Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οταν μεταφέρω αρχεία από ένα σκληρό δίσκο σε έναν άλλο, ποιανού ταχύτητα ο δίσκος παίζει ρόλο; Και πιο σημαντικό είναι το read ή το write;

Και αντίστοιχα όταν κάνω install πχ ένα παιχνίδι από έναν HDD σε έναν Ssd. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όταν κάνουμε copy ή move από ένα δίσκο σε ένα άλλο άσχετα τι τεχνολογία είναι (HDD, SSD), αυτό που μας περιορίζει είναι είτε η ταχύτητα ανάγνωσης της πηγής είτε η ταχύτητα εγγραφής της συσκευής προορισμού. Ότι είναι πιο αργό θα έχουμε στην πράξη.

Συνεπώς αν κάνουμε αντιγραφή αρχείων ή εγκατάσταση παιχνιδιού από ένα HDD σε ένα SSD μας περιορίζει η ταχύτητα ανάγνωσης του HDD καθώς είναι η μικρότερη εκ των 2. Το SSD γράφει πιο γρήγορα από ότι διαβάζει το HDD.

Μεταξύ ανάγνωσης και εγγραφής δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι που γενικά μπορούμε να πούμε ανάλογα τίποτα δουλειά κάνουμε είναι. Ίσως πιο σημαντική της ανάγνωσης γιατί περισσότερο διαβάζουμε από το δίσκο με τις εργασίες που βάζουμε στον υπολογιστή να εκτελέσει παρά γράφουμε. Εκτός και αν πχ ασχολούμαστε πχ. με επεξεργασία βίντεο υψηλής ανάλυσης που ενδιαφέρουν και τα 2 εξίσου.

Επεξ/σία από noble
Δημοσ.

Οποτε καλυτερα στον HDD με τις 7200 στροφες να εχω τα installations παιχνιδιων και διαφορα αλλα αρχεια που θα επωφεληθουν απο τον γρηγοροτερο δισκο, οπως πχ PDF και comic;

Στον HDD με τις 5400 στροφες, που ειναι και ο μεγαλυτερος στα 3TB, θα εχω ταινιες, μουσικη, βιντεο.

Και στον SSD 1ΤΒ που θα αγορασω, θα κανω εγκατασταση παιχνιδια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι αν αυτός με τις 7200 στροφές είναι πιο γρήγορος από αυτόν με τις 5400 :) 

Επίσης στους σκληρούς δίσκους παίζει και ρόλο πόσο γεμάτοι είναι...

Τα δεδομένα που γράφουμε στην αρχή, και γράφονται και διαβάζονται πιο γρήγορα καθώς βρίσκονται στην άκρη του δίσκου όπου έχουμε μεγαλύτερη ταχύτητα κίνησης από ότι στα εσωτερικά τμήματά του.

Επεξ/σία από noble
Δημοσ.

O ssd που θα αγορασω και θα εχω μονο παιχνιδια μεσα, ειναι προτιμοτερο να τον κλεινω μεσω προγραμματος, ωστε να μην τρεχει ολη την ωρα, οποτε ειναι ανοικτος και ο υπολογιστης; Και να τον ανοιγω, οποτε θελω να παιξω καποιο παιχνιδι.

Δημοσ.

Προσωπικά δεν θα ασχολούμουν, δεν βλέπω το κέρδος, ούτε θόρυβο κάνει ούτε καταναλώνει σοβαρή ενέργεια...

Δημοσ.

Η φθορά στα SSD είναι με τα writes που κάνεις, πόσα δεδομένα γράφεις στο δίσκο...για το πόση ώρα είναι αναμμένος δεν το έχω ακούσει κάπου να επηρεάζει τη ζωή του :)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...