babisskg Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους σας , φιλικό μου πρόσωπο , χρήστης Nikon έως τώρα , αγόρασε προ δύο περίπου εβδομάδων μια ολοκαίνουργια Nikon D7200 σε μορφή κιτ με τον 18 - 140 αν θυμάμαι καλά . Παραπονιέται συνέχεια για το εξής , ότι δλδ η εικόνα δεν έχει την ευκρίνεια που είχε συνηθίσει με την D3300 και τον 18 - 55 . Εδώ να σημειώσω το εξής , πως έχει ένα παράξενο για μένα συνήθειο , είτε σε playback mode επάνω στην κάμερα , είτε αφού μεταφερθεί το αρχείο σε υπολογιστή , το μεγεθύνει , ζουμαρει κατά κάποιο τρόπο ώστε να διαπιστώσει αν η ευκρίνεια στην εικόνα είναι η επιθυμητή σε διάφορα σημεία της . Δεν είχα τον χρόνο να δω εικόνες , ώστε να έχω μια εκτίμηση , θα δω κάποια στιγμή φυσικά , η μηχανή είναι ρυθμισμένη σε κάποια πράγματα πέρα από τις default ρυθμίσεις και μη έχοντας γνώση της μηχανής , ζητάω τις εμπειρίες σας αλλά και τις υποθέσεις σας γύρω από λεπτομέρειες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν κάτι τέτοιο , την εστίαση δλδ και οι οποίες λεπτομέρειες ξέφυγαν της προσοχής . Έχω μια απορία για τον πόσο θα μπορούσε να επηρεάσει κάτι τέτοιο η λειτουργία των focus point και η συγκεκριμένη έχει κάμποσα , νομίζω 51 . Αν και το θέμα δεν είναι ξεκάθαρα τοποθετημένο δλδ μπορεί να οφείλεται σε εντύπωση του φιλικού προσώπου , παρόλαυτα όποιες παρατηρήσεις , συμβουλές , εμπειρίες , οδηγίες είναι καλοδεχούμενες . Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας , καλή χρονιά σε όλους με υγεία . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimskeet2002 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Να τσεκαρει για front-back focus. Το 1:1 preview ειναι ο μονος τροπος για να δεις ακριβως αν εχει γινει σωστα η εστιαση. Η 7200 εχει AF fine tune οποτε μπορει να τεσταρει και αναλογα αν δει οτι ειναι εκτος να κανει ρυθμιση. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ablaoublas_542 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 αρα συγκρινει τον κιτ φακο με εναν σουπερζουμ. Δεν ξερω για τον 18-150 αλλα εχοντας δει τον απαισιοτατο 18-105 της νικον δεν ξαφνιαζομαι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_73 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Όλες οι γενιές 18-55 , με τον 18-140 , στο εύρος που έχουν κοινό , έχουν παρόμοια απόδοση . Δεν υπάρχει κάποια συγκλονιστική διαφορά ΛΟΓΩ ΦΑΚΟΥ. Ο τελευταίας γενιάς 18-55 με vr χωρίς μπουτόν για ενεργοποίηση απενεργοποίηση του vr, νομίζω δεν έχει δυνατότητα απενεργοποίησης του vr σε μοντέλα παλιότερα από D7500, σε σειρά D7XXX. Δεν έχουμε να κάνουμε με τέτοιο θέμα εδώ βέβαια. Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2020 από Dr_73 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
maik42 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 αλλη μηχανη, αλλο πιασιμο, αλλος φακος, αν τραβαει την γειτονισα στα 140mm και μεγενθύνει ειναι φυσικο να τα βλεπει θολα (ανεστιαστα κατα τον ιδιο) ας βαλει μονο σημειο εστιασης. τα 51 και στο auto δινουν ενα αποτελεσμα οτι να ΄ναι. εκτος αν τραβαει καποι σπορ με follow focus Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
babisskg Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 6 ώρες πριν, jimskeet2002 είπε Να τσεκαρει για front-back focus. Το 1:1 preview ειναι ο μονος τροπος για να δεις ακριβως αν εχει γινει σωστα η εστιαση. Η 7200 εχει AF fine tune οποτε μπορει να τεσταρει και αναλογα αν δει οτι ειναι εκτος να κανει ρυθμιση. 1 ώρα πριν, maik42 είπε αλλη μηχανη, αλλο πιασιμο, αλλος φακος, αν τραβαει την γειτονισα στα 140mm και μεγενθύνει ειναι φυσικο να τα βλεπει θολα (ανεστιαστα κατα τον ιδιο) ας βαλει μονο σημειο εστιασης. τα 51 και στο auto δινουν ενα αποτελεσμα οτι να ΄ναι. εκτος αν τραβαει καποι σπορ με follow focus 6 ώρες πριν, Dr_73 είπε Όλες οι γενιές 18-55 , με τον 18-140 , στο εύρος που έχουν κοινό , έχουν παρόμοια απόδοση . Δεν υπάρχει κάποια συγκλονιστική διαφορά ΛΟΓΩ ΦΑΚΟΥ. Ο τελευταίας γενιάς 18-55 με vr χωρίς μπουτόν για ενεργοποίηση απενεργοποίηση του vr, νομίζω δεν έχει δυνατότητα απενεργοποίησης του vr σε μοντέλα παλιότερα από D7500, σε σειρά D7XXX. Δεν έχουμε να κάνουμε με τέτοιο θέμα εδώ βέβαια. 6 ώρες πριν, Ablaoublas_542 είπε αρα συγκρινει τον κιτ φακο με εναν σουπερζουμ. Δεν ξερω για τον 18-150 αλλα εχοντας δει τον απαισιοτατο 18-105 της νικον δεν ξαφνιαζομαι 6 ώρες πριν, jimskeet2002 είπε Να τσεκαρει για front-back focus. Το 1:1 preview ειναι ο μονος τροπος για να δεις ακριβως αν εχει γινει σωστα η εστιαση. Η 7200 εχει AF fine tune οποτε μπορει να τεσταρει και αναλογα αν δει οτι ειναι εκτος να κανει ρυθμιση. Ευχαριστώ όλους για τον χρόνο σας και μέχρι να δω από κοντά τα περίπου παράπονα , θα λάβω υπόψη όλες τις σημειώσεις σας για περαιτέρω ψάξιμο , αν και για κάποιο λόγο πιστεύω πως πρόκειται για εντύπωση , φυσικά το συγκεκριμένο άτομο δεν είναι τελείως αδαής , αλλά ούτε και κουβαλάει τόση γνώση . Θα ελέγξω το 1:1 preview , όσο για την απενεργοποίηση του VR θυμάμαι πως σε σώμα D3300 έχει να κάνει με το firmware και την αναβάθμιση του , όπως και στον 10 - 20 , οπότε αυτή η δυνατότητα εμφανίζεται στο μενού . Δεν γνωρίζω αν η D7200 λειτουργεί με τον όμοιο τρόπο . Όχι δεν τραβάει σε follow focus , έχει ρυθμιστεί να τραβάει σε AF S αντί AF C . Διάβασα για το fine tuning στο AF , ίσως λέω ίσως έχει να κάνει με την χρήση και των 51 σημείων αντί ενός κεντρικού . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mech_eng Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) το fine tuning κυριως χρησιμοποιειται για το καλιμπραρισμα 3rd party lens σε τι προφιλ εχει ρυθμισμενη τη μηχανη ; τυπικο - ουδετερο κλπ; επισης πρεπει να δει κ τις αλλες ρυθμισεις οπως ποιοτητα ; μεγεθος; κλπ θεωρω - μιας και μιλαμε για εμπειρο χρηστη - οτι ρυθμισεις iso + af κλπ τα εχει σεταρει σωστα βασει συνθηκων. Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2020 από mech_eng Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hectorsdad Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Το fine tuning νομίζω ότι δεν άπτεται των φτηνών αργών φακών. Σ'αυτούς το front-back focus δύσκολα διακρίνεται. Να ήταν ένας 50αρης 1,8 ... Δοκίμασε κάποιον άλλο φακό, να αποκλείσουμε αυτόν τον παράγοντα; Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2020 από hectorsdad Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimskeet2002 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 ζητα μια φωτο απο τη 3300 κ μια απο την 7200 στις οποιες βλεπει διαφορα στην ευκρινεια για να δουμε κ να καταλαβουμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
babisskg Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2020 Στις 6/1/2020 στις 2:03 ΜΜ, jimskeet2002 είπε Να τσεκαρει για front-back focus. Το 1:1 preview ειναι ο μονος τροπος για να δεις ακριβως αν εχει γινει σωστα η εστιαση. Η 7200 εχει AF fine tune οποτε μπορει να τεσταρει και αναλογα αν δει οτι ειναι εκτος να κανει ρυθμιση. 21 ώρες πριν, hectorsdad είπε Το fine tuning νομίζω ότι δεν άπτεται των φτηνών αργών φακών. Σ'αυτούς το front-back focus δύσκολα διακρίνεται. Να ήταν ένας 50αρης 1,8 ... Δοκίμασε κάποιον άλλο φακό, να αποκλείσουμε αυτόν τον παράγοντα; 21 ώρες πριν, mech_eng είπε το fine tuning κυριως χρησιμοποιειται για το καλιμπραρισμα 3rd party lens σε τι προφιλ εχει ρυθμισμενη τη μηχανη ; τυπικο - ουδετερο κλπ; επισης πρεπει να δει κ τις αλλες ρυθμισεις οπως ποιοτητα ; μεγεθος; κλπ θεωρω - μιας και μιλαμε για εμπειρο χρηστη - οτι ρυθμισεις iso + af κλπ τα εχει σεταρει σωστα βασει συνθηκων. Στις 6/1/2020 στις 6:59 ΜΜ, maik42 είπε αλλη μηχανη, αλλο πιασιμο, αλλος φακος, αν τραβαει την γειτονισα στα 140mm και μεγενθύνει ειναι φυσικο να τα βλεπει θολα (ανεστιαστα κατα τον ιδιο) ας βαλει μονο σημειο εστιασης. τα 51 και στο auto δινουν ενα αποτελεσμα οτι να ΄ναι. εκτος αν τραβαει καποι σπορ με follow focus Στις 6/1/2020 στις 2:08 ΜΜ, Ablaoublas_542 είπε αρα συγκρινει τον κιτ φακο με εναν σουπερζουμ. Δεν ξερω για τον 18-150 αλλα εχοντας δει τον απαισιοτατο 18-105 της νικον δεν ξαφνιαζομαι Στις 6/1/2020 στις 2:21 ΜΜ, Dr_73 είπε Όλες οι γενιές 18-55 , με τον 18-140 , στο εύρος που έχουν κοινό , έχουν παρόμοια απόδοση . Δεν υπάρχει κάποια συγκλονιστική διαφορά ΛΟΓΩ ΦΑΚΟΥ. Ο τελευταίας γενιάς 18-55 με vr χωρίς μπουτόν για ενεργοποίηση απενεργοποίηση του vr, νομίζω δεν έχει δυνατότητα απενεργοποίησης του vr σε μοντέλα παλιότερα από D7500, σε σειρά D7XXX. Δεν έχουμε να κάνουμε με τέτοιο θέμα εδώ βέβαια. Σας ευχαριστώ και πάλι όλους για τις υποδείξεις και σας ευχαριστώ προσωπικά για τον χρόνο που μου διαθέσατε , επρόκειτο για εντύπωση , η μηχανή δουλεύει άψογα , χωρίς προβλήματα , εν μέρει η εντύπωση δημιουργήθηκε από τον όντως όχι τόσο καλό 18 - 105 τελικά όπως γράφτηκε ήδη . Καλή χρονιά σε όλους με υγεία . 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_73 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Γενικά πες του να βάζει γρήγορες ταχύτητες. Αν είναι παλιός και θυμάται ταχύτητες που βάζαμε σε φίλμ , να τις ξεχάσει ! Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2020 από Dr_73 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
babisskg Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, Dr_73 είπε Γενικά , βάζε γρήγορες ταχύτητες. Αν είσαι παλιός και θυμάσαι ταχύτητες που βάζαμε σε φίλμ , απλά ξέχνα τες. Είναι πλέον ζήτημα εξοικείωσης του φίλου , όπου η D7200 είναι σαφώς πιο απαιτητική σε εκμάθηση χειρισμού από την προηγούμενη D3300 , συν πλην τις προσωπικές παραξενιές του καθενός και επιπλέον λίγο πασπαλισμα με , αυτό μάθαμε και νομίζαμε ότι όλα έτσι είναι ...... 😂😂😂 ....... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manos315 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Αφού ο φίλος είναι της λεπτομέρειας μπορεί να κάνει ένα test βγάζοντας την ίδια ακριβώς φώτο (όσο αυτο είναι δυνατό) με το σώμα της D3300 σταθερό σε τρίποδα και δοκιμάζοντας τον 18-55 και μετά τον 18-140 στα ίδια mm. Στο σώμα και στις δυο περιπτώσεις δεν θα αλλάξει καμία ρύθμιση φυσικά. Μετά μπορεί να κάνει και το ίδιο test με το σώμα της D7200. Έτσι θα δει σίγουρα αν είναι θέμα σώματος ή φακού. Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2020 από manos315 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
petasis Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Πάντως να πω την αλήθεια, όταν αγόρασα και εγώ την 7200, είχα και εγώ αυτή την εντύπωση. Ότι βγάζει θολές φωτογραφίες. Ακόμα την έχω, παρά τα χρόνια που πέρασαν και τις χιλιάδες φωτογραφίες που έχω βγάλει. Κάτι με ενοχλεί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα