Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στα ξαφνικά μια μέρα που άνοιξα τον υπολογιστή η οθόνη έσβησε, δεν έχει σήμα από την κάρτα από ότι φαίνεται, αμέσως μετά από περίπου 1 λεπτό που έκανα boot στα windows. Η συμπεριφορά αυτή επαναλαμβανεται από τότε κάθε φορά που ανοίγω τα windows, έχω περίπου ένα λεπτό αφού κάνουν boot τα windows, ή και λιγότερο, μέχρι να κλείσει η οθόνη. Μπήκα σε safe mode και σταμάτησε η συμπεριφορά αυτή οπότε υποψιάστηκα ότι μπορεί ότι έχει να κάνει με τη κάρτα γραφικών και έκανα uninastal τα drivers άλλα με το που τα ξαναβάλανε άρχισε τα ίδια. Καμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει ? H κάρτα μου είναι η r9 280x.

Επεξ/σία από xalkias99
Δημοσ.

καταρχήν κάνε επεξεργασία το μήνυμα σου και γράψε το κανονικά με το λευκό φόντο και αόρατα γράμματα δεν θα σου απαντήσει κανείς βγάζει μάτια ήμαρτον...

βρες από την επίσημη ιστοσελίδα και κατέβασε το πρόγραμμα DISPLAY DRIVERS UNINSTALLER κάνε το εγκατάσταση και ξήλωσε τους οδηγούς (drivers) που έχεις περασμένους για την κάρτα γραφικών σου.

https://www.wagnardsoft.com/

μετά από την επίσημη ιστοσελίδα της AMD κατέβασε τους τελευταίους οδηγούς (drivers) για την κάρτα γραφικών σου

https://www.amd.com/en/support/graphics/amd-radeon-r9-series/amd-radeon-r9-200-series/amd-radeon-r9-280x

αν το πρόβλημα δεν φτιάξει τότε μάλλον ήρθε η ώρα να πάρεις νέα κάρτα γραφικών.

9 λεπτά πριν, xalkias99 είπε

Στα ξαφνικά μια μέρα που άνοιξα τον υπολογιστή η οθόνη έσβησε, δεν έχει σήμα από την κάρτα από ότι φαίνεται,  αμέσως μετά από περίπου 1 λεπτό που έκανα boot στα windows. Η συμπεριφορά αυτή επαναλαβανετε από τότε κάθε φορά που ανοίγω τα windows, έχω περίπου ένα λεπτό αφού κάνουν boot τα windows, ή και λιγότερο, μέχρι να κλείσει η οθόνη. Μπήκα σε safe mode και σταμάτησε η συμπεριφορά αυτή όποτε υποψιάστηκα ότι μπορεί ότι έχει να κάνει με τη κάρτα γραφικών και έκανα uninastal τα drivers άλλα με το που τα ξαναβάλανε άρχισε τα ίδια. Καμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει ?  H κάρτα μου είναι η r9 280x. 

έτσι είναι σωστό το κείμενο σου και δεν "βγάζει τα μάτια του άλλου".

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, ikorolis είπε

καταρχήν κάνε επεξεργασία το μήνυμα σου και γράψε το κανονικά με το λευκό φόντο και αόρατα γράμματα δεν θα σου απαντήσει κανείς βγάζει μάτια ήμαρτον...

Σορρυ ... 

5 λεπτά πριν, ikorolis είπε

βρες από την επίσημη ιστοσελίδα και κατέβασε το πρόγραμμα DISPLAY DRIVERS UNINSTALLER κάνε το εγκατάσταση και ξήλωσε τους οδηγούς (drivers) που έχεις περασμένους για την κάρτα γραφικών σου.

https://www.wagnardsoft.com/

μετά από την επίσημη ιστοσελίδα της AMD κατέβασε τους τελευταίους οδηγούς (drivers) για την κάρτα γραφικών σου

https://www.amd.com/en/support/graphics/amd-radeon-r9-series/amd-radeon-r9-200-series/amd-radeon-r9-280x

Την έχω κάνει ήδη αυτή τη διαδικασία με DDU δεν άλλαξε κάτι... 

Δημοσ.

Το ddu το τρέχεις σε ασφαλή λειτουργία καλύτερα για να διαγράψει όλα τα αρχεία, έτσι; Μετά όταν ξαναμπείς σε κανονική λειτουργία και έχεις 10άρια, τότε το αφήνεις να κατεβάσει μόνο του ότι χρειάζεται από drivers και όταν τελειώσει κάνεις επανεκκίνηση και ελπίζεις να πάνε όλα καλά. Αν δεν έχεις 10άρια τρέχεις το πρόγραμμα εγκατάστασης.

Επίσης ενδέχεται η κάρτα γραφικών σου να έχει σηκώσει λάθος ανάλυση που δεν υποστηρίζεται από το μόνιτορ, οπότε σε ασφαλή λειτουργία δώσε ανάλυση 1024 Χ 768 στα 60Hz που υποστηρίζεται σίγουρα από όλα τα μόνιτορ και κάνε επανεκκίνηση να δεις τι θα γίνει.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, micos000 είπε

Το ddu το τρέχεις σε ασφαλή λειτουργία καλύτερα για να διαγράψει όλα τα αρχεία, έτσι; .

Ναι 

1 ώρα πριν, micos000 είπε

Μετά όταν ξαναμπείς σε κανονική λειτουργία και έχεις 10άρια, τότε το αφήνεις να κατεβάσει μόνο του ότι χρειάζεται από drivers και όταν τελειώσει κάνεις επανεκκίνηση και ελπίζεις να πάνε όλα καλά. Αν δεν έχεις 10άρια τρέχεις το πρόγραμμα εγκατάστασης.

Επίσης ενδέχεται η κάρτα γραφικών σου να έχει σηκώσει λάθος ανάλυση που δεν υποστηρίζεται από το μόνιτορ, οπότε σε ασφαλή λειτουργία δώσε ανάλυση 1024 Χ 768 στα 60Hz που υποστηρίζεται σίγουρα από όλα τα μόνιτορ και κάνε επανεκκίνηση να δεις τι θα γίνει.

Το δοκιμασα αλλα παλι τιποτα.

Ακομη προσπαθησα να βαλω διαφορα παλια drivers αλλα ουτε και αυτο δουλεψε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, xalkias99 είπε

Σορρυ ... 

Την έχω κάνει ήδη αυτή τη διαδικασία με DDU δεν άλλαξε κάτι... 

αν έκανες την διαδικασία με το DDU (το καλύτερο πρόγραμμα για αυτή την δουλειά)

αν έβαλες τους τελευταίους οδηγούς από την AMD για την κάρτα σου (το λινκ στο αναφέρω)

και να υποθέσω ότι τα windows που έχει το σύστημα είναι αυθεντικά και με όλες τις ενημερώσεις και δεν λείπουν αρχεία κτλ.

μάλλον τότε πας για άλλη κάρτα γραφικών (αν δεν είναι θέμα της οθόνης φυσικά)

απλά πρόσεξε με την νέα κάρτα γραφικών (το τροφοδοτικό που έχεις τώρα να μπορεί αν την υποστηρίξει)

Επεξ/σία από ikorolis
Δημοσ.

Δεν υπαρχει κατι αλλο που μπορω να κανω? Η καρτα φαινεται να λειτουργει κανονικα εστω και για λιγο που σημαινει οτι δεν εχει χαλασει τελειως. 

Δημοσ.

στην περίπτωση σου

η κάρτα γραφικών παρέδωσε πνεύμα

η οθόνη

αν υπάρχει φίλος σου που να μπορεί να έχει μια απλή κάρτα γραφικών ή οθόνη να δοκιμάσετε να δείτε τι φταίει

εννοείται ότι κάνεις ότι είπε ο φίλος μας με το DDU

Δημοσ.

Η καρτα παρεδωσε πνευμα. Ολες οι 270-280-290 κλπ ετσι χαλανε. Black screen.

Δεν υπαρχει κατι που να μπορεις να κανεις, καιρος να παρεις αλλη.

Δημοσ.

Έβαλα την κάρτα σε ένα άλλο desktop που έχουμε και από ότι φαίνεται δουλεύει κανονικά. Όταν την ξανά έβαλα πίσω στο pc μου, μου και κάνει τα ίδια. Τι γίνεται ...? Μήπως φταίει κάτι άλλο?

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, xalkias99 είπε

Έβαλα την κάρτα σε ένα άλλο desktop που έχουμε και από ότι φαίνεται δουλεύει κανονικά. Όταν την ξανά έβαλα πίσω στο pc μου, μου και κάνει τα ίδια. Τι γίνεται ...? Μήπως φταίει κάτι άλλο?

Υπόλοιπο συστημα και τροφοδοτικο?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, narta είπε

Υπόλοιπο συστημα και τροφοδοτικο?

το δικό μου pc: corsair 550 watt , i5 3470 , corsair 8 gb ram , mb h61m-gs

το άλλο pc: 500 watt δεν θυμαμαι εταιρία, 4gb ram, pentium G4560, mb δεν θυμαμαι 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμπειρικά πιστεύω ότι μπορεί να είναι:

60% το τροφοδοτικό

20% οθόνη

15% μητρική

5% drivers

Αν δεν έγραφες ότι δουλεύει σε safe mode θα έλεγα 95% οθόνη. Γιατί δεν δοκιμάζεις την ανάλυση του safe mode να δεις τι θα γίνει;

Επεξ/σία από elpenor
Δημοσ.

Άλλαξα το τροφοδοτικό και για κανένα 5λεπτο ήταν όλα καλά μέχρι που ξανά έκανα το ίδιο πράγμα. Έλεγξα και την οθόνη βάζοντας άλλη και δεν είχε ούτε σε αυτή σήμα όποτε δεν είναι ούτε αυτό. Drivers εχω βαλει μερχι τωρα 5 διαφορετικα απο το 2017 εως τα πιο καινούργια και δεν αλλαζει κατι. Μηπως εχει να κανει με τα windows? Αξίζει να μπω στην διαδικασία να κάνω format?  

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...