Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πως επιλεγετε απο που θα αγορασετε πετρελαιο θερμανσης;

Η αγορα εχει απειρες επιλογες αλλα πως επιλεγει καποιον τον "καλό", δηλαδη οχι νοθευμενο,οχι κλεψιμο στο ζυγι;

Δημοσ.

Για την ποιότητα, δεν ξέρω αν υπάρχει δυνατότητα να στείλεις δείγμα σε χημείο ώστε να ξέρεις τι έβαλες.

Για την ποσότητα, μόνο αν ξέρεις ακριβώς πόσο χωράει η δεξαμενή σου.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, vagos789 είπε

Πως επιλεγετε απο που θα αγορασετε πετρελαιο θερμανσης;

Η αγορα εχει απειρες επιλογες αλλα πως επιλεγει καποιον τον "καλό", δηλαδη οχι νοθευμενο,οχι κλεψιμο στο ζυγι;

Επιλέγω το πρατήριο στο οποίο βάζω καύσιμα στα αυτοκίνητά μου για ποιότητα και φυσικά πάντα τον τσεκάρω με μέτρημα μόλις γεμίσω. Μέχρι τώρα έχω διαπιστώσει ότι αυτή είναι η καλύτερη μέθοδος.

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Επιλέγω το πρατήριο στο οποίο βάζω καύσιμα στα αυτοκίνητά μου για ποιότητα και φυσικά πάντα τον τσεκάρω με μέτρημα μόλις γεμίσω. Μέχρι τώρα έχω διαπιστώσει ότι αυτή είναι η καλύτερη μέθοδος.

Σίγουρα η καλύτερη,  αλλά με πιο τρόπο μπορεί κανείς να μετρήσει αξιόπιστα ποιότητα και ποσότητα με σιγουριά και ακρίβεια ?

Δημοσ.

Η εταιρεία δέν έχει σημασία, αλλά ο ιδιοκτήτης. Αυτό με το χημείο είναι μακράν το καλύτερο. Όσο πιο κόκκινο το πετρέλαιο τόσο πιο καθαρό με το μάτι. Απο κει και  πέρα εγώ που ζώ σε περιοχή κλειστής κοινωνίας ρωτάω γνώμες. Πας στον φούρνο ρωτάς, περίπτερο το ίδιο και σχηματίζεις μία μπακαλίστικη άποψη. Αλλιώς πάρε 2-3 δείγματα σε μπουκαλάκια και χημείο όπως προανέφεραν

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, frapes87 είπε

Αλλιώς πάρε 2-3 δείγματα σε μπουκαλάκια και χημείο όπως προανέφεραν

Πότε αυτό;

Πριν παραγγείλεις ή αφού στο έχει βάλει στη δεξαμενή;

Γιατί αν πριν, και πας και ζητήσεις μπουκαλάκι και μετά παραγγείλεις, μπορεί να έχεις στοχοποιηθεί.

Αν αφού, τι μπορείς να διεκδικήσεις σε περίπτωση που δεν είναι καθαρό;

Εγώ πάντως νομίζω πως αν δεν έχεις δικό σου άνθρωπο που να είναι έμπιστος και να εγγυάται για όσους παρεμβάλλονται αν δεν είναι ο ίδιος πρατηριούχος, οι ελπίδες να μη σε κλέψουν είναι αμελητέες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

17 λεπτά πριν, ParhsG είπε

Υπάρχει μετρητής πάντως http://metricon.gr/mps/?lang=el , το εχει δοκιμάσει κανένας; Αν το βαλεις ομως καπως πρεπει να συνδεθει με την βανα

Αυτο ειναι πιθανοτατα μια συσκευη ιδια με την EKO CONTROL SYSTEM

Επεξ/σία από vagos789
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, vagos789 είπε

Αυτο ειναι πιθανοτατα μια συσκευη ιδια με την EKO CONTROL SYSTEM

Ναι ιδια ειναι. Απλα της eko δεν ειναι δικο σου. Βεβαια πες οτι λεει οτι εχει νερο αερα τι του λες μετα; 

Επεξ/σία από ParhsG
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, frapes87 είπε

Η εταιρεία δέν έχει σημασία, αλλά ο ιδιοκτήτης. Αυτό με το χημείο είναι μακράν το καλύτερο. Όσο πιο κόκκινο το πετρέλαιο τόσο πιο καθαρό με το μάτι. Απο κει και  πέρα εγώ που ζώ σε περιοχή κλειστής κοινωνίας ρωτάω γνώμες. Πας στον φούρνο ρωτάς, περίπτερο το ίδιο και σχηματίζεις μία μπακαλίστικη άποψη. Αλλιώς πάρε 2-3 δείγματα σε μπουκαλάκια και χημείο όπως προανέφεραν

ΤΟ πετρέλαιο δεν είναι κρασί να το κρίνεις με το μάτι.

Για την ποσότητα κυβίζεις την δεξαμενή σου,  https://www.koinoxrista24.gr/ογκομετρηση_δεξαμενης.php

Το χημείο καλή λύση αλλά πόσο στοιχίζει;

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, ParhsG είπε

Ναι ιδια ειναι. Απλα της eko δεν ειναι δικο σου. Βεβαια πες οτι λεει οτι εχει νερο αερα τι του λες μετα; 

Αν εμπιστευεσαι το μηχανημα (υποψη οτι θελει ρυθμιση και τσεκαρισμα) του λες να το ρουφηξει πισω και να φυγει ή πιο απλα δεν ξαναπαραγγελνεις.

Ειναι επισης πιθανο καποιος να αρνηθει εξαρχης να συνδεθει αυτο στη μανικα του.

Οποτε της ΕΚΟ ειναι μεχρι στιγμης ο μοναδικος τροπος να εχεις εναν ελεγχο παραπανω χωρις αυτο να αποτελει πανακεια και φυσικα περιοριζοντας την επιλογη σου σε μια εταιρεια μονο.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

ΤΟ πετρέλαιο δεν είναι κρασί να το κρίνεις με το μάτι.

Για την ποσότητα κυβίζεις την δεξαμενή σου,  https://www.koinoxrista24.gr/ογκομετρηση_δεξαμενης.php

Το χημείο καλή λύση αλλά πόσο στοιχίζει;

Εδώ υπάρχει το τιμολόγιο εξετάσεων αλλά δεν ξέρω ποια είναι αυτή που δείχνει την καθαρότητα του πετρελαίου. Έχει ολόκληρο κατεβατό και δεν βγάζω άκρη. Ίσως ένα τηλεφώνημα να βοηθούσε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, STRS1992 είπε

Σίγουρα η καλύτερη,  αλλά με πιο τρόπο μπορεί κανείς να μετρήσει αξιόπιστα ποιότητα και ποσότητα με σιγουριά και ακρίβεια ?

Μετράς όταν το βάλει με βέργα φυσικά και μετράς πάλι μετά από 24 ώρες.Αν έχει διογκωτικό το διαπιστώνεις και αν είναι ο γνωστός πρατηριούχος πας και του τι λές.Όσο για ποιότητα τον έχεις τσεκάρει ξανά ξανά στα οχήματά σου αφού είναι ο πρατηριούχος που φουλάρεις γενικά.Και αν κατά την καύση δεις πρόβλημα πάλι θα τον βρεις.

Εάν βάλεις από τις εταιρείες που διαφημίζουν φτηνό πετρέλαιο εκεί βέβαια για τίποτε δεν είσαι σίγουρος και αν το διαπιστώσεις μετά που θα φύγει άντε βρες τον

Επεξ/σία από papoys1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...