VenusGR Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 Έχω μια ερώτηση αν γνωρίζει κανείς να με βοηθήσει,σε πολύ μικρή επιχείριση που τώρα κάνει το ξεκίνημα της πάνω σε υπηρεσίες και διάφορα είδη πληροφορικής , και η οποία θα κάνει λιανικό εμπόριο΄. Πρέπει να υπάρχει ταμειακή μηχανή; (Άσχετο με το POS). Να γίνω πιο συγκεκριμένος, βρήκα διάφορες εφαρμογές από δωρέαν τιμολόγηση έως και orbi με 20€ τον μήνα, κτλ. και είναι software base, ώστε να εκτυπώνω απλά τις αποδειίξεις μέσω υπολογιστή / εκτυπώτη (βλέπε διάφορα μεγάλα καταστήματα) ή είναι κάτι τελείως λάθος αυτό που σκέφτομαι;
ZauZ Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 Το αν θα μπορείς να κόβεις αποδείξεις λιανικής μόνο με software χωρίς τη χρήση φορολογικού μηχανισμού (χωρίς σήμανση) ή ταμιακή εξαρτάτε από το ΚΑΔ της επιχείρησης σου. Τα τιμολόγια μπορείς μιας και είναι αθεώρητα. Όπως και να έχει πρέπει να συμβουλευτείς τον λογιστή σου.
VenusGR Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 22 λεπτά πριν, ZauZ είπε Το αν θα μπορείς να κόβεις αποδείξεις λιανικής μόνο με software χωρίς τη χρήση φορολογικού μηχανισμού (χωρίς σήμανση) ή ταμιακή εξαρτάτε από το ΚΑΔ της επιχείρησης σου. Τα τιμολόγια μπορείς μιας και είναι αθεώρητα. Όπως και να έχει πρέπει να συμβουλευτείς τον λογιστή σου. Σ'ευχαριστώ για την άμεση απάντηση , η λογίστρια μου η αλήθεια είναι ότι πρέπει να έχω ταμειακή (με ενημέρωσε) , αν και ταυτόχρονα με ενημέρωσε ότι αν φτιάξω ίδιο πρόγραμμα παράδειγμα με κάποιο μεγάλο κατάστημα δεν τίθεται θέμα (βλέπε πλαίσιο δηλαδή) , μου είπε ότι μπορώ να το έχω κανονικά χωρίς να χρειάζομαι ταμειακή μηχανή. Για αυτό ρώτησα, αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο σε software base paltform .
ZauZ Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 Θα χρειαστείς λοιπόν μια εφαρμογή η οποία θα συνδέετε με φορολογικό μηχανισμό ώστε οι αποδείξεις λιανικής να παίρνουν σήμανση. Δεν γλιτώνεις τον φορολογικό μηχανισμό ο οποίος κοστίζει αρκετά. Αν σε συμφέρει να έχει ταμιακή μηχανή θα σου πρότεινα να μείνεις με την ταμιακή. Πιο απλά τα πράγματα και μεγαλύτερη ευκολία κατά τη γνώμη μου. Τα τιμολόγια παρόλα αυτά μπορείς να τα κόβεις από κάποια τρίτη εφαρμογή χωρίς πρόβλημα και χωρίς επιπλέον εξοπλισμό (π.χ. το pelatologio.gr) αφού δεν θέλουν θεώρηση.
paylidis Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 Μπορεις να χρησιμοποιησεις και ταμειακη ως φορολογικο μηχανισμο παντως απο οσο ξερω
ZauZ Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 7 ώρες πριν, paylidis είπε Μπορεις να χρησιμοποιησεις και ταμειακη ως φορολογικο μηχανισμο παντως απο οσο ξερω Η ταμειακή μηχανή εκ των πραγμάτων κάνει και τη δουλειά του φορολογικού μηχανισμού. Τώρα αν μπορεί να λειτουργήσει κάποια ταμιακή μηχανή με τρίτο software στο κομμάτι που θέλει ο φίλος δεν το ξέρω...Νομίζω πάντως πως αναλυτικό παραστατικό (όπως το πλαισίου π.χ.) και αυτόματη εκτύπωση σε ΤΑΜΕΙΑΚΗ μηχανή δεν υπάρχει εκτός και αν εννοείς ότι η ταμειακή απλά χτυπάει το σύνολο και το επισυνάπτει κάποιος σε ένα επιπλέον έντυπο του τύπου "δελτίο παραγγελίας".
paylidis Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Έχω δει τιμολόγιο τύπου πλαισίου που παίρνει ΑΑ κλπ φορολογικά από απόδειξη ταμειακής την οποία είτε επισύναπτες είτε πετούσες. Το πρόγραμμα φαινόταν έτοιμο κ όχι custom. Γενικά είναι πολυ πιο οικονομική μια ταμειακή παρά ένας φορολογικός μηχανισμός Οποτε εάν τα συνδυάσει με ένα προγραμμα πιθανώς να κάνει τη δουλειά του κ με το παραπάνω Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2020 από paylidis
VenusGR Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2020 Καλημέρα, Σας ευχαριστώ ξανά,και για τις απαντήσεις και για τις πληροφορίες, με βάση κάτι νέο που με ενημέρωσε , αποκλειστικά στο να πάρω ταμειακή και μάλιστα με νέες προδιαγραφές γιατί πολύ σύντομα θα περαστεί στο κομμάτι ,να είναι direct με το υπουργείο ή σύνδεση τους Αντίστοιχα : https://www.casio-center.gr/tameiakes-mixanes/dps-smart-tameiaki-mixani--fthini-tameiaki-mixani-se-eidiki-timi-prosforas-neon-prodiagrafon-me-mpataria-p-170.html
Physics_Rulez Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2020 Υπ όψιν ότι αν είσαι στο καθεστώς πολύ μικρών επιχειρήσεων με απαλλαγή ΦΠΑ (τζίρος έως 10.000 ευρώ) δε χρειάζεσαι ούτε ταμειακή ούτε μηχανισμό.
VenusGR Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 Στις 18/1/2020 στις 2:39 ΜΜ, Physics_Rulez είπε Υπ όψιν ότι αν είσαι στο καθεστώς πολύ μικρών επιχειρήσεων με απαλλαγή ΦΠΑ (τζίρος έως 10.000 ευρώ) δε χρειάζεσαι ούτε ταμειακή ούτε μηχανισμό. ώπα αυτό από που προκείπτει;
Physics_Rulez Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 1 ώρα πριν, VenusGR είπε ώπα αυτό από που προκείπτει; Θα σου πει ο λογιστής σου από που προκύπτει.
VenusGR Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 2 ώρες πριν, Physics_Rulez είπε Θα σου πει ο λογιστής σου από που προκύπτει. τζίρο ; 10.000 ; καλά θα ήταν . Παρακάτω είμαι .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα