Προς το περιεχόμενο

HDD to SSD (software for cloning)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Έχω ένα laptop dell inspiron 15 7537.  Το συγκεκριμένο έχει έναν σκληρό δίσκο WDC WD10JPVX μάλλον της Western Digital στις 5.400 μέγεθος 1tb και SATA 3. 

Θέλω να του βάλω ένα καινούριο σκληρό ssd ώστε να κερδίσω κάτι σε ταχύτητα έστω και στο reboot. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν με ποιο πρόγραμμα να κάνω clone τον δίσκο και αν μπορώ να βάλω έναν δίσκο πχ samsung evo πάνω στο laptop. 

Υπάρχει κάποιο καλό free πρόγραμμα? 

Ευχαριστώ 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Jiakometi είπε

Acronis True Image ή Macrium Reflect...

Αν αγοράσεις Samsung SSD τότε συμπεριλαμβάνεται link για software στην συσκευασία. 

αυτα ειναι free? ευχαριστω για την απαντηση

Δημοσ.

ψάξε και ΑΟΜΕΙ backup και Hasleo WinToHDD, δεν θυμάμαι τελικά με τι το είχα κάνει γιατί πέρασε ενας χρόνος αλλα τα έχω ακόμα στην επιφάνεια..... οπότε ίσως σε βοηθήσει αυτό

Δημοσ.

..και εγω δουλεψα το AOMEI Backupper για την παραπανω διαδικασια. Μηπως ομως να σκεφτεις την καθαρη εγκατασταση και φτου και απο την αρχη ?

Δημοσ.

Καλό και Free δύσκολα θα βρεις, εκτός αν είναι bootable.

Αν αγοράσεις Samsung, μπορείς να κατεβάσεις το πρόγραμαμ της samsung, αλλά αν θυμάμαι καλά, δουλεύει μόνο όταν ο source disk και ο target disk έχουν το ίδιο μέγεθος.

Γενικότερα θα σου πρότεινα να κάνεις format. Είναι ευκαιρία !

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Να κάνω εγκατάσταση από την αρχή δεν παίζει γιατί δεν ξέρω αν έχω τα κλειδιά των Windows γιατί το είχα πάρει έτοιμο το pc με φορτωμένα Windows και χωρίς δισκάκια. Γενικά να το στήσω από την αρχή μου φαίνεται δύσκολο. Όχι ακατόρθωτο αλλά σίγουρα θα μου πάρει πάνω από μέρα. Θα δοκιμάσω ένα free και θα δω. Μου κάνει εντύπωση που δεν υπάρχει ένα free καλό πρόγραμμα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Bakxos είπε

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Να κάνω εγκατάσταση από την αρχή δεν παίζει γιατί δεν ξέρω αν έχω τα κλειδιά των Windows γιατί το είχα πάρει έτοιμο το pc με φορτωμένα Windows και χωρίς δισκάκια. Γενικά να το στήσω από την αρχή μου φαίνεται δύσκολο. Όχι ακατόρθωτο αλλά σίγουρα θα μου πάρει πάνω από μέρα. Θα δοκιμάσω ένα free και θα δω. Μου κάνει εντύπωση που δεν υπάρχει ένα free καλό πρόγραμμα 

Αν εξαιρέσεις το πρόγραμμα της Samsung, όλα τα υπόλοιπα μην περιμένεις με 100% επιτυχία να δουλέψουν, πολλές φορές στην εταιρεία που δούλευα μου έβγαζαν προβλήματα στο boot με αποτέλεσμα να μην γλυτώνω το format ή να αναγκάζομαι να κάνω "χαζά" partitions.

Θα σου πρότεινα, αν το μηχάνημά σου είναι Win10 να κάνεις format, δεν χρειάζεται να ψάξεις να βρεις το key θα γίνει ενεργοποίηση αυτόματα χωρίς να καταλάβεις κάτι. Αν όχι, πάλεψέ το με AOMEI Backupper, είναι πιο εύκολο (κατ' εμέ) από τα υπόλοιπα. Ωστόσο, όπως είπε και ο @ifaist είναι πολύ προτιμότερο να κάνεις format.

Επεξ/σία από MiKe-Dee
Δημοσ.
17 ώρες πριν, Bakxos είπε

αυτα ειναι free? ευχαριστω για την απαντηση

Έχουν και free έκδοση με κάποιους περιορισμούς.

Το Macrium Reflect νομίζω δούλεψε στην free έκδοση του. Δοκίμασε το, γιατί πέρασε καιρός και δεν θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου. Πάντως σε μισή ώρα είχα τα πάντα έτοιμα και το μηχάνημα ξεκίνησε με τον νέο δίσκο.  

Δημοσ.

ελα πάρτε το free , σήμερα βγήκε και για 6 ημέρες (όποιος το πάρει το έχει για πάντα). εχθές το βράδυ που κοίταξα δεν είχε κάτι.  μη με ρωτήσετε πόσο αξιόπιστη είναι η σελίδα αυτή, εγω κατεβάζω χρόνια απο αυτούς και τα περισσότερα προγράμματα που δίνουν πρέπει να μπεις στην σελίδα της εταιρίας που το βγάζει και να κανεις εγγραφή κανονικά, απλά προσέξτε τι κατεβάζεται και να μην παρασυρθητε και γεμίσετε το PC σας με πράγματα που δεν θα δουλέψετε πότε μόνο και μόνο επειδή είναι τζάμπα.

https://sharewareonsale.com/s/free-wintohdd-professional-100-discount

Δημοσ.

Update 

Λοιπόν μου έδωσε ένας γνωστός μου το acronis. Έκανα clone με το πρόγραμμα αυτό έβγαλα το παλιό δίσκο έβγαλα τον καινούργιο έναν Samsung evo 1tb στον οποίο είχα κάνει  clone τον δίσκο και το PC μέχρι στιγμής δουλεύει άψογα και σφαίρα.  Θα το παρακολουθώ και θα ενημερώσω.  Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια αλλά το acronis είναι τρομερό. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...