Επισκέπτης Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Στις 8/1/2020 στις 12:14 ΠΜ, emperor4her είπε πολυ πιθανο, και εντομεταξυ κοιταξα και αλλα παλιοτερα βιντεο που εχω ανεβασει με χιονια, κατι σκαλωνει εκει στο συστημα του με τη μετατροπη! πχ και εδω, πιο παλιο βιντεο φαινονται πιξελ.. ειδικα χιονι - ουρανος-δεντρα το original video παντως ειναι 30mbps @1080P και φαινεται αψογα το αρχειο στον υπολογιστη.. ουτε pixel ουτε τιποτα! Το γραναζακι στο βιντεο γραφει HD (Αυτοματα) αλλα ειναι "μονο" 720p. δεν ξερω αν ειναι αναλογα τον χρηστη και τον υπολογιστη. Επιλεγοντας αναπαραγωγη 1080p νομιζω ειναι καλυτερη η εικονα? Καποια πραγματα οπως στο 0:59 μπορει να ειναι απλα λερωμενος, χιονισμενος βρεγμενος τελος παντων φακος κοντρα στον ηλιο.
CheOnWeb Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 38 minutes ago, Angelo2 said: Το γραναζακι στο βιντεο γραφει HD (Αυτοματα) αλλα ειναι "μονο" 720p. δεν ξερω αν ειναι αναλογα τον χρηστη και τον υπολογιστη. Υποτίθεται ότι το "auto" επιλέγει ανάλυση, ανάλογα με την ταχύτητα σύνδεσης αλλά δεν είναι και πολύ αξιόπιστο. Το πλάνο είναι ιδιαίτερα δύσκολο για το codec και αν δεν ανεβάσει bitrate (λογικά το λιμιτάρουν οι ρυθμίσεις του codec απ' την Google) δεν μπορεί να αποδοθεί σωστά. Αν δεν ισχύει αυτό, τότε ο codec της Google (VP9), είναι γτπ, πράγμα που δεν το πιστεύω. Μάλλον οι ρυθμίσεις του, χάριν οικονομίας, φταίνε.
emperor4her Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, CheOnWeb είπε Υποτίθεται ότι το "auto" επιλέγει ανάλυση, ανάλογα με την ταχύτητα σύνδεσης αλλά δεν είναι και πολύ αξιόπιστο. Το πλάνο είναι ιδιαίτερα δύσκολο για το codec και αν δεν ανεβάσει bitrate (λογικά το λιμιτάρουν οι ρυθμίσεις του codec απ' την Google) δεν μπορεί να αποδοθεί σωστά. Αν δεν ισχύει αυτό, τότε ο codec της Google (VP9), είναι γτπ, πράγμα που δεν το πιστεύω. Μάλλον οι ρυθμίσεις του, χάριν οικονομίας, φταίνε. Σωστα! Λοιπον, παιζοντας με διαφορα προγραμματα, την καλύτερη εικονα, την πηρα από ενα πρόγραμμα (Δεν το γνωριζα) video pad video editor.. οι ρυθμισεις που μου εδωσε, ειναι: Spoiler General Complete name : C:\Users\oxydo\Desktop\Untitled 3δ.mp4 Format : MPEG-4 Format profile : Base Media Codec ID : isom (isom/iso2/avc1/mp41) File size : 13.3 GiB Duration : 9 min 25 s Overall bit rate : 202 Mb/s Video ID : 1 Format : AVC Format/Info : Advanced Video Codec Format profile : [email protected] Format settings : CABAC / 1 Ref Frames Format settings, CABAC : Yes Format settings, Reference frames : 1 frame Codec ID : avc1 Codec ID/Info : Advanced Video Coding Duration : 9 min 25 s Bit rate : 202 Mb/s Width : 3 840 pixels Height : 2 160 pixels Display aspect ratio : 16:9 Frame rate mode : Variable Frame rate : 59.940 FPS Minimum frame rate : 58.626 FPS Maximum frame rate : 62.694 FPS Color space : YUV Chroma subsampling : 4:2:0 Bit depth : 8 bits Scan type : Progressive Bits/(Pixel*Frame) : 0.406 Stream size : 13.3 GiB (100%) Codec configuration box : avcC Audio ID : 2 Format : AAC LC Format/Info : Advanced Audio Codec Low Complexity Codec ID : mp4a-40-2 Duration : 9 min 25 s Bit rate mode : Constant Bit rate : 192 kb/s Channel(s) : 2 channels Channel layout : L R Sampling rate : 48.0 kHz Frame rate : 46.875 FPS (1024 SPF) Compression mode : Lossy Stream size : 13.2 MiB (0%) Default : Yes Alternate group : 1 για να το πετυχω αυτο, δεν χρησιμοποιησα το αρχειο που σου εστειλα, αλλα το 1ο βιντεο το οποιο ηταν hevc με 100bit rate.. συνολικα οπως βλεπεις μου βγηκε 14gb video, θα το βαλω να το ανεβασω να δω τι θα κανει και βλεπουμε! Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2020 από emperor4her
CheOnWeb Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 1 minute ago, emperor4her said: Σωστα! Να ρωτησω, παιζοντας με διαφορα προγραμματα, την καλύτερη εικονα, μετα φυσικά από το πρωτοτυπο, την πηρα από ενα πρόγραμμα (Δεν το γνωριζα) video pad video editor Ενδιαφέρον. Καλύτερη εικόνα στο αρχείο που έκανε export ή σ' αυτό που ανέβασες (αν ανέβασες) στο YouTube? Και σε τι ήταν καλύτερη;
emperor4her Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε Ενδιαφέρον. Καλύτερη εικόνα στο αρχείο που έκανε export ή σ' αυτό που ανέβασες (αν ανέβασες) στο YouTube? Και σε τι ήταν καλύτερη; εκανα edit το μηνυμα, διαβασε το ολοκληρο! Καλυτερη εικονα στο αρχειο που εχω στο pc, το youtube θα το βαλω να ανεβει το βραδυ και θα το ποσταρω το πρωι, γιατι 15 gb θελει καμποσες ωρες! 22 ώρες πριν, micos000 είπε Εγώ να κάνω μια χαζή ερώτηση;;; Γιατί 4k; FHD για yt νομίζω ότι είναι αρκετά. τωρα, σε 1-2 χρονια? επισης αναλογα το βιντεο και τα πλανα, αν τραβας πχ εναν ανθρωπο που μιλαει, και 720p να το δεις, κομπλε.. αν τραβηξεις ομως με την action camera να κανεις παρα πεντε, ή με drone, το 4κ60 ειναι λιγο! 4 ώρες πριν, Angelo2 είπε Το γραναζακι στο βιντεο γραφει HD (Αυτοματα) αλλα ειναι "μονο" 720p. δεν ξερω αν ειναι αναλογα τον χρηστη και τον υπολογιστη. Επιλεγοντας αναπαραγωγη 1080p νομιζω ειναι καλυτερη η εικονα? Καποια πραγματα οπως στο 0:59 μπορει να ειναι απλα λερωμενος, χιονισμενος βρεγμενος τελος παντων φακος κοντρα στον ηλιο. οχι, καμια σχεση! αυτο ειναι το θεμα, δεν ειναι ο φακο λερωμενος, ουτε βρεγμενος κλπ.. παρε το original αρχειο που εχω στο pc (το εκοψα εκει στο 0.55) να το συγκρινεις! οποτε ερχομαι να καταληξω και να συμφωνησει με τον CheOnWeb οτι Μάλλον οι ρυθμίσεις του, χάριν οικονομίας, φταίνε. 4 ώρες πριν, CheOnWeb είπε Υποτίθεται ότι το "auto" επιλέγει ανάλυση, ανάλογα με την ταχύτητα σύνδεσης αλλά δεν είναι και πολύ αξιόπιστο. Το πλάνο είναι ιδιαίτερα δύσκολο για το codec και αν δεν ανεβάσει bitrate (λογικά το λιμιτάρουν οι ρυθμίσεις του codec απ' την Google) δεν μπορεί να αποδοθεί σωστά. Αν δεν ισχύει αυτό, τότε ο codec της Google (VP9), είναι γτπ, πράγμα που δεν το πιστεύω. Μάλλον οι ρυθμίσεις του, χάριν οικονομίας, φταίνε. Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2020 από emperor4her
emperor4her Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 Νομιζω λοιπον οτι η εικονα σε ποιοτητα ειναι οτι καλυτερο εχω δει.. το video που ανεβηκε ηταν 200 mb bit rate.. 15gb τα 10 λεπτα.. Δεν ειχα πολυ χρονο να το ψαξω, θα το κανω στο επομενο video, συντομα! οποιος θελει να το τσεκαρει το προγραμμα ειναι αυτο και μου αφησε πολυ θετικες εντυπωσεις
CheOnWeb Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 35 minutes ago, emperor4her said: Νομιζω λοιπον οτι η εικονα σε ποιοτητα ειναι οτι καλυτερο εχω δει.. το video που ανεβηκε ηταν 200 mb bit rate.. 15gb τα 10 λεπτα.. Δεν ειχα πολυ χρονο να το ψαξω, θα το κανω στο επομενο video, συντομα! οποιος θελει να το τσεκαρει το προγραμμα ειναι αυτο και μου αφησε πολυ θετικες εντυπωσεις Θεωρητικά, αν κάνεις ένα export απ' το Resolve στα 80Mbps, θα έχεις το ίδιο αποτέλεσμα (και με λιγότερο όγκο), αφού το maximum bitrate που δίνει το YT για 4K@60fps, είναι 68Mbps. Το έχεις δοκιμάσει;
emperor4her Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 14 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε Θεωρητικά, αν κάνεις ένα export απ' το Resolve στα 80Mbps, θα έχεις το ίδιο αποτέλεσμα (και με λιγότερο όγκο), αφού το maximum bitrate που δίνει το YT για 4K@60fps, είναι 68Mbps. Το έχεις δοκιμάσει; Ναι το δοκιμασα, αλλα δεν βγαινει το ιδιο αποτελεσμα.. δεν ξερω γιατι! Ερωτηση, περα απο το youtube, το 265 σε σχεση με το 264, νομιζω οτι ειναι το μισο σε bit rate.. εννοω, οτι αν εχεις ενα video hevc πχ 100mbps και το μετατρεψεις σε 264, πρεπει να ειναι διπλασιο δηλαδη 200mbps, αν θελεις να παρεις την ιδια αναλυση! δεν ξερω κατα ποσο ισχυει βεβαια! to αρχικο video αυτο που τραβηξε η καμερα, ηταν 9 Gb με 100mbps bit rate και hevc.
CheOnWeb Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 5 minutes ago, emperor4her said: Ναι το δοκιμασα, αλλα δεν βγαινει το ιδιο αποτελεσμα.. δεν ξερω γιατι! Ερωτηση, περα απο το youtube, το 265 σε σχεση με το 264, νομιζω οτι ειναι το μισο σε bit rate.. εννοω, οτι αν εχεις ενα video hevc πχ 100mbps και το μετατρεψεις σε 264, πρεπει να ειναι διπλασιο δηλαδη 200mbps, αν θελεις να παρεις την ιδια αναλυση! δεν ξερω κατα ποσο ισχυει βεβαια! to αρχικο video αυτο που τραβηξε η καμερα, ηταν 9 Gb με 100mbps bit rate και hevc. Α ναι, αν μιλάμε για H265>H264, τότε θες διπλάσιο, ίσως και κάτι παραπάνω. Οπότε καλά έκανες. Αν θες να κάνεις ευθεία σύγκριση VideoPad vs Resolve, πρέπει να λύσεις το θέμα με το h265 στο Resolve. Αν μιλάμε μόνο για encoding, το handbrake μου είχε αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις αλλά δεν το έχω δοκιμάσει σε H265.
emperor4her Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 Ειναι πολυ καλο προγραμμα το handbrake, το χρησιμοποιουσα παλιοτερα για να μετατρεψω απο 265 σε 264 για να παρω τα data του gps και να τα βαλω στο dashware το οποιο δεν υποστιριζει 265! δυστυχως ειναι μονο για encode μονο!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα