Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ την κοινότητα. Η γυναίκα μου θέλει να πάρει ένα νέο λαπτοπάκι για να παρακολουθεί τα μαθήματα ενός μεταπτυχιακού από απόσταση και να κάνει τις εργασίες. Γνωρίζω τους περιορισμούς με Office κτλ που υπάρχουν αλλά η βασική μου απορία είναι η εξής:

Αξίζει κάποιος να πάρει ένα Macbook Air 2011 με SSD και 250 κύκλους φόρτισης περίπου στα 300Ε αντί να πάρει ένα λάπτοπ με Windows? Είναι βασικό για τη γυναίκα μου να έχει ένα φορητότατο λάπτοπ και για μένα να μην χρειαστεί να δώσω 600-800Ε για να κάνει πράματα που κάνεις ενδεχομένως και με ένα iPad. 

Θα εκτιμούσα πολύ την εμπειρία κάποιου που έχει ήδη ένα τέτοιο μηχάνημα μετά από τόσα χρόνια χρήσης και τι εμπειρία χρήσης έχει ακόμα.

Δημοσ.

Είναι κάπως παλιό το συγκεκριμένο Macbook και μπορεί να έχει θέματα συμβατότητας. Καλύτερα να πας σε windows 10/8.1 laptop με SSD και τουλάχιστον 4GB ram (καλύτερα 8GB).

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, mourouzis2005 είπε

Προβλήματα συμβατότητας με τι ? 

Δεν ξέρω αν μπορεί να μπει καν το τελευταίο Mac OS Mojave αν και υπάρχουν τρόποι, λίγο που το ψαξα.

Δημοσ.

Έχεις δίκαιο σε αυτό, σε ευχαριστώ πολύ. Εν τούτοις αυτό που θέλει κυρίως είναι ένα λεπτό, ελαφρύ λάπτοπ που να μπορεί να σερφάρει και να γράψει 2 εργασίες στο Work ή στο Pages χωρίς να αργεί το σύμπαν. Αντίστοιχα θα μπορούσε να χρησιμοποιεί ένα λαπτοπάκι με SSD και Windows 7 αλλά τέτοια λάπτοπ που να ζυγίζουν 1,25kg με Windows δεν υπάρχουν, παρά Netbooks που είναι άστα να πάνε από επιδόσεις και από δυνατότητες.

Δημοσ.
Δημοσ.

300ε δεν είναι λίγα για ένα τόσο παλιό μοντέλο.. Γνωρίζει η γυναίκα σου από mac? Το λειτουργικό από μόνο του για νέο χρήστη απαιτεί κάποιο καιρό εξοικίωσης.

Δεν χρειάζεται να βάλετε την τελευταία έκδοση λειτουργικού, και με κάποια παλιότερη έκδοση- που φαντάζομαι θα φοράει τόσο παλιό μοντέλο- θα λειτουργεί οκ αλλά όσον αφορά το office σίγουρα θα είναι πιο αργό από ένα αντίστοιχο laptop με windows.

Δημοσ.

Πάρε ενα WIndows refurbished με 150€, βάλε του RAM, SSD και καινούργια μπαταρία και θα είναι σαν καινούργιο. Μονο στα refurbished πρόσεχε τι πληκτρολόγιο έχουν και αν θα μπορεί να συνηθίσει ενδεχομένως διαφορετική διάταξη.

Δημοσ.

Όχι δεν αξίζει οποιοδήποτε MacBook που δεν έχει τουλάχιστον 8gb ram. 
https://www.ebay.ie/itm/Apple-MacBook-Retina-12-1-1-2Ghz-8GB-500GB-SSD-2015-A1534-Silver/133249352966?hash=item1f0647c506:g:4qsAAOSwE4hd2UJe
Καλύτερα να δώσεις τα δίπλα για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και την γυναίκα σου ικανοποιημένη για πάντα.

Δημοσ.

Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ. Θα ήθελα να είχε απαντήσει και ένας χρήστης του μοντέλου, υπάρχουν πολλοί με αγγελίες με τέτοιο μοντέλο. Θα ήθελα να σχολίαζαν και αυτοί. Θα περιμένω λίγο ακόμη.

Δημοσ.

Έχω Macbook Air 2011 (13'), είναι ότι καλύτερο έχω αγοράσει από θέμα laptop. Μου έχει βγάλει όλα αυτά τα χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα και συνεχίζει να είναι σκυλί!

Πολύ ελαφρύ και full portable.

Όντως Mojave δεν μπορεί να πάρει officially, αλλά υπάρχουν τρόποι για να μπει, εάν αυτό χρειαστεί.

Τέλος 300 ευρώ δεν ξέρω αν είναι πολλά ή λίγα, αλλά εγώ το δικό μου δεν θα το έδινα ούτε για 1000 :-)

Δημοσ.
3 ώρες πριν, mourouzis2005 είπε

Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ. Θα ήθελα να είχε απαντήσει και ένας χρήστης του μοντέλου, υπάρχουν πολλοί με αγγελίες με τέτοιο μοντέλο. Θα ήθελα να σχολίαζαν και αυτοί. Θα περιμένω λίγο ακόμη.

Όσο και να περιμένεις η ram δεν αναβαθμίζεται. Εδώ καλά καλά Windows δεν μπορούν ικανοποιητικά  να τρέξουν , με 4gb ram.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...