Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά.

Γράφω αυτό το θέμα για να συζητήσω την επιλογή motherboard.

Θα χρησιμοποιηθούν ήδη αγορασμένα τα παρακάτω :

CPU : AMD Ryzen 9 3900X

Memory : 32GB, 3600Mhz CL 16-16-16-36 (4x8GB)

Hard Disks : 2 x M.2. 970 Pro 1TB, 2 x SSD 960 Pro 512GB, 2 x WD Black 2TB

GPU : 2070 Super

Psu : Seasonic 1000 Ultra Titanium

Blue Ray , Dvd Recordable

Συγκεκριμένα, είμαι ανάμεσα σε δύο μητρικές και θα ήθελα την βοήθεια σας για την καλύτερη επιλογή. Είμαι ανάμεσα στην X570 Taichi και στην X570 Aorus Master.

Έχω δει πολύ θετικά σχόλια και βίντεο για την Taichi. Ίσως τα εξτρά δύο Sata3 να μου χρησιμεύουν αφού σκοπεύω να χρησιμοποιήσω 8 Sata3 αλλά μπορώ να βγάλω άκρη και χωρίς αυτά. Επίσης, διαβάζω για υψηλές θερμοκρασίες και θέματα με τις μνήμες. Ακόμα,  δεν έχω ξανά-δουλέψει Αsrock Bios σε βάθος, γιατί κυρίως κινούμαι ως τώρα σε Gigabyte, Asus, Msi μητρικές αλλά, δεν πιστεύω ότι θα είχα κάποιο πρόβλημα σε αυτό.  

Από την άλλη βλέπω ότι η X570 Master είναι επίσης πολύ καλή μητρική χωρίς να έχω να αναφέρω κάτι θετικό ή αρνητικό. 

Αν μπορείτε να μου προτείνετε πια θα ήταν η καλύτερη επιλογή ανάμεσα σε αυτές τις δύο με κάποια επιχειρήματα θα σας ήμουν ευγνώμον!

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τα σχόλια σας. 

Δημοσ.

Αν θες να ασχοληθείς με πείραγμα στις μνήμες, και γενικότερα να έχεις ένα πιο σταθερό σύστημα σε οτιδήποτε άλλο εκτός από stock καταστάσεις (και αυτό δεν είναι πάντα βέβαιο, ίσως καμιά φορά και ψυχολογικό)... και αν πιστεύεις ότι όλα αυτά αξίζουν την διαφορά τιμής τότε παίρνεις την master, η οποία έχει καλύτερη κάρτα ήχου.

Αν δεν σε ενδιαφέρουν όλα αυτά τότε πας στην taichi, ίσως είναι η πιο vfm all around high end μητρική σε x570.

Θα σου πρότεινα να δεις και την Ace της Msi

Επίσης θα πρότεινα 2x16gb ram και όχι 4x8

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

H Taichi εχει μονο 2χρονια εγγυηση αρα αυτοματως τρωει ακυρο για τοσο ακριβο συστημα μονο για αυτο.

Η Ace σε καταστηματα μη ιντερνετικα βλεπω οτι φτανει σε τιμη τις Asus Hero/Aorus Master και εχει και μολις 4 Sata που βλεπω οτι κοιτας. Ειναι καλυτερη σαν μητρικη απο την Taichi.

Η Gigabyte aorus master ειναι αψογη σαν μητρικη με μοναδικο αδυναμο σημειο το Bios της που θελει παραπανω δουλεια(αν σε απασχολουν αυτα).

Η Asus Crosshair hero φαινεται η καλυτερη επιλογη για την περιπτωση σου μιας και κοιτας και τα Sata. Εχει ισως τις περισσοτερες θυρες USB απο ολες τις αλλες μητρικες,εχει ισως το πιο user friendly Bios,και φυσικα 8Sata 3 και απο τις καλυτερες υποστηριξεις αν θες να ασχοληθεις με Ram Overclock.

2 ώρες πριν, just_a_dream είπε

σκοπεύω να χρησιμοποιήσω 8 Sata3 αλλά μπορώ να βγάλω άκρη και χωρίς αυτά. 

Το μονο κακο που εχει η Hero ειναι περιεργη διαθεσιμοτητα στην Ελλαδα,και συνηθως οπως και ολες οι Asus ειναι λιγο παραπανω σε τιμη απο τις αλλες αντιστοιχες μητρικες.

21 λεπτά πριν, ilos είπε

Δες και για msi unify, είναι σαν την ace χωρίς το rgb swag.

Και να θελει η Unify δεν υπαρχει Ελλαδα δυστηχως.

Επεξ/σία από Fulgore
  • Sad 1
Δημοσ.

Έχω x570 aorus master με 3900x. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την μητρική. Το BIOS με την version F11 έχει βελτιωθεί πάρα πολύ.

Επίσης έχει δυο BIOS σε περίπτωση που κάτι στραβώσει με το πρώτο.

Strongly recommended!

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια. Τελικά αποφάσισα να κινηθώ στην Aorus Master για να είμαι σίγουρος όσον αφορά τις μνήμες που έχω ήδη αγορασμένες και να μη την πατήσω εκεί. 

• Like 2
Δημοσ.
10 ώρες πριν, just_a_dream είπε

Σας ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια. Τελικά αποφάσισα να κινηθώ στην Aorus Master για να είμαι σίγουρος όσον αφορά τις μνήμες που έχω ήδη αγορασμένες και να μη την πατήσω εκεί. 

φωτογραφία 

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...