Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είχα επισκεφτεί πρόσφατα την Ουκρανία (Κίεβο) και ενδέχεται να ξαναπάω τους επόμενους μήνες.

Όσο ήμουν εκεί μου καρφώθηκε η ιδέα να επισκεφτώ το τσερνόμπιλ. Βέβαια διαβάζοντας μερικά πράγματα είδα ότι δεν είναι τόσο απλό. Οργανώνονται εκδρομές και όσοι το επισκεφτούν πρέπει να πάρουν ειδική άδεια από το υπουργείο, διαδικασία που λογικά αναλαμβάνουν αυτοί που οργανώνουν την εκδρομή.  Οπότε παράτησα τη σκέψη για την επόμενη επίσκεψη αφού δεν είχα πολύ χρόνο.

Δεν ξέρω αν κάποιος από εδώ το έχει κάνει, λίγο δύσκολο αλλά ποτέ δε ξέρεις.

Πιστεύετε ότι αξίζει; Δεν είναι ότι θα πάω μόνο γι αυτό. Αν ήταν έτσι δε θα πήγαινα. Αλλά αφού θα είμαι εξάλλου στο Κίεβο γιατί όχι; 2 ώρες διαδρομή βλέπω είναι και επίσης θα διαθέτω αυτοκίνητο.

Μπορώ να πάω μόνος μου και όχι με γκρουπ; ή δίνουν άδεις μόνο στα τουριστικά γκρουπ;

Λογικά και μόνος να μπορώ να πάω θα έχει κάποιο κόστος (πόσο όμως;). Δεν εννοώ τα μεταφορικά, αλλά το "εισιτήριο" για να μπεις στην περιοχή. Δε νομίζω να μπαίνεις έτσι χύμα. Σου δίνουν και κάτι μετρητές είδα σε video στο youtube. Φαντάζομαι θα το έχουν μετατρέψει σε καλή μπίζνα

Που μπορώ να βρω περισσότερες πληροφορίες; Διότι όταν θα πάω θα είναι για λίγες μέρες και πρέπει να τα κανονίσω όλα από πριν και όχι να γίνει όσο είμαι εκεί.

Δημοσ.

Πήγα το καλοκαίρι του 18, να μπεις χωρίς οδηγό νόμιμα δεν γίνεται.

Πας με γκρουπ που φεύγουν απο την κεντρική πλατεία και είναι μονοήμερη εκδρομή.

Εγώ πήγα με αυτό το γραφείο μετά απο ψάξιμο και έμεινα αρκετά ευχαριστημένος.

https://www.tourkiev.com/

Ήταν πριν όλο το hype και δεν είχε πολύ λαό. τώρα θα γίνεται πανικός πιστεύω.

στο μέλλον σκέφτομαι να ξανά πάω με personalized tour. 

Δημοσ.

δεν μπορω να σου πω γιατι δεν έχω παει στο chernobyl αν και θα εχει πληροφοριες στο google αλλα γενικα το βρισκω δυσκολο να σε αφησουν να μπεις μονος.συν οτι πας με μετρητες υποτιθεται για να αποφυγεις τα παραξενα σημεια οπως ειχα δει σε video στο utube. googlare το πιστευω οτι πολλοι θα εχουν απαντησει στις αποριες σου αφου μετα την σειρα chernobyl εχουν αυξηθει οι επισκεψεις εκει.

Δημοσ.

22 hours ago, Dark_son20 said:

Πήγα το καλοκαίρι του 18, να μπεις χωρίς οδηγό νόμιμα δεν γίνεται.

Πας με γκρουπ που φεύγουν απο την κεντρική πλατεία και είναι μονοήμερη εκδρομή.

Εγώ πήγα με αυτό το γραφείο μετά απο ψάξιμο και έμεινα αρκετά ευχαριστημένος.

https://www.tourkiev.com/

Ήταν πριν όλο το hype και δεν είχε πολύ λαό. τώρα θα γίνεται πανικός πιστεύω.

στο μέλλον σκέφτομαι να ξανά πάω με personalized tour. 

Κεντρική πλατεία ποιας πόλης εννοείς;

Πόσο κοστίζει όλα αυτό;

personalized tour, τι εννοείς;

Αξίζει τελικά ή είναι βλακεία;

Ok, κοιτάω το link που έστειλες να μη ρωτάω τα ίδια

Δημοσ.

Εγώ εδώ και χρόνια θα ήθελα να πάω Pripyat, από τότε που έπαιζα S.T.A.L.K.E.R..

Αν δε σε αφήνουν να πας εκεί, δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει.

Δημοσ.

Τα τουρ πάνε και Pripyat, σε αφήνουν να κάνεις ελεγχόμενη βόλτα στο super market στο luna park στο γήπεδο και ίσως στη πισίνα. Σε σπίτια σε πάνε εκτός Pripyat. 

Personalized πας μόνος με τον οδηγό και του λες τι θες να δεις και σε πάει, αρκετά ακριβό τότε και τώρα μάλλον περισσότερο....

Δημοσ.

σχεδόν 100€ το άτομο θέλουν απ ότι βλέπω και 400€ αν θέλεις ατομικά. Καλά να δώσω 400€ δε παίζει. Προτιμώ να τα φάω στα .... club του Κιέβου.

Άρα όποιος πάει θα έχει αποκλειστικά κάποιον συνοδό και δε παίζει να πλησιάσει την περιοχή μόνος.

Ξέρεις αν αποφασίσω να πάω μόνος μέχρι που θα με αφήσουν να πλησιάσω;

Δημοσ.

Στην είσοδο της ζώνης 30 χιλιομέτρων έχει στρατιωτικό έλεγχο σαν σύνορα,οπότε δεν μπαίνεις καθόλου.

Μπορείς να βρεις ομάδα stalkers και να μπεις παράνομα και τσάμπα, αφού ξέρουν πως να περάσουν από άλλες περιοχές. Αλλά αυτά είναι τριήμερα ταξίδια συνήθως μιας και πρέπει να παρατήσεις 30 χιλιόμετρα μπες 30 βγες. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Dark_son20 είπε

Στην είσοδο της ζώνης 30 χιλιομέτρων έχει στρατιωτικό έλεγχο σαν σύνορα,οπότε δεν μπαίνεις καθόλου.

Μπορείς να βρεις ομάδα stalkers και να μπεις παράνομα και τσάμπα, αφού ξέρουν πως να περάσουν από άλλες περιοχές. Αλλά αυτά είναι τριήμερα ταξίδια συνήθως μιας και πρέπει να παρατήσεις 30 χιλιόμετρα μπες 30 βγες. 

Κατάλαβα, δε πλησιάζεις καθόλου.

Δεν κάνω τέτοια κίνηση, δε θα ήθελα τέτοια μπλεξίματα σε ξένη κιόλας χώρα.

Οπότε απλά βρίσκω ένα τουριστικό γραφείο και τα αναλαμβάνουν αυτοί.

Επεξ/σία από Muhammad
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μην κάνεις κανένα λάθος να μπεις παράνομα σε στρατιωτική περιοχή. 

Δεν θέλεις να μάθεις την συνεχεια, ειδικά σε ξένη χώρα. 😁

Επεξ/σία από stelios18120

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...