stelios_2809 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Καλή χρόνια σε όλους ! Εδω και πολύ καιρό , πάνω από ένα χρόνο δλδ στο σπίτι που νοικιάζω και διαμένω αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα , φασαρίας. Συγκεκριμένα ο ακριβώς από επάνω μου , έχει στήσει στο μπαλκόνι κάτι σαν συνεργείο και συνέχεια κοπανάει κάτι. Ακούγεται σαν σφυρί , συχνά πέφτουν κάτω μεταλλικά πράγματα (πρόκες υποθέτω η βίδες) ο ήχος είναι εντελώς ενοχλητικός. Τον πρώτο καιρό νόμιζα ότι καρφώνουν τπτ στον τοίχο και λέω οκ. Σχεδόν κάθε μέρα τώρα λίγο το πρωί και λίγο το βράδυ γίνεται το ίδιο επεισόδιο. Τις καθημερινές το πρωί λείπω γι δουλειά αλλά τώρα κάθε απόγευμα το ίδιο τροπάριο. Αυτές τος μέρες λόγω άδειας που είμαι σπίτι τα πρωινά ... δεν μας αφήνει να κοιμηθούμε. Οι ώρες που γίνεται αυτό ποτε σεν είναι πρωί , πριν τις 8 και γενικά δεν είναι σε ώρες κοινής ησυχίας , εκτός από ελάχιστα βραδια περίπου 11:00-12:00 που έχει αρχίσει εργασίες. μπορω να κάνω κάτι και αν ναι τι ; Δεν ξέρω αν φαίνομαι εντελώς παράξενος αλλά είναι ανυπόφορο .. είμαι σχεδόν σίγουρος πτι κάτι μαστορεύει συνέχεια εκεί πάνω. Με τους δίπλανους έχω ρωτήσει και λένε το ίδιο. Είμαστε μικρή πολυκατοικία .. ακόμα δεν Έχει γίνει κάποια κίνηση. 4
stelios18120 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπερα Κατά πάσα πιθανότητα ο τύπος φτιάχνει παπούτσια και καρφώνει πάτους και τέτοια, γιατί τώρα τα τελευταία χρονια δεν ξέρω πως την έχουν δει, νοικιάζουν σπίτι και κάνουν τέτοιες δουλειες χειρονακτικες για να μειώνουν τα έξοδα, λες και είναι καμιά ήσυχη δουλειά και πάνε σε πολυκατοικία..... Απίστευτα εκνευριστικό να βαράει ο άλλος αποπανω, να πέφτουν πράγματα κτλπ. Έχω τύχει σε 2 τέτοια περιστατικά σε πολυκατοικίες που είχα πάει για εργασίες, και από τις 2 τους έδιωξαν έχω μάθει από τους διαχειριστές. Σε μια περίπτωση μάλιστα, ο τύπος το έπαιζε νταης και δεν άνοιγε πορτες που χτυπαγε ο διαχειριστής, και έκανε και τον χαζό όταν τον ρώταγαν εξω, ότι δεν χτυπάω εγώ και τέτοια. 😒 Μακαρι να ξεμπλέξεις εύκολα η να σταματήσουν τους θορύβους. Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2020 από stelios18120
giorgoskouro Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Δεν έχει σημασία ότι και να φτιάχνει, να τσακιστει να συμμορφωθεί και να μην ενοχλεί τους γύρω του. 10
gia_nnis Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 23 λεπτά πριν, stelios_2809 είπε Καλή χρόνια σε όλους ! Εδω και πολύ καιρό , πάνω από ένα χρόνο δλδ στο σπίτι που νοικιάζω και διαμένω αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα , φασαρίας. Συγκεκριμένα ο ακριβώς από επάνω μου , έχει στήσει στο μπαλκόνι κάτι σαν συνεργείο και συνέχεια κοπανάει κάτι. Ακούγεται σαν σφυρί , συχνά πέφτουν κάτω μεταλλικά πράγματα (πρόκες υποθέτω η βίδες) ο ήχος είναι εντελώς ενοχλητικός. Τον πρώτο καιρό νόμιζα ότι καρφώνουν τπτ στον τοίχο και λέω οκ. Σχεδόν κάθε μέρα τώρα λίγο το πρωί και λίγο το βράδυ γίνεται το ίδιο επεισόδιο. Τις καθημερινές το πρωί λείπω γι δουλειά αλλά τώρα κάθε απόγευμα το ίδιο τροπάριο. Αυτές τος μέρες λόγω άδειας που είμαι σπίτι τα πρωινά ... δεν μας αφήνει να κοιμηθούμε. Οι ώρες που γίνεται αυτό ποτε σεν είναι πρωί , πριν τις 8 και γενικά δεν είναι σε ώρες κοινής ησυχίας , εκτός από ελάχιστα βραδια περίπου 11:00-12:00 που έχει αρχίσει εργασίες. μπορω να κάνω κάτι και αν ναι τι ; Δεν ξέρω αν φαίνομαι εντελώς παράξενος αλλά είναι ανυπόφορο .. είμαι σχεδόν σίγουρος πτι κάτι μαστορεύει συνέχεια εκεί πάνω. Με τους δίπλανους έχω ρωτήσει και λένε το ίδιο. Είμαστε μικρή πολυκατοικία .. ακόμα δεν Έχει γίνει κάποια κίνηση. https://www.marinlife.gr/blister-00535.html?skr_prm=WyIwNzM1YmM0My1lMjI5LTQ0NmItYTlhMi03OGQ3OTA2MGE0YWUiLDE1NzgyNDEwODkyNjEseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsInRhZ3MiOiIifV0 2
baspav Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Πας στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής σου, ζητάς τον αξιωματικό υπηρεσίας, λες το πρόβλημα που σε απασχολεί και ζητάς να του κάνουν σύσταση. Καλό θα είναι να ξέρεις πλήρες ονοματεπώνυμο και κάποιο τηλέφωνο του. Αυτός δεν είναι υποχρεωμένος να πάει όταν τον καλέσουν αλλά μπορεί να θορυβηθεί κ να συμμαζευτει. Οτι θα τον φωνάξει για σύσταση δε σημαίνει ότι η αστυνομία παίρνει το μέρος σου, απλά μεσολαβεί για να παρουσιάσει το θέμα σου στην άλλη πλευρά.
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 52 λεπτά πριν, baspav είπε Πας στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής σου, ζητάς τον αξιωματικό υπηρεσίας, λες το πρόβλημα που σε απασχολεί και ζητάς να του κάνουν σύσταση. Καλό θα είναι να ξέρεις πλήρες ονοματεπώνυμο και κάποιο τηλέφωνο του. Πρώτα πάει στην εισαγγελία και παίρνει μια εισαγγελική παραγγελία την οποία μετά την πηγαίνει στο αστυνομικό τμήμα όπου θα τη χρεωθεί ένας αστυνομικός κατά 99% κάποιος που κάνει Αξιωματικός Υπηρεσίας.
baspav Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Μόλις τώρα, Xacti είπε Πρώτα πάει στην εισαγγελία και παίρνει μια εισαγγελική παραγγελία την οποία μετά την πηγαίνει στο αστυνομικό τμήμα όπου θα τη χρεωθεί ένας αστυνομικός κατά 99% κάποιος που κάνει Αξιωματικός Υπηρεσίας. Δεν είναι απαραίτητη πλέον η εισαγγελική παραγγελία. Ναι μπορεί να γίνει κ έτσι και να έχει πιο επίσημο χαρακτήρα αλλά μπορεί κ χωρίς αυτή. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 4 λεπτά πριν, baspav είπε Δεν είναι απαραίτητη πλέον η εισαγγελική παραγγελία. Ναι μπορεί να γίνει κ έτσι και να έχει πιο επίσημο χαρακτήρα αλλά μπορεί κ χωρίς αυτή. Δε διαφωνώ αλλά συνήθως είναι πιο εκφοβιστική για κάποιον από μια απλή πρόσκληση για διατύπωση παραπόνων μέσω ΑξΥπ. Αναφορά σε κείμενο Η εισαγγελική παραγγελία για σύσταση είναι ουσιαστικά ένα βήμα-προειδοποίηση πριν τη μήνυση, με πιο άμεσο βέβαια αποτέλεσμα, εφόσον συμμορφωθεί ο δράστης, αφού δεν χρειάζεται να τρέχει ο πολίτης σε δίκες… Εξυπηρετεί δηλαδή και τον εκφοβισμό του δράστη για αποτροπή περαιτέρω ενεργειών και την εξασφάλιση γραπτού «προηγούμενου» μαζί του, ώστε αν τυχόν πραγματοποιήσει τις απειλές του, να υπάρχουν απτά στοιχεία εναντίον του. Μετά την εισαγγελική παραγγελία για σύσταση, οι αστυνομικοί είναι υποχρεωμένοι να την εκτελέσουν, δηλαδή να πάνε στο σπίτι του φερόμενου ως δράστη και να του κάνουν σύσταση, ενημερώνοντάς τον για τις νομικές κυρώσεις της πράξης του.
stelios_2809 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Προτιμώ να βρεθεί μια λύση με τον πιο ήσυχο τρόπο. Στο παρελθόν το ίδιο διαμέρισμα άφηνε τις τέντες χαλαρές και κοπανουσαν στη διαπασών με τον αέρα. Τους είχα ζητήσει να το ρυθμίσουν , με γειωσαν και πριν κανα μήνα (είχαμε κάποια ακραία φαινόμενα) πήγα πάνω με νεύρα χτύπησα δυνατά τη πόρτα τους για να τους πω να το ρυθμίσουν. Δεν άνοιξε κανεις. Έγραψα ένα σημείωμα απότομο λίγο αλλά όχι προσβλητικό η απειλητικό και από τότε το πρόβλημα αυτό λύθηκε. Αυτο με τα μαστορέματα τώρα είναι άλλη φάση. Σήμερα πχ μας ξύπνησε το πρωί εμένα και τηβ κοπέλα μου. Το απόγευμα το ίδιο. Το βράδυ το ίδιο. Το απόγευμα πήρα το σκουπόξυλο και χτύπησα το ταβάνι 3-4 φορές. Σταμάτησε στιγμιαία. Μετά χτύπησε λίγο ακόμα σε χαμηλότερο τονο , μάλλον προσεκτικά και μετά σταμάτησε. Το βράδυ σήμερα κατά τις 10:00 τα ίδια. Οι διπλανοί μου αναφέρουν το ίδιο αλλά δε μιλάει κανεις. Είναι όλοι ιδιοκτήτες. Οκ δεν απαιτώ νεκρική σιγή , και τα παιδιά τους να παίξουν κατανοώ και όλα. Αυτό πλέον με βγάζει από τα νερά μου γιατί πια ξέρω ότι κάτι μαστορεύει. Αυτό με την αστυνομία θα το κοιτάξω αν και προτιμώ να έβρισκα μια λύση εγώ. Αυτό που ήθελα να πω είναι αν έχει βάση να του ζητήσω βα είναι ήρεμος , σε κανονικές ώρες. Τονίζω σε ώρες κοινής ησυχίας λίγες φορές μαστορεύει (έχω απορία να μάθω τι είναι τελικά)
giorgoskouro Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Δύσκολα βγάζεις άκρη με τέτοιους γείτονες, έχουν γραφτεί παρα πολλά σε διάφορα sites, εκτός αν φτάσετε σε δικαστήρια και τους επιβληθούν κυρώσεις του στυλ όπως σε μια μητέρα πριν 3 χρόνια που επιδικαστηκε αποζημίωση και σε κάθε όχληση των γειτωνων στην αστυνομία θα έπεφτε πρόστιμο. Αυτά τα άτομα δεν καταλαβαίνουν τι πρόβλημα δημιουργούν στους άλλους και δεν ενδιαφέρονται γενικώς. Τώρα διαφορά ημίμετρα είναι να προχωρήσεις και εσύ σε αντίποινα με θορύβους και φασαρίες όταν κοιμούνται αυτοί, αλλά αυτά με επιφύλαξη γιατί ενδέχεται μετά να κυνηγήσουν εσένα με αστυνομίες και συστάσεις και να αντιστραφεί η κατάσταση. 1
korakios Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 1 ώρα πριν, stelios_2809 είπε Προτιμώ να βρεθεί μια λύση με τον πιο ήσυχο τρόπο και 1 ώρα πριν, stelios_2809 είπε Το απόγευμα πήρα το σκουπόξυλο και χτύπησα το ταβάνι 3-4 φορές Δε το λες και ήσυχο .... 2 1
Insignificant Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Ο τύπος ξέρει ότι ενοχλεί σας γράφει όλους και κάνει ότι γουστάρει. Ήσυχη λύση και μόνος σου χλωμό το βλέπω να βρεις. Να μαλώνετε το βλέπω και αν πάθει τίποτα ύστερα να λέει ότι το κανες εσύ Μιλάς με διαχειριστή να βρει αυτός λύση, οι άλλοι μπορεί να κάνουν τις πάπιες αλλά αν τους ρωτήσει δεν θα πουν ότι ενοχλεί? Δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα άλλο θα το λύσει αυτός το θέμα. Αλλιώς μιλάς με δικηγόρο να σε συμβουλέψει. Η διατάραξη κοινής ησυχίας δεν αφορά μόνο τις "ώρες κοινής ησυχίας", υπάρχουν απαγορεύσεις και για όλες τις ώρες του 24ωρου. 1
papoys1 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 13 ώρες πριν, Kostasspil είπε Να του μιλήσετε σκεφτήκατε; Θα το επαναλάβω και θα προσθέσω έστω και σε έντονο ύφος σαν προειδοποίηση.Από εκεί αρχίζουμε και μετά πάμε Αστυνομία,Εισαγγελία,Υγειονομικό κ.λ.π.Ζούμε σε μία πολιτισμένη κοινωνία και όχι σε μία ζούγκλα. Είχαμε πρόβλημα με παράξενο γείτονα που άφηνε πάνες μάλλον από κατάκοιτη συγγενή του κρεμασμένες έξω από την πόρτα για 1-2-3 μέρες σε μία ανοιχτή σακκούλα στην οποία έριχνε τις καινούργιες μέχρι να γεμίσει να τις πάει στον κάδο και κάποιες στιγμές μύριζε όλη η περιοχή.Αηδία λέμε.Του μιλήσαμε με έντονο ύφος αφήνοντας να εννοηθεί ότι αν δεν συμμορφωθεί θα πάμε παραπέρα. Δεν ξαναάφησε σακούλα στο ίδιο σημείο. 3
ΠΟΣΕΙΔΩΝ Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 10 ώρες πριν, Xacti είπε Πρώτα πάει στην εισαγγελία και παίρνει μια εισαγγελική παραγγελία την οποία μετά την πηγαίνει στο αστυνομικό τμήμα όπου θα τη χρεωθεί ένας αστυνομικός κατά 99% κάποιος που κάνει Αξιωματικός Υπηρεσίας. Ο εισαγγελέας προορίζεται για να απαγγείλει κατηγορίες δηλαδή να πάει κατηγορούμενος στο δικαστήριο, η υπόθεση αυτή δεν φτάνει με καμία περίπτωση σε αυτό το σημείο οπότε αστυνομία και αυτή θα σου δώσει τις κατάλληλες συμβουλές για τις περαιτέρω κινήσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις