Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
Just now, michael92 said:

Νομίζω πιο πολύ έχει να κάνει με τις νέες κονσόλες που θα έχουν 7nm AMD APUs.

Η είδηση? Λογικά ναι, δεν αλλάζει όμως το γεγονός ότι ισχύει η photo που quotαρα.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Aν και μια ζωη εχω Amd !! Ξεκινησα ( με Αtari 1040 Stfm :)  Sempron 3400+ μετα !!Αλλα σε λαπτοπ δεν ξερω? εχω φαγουρα με την Amd !!Eχω i5 δεν εχω παραπονο παει σφαιρα !!Αλλα αμα συνεχισει ετσι η Intel να παραταει να βγαζει ανταγωνιστηκους επεξεργαστες τοτε ειτε 7nm h 5 nm (σιγα μην) τοτε μην νομιζετε οτι η Amd δεν θα παρει τον ιδιο δρομο της Intel στης τιμες !!Αμερικανοι και μη απληστοι δεν γινετε !!Αρα κανε κατι  και εσυ Intel κουνισου να ηπαρχει ανταγωνισμος να κερδιζουμε ολοι !!

Δημοσ.
3 ώρες πριν, kostafunk είπε

Aν και μια ζωη εχω Amd !! Ξεκινησα ( με Αtari 1040 Stfm :)  Sempron 3400+ μετα !!Αλλα σε λαπτοπ δεν ξερω? εχω φαγουρα με την Amd !!Eχω i5 δεν εχω παραπονο παει σφαιρα !!Αλλα αμα συνεχισει ετσι η Intel να παραταει να βγαζει ανταγωνιστηκους επεξεργαστες τοτε ειτε 7nm h 5 nm (σιγα μην) τοτε μην νομιζετε οτι η Amd δεν θα παρει τον ιδιο δρομο της Intel στης τιμες !!Αμερικανοι και μη απληστοι δεν γινετε !!Αρα κανε κατι  και εσυ Intel κουνισου να ηπαρχει ανταγωνισμος να κερδιζουμε ολοι !!

Δεν είναι σίγουρο αυτο,  όσο αφορά τις τιμές εννοώ. Έχει υπάρξει και στο παρελθόν ή AMD να έχει το πάνω χέρι και όμως οι τιμές της ήταν καλές. 

Από την άλλη δεν καταλαβαίνω όλο αυτό το χλευασμό που πέφτει για την Intel, λες και βγάζει χάλια επεξεργαστές ένα πράγμα. Το πρόβλημα της μπλέ είναι οι τιμές και μόνο,  όχι οι επιδόσεις. 

• Like 4
Δημοσ.
8 ώρες πριν, ThReSh είπε

Σαν καραμέλες φεύγουν...

4c2005f67a641f363b24830f5c5a6b23fe5812b6

8 ώρες πριν, SaFiS είπε

Αφού η Apple πάει στα 5nm, λογικό επακόλουθο δεν είναι?? Και έπρεπε να είναι είδηση το συγκεκριμένο??

Και πως ξέρει ο αναγνώστης πως η Apple θα πάει στα 5nm άμα δεν γίνει είδηση μέσο ενός άρθρου, κάτι που μόλις έγινε ;

2 ώρες πριν, panoskatos είπε

Από την άλλη δεν καταλαβαίνω όλο αυτό το χλευασμό που πέφτει για την Intel, λες και βγάζει χάλια επεξεργαστές ένα πράγμα. Το πρόβλημα της μπλέ είναι οι τιμές και μόνο,  όχι οι επιδόσεις. 

Οι λόγοι είναι πολλοί αλλά ο κύριος είναι πως δεν υπάρχει κακό προϊόν αλλά κακιά τιμολόγηση, και η Intel δεν ξέρει να τιμολογεί.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Phoenix4 είπε

Οι λόγοι είναι πολλοί αλλά ο κύριος είναι πως δεν υπάρχει κακό προϊόν αλλά κακιά τιμολόγηση, και η Intel δεν ξέρει να τιμολογεί.

Η Intel δεν θέλει να τιμολογησει την λιανική διαφορετικά, έχτιζε πολλά χρόνια την εικόνα του premium brand (Intel inside) για να την πετάξει επειδή τρώει λίγο ξύλο από την AMD. 

Εκεί που την καίει για τα κέρδη της (OEMs & enterprise) παίζει πολύ διαφορετικά και όχι πάντα σύννομα. 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, panoskatos είπε

Δεν είναι σίγουρο αυτο,  όσο αφορά τις τιμές εννοώ. Έχει υπάρξει και στο παρελθόν ή AMD να έχει το πάνω χέρι και όμως οι τιμές της ήταν καλές. 

Tιμές, κατανάλωση, features, επιδόσεις. 

Ας αφήσουμε τον μέσο user στην άκρη για λίγο, γιατί αυτός βολεύεται και με CPU 5ετίας+. Δεν είναι αυτό το point. Οταν μιλάμε για επιδόσεις όμως δεν κοιτάμε πώς τα πάει στο....pacman. Παίρνεις εφαρμογές που αξιοποιούν όλη την επεξεργαστική δύναμη και μετράς. Ε λοιπόν έχω να σου πώ, η Intel δεν έχει πρόβλημα μόνο με τις τιμές. Έχει πρόβλημα, γενικότερα. Στον 10980xe σταματάει η Intel, δεν έχει κάτι άλλο να δώσει,  και μάλιστα σε hedt πλατφόρμα. Η AMD την παίζει μπάλα με mainstream CPU που μπαίνει σε mobo 4ετίας.

Και το αστείο είναι ότι ταυτόχρονα, η AMD κάπως υπερκοστολόγησε τα μεγάλα μοντέλα R9, η Intel έριξε το κόστος στα ΜΙΣΑ, και πάλι δεν καταφέρε να πάρει κεφάλι. 

• Like 2
Δημοσ.
20 ώρες πριν, Νικηφόρος Μπαντούνας είπε

Αντε με το καλο να παει η Apple στα 5nm, να παρει σολο ολη την παραγωγη των 7nm της TSMC η AMD, να μην εχουμε αλλα προβληματα με αποθεματα και τιμες. Μονο και μονο η σκεψη οτι ευθύνεται η λιγοτερο συμπαθης (για εμενα) εταιρια για το γεγονος οτι επεξεργαστες οπως ο 3900x ειναι σε ελλειψη, ανεβαζω πιεση... 

Η αμήχανη στιγμή που σε πονάει μια εταιρία επειδή σου είναι λιγότερο συμπαθής, καθώς κερνάει σε παραγγελίες την μερίδα του λέοντος σε εργοστάσιο παραγωγής ημιαγωγών, η οποία στηρίζει και βοηθάει την ανάπτυξη της λιθογραφίας που χρησιμοποιεί η περισσότερο συμπαθής σε σένα εταιρία

Σε όλα αυτά είσαι απλά ο καταναλωτής.

Κάποιος please να κάνει τον λογαριασμό νοητικής σύγχυσης

Δημοσ.
32 minutes ago, EuphangeL said:

Η αμήχανη στιγμή που σε πονάει μια εταιρία επειδή σου είναι λιγότερο συμπαθής, καθώς κερνάει σε παραγγελίες την μερίδα του λέοντος σε εργοστάσιο παραγωγής ημιαγωγών, η οποία στηρίζει και βοηθάει την ανάπτυξη της λιθογραφίας που χρησιμοποιεί η περισσότερο συμπαθής σε σένα εταιρία

Ειδικα πριν μια βδομαδα που εβαλα το καινουριο μου Note 10 (πρωτη φορα ναυαρχίδα) διπλα διπλα με το Iphone 11 και ειδα οτι εχω καλυτερο βιντεο και ευρυγωνιο φακο (και χειροτερη φωτογραφια στον απλο φακο), να δεις ποσο πονεσα και τι κλαμα εριξα.... για την κολλητη μου που πηγε και εδωσε 900€ για να τραβαει καλυτερα βιντεο on the go και τελικα εγω με 450€ την πατησα κατω. 

Η apple μου την βαραει γιατι πουλαει κινητα σε ηλιθιες τιμες για 2 refined features που adroid τηλεφωνα εχουν καμια 2ετια πριν και ο κοσμος τρεχει και χαλαει μηνιατικα για να τα αγορασει μην και χασει το κελεπουρι. Και καπως ετσι, για να φτιαξει τα κινητά-φύκια με μεταξωτές κορδέλες της, η Apple γ@@@@ Navi-Zen 2. Σχ'ορα με που τα παιρνω.

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, paragontikos είπε

οτι και να κανει παντα δευτερατζα θα ειναι 😁

Καλύτερα για εμάς ώστε να είναι ανταγωνιστικές οι τιμές 😜

6 ώρες πριν, EuphangeL είπε

Αρκετά πολύπλοκη ανάρτηση για να πεις πως τον ενδιαφέρει πιο πολύ η AMD από την Apple γιαυτό χαίρεται που θα πάρει τον παραπάνω χώρο των 7nm σύντομα.

Άμα δεν στήριζε το RND των 7nm η Apple θα το έκανε η AMD και άμα δεν το έκανε η AMD θα το έκανε η Nvidia. Κάποιος θα το έκανε είναι αναπόφευκτο, πελατεία υπάρχει,ικανά fabs είναι που δεν υπάρχουν.

Δημοσ.
Στις 5/1/2020 στις 6:29 ΜΜ, polemikos είπε

Να αναφέρουμε ότι τα επόμενης γενιάς SoCs και modems της Qualcomm θα κατασκευάζονται από την Samsung (7nm EUV) που έχει αναλάβει και την παραγωγή των επόμενης γενιάς GPUs της Nvidia στα 7nm.

Ενδιαφέρον και αυτό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...