Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπαίνω στο skroutz και βλέπω ένα χαμό από μνήμες. 107 σελίδες για DDR4 RAM με συχνότητες από 2133 έως 4600MHz.

Έχω χάσει τη μπάλα. Υπάρχουν κάποιες στάνταρ συχνότητες και οι άλλες είναι για o.c.; Εννοώ ότι αν πάρω RAM με συχνότητα 4600MHz και τη βάλω στη μητρική, προφανώς δε θα δουλέψει σ' αυτή τη συχνότητα από μόνη της. Σωστά; Σε ποιά θα δουλέψει; Είναι μία συχνότητα ή πολλές και από τι εξαρτώνται; Επεξεργαστή, chipset, μητρική ή τι άλλο;

Δημοσ.

Παιζουν πολλα ρολο απο το τι επεξεργαστη(πχ οι ryzen πρωτης γενιας χρειαζονταν ταχυτερες μνημες για να αποδοσουν τα μεγιστα) εχεις μεχρι και το τι θες να κανεις ακριβως,να θυμασαι οτι δεν παιζει μονο ρολο η ταχυτητα αλλα και το latency.Τι συστημα σκεφτεσαι να φτιαξεις?

Δημοσ.

Βασικά έχω ήδη:

https://www.e-shop.gr/mitriki-asus-rog-strix-b360-h-gaming-retail-p-PER.524616

https://www.e-shop.gr/cpu-intel-core-i5-9400-290-ghz-lga1151-box-p-PER.558756

https://www.e-shop.gr/ram-gskill-f4-3200c16d-16gvkb-16gb-2x8gb-ddr4-3200mhz-ripjaws-v-dual-channel-kit-p-PER.557818

Όταν πήρα τη mobo και τη CPU έβαλα τις παλιές μνήμες (Kingston HX421C14FB/4 4GB DDR4 2133 x 2) και δούλευαν στα 2133MHz. Μέχρι εδώ όλα καλά. Όταν ήρθαν οι G.SKILL, τις έβαλα και δούλευαν κι αυτές στα 2133MHz. Ενοείται ότι είχα βγάλει τις Kingston. Μετά σκάλιζα κάτι για XMP profile και πήγαν στα 2666MHz. Το profile όμως μιλάει για 3200MHz. Γι' αυτό ρωτάω. Τι παίζει;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, phph είπε

Βασικά έχω ήδη:

https://www.e-shop.gr/mitriki-asus-rog-strix-b360-h-gaming-retail-p-PER.524616

https://www.e-shop.gr/cpu-intel-core-i5-9400-290-ghz-lga1151-box-p-PER.558756

https://www.e-shop.gr/ram-gskill-f4-3200c16d-16gvkb-16gb-2x8gb-ddr4-3200mhz-ripjaws-v-dual-channel-kit-p-PER.557818

Όταν πήρα τη mobo και τη CPU έβαλα τις παλιές μνήμες (Kingston HX421C14FB/4 4GB DDR4 2133 x 2) και δούλευαν στα 2133MHz. Μέχρι εδώ όλα καλά. Όταν ήρθαν οι G.SKILL, τις έβαλα και δούλευαν κι αυτές στα 2133MHz. Ενοείται ότι είχα βγάλει τις Kingston. Μετά σκάλιζα κάτι για XMP profile και πήγαν στα 2666MHz. Το profile όμως μιλάει για 3200MHz. Γι' αυτό ρωτάω. Τι παίζει;

Η μητρική σου υποστηρίζει μέχρι 2666 mhz... Memory: 4 x DIMM, Max. 64GB, DDR4 2666/2400/2133 MHz Non-ECC, Un-buffered, Register Memory
https://www.asus.com/Motherboards/ROG-STRIX-B360-H-GAMING/specifications/

Ps: Ρε φίλε τι πετσόκομμα ήταν αυτό, τα σκαμπό μου μέσα  ?

Έδωσες 130€ για b360 και 200€ για i5 9400 ? 

Επεξ/σία από leros2004
  • Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, leros2004 είπε

ΤΙ σου λεγα στο αλλο θεμα,τσαμπα καθομαστε και γραφουμε για σαπακια κλπ :P

4 ώρες πριν, phph είπε

Οτι σου ειπε ο συμφορουμιτης πιο πανω.Οι μνημες που αγορασες δεν μπορουν να ανεβουν παραπανω λογω της μητρικης που εχεις. Και ο λογος γιατι για να ανεβουν χρειαζονται overclock.

Το Xmp στην ουσια αυτο ειναι,δοκιμασμενο απο τον κατασκευαστη overclock profile αν το υποστηριζει η μητρικη.

Η δικη σου επειδη προοριζεται για κλειδωμενους επεξεργαστες δεν το υποστηριζει.

• Like 2
Δημοσ.

Άρα το 2666 είναι το καλύτερο που μπορώ να πετύχω με αυτά τα δεδομένα.

Ok, ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

19 ώρες πριν, leros2004 είπε

Ps: Ρε φίλε τι πετσόκομμα ήταν αυτό, τα σκαμπό μου μέσα  ?

Έδωσες 130€ για b360 και 200€ για i5 9400 ? 

Για την ακρίβεια 321€ σύνολο. Θα μπορούσα να δώσω δηλαδή πολύ λιγότερα γι' αυτά; Από που;

14 ώρες πριν, Fulgore είπε

ΤΙ σου λεγα στο αλλο θεμα,τσαμπα καθομαστε και γραφουμε για σαπακια κλπ :P

Σαπάκια λέγοντας; Υπάρχουν προβλήματα αξιοπιστίας σε κάποιο από τα 2;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, phph είπε

Σαπάκια λέγοντας; Υπάρχουν προβλήματα αξιοπιστίας σε κάποιο από τα 2;

Ειναι κουβεντα που ειχαμε ανοιξει σε αλλο διπλα θεμα με τον συμφορουμιτη μεταξυ intel και Amd. Μην φοβασαι δεν εχει κατι το συστημα σου :P

Κατα τα αλλα ναι οι μνημες πανε τοσο οσο λες,το υπολοιπο συστημα σου δεν εχει κατι ειναι μια χαρα.

Δημοσ.

οχι απλα ππληρωσες περισσοτερα για μετριο hardware ενω θα μπορουσε να ειχες 3600 που ειναι απιστευτα ανωτερος απο τον 9400 ο οποιος ειναι απλα νεκρος εν ετει 2020

δε ρωταγες εδω μεσα...πριν κανεις τη γκαφα.

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, 3DJIN είπε

οχι απλα ππληρωσες περισσοτερα για μετριο hardware ενω θα μπορουσε να ειχες 3600 που ειναι απιστευτα ανωτερος απο τον 9400 ο οποιος ειναι απλα νεκρος εν ετει 2020

δε ρωταγες εδω μεσα...πριν κανεις τη γκαφα.

Φυσικά και ρώτησα εδώ. Και έλαβα πολύ σοβαρά τις απαντήσεις. Όμως τη συγκεκριμένη μητρική την είχαν 5 καταστήματα μόνο, από τα οποία τα 4 γύρω στα 95€ και 1 (το MG Manager) στα 160+. Τα 4 φθηνά όμως την είχαν κατόπιν παραγγελίας και κανένα δεν μπορούσε να μου εγγυηθεί ότι θα την είχα στα χέρια μου εντός 20 ημερών (έπρεπε να την έχω πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων). Ούτε βρήκα άλλη μητρική με τα χαρακτηριστικά που ζητούσα για AMD με εγγυημένη παραλαβή πριν τις διακοπές. Άρα ή έπρεπε να πάρω τη μητρική από το MG Manager πανάκριβα ή να πάω σε αυτό που πήγα στα ίδια λεφτά. Προτίμησα αυτό, ώστε να πάρω όλα τα κομμάτια από το ίδιο μέρος και αν κάτι πήγαινε στραβά και δεν είχαν έρθει μέχρι τις διακοπές να τα ακύρωνα όλα.

Δημοσ.

Και παλι ειχες χασουρα απο τις νεες μνημες που πηρες γιατι δεν τρεχουν στην συχνοτητα που θες για τα λεφτα που πληρωσες(ειδικα μιας και ειχες ηδη μνημες),αρα και παλι η χασουρα που ειχες θα ηταν μια η αλλη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 7/1/2020 στις 5:09 ΜΜ, phph είπε

Μπαίνω στο skroutz και βλέπω ένα χαμό από μνήμες. 107 σελίδες για DDR4 RAM με συχνότητες από 2133 έως 4600MHz.

Έχω χάσει τη μπάλα. Υπάρχουν κάποιες στάνταρ συχνότητες και οι άλλες είναι για o.c.; Εννοώ ότι αν πάρω RAM με συχνότητα 4600MHz και τη βάλω στη μητρική, προφανώς δε θα δουλέψει σ' αυτή τη συχνότητα από μόνη της. Σωστά; Σε ποιά θα δουλέψει; Είναι μία συχνότητα ή πολλές και από τι εξαρτώνται; Επεξεργαστή, chipset, μητρική ή τι άλλο;

Εξαρτάται πολύ από την πλατφόρμα και τη motherboard. Πες μας τι mobo και cpu  έχεις, να σου πούμε τι θα  λειτουργήσει και πως 

Επεξ/σία από Fredman
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Και παλι ειχες χασουρα απο τις νεες μνημες που πηρες γιατι δεν τρεχουν στην συχνοτητα που θες για τα λεφτα που πληρωσες(ειδικα μιας και ειχες ηδη μνημες),αρα και παλι η χασουρα που ειχες θα ηταν μια η αλλη.

Πίστεψέ με δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει το πράγμα έτσι όπως ήθελα, και να βγει στα ίδια λεφτά ή έστω λίγο πιο ακριβά. Δες μόνο τις τιμές του MG Manager. Ακόμα κι αν έπαιρνα μόνο τα βασικά κομμάτια από εκεί, θα μου βγαίνανε πιο ακριβά. Ο SSD ήτανε 30€ πιο ακριβός, οι μνήμες 12€, η μητρική 45€ και η CPU 43€ φθηνότερη. Βάλε και 11€ μεταφορικά, βγαίνουν 55€ πιο ακριβά. Να μου πεις ότι ο 3400G (γιατί αυτόν θα έπαιρνα και όχι τον 3600) με εκείνη τη μητρική έχει κάποιο πλεονέκτημα σε σχέση με αυτό που πήρα, το συζητάμε. Αλλά πιο φθηνά, από ένα μαγαζί και με υπόσχεση ότι θα τα τα παραλάβω πριν τις γιορτές, όχι. Οι παλιές μνήμες, μητρική και CPU, θα πάνε πακέτο στο HTPC, οπότε μνήμες θα αγόραζα ούτως ή άλλως. Απλά τις έβαλα και στο καινούργιο για να κάνω σύγκριση στις επιδόσεις. Τις πήρα στα 72,90€ και ήταν μόλις 4€ ακριβότερες από τις φθηνότερες που βρήκα. Άρα εκ των υστέρων αν θα μπορούσα να διορθώσω κάτι παίρνοντας πιο αργές, αυτά θα κέρδιζα.

12 λεπτά πριν, Fredman είπε

Εξαρτάται πολύ από την πλατφόρμα και τη motherboard. Πες μας τι mobo και cpu  έχεις, να σου πούμε τι θα  λειτουργήσει και πως 

Τα έγραψα στο 3ο post και μου εξήγησαν τα παιδιά ότι τόσο είναι το μέγιστο που μπορώ.

Δημοσ.

Από περιέργεια αλλά γιατί να είναι από ένα μαγαζί; Για συναρμολόγηση;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, yiannis1991 είπε

Συναρμολογηση/κοινη εγγυηση αν παθουν κατι.

Δημοσ.
Στις 10/1/2020 στις 1:29 ΜΜ, yiannis1991 είπε

Λόγω δουλειάς και οικογενειακών υποχρεώσεων, η μόνη περίοδος που θα μπορούσα να κάτσω να ασχοληθώ με το στήσιμο του pc ήταν η περίοδος των Χριστουγέννων. Μάλιστα επειδή θα έφευγα, θα έπρεπε να έχω όλα τα κομμάτια πριν τις 20-21/12 για να τα πάρω μαζί μου. Από το ψάξιμο που έκανα κατάλαβα ότι γινότανε χαμός με τις BF και CM και υπήρχαν καθυστερήσεις. Οπότε ήθελα να τα έχω όλα από 1 κατάστημα ώστε αν δεν έρθουν εγκαίρως, να τα ακυρώσω όλα. Αν δεν μου ερχότανε εγκαίρως π.χ. η CPU, θα τα είχα όλα τώρα και θα τα κοιτούσα μέχρι να ξαναβρώ ευκαιρία. Κάπου προς το Πάσχα δηλαδή.

Στις 10/1/2020 στις 2:57 ΜΜ, Fulgore είπε

Συναρμολογηση/κοινη εγγυηση αν παθουν κατι.

Μπα, μόνο το πρώτο μηχάνημα που αγόρασα μου το συναρμολόγησαν. Από τότε πάω αναβάθμιση στην αναβάθμιση. Μια το ένα μια το άλλο...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...