Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά και καλή χρονιά

Θα ήθελα να μπλοκάρω το youtube σε όλες τις συσκευές του σπιτιού (SmartTV, TV boxes,tablet...κτλ) καθώς το παιδί το παίζει στα δάχτυλα και δεν ξεκολλάει με τίποτε

'Εχω 1 raspberry pi το οποίο λογικά θα έχει κάποια εφαρμογή αλλά δεν την έχω βρεί και ότι έχω δοκιμάσει απλώς Νιξ....απο τότε το Youtube πέρασε σε Https όλες τα παλιά tutorial είναι άχρηστα

Το άψογο θα ήταν αν είχε δυνατότητα για Quota ...δηλαδή να το αφήνω για 1-2 ώρες την ημέρα ή τουλάχιστον Scheduling.

Δημοσ.

Θα περάσεις στο raspberry pi σου το pi-hole, το οποίο λειτουργεί ως dns server και πρωταρχικός του ρόλος είναι να μπλοκάρει παντώς είδους ads σε όλο σου το δίκτυο. Όμως έχει whitelists/blacklists οπότε μπορείς να μπλοκάρεις και domains on demand. Έχει remote διαχείριση κτλ. Για να καταλάβεις λειτουργεί κάπως έτσι:

Στο router σου βάζεις μοναδικό dns server την εσωτερική IP του raspberry pi σου, και στο raspberry pi, στο control panel του pi-hole βάζεις τους dns του ISP σου ή όποιους άλλους χρησιμοποιείς γενικώς. Και έτσι θα κόψεις και όλες τις διαφήμίσεις από όλο σου το δίκτυο. Το pi-hole είναι για μένα από τις must χρήσεις του rpi.

Δημοσ.

Στην αρχή τα tutorial του Pi-Hole δήλωναν αδυναμία σχετικά με το Youtube...τώρα βρήκα κάποια άλλα που μάλλον φαίνεται ότι μπορεί να μπλοκάρει το YT...τώρα το κακό είναι ότι πήγα να το εγκαταστήσω και "κολλησε"...μάλλον θα κάνω επανεγκατάστη το RPI για να στρώσει.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

ακολουθησα το tutorial αυτο ... https://pimylifeup.com/raspberry-pi-pi-hole/

Δειχνει οτι κοβει την μανα του και τον πατερα του...οντως σε καποια site δεν βλεπω πολλες διαφημισεις αλλα απο το youtube δεν μπορω να τις κοψω με τιποτα...

Κανω κατι λαθος;;;;

πχ ενα φιλος πιο πανω ειπε να βαλω τους DNS του provider, εγω ποτε δεν χρησιμοποιουσα αυτους αλλα της google ή/και αλλους ουτε ετσι εγινε κατι...

Δημοσ.

τα https sites ειναι δυσκολο να τα κοψεις εως και αδυνατο. Και να βρεις τροπο αν ο πιτσιρικας σου ειναι εξυπνο τυπακι, καποια στιγμη θα καταλαβει οτι βαζοντας την ip στο url θα μπορει παλι να μπαινει.

Για να μη μπεις σε πολυ κοπο δοκιμασε να ορισεις στο ρουτερ σου καποιους dns που λενε οτι κοβουν sites, δλδ dns με parental control.

Δημοσ.
Στις 5/1/2020 στις 10:01 ΜΜ, masteripper είπε

Στην αρχή τα tutorial του Pi-Hole δήλωναν αδυναμία σχετικά με το Youtube...τώρα βρήκα κάποια άλλα που μάλλον φαίνεται ότι μπορεί να μπλοκάρει το YT...τώρα το κακό είναι ότι πήγα να το εγκαταστήσω και "κολλησε"...μάλλον θα κάνω επανεγκατάστη το RPI για να στρώσει.

τελικα τι εγινε τα καταφερες; ... δεν μπορω να βρω λυση

οχι μονο για το youtube αλλα και πολλα αλλα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά βρήκα

Στο RPI βάζεις το PI Hole...και βάζεις στα blocked όλα τα site Που θες να μπλοκάρεις....στο μεταξύ βάζεις τις συσκευές που θες να ελέγξεις να κοιτάνε το PI για πύλη.

Τώρα η μαγκιά είναι ότι υπάρχει μια μικρή εφαρμογή για κινητό....FlutterHole...το βάζεις..κάνεις την παραμετροποίηση ....και τσουπ...

Έσύ έχεις κλειστά τα πάντα....

Έρχεται το καμάρι σου ...και αρχίζει την γκρίνια...θέλω....

Του λες ΟΚ ...αν ήσσουν καλό παιδάκι και διάβασες τα πάντα...μπαίνεις στο κινητό σου...κάνεις disable για  χ λεπτά ...και όλοι είμαστε ευχαριστημένοι...και το τέκνο θα δεις συγκεκριμένης χρονικής διάρκειας περιεχόμενο και εσύ θα έχεις τον έλεγχο...βάλε στην ιστορία και 1 παραμύθι ότι επειδή το παράκανες μας το κόψανε...κτλ...κτλ...εγώ συμπληρώνω ότι "στέλνω μήνυμα στο Youtube να τους παρακαλέσω να δεις λίγο Youtube"...  :) :) :)

Επεξ/σία από masteripper
Δημοσ.

μα το pi-hole ο ρολος του ειναι να κοβει διαφιμησεις οχι ολη την κινηση...

εγω θελω να μην βλεπω διαφημισης μετα απο καθε βιντεο που βλεπω στην tv πχ, γιατι για το pc βαλαμε adblocker, στακινητα ομως βαρεθηκα να βλεπω διαφιμισεις ολη την ωρα

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 25/2/2020 στις 10:35 ΠΜ, masteripper είπε

Τελικά βρήκα

Στο RPI βάζεις το PI Hole...και βάζεις στα blocked όλα τα site Που θες να μπλοκάρεις....στο μεταξύ βάζεις τις συσκευές που θες να ελέγξεις να κοιτάνε το PI για πύλη.

Τώρα η μαγκιά είναι ότι υπάρχει μια μικρή εφαρμογή για κινητό....FlutterHole...το βάζεις..κάνεις την παραμετροποίηση ....και τσουπ...

Έσύ έχεις κλειστά τα πάντα....

Έρχεται το καμάρι σου ...και αρχίζει την γκρίνια...θέλω....

Του λες ΟΚ ...αν ήσσουν καλό παιδάκι και διάβασες τα πάντα...μπαίνεις στο κινητό σου...κάνεις disable για  χ λεπτά ...και όλοι είμαστε ευχαριστημένοι...και το τέκνο θα δεις συγκεκριμένης χρονικής διάρκειας περιεχόμενο και εσύ θα έχεις τον έλεγχο...βάλε στην ιστορία και 1 παραμύθι ότι επειδή το παράκανες μας το κόψανε...κτλ...κτλ...εγώ συμπληρώνω ότι "στέλνω μήνυμα στο Youtube να τους παρακαλέσω να δεις λίγο Youtube"...  :) :) :)

Palpatine GIF by memecandy

😆😆

Επεξ/σία από Occultist

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...