Mpiftekis Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 Να ρωτήσω κι εγώ κάτι τώρα που σας βρήκα. Αν κάποιο διαμέρισμα αυτονομηθεί με άλλο τρόπο εκτός Φ.Α. (ενεργειακό τζάκι, ηλεκτρικά σώματα κλπ), μπορεί να επικαλεστεί τον νόμο του 2017 που αναφέρεται παραπάν' και να γλυτώσει το πάγιο της θέρμανσης;
xsterg Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 Στις 8/1/2020 στις 8:22 ΜΜ, bjj-p είπε Ξερει κανεις πως βγαινουν τα χιλιοστα του διαμερισματος; Συμβαλουν και αποθηκη ή χωρος γκαραζ σε αυτα; Το παγιο θερμανσης στηριζεται στο ποσοστο των χιλιοστων του διαμερισματος προς ολης της πολυκατοικιας. Επισης πως υπολογιζεται η χρεωση θερμανσης με βαση τις ωρες χρησης; μη θερμαινομενοι χωροι δεν υπολογίζονται στην θερμανση. αυτο σημαινει οτι κοινοχρηστα κλιμακοστασια, αποθηκες και γκαραζ δεν πληρωνουν θερμανση.
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2021 Στις 8/1/2020 στις 8:48 ΜΜ, gthe είπε Οι πολυκατοικίες με κεντρικο καυστήρα και αυτόνομη θερμανση μέσω ηλεκτροβανας έχουν πάγιο δαπάνης θέρμανσης που χοντρικά είναι βάση νόμου 30% της συνολικής κατανάλωσης. Το πως μοιράζεται αυτό το 30 ανά διαμέρισμα ορίζεται σε ένα πίνακα που έχει φτιάξει ο μηχανικός που έκανε την αρχική μελέτη. Στη δική μας είχα κάνει 1ος διαχειριστής και το ζητησα εγώ από τον κατασκευαστή. Τι εκφράζει τώρα αυτό το πάγιο; Εκφράζει την δαπάνη θέρμανσης για να συντηρηθεί το ζεστό νερό στις κεντρικες σωληνώσεις και να είναι διαθέσιμο να μπει στα διαμερίσματα μέσω ηλεκτροβανας. Και τώρα τα ωραία... Ο νόμος προβλέπει ότι άμα θες βάζεις αέριο αυτόνομο και απαλλαζεσαι από αυτό το πάγιο χωρίς να ρωτήσεις κανέναν. Αυτό κανονικά σημαίνει ότι οι υπόλοιποι θα πρέπει να αναδιανεμουν σε χιλιοστά καινούργια την ίδια δαπάνη. Αν ας πούμε μείνουν 5 από τους 14 στην κεντρική θέρμανση πρέπει να βγει νέος πίνακας χιλιοστών για τους 5! Εν νοείται πως αν όλοι κλείσουν την θέρμανση, η δαπάνη είναι μηδέν, άρα κσι το πάγιο μηδέν. Ένας να την χρησιμοποιεί, πληρώνουν φυσικά όλοι οι ενεργοί το πάγιο που τους αντιστοιχεί εγω δεν μεν δεν εχω αναψει αλλα γνωριζω πρεπει να πληρωνω το παγιο του πετρελαιου, στην περιπτωση που γινει επισκευη κατω στον κεντρικο καυστηρα, και αυτο απο το νομο πρεπει να το πληρωσω?
caveneo Δημοσ. 4 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2021 Στις 2/6/2021 στις 5:04 ΜΜ, Sotorious είπε εγω δεν μεν δεν εχω αναψει αλλα γνωριζω πρεπει να πληρωνω το παγιο του πετρελαιου, στην περιπτωση που γινει επισκευη κατω στον κεντρικο καυστηρα, και αυτο απο το νομο πρεπει να το πληρωσω? Ναι, πρέπει να το πληρώσεις.
vasilikipan Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Να ρωτήσω κάτι αν ξέρει κανείς. Διαμέρισμα στην πολυκατοικία μου έχει αυτονομηθει (δεν συμμετεχει στα εξοδα θερμανσης) εχοντας φιαλες υγραερίου. Εγω νόμιζα οτι αυτο γίνεται μονο σε φυσικο αέριο. Δεν ξέρω αν εχει κανει καποιου ειδους εγκατασταση αλλα η εταιρια που βγαζει τα κοινοχρηστα υποστηριζει οτι ειναι νομιμο να μην συμμετέχει. ΕΓω απο την αλλη εχω βγαλει τα σωματα καλοριφερ παρουσια διαχειριστη και πληρωνω το 33% που γραφει το καταστατικό. και σκεφτομαι αν ειναι νομιμο για εκείνον, να βάλω κι εγω σομπα υγραερίου. Απο την εταιρεια μου ειπαν οτι γινεται αρκει να δωσω μια βεβαιωση απ υδραυλικο (τι βεβαιωση για σομπα δεν καταλαβα). Αν ξέρει κανει να με βοηθήσει γιατι κατι δεν μου κολλάει.. Ευχαριστω
caveneo Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 21 λεπτά πριν, vasilikipan είπε Να ρωτήσω κάτι αν ξέρει κανείς. Διαμέρισμα στην πολυκατοικία μου έχει αυτονομηθει (δεν συμμετεχει στα εξοδα θερμανσης) εχοντας φιαλες υγραερίου. Εγω νόμιζα οτι αυτο γίνεται μονο σε φυσικο αέριο. Δεν ξέρω αν εχει κανει καποιου ειδους εγκατασταση αλλα η εταιρια που βγαζει τα κοινοχρηστα υποστηριζει οτι ειναι νομιμο να μην συμμετέχει. ΕΓω απο την αλλη εχω βγαλει τα σωματα καλοριφερ παρουσια διαχειριστη και πληρωνω το 33% που γραφει το καταστατικό. και σκεφτομαι αν ειναι νομιμο για εκείνον, να βάλω κι εγω σομπα υγραερίου. Απο την εταιρεια μου ειπαν οτι γινεται αρκει να δωσω μια βεβαιωση απ υδραυλικο (τι βεβαιωση για σομπα δεν καταλαβα). Αν ξέρει κανει να με βοηθήσει γιατι κατι δεν μου κολλάει.. Ευχαριστω Από τη στιγμή που έχει τοποθετήσει δικό του σύστημα θέρμανσης, δεν συμμετέχει στη θέρμανση καθόλου. Μόνο στις πάγιες τακτικές ή έκτακτες δαπάνες, όπως συντήρηση του λέβητα. Αυτό για τη σόμπα βέβαια δεν το έχω ακούσει άλλη φορά. Οι επιτοίχιοι λέβητες αερίου λειτουργούν και με φυσικό αέριο και με υγραέριο, αλλάζοντας τα μπεκ. 1
vasilikipan Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Βρήκα το σημείο στο φεκ που λεει σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου ή την εγκατάσταση συστήματος τηλεθέρμανσης ή γεωθερμίας ή αντλιών θερμότητας ή άλλου συστήματος θέρμανσης Το άλλο σύστημα θέρμανσης δεν το διευκρινίζει οπότε ισως γι αυτο δεχτηκαν τη σομπα; αυτο σκεφτομαι. το υγραέριο για να το εχεις φανταζομαι έχεις και δεξαμενη υγραερίου καπου;
caveneo Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 Δεν χρειάζεται δεξαμενή υγραερίου. Βάζεις στη σειρά 2 με 3 μποτίλιες και τελείωσες.
hasim65 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2021 Καλησπέρα, Έχω ερώτηση για τον υπολογισμό της δαπάνης πετρελαίου. Έχω φυσικά την κατανάλωση και τις ώρες του κάθε διαμερίσματος αλλά το μόνο άλλο που έχω είναι ένα ποσοστό ανά διαμέρισμα. Π.χ. 30% το οποίο σημαίνει ότι αν όλα τα διαμερίσματα είχαν τα σώματα ανοικτά για τον ίδιο αριθμό ωρών το συγκεκριμένο θα συμμετείχε κατά 30% στη δαπάνη. Πώς μπορώ να υπολογίσω τη δαπάνη;
Eleanaki1910 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 Καλησπερα σε ολους σας! εχω ενα προβλημα με τη διαχειριση. Φετος δεν θα ηθελα να μετεχω στο πετρελαιο καθως δεν ειμαι στο σπιτι καθημερινα. Ετσι ρωτησα τη διαχειριστρια και μου ειπε οτι μπορω να βγαλω τα μπουτον και να μονωσω τους σωληνες πληρωνοντας ομως το 25%. Μετα απο παραπονο αλλου ενοικου μου ειπε οτι δεν μπορω να το κανω αυτο και πως θα πρεπει να συμμετεχω κανονικα στα κοινοχρηστα. Το 25% αφορα μονο κλειστα διαμερισματα!! Μου προτεινε να αναβαθμισω το διαμερισμα σε αεριο αλλα το κοστος ειναι αρκετα μεγαλο. Θελω να ρωτησω ομως αυτο που λεει υφισταται; δηλαδη εαν καποιος δεν εχει χρηματα για να πληρωνει το πετρελαιο και θελει να βγει απο αυτο υπαρχει καποιος νομος ή διαταξη που να τον καλυπτει;
SPY_oo7 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 8 λεπτά πριν, Eleanaki1910 είπε Το 25% αφορα μονο κλειστα διαμερισματα Ετσι ειναι.
Eleanaki1910 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 3 λεπτά πριν, SPY_oo7 είπε Ετσι ειναι. εγω δεν ειπα να μην πληρωνουμε. ας πληρωνουμε κανονικα το 25% και ας μην εχουμε θερμανση αλλα αν αδυνατουμε να την πληρωνουμε τι θα κανουμε; μου φαινεται περιεργο να μην υπαρχει καποια διαταξη..
SPY_oo7 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) ΔΕΝ υπαρχει.Μονο αν κλείσεις το σπιτι υπόχρεουσε να πληρώνεις το 25% και ας ζεις στη βραζιλια.Οσο εισαι μεσα και λειτουργει ο καυστηρας πληρώνεις κανονικα.Μονη λυση να αυτονομηθείς οπου απο την στιγμη που πάρεις την αδεια λειτουργείας σταματας να πληρώνεις το πετρέλαιο της κεντρικής και συμμετέχεις μονο και υποχρεωτικα στην συντηρηση του καυστηρα της κεντρικης Αυτονομία υπαρχει??? Επεξ/σία 15 Νοεμβρίου 2021 από SPY_oo7
vagos789 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 Αν δεν απατωμαι το ποσοστο για τα κλειστα ειναι 30% και οχι 25% Σε καθε περιπτωση ειναι ηθικο να υπαρχει μια ευελιξια για οσους αδυνατουν να πληρωνουν και επιβεβαιωμενα ΔΕΝ κανουν χρηση , ταυτοχρονα βεβαια η μη ατομικη χρηση δεν σημαινει και οτι δεν απολαμβανεις at all, γιατι πχ ενα διαμερισμα 2ου οροφου που εχει 3ο και 1ο οροφο να δουλευουν,σιγουρα απολαμβανει τους καρπους των αλλων ως ενα βαθμο
SPY_oo7 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 14 λεπτά πριν, SPY_oo7 είπε Αυτονομία υπαρχει???
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα