Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχει κάποιος άποψη για τα λάστιχα 4 εποχών. Και εάν αξίζουν σε σχέση με τα θερινά? Και πιο συγκεκριμένα αυτά Pirelli Cinturato All Season Plus 185/55R16 83V

Δημοσ.

Η προσωπικη αποψη μου ειναι οτι τα 4 εποχων ειναι σε ολα μετρια.

Δεν θα ειναι ουτε ιδιαιτερα καλα το χειμωνα, με τα κρυα και τις βροχες, ουτε το καλοκαιρι με τις ζεστες.

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, niktac είπε

Έχει κάποιος άποψη για τα λάστιχα 4 εποχών. Και εάν αξίζουν σε σχέση με τα θερινά? Και πιο συγκεκριμένα αυτά Pirelli Cinturato All Season Plus 185/55R16 83V

Μένω Αρκαδία (σήμερα είχαμε - 4)

Η ερώτηση είναι δύσκολη και εύκολη μαζί. 

Έχω δύο ΙΧ (c3 2015 & DS5 HYBRID). 

Παλιότερα, είχα βάλει το 4εποχων 5ης Pirelli όπως μου πρότεινε ο Λαστιχάς που έχω σταθερά εδώ και 17 χρόνια. 

ΟΚ, καλό για... λίγα πράγματα αλλά την τελευταία 3ετια επέστρεψα στο σύστημα της εναλλαγής των ελαστικών και στα 2 αυτοκίνητα (κανονικά και χειμερινά). Ειδικά για το χιόνι τα χειμερινά είναι σαφώς ανώτερα από τα 4 εποχών (όπως μου προτείνει και ο γιος του Λαστιχά 😀

Εχει την μικρή ταλαιπωρία ότι πρέπει να πας δύο φορές το χρόνο για αλλαγή (+20€) αλλά - προσωπικά--νιώθω πιο σίγουρος. 

Δημοσ.

Η χρήση τουw θέλω να είναι all around και μέσα στην πόλη και εθνική και θάλασσα και βουνό τον χειμώνα. Με μια απλή αναζήτηση με κάποια άλλα που μου πρότειναν  https://www.skroutz.gr/comparelists/578?compare=20254243,7486652 θα προτιμούσα τα pireli των 4 εποχών, άλλα αξίζει απο θέμα ασφάλειας? και αλλες προτάσεις δοκιμασμένες δεκτές  

Δημοσ.
2 ώρες πριν, chessplayer-alexis είπε

Παλιότερα, είχα βάλει το 4εποχων 5ης Pirelli όπως μου πρότεινε ο Λαστιχάς που έχω σταθερά εδώ και 17 χρόνια. 

ΟΚ, καλό για... λίγα πράγματα αλλά την τελευταία 3ετια επέστρεψα στο σύστημα της εναλλαγής των ελαστικών και στα 2 αυτοκίνητα (κανονικά και χειμερινά). Ειδικά για το χιόνι τα χειμερινά είναι σαφώς ανώτερα από τα 4 εποχών (όπως μου προτείνει και ο γιος του Λαστιχά 😀

Εχει την μικρή ταλαιπωρία ότι πρέπει να πας δύο φορές το χρόνο για αλλαγή (+20€) αλλά - προσωπικά--νιώθω πιο σίγουρος. 

20€ για την αλλαγή; Την τετράδα που κάθεται στην φυλάει στο χώρο του;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, chessplayer-alexis είπε

Εχεις διπλές ζάντες;

• Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, niktac είπε

Αν δεν έβρεχε ποτέ , το μόνο που θα χρειαζόμασταν ήταν μια τετράδα φαλακρα ελαστικά . Όμως πρέπει να γίνουν συμβιβασμοί ώστε να κινείστε σε μικτές καταστάσεις δλδ στεγνό βρεγμένο . 

Τα all weather ελαστικά θα σας προσφέρουν έναν βαθμό περισσότερο σε μικτές καταστάσεις , συν κάποιον επιπλέον αεροδυναμικό θόρυβο . 

Αν χρειάζεστε μόνο κάτι επιπλέον του στεγνού δείτε τα Uniroyal Rain Expert , πολύ καλά στο βρεγμένο , συν κάποιον επιπλέον αεροδυναμικό θόρυβο βέβαια .

Αν υπάρχει ανάγκη για κίνηση με μεγαλύτερη συχνότητα εκτός δρόμου , τότε πρέπει να δείτε πιο εξειδικευμένες λύσεις , όπως M + S κλπ ......

Δημοσ.

Και εγώ άλλαξα πρόσφατα σε 4 εποχών, και σε χιόνια και σε βροχή είμαι πολύ ικανοποιημένος. Η λύση 2 τετράδων (Χειμερινά + Καλοκαιρινά) Φαντάζει ιδανική αλλά αν κάνεις 15000 χλμ τον χρόνο,σε μια 4ετία θα πρέπει να αλλάξεις και τις 2 τετράδες με 30000 χλμ... Νομίζω ότι καθαρά χιονολάστιχα, είναι απειροελάχιστες οι περιπτώσεις που θα είναι απαραίτητα και δεν θα σε καλύψουν τα 4 εποχών. Όπως και να χει ζυγίζεις τις ανάγκες σου και κάνεις αγορά.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, noo_mercy είπε

Και εγώ άλλαξα πρόσφατα σε 4 εποχών, και σε χιόνια και σε βροχή είμαι πολύ ικανοποιημένος. Η λύση 2 τετράδων (Χειμερινά + Καλοκαιρινά) Φαντάζει ιδανική αλλά αν κάνεις 15000 χλμ τον χρόνο,σε μια 4ετία θα πρέπει να αλλάξεις και τις 2 τετράδες με 30000 χλμ... Νομίζω ότι καθαρά χιονολάστιχα, είναι απειροελάχιστες οι περιπτώσεις που θα είναι απαραίτητα και δεν θα σε καλύψουν τα 4 εποχών. Όπως και να χει ζυγίζεις τις ανάγκες σου και κάνεις αγορά.

Γιατί να τα αλλάξεις στα 4 χρόνια αφου και χλμ δεν τους κάνεις αλλά και δεν είναι εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες,αν τα αποθηκεύεις σωστά. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Γιατί να τα αλλάξεις στα 4 χρόνια αφου και χλμ δεν τους κάνεις αλλά και δεν είναι εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες,αν τα αποθηκεύεις σωστά. 

Έχεις δίκιο για τα 4 χρόνια (Τώρα διάβασα ότι μέχρι και στα 10 χρόνια είναι ασφαλή εφόσον το πέλμα είναι αρκετό) αν και δεν μπορώ να πω ότι θα νιώθω ασφαλής με ένα ελαστικό 6 χρόνων...

Επεξ/σία από noo_mercy
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, JOHN ONLY είπε

20€ για την αλλαγή; Την τετράδα που κάθεται στην φυλάει στο χώρο του;

Είναι δύο τα σετ που αλλάζουμε, άρα 10€ η τετράδα. Μου φαίνεται ΟΚ. 

2 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Εχεις διπλές ζάντες;

Στο παρελθόν (σε ένα Honda CRV) είχα και ζάντες - τώρα όχι. Διότι σκέφτηκα λίγο τσιγγούνικα πως άμα μου έρθει να το πουλήσω θα χάσω χρήματα ΚΑΙ από τις ζάντες. 

Βέβαια, στο c3 που έχει σιδερένιες με τασι θα μπορούσα να είχα φροντίσει αλλά το έχω αμελήσει .... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, niktac είπε

Τα 4 εποχών πριν μερικά χρόνια ήταν στην ουσία καλοκαιρινά με ένα κλικ χειμερινά,80-20 περιπου ,και τα περισσότερα,μην πω σχεδόν όλα,δεν είχαν την ένδειξη M&S.Το έβλεπες τότε και στο πέλμα,ότι έμοιαζαν κυρίως για καλοκαιρινά.

Πλέον τα περισσότερα 4 εποχών,όπως και τα Pirelli που ανέφερες,είναι πολύ περισσότερο χειμερινά,60-40,έχουν και την ένδειξη M&S και αν τα δεις στο πελμα μοιάζουν με χειμερινά πιο πολύ,γι'αυτό και επιτρέπονται και στις χώρες της βόρειας Ευρώπης το χειμώνα.

Συνεπώς είναι καλύτερα στο χειμώνα από τα παλαιότερα 4 εποχών,αλλά υστερούν καπως στο καλοκαιρινό,σε σχέση με τα αντίστοιχα παλαιότερα πάντα.

Οπότε για τη Θεσσαλονίκη και το Baleno που λες,είναι μια χαρά επιλογή.

Δες και τα Michelin Cross climate.

Και το χειμώνα ΠΑΝΤΑ ένα ζευγάρι αλυσίδες μέσα στο αμάξι,και να ξέρεις πως μπαίνουν.

Επεξ/σία από jmmys

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...