Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 ώρες πριν, stelios_2809 είπε

Προτιμώ να βρεθεί μια λύση με τον πιο ήσυχο τρόπο. Στο παρελθόν το ίδιο διαμέρισμα άφηνε τις τέντες χαλαρές και κοπανουσαν στη διαπασών με τον αέρα. Τους είχα ζητήσει να το ρυθμίσουν , με γειωσαν και πριν κανα μήνα (είχαμε κάποια ακραία φαινόμενα) πήγα πάνω με νεύρα χτύπησα δυνατά τη πόρτα τους για να τους πω να το ρυθμίσουν. Δεν άνοιξε κανεις. Έγραψα ένα σημείωμα απότομο λίγο αλλά όχι προσβλητικό η απειλητικό και από τότε το πρόβλημα αυτό λύθηκε. 

Αυτο με τα μαστορέματα τώρα είναι άλλη φάση. Σήμερα πχ μας ξύπνησε το πρωί εμένα και τηβ κοπέλα μου. Το απόγευμα το ίδιο. Το βράδυ το ίδιο. Το απόγευμα πήρα το σκουπόξυλο και χτύπησα το ταβάνι 3-4 φορές. Σταμάτησε στιγμιαία. Μετά χτύπησε λίγο ακόμα σε χαμηλότερο τονο , μάλλον προσεκτικά και μετά σταμάτησε. Το βράδυ σήμερα κατά τις 10:00 τα ίδια. 

Οι διπλανοί μου αναφέρουν το ίδιο αλλά δε μιλάει κανεις. Είναι όλοι ιδιοκτήτες. 

Οκ δεν απαιτώ νεκρική σιγή , και τα παιδιά τους να παίξουν κατανοώ και όλα. Αυτό πλέον με βγάζει από τα νερά μου γιατί πια ξέρω ότι κάτι μαστορεύει. 

Αυτό με την αστυνομία θα το κοιτάξω αν και προτιμώ να έβρισκα μια λύση εγώ. Αυτό που ήθελα να πω είναι αν έχει βάση να του ζητήσω βα είναι ήρεμος , σε κανονικές ώρες. Τονίζω σε ώρες κοινής ησυχίας λίγες φορές μαστορεύει (έχω απορία να μάθω τι είναι τελικά)

Συγγνώμη αλλά δεν βγάζουν πολύ νόημα αυτά που λες. Αναφέρεις ότι δεν θέλεις αστυνομίες κλπ και ότι θέλεις να βρεθεί η λύση με τον πιο ήσυχο τρόπο. Ξέρεις ότι ο πιο ήσυχος και ανθρώπινος τρόπος είναι να πας να τον βρεις να μιλήσετε από κοντά παρολαυτα επιλέγεις να κοπανάς το ταβάνι με το σκουποξυλο.

• Like 3
  • Thanks 3
  • Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μερικοί δεν καταλαβαίνουν από λόγια. 

Είτε μιλήσεις ήρεμα είτε άγρια, βόδια είναι και βόδια μένουν. 

Πρεπει πάντα ένας να γίνει ο "κακός" σε τέτοιες περιπτώσεις και να κάνει πιο δυναμικές κινήσεις. 

Επεξ/σία από stelios18120
  • Like 1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, stelios_2809 είπε

ακριβώς από επάνω μου 

Το ίδιο πρόβλημα φασαρίας είχα αντιμετώπισει για μία, πρώτη και εντελώς ακροτελεύτια φορά το πρώτο και μοναδικό έως και σήμερα ανήσυχο κυριακάτικο του θέρους μεσημέρι.

Χτυπούσε κάτι ο από πάνω μου ενώ μόλις είχα πάει να την πέσω για ύπνο όντας το πρώτο μεσημέρι μετά από πολύ καιρό που βρήκα χρόνο να ξεκουραστώ 

Ανοιχτά παραθύρα, οπότε έριξα τα μπαναγίδια μου

Αίφνης ο απεριοδικός κτύπος σταμάτησε. ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

υγ: καιρό μετέπειτα έμαθα πως ο κτύπος ήταν καρέκλας σε τοίχο από το 5χρονο καμάρι τους

• Sad 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, ΠΟΣΕΙΔΩΝ είπε

Σιγά που θα πάμε στον εισαγγελέα ακόμα και γιατί γαβγίζει ο σκύλος, μα σοβαρολογούμε τώρα?

Φυσικά και σοβαρολογούμε. Όταν κάτι μας ενοχλεί επανειλημμένα και ο κάτοχος του σκύλου (στο παράδειγμα που ανέφερες) δεν συμμορφώνεται (μετά από συνεχείς παρατηρήσεις) έχεις 3 λύσεις: φόλα, ξύλο στο γείτονα  ή προσφυγή σε νόμιμα μέσα. Επειδή δεν μας φταίει το σκυλάκι (στη λύση της φόλας) και επειδή το ξύλο και ο καβγάς μπορεί να πάρει άσχημη (και αρνητική) τροπή καταφεύγουμε ΠΑΝΤΑ σε νόμιμες μεθόδους. 

Η πρώτη λύση λοιπόν είναι η ΣΥΣΤΑΣΗ. Με εισαγγελική παραγγελία ή χωρίς. Το "εισαγγελική παραγγελία" δε σημαίνει πως παρεμβαίνει ο εισαγγελέας, απλά δίνει εντολή στον αξυπ (αξιωματικός υπηρεσίας) να την εκτελέσει πάραυτα. No matter what. Πως το λένε. Είναι πιο επίσημο. Μπορείς να πας και χωρίς εισαγγελική εντολή στον αξυπ αλλά εδώ έχεις 2 θέματα: δεν είναι υποχρεωμένος ο αντίδικος να παραστεί στο τμήμα και μπορεί ο αξυπ να σε γράψει (γιατί γι αυτόν είναι μια βαρετή ρουτίνα). Συνήθως όμως δεν σε γράφουν γιατί αν καταλήξει σε κάτι μεγαλύτερο και χειρότερο θα αποδοθούν ευθύνες. 

Προσωπικά αναγκάστηκα να καταφύγω στη λύση της σύστασης σε δικό μου θέμα μετά από σχεδόν 20 χρόνια υπομονής. 

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, baspav είπε

Φυσικά και σοβαρολογούμε. Όταν κάτι μας ενοχλεί επανειλημμένα και ο κάτοχος του σκύλου (στο παράδειγμα που ανέφερες) δεν συμμορφώνεται (μετά από συνεχείς παρατηρήσεις) έχεις 3 λύσεις: φόλα, ξύλο στο γείτονα  ή προσφυγή σε νόμιμα μέσα. Επειδή δεν μας φταίει το σκυλάκι (στη λύση της φόλας) και επειδή το ξύλο και ο καβγάς μπορεί να πάρει άσχημη (και αρνητική) τροπή καταφεύγουμε ΠΑΝΤΑ σε νόμιμες μεθόδους. 

Η πρώτη λύση λοιπόν είναι η ΣΥΣΤΑΣΗ. Με εισαγγελική παραγγελία ή χωρίς. Το "εισαγγελική παραγγελία" δε σημαίνει πως παρεμβαίνει ο εισαγγελέας, απλά δίνει εντολή στον αξυπ (αξιωματικός υπηρεσίας) να την εκτελέσει πάραυτα. No matter what. Πως το λένε. Είναι πιο επίσημο. Μπορείς να πας και χωρίς εισαγγελική εντολή στον αξυπ αλλά εδώ έχεις 2 θέματα: δεν είναι υποχρεωμένος ο αντίδικος να παραστεί στο τμήμα και μπορεί ο αξυπ να σε γράψει (γιατί γι αυτόν είναι μια βαρετή ρουτίνα). Συνήθως όμως δεν σε γράφουν γιατί αν καταλήξει σε κάτι μεγαλύτερο και χειρότερο θα αποδοθούν ευθύνες. 

Προσωπικά αναγκάστηκα να καταφύγω στη λύση της σύστασης σε δικό μου θέμα μετά από σχεδόν 20 χρόνια υπομονής. 

Μα πάς πρώτα στον αξιωματικό υπηρεσίας και αν αυτός σε γράψει που συνήθως δεν το κάνει επειδή θα έχει ανάλογες κυρώσεις ακολουθεί ο εισαγγελέας. Άν χρειαστεί να πας στον εισαγγελέα θα σε παραπέμψει ο αξιωματικός αφού πρώτα μάθει λεπτομερώς την κατάσταση.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ΠΟΣΕΙΔΩΝ είπε

και αν αυτός σε γράψει που συνήθως δεν το κάνει επειδή θα έχει ανάλογες κυρώσεις

Ποιες είναι οι κυρώσεις? Για πες να μαθαίνουμε?

2 λεπτά πριν, ΠΟΣΕΙΔΩΝ είπε

Άν χρειαστεί να πας στον εισαγγελέα θα σε παραπέμψει ο αξιωματικός αφού πρώτα μάθει λεπτομερώς την κατάσταση

Με τι θα σε παραπέμψει? 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Xacti είπε

Ποιες είναι οι κυρώσεις? Για πες να μαθαίνουμε?

Με τι θα σε παραπέμψει? 

Το έχεις δηλαδή σαν δεδομένο ότι ο αξιωματικός υπηρεσίας ή η αστυνομία γενικότερα δεν θα σε εξυπηρετήσει, τότε ποιός ο ρόλος της?

Πιστεύεις ότι ο εισαγγελέας έχει τόσο χρόνο να ασχοληθεί ακόμα και με μικροπράγματα που δεν σηκώνουν καν ποινικές κυρώσεις?

Εκτός αν θες να του κάνεις μήνυση τότε αλλάζει το πράγμα αλλά αυτό είναι παρατραβηγμένο, πρώτα πρέπει να προηγηθεί η συνεννόηση και η διαμαρτυρία στον ίδιο έστω με καυγάδες ή με ξύλο ή η αστυνομία μετά οι μηνύσεις.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ManFromEarth είπε

Συγγνώμη αλλά δεν βγάζουν πολύ νόημα αυτά που λες. Αναφέρεις ότι δεν θέλεις αστυνομίες κλπ και ότι θέλεις να βρεθεί η λύση με τον πιο ήσυχο τρόπο. Ξέρεις ότι ο πιο ήσυχος και ανθρώπινος τρόπος είναι να πας να τον βρεις να μιλήσετε από κοντά παρολαυτα επιλέγεις να κοπανάς το ταβάνι με το σκουποξυλο.

Συμφωνώ ότι αρχικά με κουβέντα θα δούμε τι θα γίνει. Πρώτη φορά το χτύπησα χθες , απλά δεν άντεχα. Απλά ήθελα να ξέρω αν υπάρχει κάποιος κανονισμός για αυτό. Αν πχ δεν μπορώ να κάνω κάτι για φασαρία εκτός ωρών κοινής ησυχίας είναι άτοπο να σκέφτομαι για plan b.

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, stelios_2809 είπε

Απλά ήθελα να ξέρω αν υπάρχει κάποιος κανονισμός για αυτό. Αν πχ δεν μπορώ να κάνω κάτι για φασαρία εκτός ωρών κοινής ησυχίας

Θεωρείς ότι σε καλύπτει ο 1003ΑΚ?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, ManFromEarth είπε

Δεν το βρίσκω παράλογο να χτυπήσει το ταβάνι,μαλλον η πρώτη αντίδραση είναι αυτή και μετά να πας στην πόρτα του  αν το συνεχίσει.

Δημοσ.

Δεν θα δώσω συμβουλή για την αντιμετώπιση του ενοχλητικού θα πώ μόνο την δικιά μου εμπειρία.

Πριν 6-7 περίπου χρόνια στο πάνω διαμέρισμα απο το δικό μου έμενε κάποιος ο οποίος έπαιζε μπάσκετ μέσα στο σπίτι!

Δεν φτάνει που άκουγες την μπάλα στο πάτωμα ή αυτόν να τρέχει το ζούσε κιόλας ''Σπανούλης στον Πρίντεζη και καρφώνει'' ''ωωω τρίποντο'' !!!

Μια φορά σύσταση,ρε αδερφέ ηρέμησε,αστυνομίες,διαχειριστές τα πάντα όλα μέχρι συνέλευση πολυκατοικίας να καταλάβει οτι ενοχλεί τους πάντες!

Μια μέρα τρελαμένος άφησα στην πόρτα του ένα μπετονάκι βενζίνη και ένα κουτάκι σπίρτα ε απο τότε δεν ξανακούστηκε σε κανα μήνα μάλιστα τα μάζεψε και έφυγε νύχτα (αφήνοντας ενοίκια και λογαριασμούς απλήρωτα σαν γνήσιο ζώο)...

Δημοσ.
20 ώρες πριν, stelios_2809 είπε

Καλή χρόνια σε όλους ! 

Εδω και πολύ καιρό , πάνω από ένα χρόνο δλδ στο σπίτι που νοικιάζω και διαμένω αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα , φασαρίας. Συγκεκριμένα ο ακριβώς από επάνω μου , έχει στήσει στο μπαλκόνι κάτι σαν συνεργείο και συνέχεια κοπανάει κάτι. Ακούγεται σαν σφυρί , συχνά πέφτουν κάτω μεταλλικά πράγματα (πρόκες υποθέτω η βίδες) 

ο ήχος είναι εντελώς ενοχλητικός. Τον πρώτο καιρό νόμιζα ότι καρφώνουν τπτ στον τοίχο και λέω οκ. Σχεδόν κάθε μέρα τώρα λίγο το πρωί και λίγο το βράδυ γίνεται το ίδιο επεισόδιο. Τις καθημερινές το πρωί λείπω γι δουλειά αλλά τώρα κάθε απόγευμα το ίδιο τροπάριο. Αυτές τος μέρες λόγω άδειας που είμαι σπίτι τα πρωινά ... δεν μας αφήνει να κοιμηθούμε. 

Οι ώρες που γίνεται αυτό ποτε σεν είναι πρωί , πριν τις 8 και γενικά δεν είναι σε ώρες κοινής ησυχίας , εκτός από ελάχιστα βραδια περίπου 11:00-12:00 που έχει αρχίσει εργασίες.

μπορω να κάνω κάτι και αν ναι τι ; 

Δεν ξέρω αν φαίνομαι εντελώς παράξενος αλλά είναι ανυπόφορο .. είμαι σχεδόν σίγουρος πτι κάτι μαστορεύει συνέχεια εκεί πάνω. Με τους δίπλανους έχω ρωτήσει και λένε το ίδιο. Είμαστε μικρή πολυκατοικία .. ακόμα δεν Έχει γίνει κάποια κίνηση.

Συστάσεις και αστυνομία όπως σου είπαν και οι άλλοι.

Αλλά αν είναι ιδιοκτήτης και όχι ενοικιαστής το βλέπω δύσκολο να τον ξεφορτωθείς ή να αλλάξει συνήθειες, γιατί πολύ πιθανόν θα έχει την υποστήριξη των άλλων ιδιοκτητών, αν δεν διαμαρτύρεται κανείς άλλος εκτός από σένα!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...