δεν αναφέρεις) , βλέπω έχεις καλή gaming κάρτα γραφικών, αλλά με 60hz monitor δεν έχεις τρελές cpu απαιτήσεις .... Είτε 2600 πάρεις είτε 2700 μια από τα ίδια......

πολυ σωστος.. δωσε λιγα χρηματα παρε μια β450 και εναν 2700χ και εισαι κομπλε.. θα δωσεις τα μισα η και το 1/3 σε χρηματα.. και τα κρατας τα χρηματα και σε 2-3 χρονια π θα εχει AM5 περνεις.. στην δυση της γενιας ποτε δν αξιζει ν δωσεις πολλα.. δες το και μονος  μεγαλυτερο μπαμ εγινε απο τους FX και το ΑM3 στο ΑΜ4 και τον 1700χ παρα απο τον 1700χ στο 3700χ.. ετσι θα γινει και τωρα.. στο λεω εγω που την πατησα πηγα εκανα πισι 8-9 μηνες πριν τους ryzen με fx γιατι δν ειχα.. και μετα απο 2 χρονια ξανα εκανα με ryzen 2700x..τωρα ξανα θα κανω στην μεση των ΑΜ5 γιατι τοτε θα βγαλει value... 

Εαν εχεις χρημα μπορεις και καθε χρονο να αγοραζεις οτι βγαινει προφανως ετσι απλα εγω σου λεω τι θα εκανα .. (2700χ με την 5700χτ π εχω και εχεις βλεπω πεταει μην το σκεφτεσαι) 

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Κανονικά και εγώ έτσι σκέφτομαι, αλλά στο mobo που έχω τώρα έχω αλλάξει 2 CPUs, είχα τον 2500Κ και μετά έβαλα τον 3770k, ο οποίος ήταν απλησίαστος όταν βγήκε, αλλά το πήρα με €160, έβαλα RAM, γενικά είναι ένα σύστημα που με αλλαγές-προσθήκες το έχω πόσα, 5+ χρόνια; Και, ακόμη και τώρα ναι μεν απέχει πολύ από το να είναι κορυφή, αντικειμενικά όμως παίζει τα πάντα καλά. Αυτό που θέλω είναι να αγοράσω τώρα έναν ικανοποιητικό επεξεργαστή και το mobo να μου μείνει όσο το δυνατόν περισσότερο, αν είναι δυνατόν να αλλάξω και δύο CPUs αργότερα. Δεν με νοιάζει να έχω DDR5 ή την αιχμή της τεχνολογίας, αρκεί το μηχάνημα να πιάνει κάποια στάνταρ απόδοσης.

Το X570 το βλέπω ως μονόδρομο κυρίως λόγω PCIE 4.0, η τωρινή κάρτα δεν θα κερδίζει ιδιαίτερα, οι μελλοντικές όμως σίγουρα θα επωφελούνται. το ίδιο και οι δίσκοι.

Δημοσ.

απλα σου λεω οτι αυτο π σκεφτεσαι δν βγαζει value ...εαν θελεις να το κανεις οκ... 

το παραδειγμα που λες θα ισχυε εαν ειχες ηδη Χ370 μητρικη δλδ ηδη 3 χρονων που θα αντεχε αλλα 2χρονια και θεωρητικα εαν ειχες ρυζεν 1η γενιας μπορουσες να αλλαξεις αλλα 2-3 σειρες..
τωρα συζηταμε για κατι καινουργιο.. ακομα και πλατφορμα να αλλαξεις απο ιντελ σε amd.. απλα λεω αξιζει ν δωσεις 150 cpu +70-80 ευρο για μοβο και σε 3-3.5 χρονια για ενα πακετο 400ευρω και να εχεις new gen.. παρα να δωσεις Χ570 στα 150+ το λιγοτερο η πιο χαμηλης ποιοτητας.. +150 για επεξεργαστη και αργοτερα +200 για οταν πεσει η τιμη απο τον τελευταιο και να εχεις προηγουμενη gen γιατι αυτοματος ακομα και την πιο ακριβη Χ570 να παρεις πας μεχρι ΑΜ4 και η ΑΜ4 σταματα του χρονου.. 

συμφονω να παρεις κατι medium budget και να περιμενεις για αργοτερα που θα αλλαξει απο το ν παρεις τωρα παλι medium budhge και σε 2 χρονια να ξανα παρεις παλι ιδια γενια απλα λιγο καλυτερη οταν θα εχει βγει η new..

και δν ειναι θεμα αιχμης της τεχνολογιας η οχι ειναι οτι οταν αλλαζει η gen ειναι μερα με την νυχτα ..μπορεις να δεις επιδοσεις DDR3 gen με DDR4...

26 λεπτά πριν, Voodooman είπε

Κανονικά και εγώ έτσι σκέφτομαι, αλλά στο mobo που έχω τώρα έχω αλλάξει 2 CPUs, είχα τον 2500Κ και μετά έβαλα τον 3770k, ο οποίος ήταν απλησίαστος όταν βγήκε, αλλά το πήρα με €160, έβαλα RAM, γενικά είναι ένα σύστημα που με αλλαγές-προσθήκες το έχω πόσα, 5+ χρόνια; Και, ακόμη και τώρα ναι μεν απέχει πολύ από το να είναι κορυφή, αντικειμενικά όμως παίζει τα πάντα καλά. Αυτό που θέλω είναι να αγοράσω τώρα έναν ικανοποιητικό επεξεργαστή και το mobo να μου μείνει όσο το δυνατόν περισσότερο, αν είναι δυνατόν να αλλάξω και δύο CPUs αργότερα. Δεν με νοιάζει να έχω DDR5 ή την αιχμή της τεχνολογίας, αρκεί το μηχάνημα να πιάνει κάποια στάνταρ απόδοσης.

Το X570 το βλέπω ως μονόδρομο κυρίως λόγω PCIE 4.0, η τωρινή κάρτα δεν θα κερδίζει ιδιαίτερα, οι μελλοντικές όμως σίγουρα θα επωφελούνται. το ίδιο και οι δίσκοι.

η τωρινη σου καρτα ειναι pci4.. το pci4 τωρα και για καποια χρονια ακομα κερδιζεις μονο σε προγραμματα οχι σε gaming 

ηδη βασικα με τον 2700χ θα δεις μεγαλη διαφορα και αφου την παλευες με αυτο το συστημα τοσο καιρο θα εισαι καλυμενος για καμια 5ετια σιγουρα.. οποτε μετα παλι αλλαζεις μια μιτρικη cpu κλπ και ειασι κομπλε.. και οχι δν εχει νοημα να αλλαζεις του cpu τοσο συχνα της ιδιας γενιας γτ δν εχει τοσο μεγαλυ διαφορα..(παντα μιλαω για ιδιες σειρες π.χ. 1700, 2700, 3700 κλπ .. οχι τον 1500 με τον 2600 με τον 3950χ κλπ/0

Δημοσ.

Πάντως ανεξάρτητα από την ορθότητα ή όχι αυτού που θα κάνω, το ερώτημά μου παραμένει. Θα δουλεύει ένα X570 με 3600άρες μνήμες και έναν Zen+ ;

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Voodooman είπε

Πάντως ανεξάρτητα από την ορθότητα ή όχι αυτού που θα κάνω, το ερώτημά μου παραμένει. Θα δουλεύει ένα X570 με 3600άρες μνήμες και έναν Zen+ ;

εαν το ερωτημα σου ειναι εαν θα δουλευει μονο και οχι εαν συμφερει κλπ.. ναι θα δουλευει διχως προβλημα. . 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, Voodooman είπε

Για τον καθημερινό χρήστη, ο 3600(X) είναι καλύτερος επεξεργαστής από τον 2700(Χ) λόγω της αυξημένης απόδοσης ανά πυρήνα.

Μην προσπαθήσεις να εκπληρώσεις με το ζόρι το κριτήριο της αναβαθμησιμότητας αγοράζοντας προηγούμενης γενιάς cpu.

Σχετικά με το ερωτημά σου, λογικά θα τρέξουν στα 3600, αν πέσεις σε τσιπάκι με κακό imc μπορεί να χρειαστεί να του δώσεις λίγη τάση παραπάνω.

Γενικά έχω δει σκόρπιες-σπάνιες αναφορές για δυσκολίες μετά τα 3200 στους zen+, για τους zen2 αντιλαμβάνομαι ότι είναι πιο απρόσκοπτα τα 3200+++++

Επεξ/σία από DiaperCh@nger101

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...