gthe Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 31 λεπτά πριν, l337 είπε Είμαστε από αυτούς που έχουμε χαμηλό πάγιο. Και εμείς 15% έχουμε. Ανάλογα με την ηλικία της πολυκατοικίας, ο τότε νόμος ορίζε 15%, εμάς το 2004 που χτίστηκε ήταν 30 κόμμα κάτι.
l337 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 4 λεπτά πριν, gthe είπε Ανάλογα με την ηλικία της πολυκατοικίας, ο τότε νόμος ορίζε 15%, εμάς το 2004 που χτίστηκε ήταν 30 κόμμα κάτι. Πιθανόν, δεν γνωρίζω. Το σπίτι που μένουμε εμείς είναι του 1992. Βέβαια, και το πατρικό μου που είναι του 1991, 30 με 35% έχουν. Πιθανόν να αποφασίστηκε βέβαια με κάποια μετέπειτα συνέλευση, αυτό δεν το γνωρίζω.
GREGORYMO Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 9 ώρες πριν, bjj-p είπε Εγω απο την αναλυση των κοινοχρηστων βλεπω οτι αντιστοιχει στο 15% στη δικη μου περιπτωση. Δεν ξερω αν θεωρειται λιγο. Οσον αφορα το κοστος πετρελαιου της αυτονομης με ωρες χρησης, πως υπολογιζεται; Δεν γράφεις ότι ΔΕΝ ανάβετε πετρέλαιο ? Τι πάγιο να πληρώσεις ?
bjj-p Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 2 ώρες πριν, GREGORYMO είπε Δεν γράφεις ότι ΔΕΝ ανάβετε πετρέλαιο ? Τι πάγιο να πληρώσεις ? Λαθος κανεις
GREGORYMO Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 7 λεπτά πριν, bjj-p είπε Λαθος κανεις ΠΟΥ κάνω λάθος ?
gthe Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, ifaist είπε Eιχα διαβασει ακριβως το αντιθετο.. Αν εχεις καποιο link με τον παραπανω νομο ή οποιαδηποτε αλλη πληροφορια και αν δε σου κανει κοπο, αναρτησε το σε παρακαλω. Καλημέρα, σου βρήκα ακριβώς το νόμο, κατέβασε τον για να σε βοηθήσει σε ότι θες. Απαλλάσσεται από κάθε δαπάνη θέρμανσης εκτός από την συντήρηση καυστήρα, συμφωνούν δεν συμφωνούν το κάνεις, μονωνεις τους σωλήνες προς εσενα(πρακτικά δλδ αποκοβεσαι από την ηλεκτροβανα) ΦΕΚ A166/3.11.2017 ο νόμος του υπουργείου Περιβάλλοντος με τον τίτλο «Έλεγχος και προστασία δομημένου περιβάλλοντος» (ν. 4495/2017) Ειδικότερα όσοι θέλουν να αυτονομηθούν από την κεντρική θέρμανση και να βάλουν φυσικό αέριο ή άλλο σύστημα θα πρέπει να γνωρίζουν τα παρακάτω: Θα συμμετέχουν μόνο σε έκτακτες δαπάνες για τη συντήρηση του κεντρικού καυστήρα. Σε περίπτωση που η γενική συνέλευση πάρει αρνητική απόφαση τότε ο ιδιοκτήτης μπορεί να αυτονομηθεί με δική του δαπάνη. Αναλαμβάνει ο ίδιος την ευθύνη και την επιμέλεια της αποσύνδεσης. Πρέπει να μονώσει τους σωλήνες της κεντρικής θέρμανσης που περνούν από το διαμέρισμά του, χωρίς να θίγει τη θέρμανση των υπολοίπων. Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2020 από gthe 1
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 13 ώρες πριν, bjj-p είπε Ξερει κανεις πως βγαινουν τα χιλιοστα του διαμερισματος; Συμβαλουν και αποθηκη ή χωρος γκαραζ σε αυτα; Το παγιο θερμανσης στηριζεται στο ποσοστο των χιλιοστων του διαμερισματος προς ολης της πολυκατοικιας. Επισης πως υπολογιζεται η χρεωση θερμανσης με βαση τις ωρες χρησης; τα χιλιοστά του διαμερίσματος θα τα βρεις στο συμβόλαιο που έχεις υπογράψει για την αγορά και αναγράφονται επίσης στο καταστατικό της πολυκατοικίας όπως εκεί ορίζεται και ο τρόπος υπολογισμού της θέρμανσης συνήθως κεντρική θέρμανση πετρελαίου πάει με τα χιλιοστά του διαμερίσματος για χρέωση θέρμανσης με βάση τις ώρες χρήσης δεν γνωρίζω φίλε μου πως γίνεται. Στις 7/1/2020 στις 6:36 ΜΜ, splash18 είπε Καλησπερα παιδια και καλη Χρονια να εχουμε. Το προβλημα ειναι το εξης: Ειμαι σε πολυκατοικια με 14 διαμερισματα ενοικιαστης. Τα μισα διαμερισματα εβαλαν και λειτουργουν φυσικο αεριο ο καθενας μονος του ατομικα χωρις την υπογραφη του δικου μου ιδιοκτητη. Οι υπολοιποι μισοι δεν αναβαν πετρελαιο λογω του υψηλου κοστους ( αναβαν μονο οσοι εβαλαν πλεον φυσικο αεριο μεχρι περσυ). Εγω αναβα αλλα πλεον δεν μπορω επειδη θα ειμαι και ο μοναδικος που θα αναψω. Ο διαχειριστης ( ο οποιος εχει βαλει κ αυτος φυσικο αεριο) λεει οτι η εταιρεια που φτιαχνει τα κοινοχρηστα θα βγαλει οσους εχουν τοποθετησει φυσικο αεριο απο το παγιο των 10-15 ευρω που πηγαινε για το πετρελαιο με αποτελεσμα να πληρωνουμε οσοι δεν εχουν τα διαμερισματα μας αεριο χωρις ομως να χρησιμοποιουμε πετρελαιο δηλαδη να πληρωνουμε για μια παροχη που κανεις δεν χρησιμοποιει. Ηθελα να ρωτησω εαν αυτο στεκει;;; Γιατι εγω θα αρνηθω να πληρωνω καθε μηνα 10 και παραπανω ευρω, ενω παγωνω μεσα στο σπιτι χωρις θερμανση ως πρώην διαχειριστής σε πολυκατοικία θα σου πω ότι εφόσον δεν ανάβει η κεντρική θέρμανση και φυσικά δεν την χρησιμοποιείς ζητάς την αποκοπή σου από αυτήν και τότε θα επιβαρύνεσαι μόνο το ποσοστό που ορίζεται από το καταστατικό και θα αφορά την συντήρηση και επισκευή του συστήματος κεντρικής θέρμανσης αυτό μπορεί να αλλάξει μόνο με ΓΣ και μόνο όταν βάλεις αυτόνομη θέρμανση φυσικού αερίου.
gthe Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 1 ώρα πριν, ikorolis είπε τα χιλιοστά του διαμερίσματος θα τα βρεις στο συμβόλαιο που έχεις υπογράψει για την αγορά και αναγράφονται επίσης στο καταστατικό της πολυκατοικίας όπως εκεί ορίζεται και ο τρόπος υπολογισμού της θέρμανσης συνήθως κεντρική θέρμανση πετρελαίου πάει με τα χιλιοστά του διαμερίσματος για χρέωση θέρμανσης με βάση τις ώρες χρήσης δεν γνωρίζω φίλε μου πως γίνεται. ως πρώην διαχειριστής σε πολυκατοικία θα σου πω ότι εφόσον δεν ανάβει η κεντρική θέρμανση και φυσικά δεν την χρησιμοποιείς ζητάς την αποκοπή σου από αυτήν και τότε θα επιβαρύνεσαι μόνο το ποσοστό που ορίζεται από το καταστατικό και θα αφορά την συντήρηση και επισκευή του συστήματος κεντρικής θέρμανσης αυτό μπορεί να αλλάξει μόνο με ΓΣ και μόνο όταν βάλεις αυτόνομη θέρμανση φυσικού αερίου. Το συμβόλαιο των διαμερισμάτων έχει 2 είδων χιλιοστά. Χιλιοστά διαμερίσματος και χιλιοστά ανελκυστήρα. Τα χιλιοστά του διαμερίσματος χρησιμοποιούνται στις γενικές δαπάνες (τις Α όπως γράφουν οι εταιρίες έκδοσης στην ειδοποίηση, δλδ ΔΕΗ, καθαρισμός κτλ), τα χιλιοστά ανελκυστήρων στις δαπάνες ανελκυστήρα. Το ποσοστό πάγιο της αυτόνομης θέρμανσης βγαίνει από τον νόμο που το όρισε σε κάθε πολυκατοικία (π.χ. 30% ) και από τους δείκτες fi και ei όπως αυτοι υπολογίστηκαν από την μελέτη θέρμανσης του μηχανολόγου μηχανικού στην κατασκευή της πολυκατοικίας. Οι δείκτες αυτοί μοντελοποιούν την θερμική απώλεια ανα διαμέρισμα (π.χ. ο πρώτος που έχει από κάτω πιλωτή ανοιχτή, σε εμάς έχει ελάχιστα πιο μεγάλο πάγιο από το 2ο) Χιλιοστά διαμερίσματος για την θέρμανση χρησιμοποιούσαν οι πολύ παλίες πολυκατοικίες. Έχεις δικαιώμα να αποκοπείς από την κεντρική θέρμανση ΜΟΝΟ αν εγκαταστήσεις αυτόνομο φυσικό αέριο όπως σωστά το είπες. Και βάση νόμου απλά ρωτάς στη ΓΣ, και να μη θελουν το κάνεις και τους το ανακοινώνεις.
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Μόλις τώρα, gthe είπε Το συμβόλαιο των διαμερισμάτων έχει 2 είδων χιλιοστά. Χιλιοστά διαμερίσματος και χιλιοστά ανελκυστήρα. Τα χιλιοστά του διαμερίσματος χρησιμοποιούνται στις γενικές δαπάνες (τις Α όπως γράφουν οι εταιρίες έκδοσης στην ειδοποίηση, δλδ ΔΕΗ, καθαρισμός κτλ), τα χιλιοστά ανελκυστήρων στις δαπάνες ανελκυστήρα. Το ποσοστό πάγιο της αυτόνομης θέρμανσης βγαίνει από τον νόμο που το όρισε σε κάθε πολυκατοικία (π.χ. 30% ) και από τους δείκτες fi και ei όπως αυτοι υπολογίστηκαν από την μελέτη θέρμανσης του μηχανολόγου μηχανικού στην κατασκευή της πολυκατοικίας. Οι δείκτες αυτοί μοντελοποιούν την θερμική απώλεια ανα διαμέρισμα (π.χ. ο πρώτος που έχει από κάτω πιλωτή ανοιχτή, σε εμάς έχει ελάχιστα πιο μεγάλο πάγιο από το 2ο) Χιλιοστά διαμερίσματος για την θέρμανση χρησιμοποιούσαν οι πολύ παλίες πολυκατοικίες. Έχεις δικαιώμα να αποκοπείς από την κεντρική θέρμανση ΜΟΝΟ αν εγκαταστήσεις αυτόνομο φυσικό αέριο όπως σωστά το είπες. Και βάση νόμου απλά ρωτάς στη ΓΣ, και να μη θελουν το κάνεις και τους το ανακοινώνεις. σωστά τα πρώτα που λες σωστά και τα δεύτερα που λες η πολυκατοικία στην οποία είμαι ιδιοκτήτης διαμερίσματος ανήκει στις "παλιές" κατασκευή του 60 έχεις δικαίωμα να "κλείσεις" την κεντρική θέρμανση στο διαμέρισμα σου (αυτό το λέει και το καταστατικό της δικής μου πολυκατοικίας) γίνεται παρουσία του διαχειριστή και υδραυλικού που απομονώνει τα σώματα/σωλήνες από την κεντρική θέρμανση δεν έχεις απαλλαγή όμως από τα έξοδα συντήρησης και επισκευής (ορίζεται το ποσοστό πάλι στο καταστατικό) το ίδιο θα ισχύει και στην δική μου περίπτωση καθώς σκέφτομαι την αυτόνομη εγκατάσταση φυσικού αερίου.
gthe Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, ikorolis είπε έχεις δικαίωμα να "κλείσεις" την κεντρική θέρμανση στο διαμέρισμα σου (αυτό το λέει και το καταστατικό της δικής μου πολυκατοικίας) γίνεται παρουσία του διαχειριστή και υδραυλικού που απομονώνει τα σώματα/σωλήνες από την κεντρική θέρμανση Αν έχετε τέτοια πρόβλεψη στο καταστατικό σας, τότε απομονώνεσαι όποτε θες επικαλώντας αυτό, ακόμα και αν θες να αφήσεις το διαμέρισμα σου κρύο. Άλλοι νόμοι το 60, άλλοι το 2000. Εμάς λέει το αντίθετο ... ΔΕΝ έχεις δικαίωμα. Στη περίπτωση μας, ο νόμος του 2017 σε καλύπτει για όταν βάλεις αέριο.
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 17 λεπτά πριν, gthe είπε Αν έχετε τέτοια πρόβλεψη στο καταστατικό σας, τότε απομονώνεσαι όποτε θες επικαλώντας αυτό, ακόμα και αν θες να αφήσεις το διαμέρισμα σου κρύο. Άλλοι νόμοι το 60, άλλοι το 2000. Εμάς λέει το αντίθετο ... ΔΕΝ έχεις δικαίωμα. Στη περίπτωση μας, ο νόμος του 2017 σε καλύπτει για όταν βάλεις αέριο. σκέψου καταστατικό πολυκατοικίας που χτίστηκε το 60 ναι το γνωρίζω γιατί βάση του νόμου που λες μπήκε η εγκατάσταση οπτικών ινών σε όλη την πολυκατοικία την εποχή που ήμουν διαχειριστής (έως 31/12/2019) τώρα όμως που δεν είμαι ήρθε η ώρα να κοιτάξω το δικό μου σπίτι και τι με συμφέρει για αυτό κατέληξα στην ατομική εγκατάσταση φυσικού αερίου έχω ενεργειακό τζάκι έχω νέα κλιματιστικά τύπου Inverter έχω νέα κουφώματα αλουμινίου έχω μόνώση ήρθε η ώρα να αφήσω την κεντρική θέρμανση και να βάλω ατομική θέρμανση να την ανάβω όποτε θέλω εγώ και όπου θέλω.
gthe Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 2 λεπτά πριν, ikorolis είπε ήρθε η ώρα να αφήσω την κεντρική θέρμανση και να βάλω ατομική θέρμανση να την ανάβω όποτε θέλω εγώ και όπου θέλω. Βγαίνω λίγο εκτός topic. Προσωπική συμβουλή μου ... πριν επενδύσεις 3χιλιάρικα για τον αυτόνομο καυστήρα ... ψάξε το. Αν έχεις όλα τα παραπάνω και η πολυκατοικία χρησιμοποιεί έστω και λίγο την κεντρική αυτόνομη θέρμανση, ίσως να μην σε συμφερει τελικά και να πας με την κεντρική πιο φτηνά. Το ζεστό νερό χωρίς θερμοσίφωνα είναι βέβαια μεγάλη ευκολία
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, gthe είπε Βγαίνω λίγο εκτός topic. Προσωπική συμβουλή μου ... πριν επενδύσεις 3χιλιάρικα για τον αυτόνομο καυστήρα ... ψάξε το. Αν έχεις όλα τα παραπάνω και η πολυκατοικία χρησιμοποιεί έστω και λίγο την κεντρική αυτόνομη θέρμανση, ίσως να μην σε συμφερει τελικά και να πας με την κεντρική πιο φτηνά. Το ζεστό νερό χωρίς θερμοσίφωνα είναι βέβαια μεγάλη ευκολία Σε ευχαριστώ για την συμβουλή σου εννοείται ότι θα το ψάξω καθώς το κόστος είναι υψηλό για αυτόνομη θέρμανση φυσικού αερίου (5ος όροφος)
caveneo Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 Στις 8/1/2020 στις 8:48 ΜΜ, gthe είπε Οι πολυκατοικίες με κεντρικο καυστήρα και αυτόνομη θερμανση μέσω ηλεκτροβανας έχουν πάγιο δαπάνης θέρμανσης που χοντρικά είναι βάση νόμου 30% της συνολικής κατανάλωσης. Το πως μοιράζεται αυτό το 30 ανά διαμέρισμα ορίζεται σε ένα πίνακα που έχει φτιάξει ο μηχανικός που έκανε την αρχική μελέτη. Στη δική μας είχα κάνει 1ος διαχειριστής και το ζητησα εγώ από τον κατασκευαστή. Τι εκφράζει τώρα αυτό το πάγιο; Εκφράζει την δαπάνη θέρμανσης για να συντηρηθεί το ζεστό νερό στις κεντρικες σωληνώσεις και να είναι διαθέσιμο να μπει στα διαμερίσματα μέσω ηλεκτροβανας. Και τώρα τα ωραία... Ο νόμος προβλέπει ότι άμα θες βάζεις αέριο αυτόνομο και απαλλαζεσαι από αυτό το πάγιο χωρίς να ρωτήσεις κανέναν. Αυτό κανονικά σημαίνει ότι οι υπόλοιποι θα πρέπει να αναδιανεμουν σε χιλιοστά καινούργια την ίδια δαπάνη. Αν ας πούμε μείνουν 5 από τους 14 στην κεντρική θέρμανση πρέπει να βγει νέος πίνακας χιλιοστών για τους 5! Εν νοείται πως αν όλοι κλείσουν την θέρμανση, η δαπάνη είναι μηδέν, άρα κσι το πάγιο μηδέν. Ένας να την χρησιμοποιεί, πληρώνουν φυσικά όλοι οι ενεργοί το πάγιο που τους αντιστοιχεί Ξεθάβω το θέμα τώρα, γιατί δεν μπορώ να βρω απάντηση κάπου. Στη δική μου πολυκατοικία έχουμε αέριο αυτόνομο 5 διαμερίσματα, σε σύνολο 16. Στα κοινόχρηστα, στη στήλη για τη θέρμανση, απλώς έχουν σβήσει των 5 που έχουμε αέριο τα χιλιοστά και έχουν αφήσει των υπολοίπων ως έχουν. Με αποτέλεσμα κάτω στο σύνολο να μη βγαίνει 1000 όπως θα έπρεπε. Είναι λογικό αυτό;
gthe Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, caveneo είπε Ξεθάβω το θέμα τώρα, γιατί δεν μπορώ να βρω απάντηση κάπου. Στη δική μου πολυκατοικία έχουμε αέριο αυτόνομο 5 διαμερίσματα, σε σύνολο 16. Στα κοινόχρηστα, στη στήλη για τη θέρμανση, απλώς έχουν σβήσει των 5 που έχουμε αέριο τα χιλιοστά και έχουν αφήσει των υπολοίπων ως έχουν. Με αποτέλεσμα κάτω στο σύνολο να μη βγαίνει 1000 όπως θα έπρεπε. Είναι λογικό αυτό; Είχατε δείκτες ei και fi στην πολυκατοικία ή είναι παλιά πολυκατοικία και έχετε κεντρική θέρμανση με απλά χιλιοστά (από τον πίνακα φαίνεται το δεύτερο)? Αν ισχύουν τα απλά χιλιοστά προφανώς πρέπει να γίνει μια απλή αναγωγή των υπόλοιπων διαμερισμάτων και να βγουν νέα χιλιοστά για να διανέμεται το ολικό ποσό στα υπόλοιπα διαμερίσματα. Ετσι όπως είναι τώρα ο πινακας αθροίζετε ... 618/1000 ... ποιος θα πληρώσει δλδ τα υπόλοιπα 382? Θα μπαινετε κάθε μήνα μέσα Αν είχατε δείκτες ei και fi τότε πρέπει να επανυπολογιστεί ο πίνακας από μηχανικό κανονικά (δεν ξέρω πως γίνεται) Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2020 από gthe 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα