Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Κοιτάζω κάποια MacBook από τις αγγελίες εδώ στο insomnia. Ψάχνω κάτι ανάμεσα στο 2012 μέχρι το 15. 

Μέχρι πόσα λεφτά αξίζει να δώσω για κάτι που είναι γενικα σε καλή κατάσταση;

Και επίσης κάπου είχα διαβάσει ότι τα μεταχειρισμένα συνήθως βγάζουν κάρτα γραφικών, ισχύει κάτι τέτοιο;

Και γενικά τι άλλο χρειάζεται να προσέξω πριν την αγορά η στον έλεγχο;

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, sanaeriko είπε

Καλησπέρα. Κοιτάζω κάποια MacBook από τις αγγελίες εδώ στο insomnia. Ψάχνω κάτι ανάμεσα στο 2012 μέχρι το 15. 

Μέχρι πόσα λεφτά αξίζει να δώσω για κάτι που είναι γενικα σε καλή κατάσταση;

Και επίσης κάπου είχα διαβάσει ότι τα μεταχειρισμένα συνήθως βγάζουν κάρτα γραφικών, ισχύει κάτι τέτοιο;

Και γενικά τι άλλο χρειάζεται να προσέξω πριν την αγορά η στον έλεγχο;

Από την μέχρι τώρα έρευνά σου τι έχει προκύψει;

Που παίζουν οι τιμές;

Ποια μοντέλα διάβασες έχουν θέμα κάρτας γραφικών; Γιατί 2012-2015 είναι 3 ολόκληρα χρόνια...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα macbook του 2011 έχουν πρόβλημα με την κάρτα γραφικών

Αν πάρεις μεταχειρισμένο, να προσέξεις πόσο κρατάει η μπαταρία, να μην είναι φουσκωμένη η μπαταρία, να φορτίζει όταν συνδέεις το φορτιστή, να δεις ότι δουλεύουν όλες οι θύρες (usb, δίκτυο, ακουστικά κλπ), το bluetooth, το wifi, βάλε κάτι ζόρικο να τρέχει (για 5 λεπτά) ώστε να δεις ότι λειτουργούν οι ανεμιστήρες κανονικά.

Επεξ/σία από kinq1
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, natural_sgf είπε

Από την μέχρι τώρα έρευνά σου τι έχει προκύψει;

Που παίζουν οι τιμές;

Ποια μοντέλα διάβασες έχουν θέμα κάρτας γραφικών; Γιατί 2012-2015 είναι 3 ολόκληρα χρόνια...

Για μοντέλα του 12 από 350-460 και του 15 από 580-700. 

Δεν θυμάμαι τώρα ακριβώς τι είχα διαβάσει και για ποια μοντέλα αλλά ήταν σε παρόμοια συζήτηση για αγορά μεταχειρισμένου.

Δημοσ.

Για μοντέλα του 12 από 350-460 και του 15 από 580-700. 

Δεν θυμάμαι τώρα ακριβώς τι είχα διαβάσει και για ποια μοντέλα αλλά ήταν σε παρόμοια συζήτηση για αγορά μεταχειρισμένου.

Για 13 inch αυτές οι τιμές;

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, sanaeriko είπε

Ναι. Πολλά η λίγα;

Καλά είναι. Γενικά δες κ τι τιμές παίζουν e-bay (UK).

π.χ. αυτό το παίρνεις στα 450 ευρώ τελική τιμή (χωρίς bidding - μαζί με μεταφορικά).

https://www.ebay.co.uk/itm/Apple-MacBook-Pro-A1425-2012-i5-2-5GHz-3rd-Gen-8GB-256GB-SSD-13-Retina-Catalina/293409616386

Δημοσ.
1 ώρα πριν, natural_sgf είπε

Καλά είναι. Γενικά δες κ τι τιμές παίζουν e-bay (UK).

π.χ. αυτό το παίρνεις στα 450 ευρώ τελική τιμή (χωρίς bidding - μαζί με μεταφορικά).

https://www.ebay.co.uk/itm/Apple-MacBook-Pro-A1425-2012-i5-2-5GHz-3rd-Gen-8GB-256GB-SSD-13-Retina-Catalina/29340961638

Απλά είμαι λίγο διστακτικός από ebay γιατί εδώ τουλάχιστον μπορώ να τσεκαρω κάποια πράγματα πριν δώσω τα λεφτά.

Γενικά ποια άλλα μειονεκτηματα θα μπορούσε να έχει μια αγορά μηχανήματος 8ετιας ας πούμε;

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, sanaeriko είπε

Απλά είμαι λίγο διστακτικός από ebay γιατί εδώ τουλάχιστον μπορώ να τσεκαρω κάποια πράγματα πριν δώσω τα λεφτά.

Γενικά ποια άλλα μειονεκτηματα θα μπορούσε να έχει μια αγορά μηχανήματος 8ετιας ας πούμε;

Εγώ δε σου λέω να πάρεις από e-bay. Σου λέω τι παίρνεις, ως παράδειγμα. Για να έχεις μέτρο σύγκρισης και με τα τοπικά δεδομένα.

Σαν μηχανήματα κρατάνε καλά (δλδ, άλλο macbook pro 8-ετίας και άλλο generic laptop 8-ετίας). 

Από κει πέρα, σε 2 χρόνια θα είναι μηχάνημα 10ετίας!

Ανάλογα το max budget σου....

Δημοσ.
13 ώρες πριν, natural_sgf είπε

Εγώ δε σου λέω να πάρεις από e-bay. Σου λέω τι παίρνεις, ως παράδειγμα. Για να έχεις μέτρο σύγκρισης και με τα τοπικά δεδομένα.

Σαν μηχανήματα κρατάνε καλά (δλδ, άλλο macbook pro 8-ετίας και άλλο generic laptop 8-ετίας). 

Από κει πέρα, σε 2 χρόνια θα είναι μηχάνημα 10ετίας!

Ανάλογα το max budget σου....

Αυτό που έχω ξεχωρίσει το δίνει 350 με i5 στα 2.5, 16gb ram, 256gb ssd, 1tb hdd, mojave. Αλλά έχει ενα χτυπηματακι στο κάτω μέρος του λάπτοπ. Φαίνεται από την φωτογραφία επιφανειακό οπότε φαντάζομαι δεν θα επηρεάζει κάπου την λειτουργία του MacBook ε;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, bahamut_zero είπε

Αυτο δεν ειναι retina υποψιν

Μάλλον κατάλαβες σε πιο αναφέρομαι.

Ναι όντως δεν είναι αλλά δεν με πολύ πειράζει.

Τα χρήματα καλά δεν είναι; Το μόνο που με χαλάει είναι το χτύπημα.

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, sanaeriko είπε

Μάλλον κατάλαβες σε πιο αναφέρομαι.

Ναι όντως δεν είναι αλλά δεν με πολύ πειράζει.

Τα χρήματα καλά δεν είναι; Το μόνο που με χαλάει είναι το χτύπημα.

Δεν εχω αποψη για τα χρηματα να σου ειμαι ειλικρινης. Απο την μια το εχει αναβαθμισει ωραια ο κατοχος, απο την αλλη με χαλα προσωπικα η οθονη του, πολυ χαμηλη αναλυση για 2020. Βεβαια στα 350€ δεν ξερω ποσο ευκολα θα βρεις κατι καλυτερο ελλαδα.

το χτυπημα ειναι πολυ μεγαλο; 

Η μπαταρια του αν δεν εχει αλλαχτει αναλογα τη χρηση που εχει φαει ισως δεν κρατα ιδιαιτερα. Αν εχει αλλαχτει πρεπει να τσεκαρεις καπως οτι δεν ειναι κανενα σαπακι.

επισης δεν ξερω αν θα ξαναπαρει update  σε macos το εν λογω.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, bahamut_zero είπε

Δεν εχω αποψη για τα χρηματα να σου ειμαι ειλικρινης. Απο την μια το εχει αναβαθμισει ωραια ο κατοχος, απο την αλλη με χαλα προσωπικα η οθονη του, πολυ χαμηλη αναλυση για 2020. Βεβαια στα 350€ δεν ξερω ποσο ευκολα θα βρεις κατι καλυτερο ελλαδα.

το χτυπημα ειναι πολυ μεγαλο; 

Η μπαταρια του αν δεν εχει αλλαχτει αναλογα τη χρηση που εχει φαει ισως δεν κρατα ιδιαιτερα. Αν εχει αλλαχτει πρεπει να τσεκαρεις καπως οτι δεν ειναι κανενα σαπακι.

επισης δεν ξερω αν θα ξαναπαρει update  σε macos το εν λογω.

Αυτό εδώ είναι το χτυπηματακι.

Να ρωτήσω κάτι ακόμη, 455 κύκλοι φόρτισης θεωρούνται λίγοι;

IMG_20200107_031300.jpg

Δημοσ.

Αυτό εδώ είναι το χτυπηματακι.

Να ρωτήσω κάτι ακόμη, 455 κύκλοι φόρτισης θεωρούνται λίγοι;

IMG_20200107_031300.jpg

Το χτύπημα φαίνεται ασήμαντο. 455 κύκλοι ΔΕΝ ειναι λίγοι! Λογικά η μπαταρία δε θα κρατάει...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...