Προς το περιεχόμενο

Acer Ferrari 3000 LMI. Αξίζει;

denexo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά σκέφτομαι να πάρω τον παραπάνω φορητό ( http://www.ram-shop.gr/showproduct.jsp?prodid=4305 ). Αξίζει; Τον έχει κανείς να μας πει εντυπώσεις; Σε αυτά τα λεφτά (2100Ε και όχι περισσότερα) έχει να προτείνει κανείς κάτι καλύτερο; Σκέφτομαι να τον πάρω από Πλαίσιο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Εχω γραψει αρκετα γιαυτο σε ενα παλιοτερο post.... το εχω 2 μηνες και δεν εχω κανεβα παραπονο....Τα εχει ΟΛΑ (wireless 802.11g, 5 φορες γρηγορότερο απο το .11b του Centrino, Bloutouth, infrared, 4*USB2, smart card reader, firewire), εχει καλη αυτονομια, ειναι ελαφρύ, και το πιο σημαντικο ΔΕΝ ΖΕΣΤΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΘΟΡΥΒΟ. Οποιος εχει εμπειρία με LAPTOP ξερει καλά τι σημαίνει να σου καιγονται τα γόνατα, να σου σβήνει το καλοκαίρι απο υπερθέρμανση, να μην μπορείς να ακούσεις TV απο τον θόρυβο... Αααααα, και να μην το ξεχάσω...ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ FERRARI !!!

Παρτο χωρίς δεύτερη σκέψη, αν τα έχεις......

Δημοσ.

ξέχασα κατι???? Αααα, ναι, ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ οθόνης, 1400 dpi σε 15'' δενθα βρεις πουθνα αλλού....διaβάζεις 2 σελίδες στο Word (διπλα-δίπλα) χωρις δισκολία....

Δημοσ.

..... αν το παρεις, ρυθμισε την ταχυτητα του toutch pad στο full.....αλλιώς θα σπάσεις τα δάχτυλά σου {η μονη παρατήρηση που έχω ..... }

Δημοσ.
ξέχασα κατι???? Αααα, ναι, ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ οθόνης, 1400 dpi σε 15'' δενθα βρεις πουθνα αλλού....διaβάζεις 2 σελίδες στο Word (διπλα-δίπλα) χωρις δισκολία....

Ε καλά δεν έχουν και την καλύτερη οθόνη τα ACER. Υπάρχουν άλλα πολύ καλύτερα (DELL,MAC,TOSHIBA,IBM).

Και φυσικά δεν νομίζω να συγκρίνεις αυτονομία και θεμοτητα με κάποιο ανάλογο centrino.

Φίλε denexo κανένας δεν μπορεί να σου πει αν είναι καλό ή όχι αν δεν πεις ακριβώς γιατί πράγμα θέλεις τον φορητο...

Δημοσ.

FUJITSU-SIEMENS AMILO D ΣΤΑ 2.200€ ΠΕΡΙΠΟΥ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ FERRARI ΜΕ ΜΙΚΡΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΛΛΑ ΓΕΝΙΚΑ ΑΨΟΓΟ!!!

Δημοσ.

amilo 7400 me pentium m 1.6, 512mb ram, wireless ready, card reader, dvdr alla dystyxos 8mb karta grafikon. vasika einai trelo ergaleio alla oloi pleon koitane tis kartes grafikon sta laptop... :( :| poly mikro kai tromeres aftonomies ;) :)

Δημοσ.

Βασικά είνα για τον πατέρα μου. Του εξέθεσα τα εξής γεγονότα : από τη μία έχεις centrino το οποίο σημαίνει όχι και τόσο μεγάλη επεξεργαστική ισχύς αλλά αυτονομία και ελαφρύς και από την άλλη έχεις επεξεργαστική ισχύ αλλά πιο βαρύς και μικρότερη αυτονομία. Μου ότι θα το έχω στη μπρίζα και όσον αφορά το κουβάλημα δεν τον πειράζει αφού έχει το αμάξι. Πάντως GINA_23 σε ευχαριστώ αφού σαν κάτοχος του παραπάνω μοντέλου έχεις de facto στοιχεία για την λειτουργία του φορητού (ήσυχος,normal θερμοκρασίες,αυτονομία).

Δημοσ.

FUJITSU-SIEMENS AMILO D ΣΤΑ 2.200€ ΠΕΡΙΠΟΥ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ FERRARI ΜΕ ΜΙΚΡΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΛΛΑ ΓΕΝΙΚΑ ΑΨΟΓΟ!!!

Το πρώτο μου Laptop ηταν FUJITSU-SIEMENS AMILO D (P-III στα 1200). Εκτος απο την συμπαθητική εμφάνιση, και τη δυνατοτητα να ψήνω καφε απο τη ζέστη που εκλύει, μου εχει σπασει και τα νευρα απο τη φασαρια του ανεμιστήρα,,,,, Τώρα καθομαι στο Ferrari και αναρωτιέμαι αν δουλεύει.... τη στιγμή που ακουω τη "μηχανή" του FUJITSU ακομα και οταν ειμαι στο παραδιπλανό δωμάτιο.

Επίσης, το πληκτρολογιο του γερο-FUJITSU έχει μια αίσθηση σαν να ετοιμάζεται να εκραγεί ....

Ευχομαι το νεο μοντελο να ειναι καλύτερο....ΟΜΩΣ, οποιος καει με το χυλό......

Ε καλά δεν έχουν και την καλύτερη οθόνη τα ACER. Υπάρχουν άλλα πολύ καλύτερα (DELL,MAC,TOSHIBA,IBM).

Εχω εμπειρια απο 2 LAPTOP και μπορώ να εχω άποψη ΜΟΝΟ γιαυτά..... Ξερω ομως οτι ειναι η μερα με τη νύχτα (βεβαια, απεχουν και 3 χρονακια σε ηλικια)

Αλήθεια, πιστευεις στα αλήθεια οτι ΟΛΑ τα TOSHIBA είναι ίδια ??? ή συγκρίνεις αυτο που στοιχίζει 3800 ευρώ (και έχει καταπληκτική οθόνη) με αυτο που κάνει 2.000 ?? Και αλήθεια,. ξερεις πολλά ACER να έχουν ανάλυση 1400 (με 15'').??? Μήπως ξέρεις κάποιο DELL ή ΙΒΜ??? (για το MAC δεν ρωτάω αφού είναι άσχςετο με το θέμα). Ακόμα, εχεις διανοηθεί να διαβασεις διπλή σελίδα στο Word σε 15''?? AΝ ΝΑΙ, τοτε θα έχεις δίκιο....αλλοιώς απλώς μιλάς για κάτι που ξερεις μόνο απο "φήμες"..... (by the way, δεν ισχυρίστηκα οτι είναι το καλύτερο..... γιατί ΕΓΩ δεν τα έχω δοκιμάσω όλα, οπως (ισως ???) καποιοι άλλοι..)

Οσο για τον Centrino, τον σκεφτόμουνα 6 μήνες πριν διαλέξω το Ferrari..... O ΤOSHIBA με M-1,6 κάνει ακριβώς τα ίδια λεφτα με τον Acer.... έχει πολύ καλή αυτονομία, εμφάνιση και είναι ελαφρύς. Στο ΠΛΑΙΣΙΟ ήταν δίπλα-δίπλα....Αραγε, γιατί να διαλέξω Ferrari (????)..... μήπως γιατί σύγκρινα κατι περισσοτερο, απο το Ονομα????. Μεχρι στιγμής, δεν το μετανοιωσα, όπως έκανα με το Fujitsu... αλλα αν συμβεί, θα το μάθετε αμέσως... Καλό ψάξιμο denexo (& dady)

Δημοσ.

Μιας και θέλει ο αδερφός μου να πάρει φορητό και είχε ψιλοκολλήσει με το Ferrari της Acer, έψαξα λίγο και είδα πως η Acer έβγαλε πρόσφατα και τον Aspire 1501LMi.

Αυτός, διαφέρει από τον Ferrari (εκτός από το χρώμα) στο ότι δεν έχει Bluetooth και 4-in-1 USB Reader. Έχει όμως επεξεργαστή AthlonXP 3000+ (αντί για 2500+), Ati 9600 (αντί για Ati 9200*) και είναι περίπου 600 ευρώ φθηνότερος.

Δεν ξέρω για άλλες μάρκες, πάντως εγώ μεταξύ αυτών των δύο προτιμώ τον 1501 χωρίς δεύτερη κουβέντα :)

* Ο Ferrari έχει 128ΜΒ VGA αντί για 64MB του 1501, ΑΛΛΑ η Ati 9200 είναι αρκετά πιο αργή από την Ati 9600 και αυτό είναι σημαντικότερο

Δημοσ.

Η μνήμη στην VGA των φορητών δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με των Desktop. Στο 99% των περιπτώσεων, στους φορητούς δεν χρησιμοποιείται ξεχωριστή μνήμη για την κάρτα γραφικών (αν εξαιρέσουμε 4ΜΒ περίπου frame buffer), αλλά χρησημοποιεί από κοινού με την CPU την RAM του συστήματος.

Δηλαδή αν ένας φορητός έχει 256ΜΒ μνήμη, και ρυθμίσεις (στο BIOS έχει μερικές φορές ρύθμιση για το πόση μνήμη θα δεσμεύσει η VGA) για την VGA 64ΜΒ, τότε τα Windows βλέπουν 192ΜΒ.

Αυτό ρίχνει σημαντικά και τις επιδόσεις στα 3D καθώς όσο περισσότερερα πολύγωνα, δηλαδή δεδομένα κινούνται προς την VGA, τόσο λιγότερο εύρος μνήμης μένει για την CPU.

Όποιος θέλει 3D παιχνίδια σε φορητό, μόνο αν η VGA έχει ξεχωριστή μνήμη.

Για παράδειγμα, η ΑΤΙ δίνει τα chip VGA με η χωρίς μνήμη

Discrete

On-chip 32MB DDR (64-bit)

On-chip 64MB DDR (128-bit)

On-chip 128MB DDR (128-bit)

(http://www.ati.com/products/mobilityradeon9600/features.html)

Αλλά δυστυχώς σπάνια αναφαίρεται στις προδιαγραφές ενός φορητού.

Δημοσ.
έψαξα λίγο και είδα πως η Acer έβγαλε πρόσφατα και τον Aspire 1501LMi.

Αυτός' date=' διαφέρει από τον Ferrari (εκτός από το χρώμα) στο ότι δεν έχει Bluetooth και 4-in-1 USB Reader. Έχει όμως επεξεργαστή AthlonXP 3000+ (αντί για 2500+), Ati 9600 (αντί για Ati 9200*) και είναι περίπου 600 ευρώ φθηνότερος.[/quote']

Ο 1501LMi έχει AMD Athlon64 και όχι AthlonXP. Επίσης ζυγίζει 3.7kg και έχει.. μόλις 3 ώρες λιγότερη μέση αυτονομία από έναν Centrino.

Ένας φορητός είναι πολλά περισσότερα από έναν desktop επεξεργαστή στριμωγμένο σε μικρό case..[/b]

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...