Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, μια γενικού τύπου ερώτηση για όποιον γνωρίζει.

Βλέπω πως το Weathering With You του Makoto Shinkai κάνει πρεμιέρα αυτές τις μέρες σε πάρα πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, ενώ είχε κάνει και σε ακόμα περισσότερες, παγκοσμίως,  μέσα στο προηγούμενο έτος, χωρίς να συμπεριλάβουμε τις εμφανίσεις και σε διεθνή φεστιβάλ ταινιών και παρόμοιες διοργανώσεις. Συνολικά ο στόχος τους ήταν 140 χώρες, και από ό,τι φαίνεται δεν υπάρχουν σχέδια για προβολή στην Ελλάδα.

Και η ερώτηση μου είναι η εξής, ποιος είναι υπεύθυνος και καθορίζει ποιες ταινίες προβάλλονται στην Ελλάδα; Μόνο σε εμένα φαίνεται τέρμα περίεργο που μια τέτοια ταινία δεν έχει ούτε καν έστω περιορισμένο αριθμό προβολών σε επιλεγμένα σινεμά; Είναι επειδή υπάρχει η αίσθηση πως ταινίες animation απευθύνονται σε παιδιά και δεν θα πουλήσει; Απλά, έχω την εντύπωση πως η ταινία αυτή παίζει/έπαιξε σε εξίσου δύσκολες αγορές, και εν γένει η ευρωπαϊκή αγορά βρίσκεται σε καλύτερη φάση από ποτέ για τέτοιες ταινίες. Επιπλέον, κατά καιρούς έχουν παίξει σε σινεμά όπως ο Δαναός και άλλες ταινίες animation, ευρωπαϊκής κυρίως προέλευσης βέβαια, που δεν απευθύνονται απαραίτητα σε παιδιά. Καταλαβαίνω πως ίσως η προαναφερθείσα ταινία να έχει πιο ακριβά δικαιώματα, αλλά σε κάθε περίπτωση, ποιος παίρνει την απόφαση για την προβολή της; Υπάρχει κάποιος φορέας που μπορώ να ρωτήσω;

Υ.Γ.: Επίσης, αναφέρω πως το Mirai του Hosoda είχε παίξει πέρσι στον Δαναό λόγω του Νύχτες Πρεμιέρας, αλλά δεν γνωρίζω αν είχε την αναμενόμενη απήχηση τελικά.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σπάνια βλέπουμε anime στα Ελληνικά σινεμά. Αυτή είναι η αλήθεια.

Υποθέτω για να δούμε μια τέτοια ταινία πως θα πρέπει να αναλάβει το ρίσκο (το κόστος των δικαιωμάτων προβολής κλπ) κάποια εταιρία διανομής? για να την φέρει. Δεν ξέρω το κόστος πόσο μεγάλο είναι. Επίσης δεν έχω ιδέα πόσο μεγάλο είναι πλέον και το σχετικό κοινό. Έχουν πέσει αρκετά σε δημοφιλία τα anime ή είναι η ιδέα μου;;

Λόγο Ιαπωνικών Ολυμπιακών αγώνων κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρξουν σχετικές εκδηλώσεις Ιαπωνικής κουλτούρας στην Ελλάδα. Εγώ ελπίζω πως λόγο αυτού πως θα έχουμε την χαρά να δούμε και καννα anime σε κάποιο σινεμά.

Αξιοσημείωτο βέβαια είναι το γεγονός πως είχαμε Ιαπωνικές ταινίες φαντασμάτων που απ'οτι ξέρω είχαν βγει μόνο στην Ελληνική αγορά. π.χ. το φάντασμα της λίμνης.

Μπορεί η πρεσβεία της Ιαπωνίας να καταφέρει να σου λύσει την απορία. Η πρεσβεία η ίδια έχει διοργανώσει προβολές κάποιων λιγότερο γνωστών anime μερικές φορές. Αν μπεις στον κόπο να τους ρωτήσεις και πάρεις κάποια απρόσμενη απάντηση (που δεν είναι μέσες άκρες αυτό που έγραψα λίγο παραπάνω) αν δεν σου κάνει κόπο ενημέρωσε και εμάς σε αυτό το τοπικ.

Επεξ/σία από Sanjuro
  • Like 1
Δημοσ.

ποιος θα παιξει τέτοια ταινια στην ελλάδα? ακομη και αν την έφερνε ενας διανομέας (αυτοκτονία δηλαδη) ποιο σινεμα θα την έπαιρνε? Θα έπρεπε να ειναι multi για να την πετάξει σε μια μικρη αίθουσα μπας και. Δεν περπατάνε άλλες και άλλες ταινίες και θα φέρουν ανιμε?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...