Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας χρόνια πολλά και καλή χρονιά...

Εχω μια απορία και όποιος μπορεί ας με βοηθήσει ...

Έχω στη κατοχή μου ένα Samsung Home Cinema 7.1  μοντέλο ht-f9750w.

Επίσης έχω κι εναν ενισχυτή DENON μοντέλο avr-x2600h..

-Μπορώ να συνδέσω τα ηχεία του Home Cinema πάνω στον ενισχυτη ... ? 

-Αυτό όμως προϋποθέτει ότι πρέπει να καταργήσω τα ασύρματα πίσω ηχεία (surround) και να τα κάνω ενσύρματα...σωστά ...?

Το θέμα μου είναι τα καλώδια των ηχείων έχουν στο τελείωμα τους χρωματιστά κλιπς για να συνδέονται στο Samsung Bluray .

Σε περίπτωση που μπορώ να τα συνδέσω θα πρέπει να καταργήσω τα κλιπς μιας και ο ενισχυτής DENON έχει άλλου είδους υποδοχές για τη συνδεση των ηχείων..

Επισης τα καλώδια είναι διαφανές χρώμα και όχι κόκκινο - μαύρο ....Πως θα μπορέσω να ξεχωρίσω για τα συνδέσω σωστά στον Ενισχυτη Denon ...?

Η σωστή συνδεσμολογία πια θα ήταν μεταξύ ηχείων και ενισχυτή DENON κατά τη γνώμη σας ...? χωρίς να κάνω κάποιο λάθος και να προκαλέσω βραχυκύκλωμα ...!!!

IMG_20200105_195617.jpg

21-39-48-samsung_htf9750w_71_3d_bluraydvd_4k_upscaling_smart_home_cinema_system_1557895162_2c4f27d60.jpg

19-58-12-20190708110741_0c570c32.jpeg

Screenshot_2020-01-05-20-05-09-182_com.android.browser.jpg

Screenshot_2020-01-05-20-04-48-813_com.android.browser.jpg

Screenshot_2020-01-05-20-04-33-474_com.android.browser.jpg

Επεξ/σία από ilias26
Δημοσ.

Λευκό αριστερά, μπλε δεξιά, αν και όπως και να τα συνδέσεις στον ενισχυτή είναι το ίδιο. Θα πρέπει να κόψεις τα καλώδια σε σημείο που να μπορείς να τα ξαναενώσεις αν χρειαστεί. Για να πετύχεις σωστή τοποθέτηση left-right απλά συνδεσε στον ενισχυτή ένα ηχείο κάθε φορά για να ακούσεις αν εχουν μπεί στη σωστή θέση. Τα καλώδια θα συνδεθούν είτε γυμνά είτε με βύσματα μπανανα https://images.app.goo.gl/UhinFhf2Jg3dCbQN7

Δημοσ.

Σ ευχαριστώ πολύ για τις χρήσιμες πληροφορίες...

Αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως  είναι  ότι θα δουλέψουν τα ηχεία του Home Cinema επάνω στον Ενισχυτη...κανονικά χωρίς προβλήματα ...

Τώρα σχετικά με τη συνδεσμολογία αυτό που λες το Λευκό αριστερά, μπλε δεξιά ...τι εννοείς ... 

Δημοσ.

Αφού κόψεις τα φισακια από τα ηχεία πρέπει να βρεις την πολικότητα τον ηχείων + - γίνετε εύκολα με μια μπαταρία 1.5ν  και πρέπει ο κώνος να βγαίνει μπρος τα έξω όταν δίνεις στιγμιαία ρεύμα στο ηχείο.

Με το sub τι θα κάνεις;; από ότι κατάλαβα το subwoofer είναι παθητικό οπότε δεν μπαίνει στον denon, χωρίς sub αυτά τα ηχεία είναι χάλια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό με το sub δεν το γνώριζα ...τώρα το ακούω πρώτη φορά ....Λογικά παθητικό είναι ...Νόμιζα ότι θα το συνδέσω με τον ίδιο τρόπο όπως τα ηχεία και θα παίξει κανονικά....

Γιατί όμως να μη παίζει ...?

Πφφφ

Επεξ/σία από ilias26
Δημοσ.

Βάλε αγγελία να πουλήσεις το home cinema και αγόρασε μετά 5 ηχεία και ένα sub και είσαι μια χαρά. 

Budget ορίζεις εσύ... Εχεις αρκετά καλό ενισχυτή 

• Like 1
Δημοσ.

Να το πουλήσω δύσκολο διότι το συγκεκριμένο home cinema αγοράστηκε 1500 ευρώ ....οποτε να το πουλήσω λίγο δύσκολο ...μόνο αν το σκοτώσω ...πράγμα που δεν θέλω ....

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, ilias26 είπε

Να το πουλήσω δύσκολο διότι το συγκεκριμένο home cinema αγοράστηκε 1500 ευρώ ....οποτε να το πουλήσω λίγο δύσκολο ...μόνο αν το σκοτώσω ...πράγμα που δεν θέλω ....

Τοτε πουλησε τον ενισχυτη. Και τα δυο μαζι δεν προκειτα να παιξουν σωστα.

περι ορεξεως σου βεβαια κολοκυθοπιτα.

η σωστη λυση προταθηκε παραπανω χρειαζεσαι αλλο σετ ηχειων και αυτοενισχυομενο subwoofer. Αν ποτε τα προμηθευτεις τοτε πιστεψε με το προηγουμενο σεταπ δεν θα το σκοτωσεις αλλα θα το πεταξεις στα σκουπιδια.

καλη τυχη οτι και αν επιλεξεις-αποφασισεις.

• Like 1
Δημοσ.

Το πιο πιθανό είναι να αγοράσω καινουργια ηχεία ...

Σας ευχαριστώ πολύ για τις χρήσιμες πληροφορίες...!

Δημοσ.

Οτι σου ειπαν οι τελευταιοι φιλοι πιο πανω,μην τα συνδεσεις,δεν θα παρεις καλο ηχο και μπορει να κανεις και ζημια. Παρε καινουργια ηχεια 5,1,οσο για το συστημα που εχεις,αν στησεις σωστα τον denon  δε νομιζω να ξανασχοληθεις,οποτε ναι.....ή σκοτωσε το ή απλα βαλτο σε δευτερο δωματιο.

Δημοσ.

Επανέρχομαι στο θέμα ...

Τελικά το πούλησα το home cinema και αγόρασα  ένα σετ ηχείων της Taga Harmony TAV-606 v.3 .. (5.0)

Subwoofer δεν έχω πάρει διότι ο χώρος μου είναι μόλις 20 τμ και το θεωρώ υπερβολή 

Τα ηχεία μαζί με τον Denon ενισχυτή απογείωσε στο έπακρο την home cinema εμπειρια ...

Έχω όμως ένα μικρό θεματακι ...

Η Τηλεόραση μου έχει έκδοση HDMI 2.0 αλλά υποστηρίζει DOLBY ATMOS και VISION...

Όταν βλέπω μια ταινία/σειρά  στο NEFLIX με υποστήριξη Dolby atmos ο ήχος μου κάνει διακοπές στον Ενισχυτη ...

Παίζεινα  να φτάει η ποιότητα του HDMI ?

Δοκιμασα ένα άλλο καλώδιο που είχα και με εκείνο δεν ακουγόταν καθόλου ήχος .Τα είχα πάρει γύρω στα 10 -15 ευρώ απ' ότι θυμάμαι πριν κάνα χρόνο ...

Αν πάρω καλώδιο  HDMI 2.1 παίζει να λυθεί το θέμα αυτό ...

Διευκριζω  η τηλεόραση μου είναι η LG 55SK8500 και ο ενισχυτής μου Denon AVR-X2600H DAB...

Τα φωτα σας παρακαλώ ...!!!

Ευχαριστω....!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προταση μου ειναι να δοκιμασεις καποιο αλλο καλωδιο. π.χ. https://www.in-akustik.de/en/cables-and-accessories/home-video/hdmi/high-speed-hdmi-cable-with-ethernet-hdmi-20b-00324507/

Παραυτα σε σχεση με το Subwoofer θα το χρειαστεις ανεξαρτητα απο το μεγεθος του χωρου για πολλους λογους , αλλα ο σημαντικοτερος το καναλι LFE (low frequency effects) το οποιο οδηγειται στο σαμπ περιεχει πληροφορια η οποια ειναι χρησιμη και απαραιτητη για την αισθηση Cinema.

τωρα οτι ο χωρος ειναι μικρος επιλεγεις ενα αντιστοιχου μεγεθους subwoofer. 

Υ.Γ. βλεπω με το να ακους συμβουλες μονο σε καλο σου βγαινει.

Φιλικα 

Δημητρης

Επεξ/σία από dmyl
Δημοσ.

Το έχω στο μυαλό μου να πάρω και sub ,αλλά λόγω οικονομικών το καθυστερω λιγάκι ...σίγουρα θα είναι πολύ καλύτερα ....

Άρα πιστεύεις με καλύτερης ποιότητας HDMI 2 θα λυθεί το θέμα και δε θα χρειαστεί να πάρω HDMI 2.1

Δημοσ.

αυτο που σου προτεινα ειναι οικονομικο καλωδιο και πιθανολογω οτι θα σου λυσει το προβλημα. Αν μπορεις να παρεις καλωδιο το οποιο να υποστηριζει το προτυπο 2.1 τοτε ακομα καλυτερα. Απλα διαβασε reviews οτι οι χρηστες δεν συνανταν προβλημα στο οποιο προιον καταληξεις.

Σε σχεση με το σαμπ τωρα τοποθετηθηκες σωστα γιατι υπερβολη δεν θεωρειταιε σε οτι χωρο και αν εχεις στησει το χομ σινεμα εκτος μερικων-ελαχιστων εξαιρεσεων.Παραλληλα να ξερεις ενα σαμπ θα σου "ξεκουρασει" τον ενισχυτη μιας και τα ενεργοβορα μπασα θα οδηγουνται στο αυτοενισχυομενο σαμπ. Τελος το LFE που μιξαρετε με τα υπολοιπα καναλια καλο ειναι να μην γινεται και αυτο θα αποφεχθει με τη χρηση σαμπ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...