Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα και χρόνια πολλά...

Το laptop μου έχει τους εξής σκληρούς δίσκους:

1. SAMSUNG MZNLF128HCHP-000H1 (SSD) - Storage Capacity 128GB - Interface M.2

1. Hitachi HGST HTS721010A9E630 (HDD) - Storage Capacity 1TB - Interface SATA

Και τις εξής RAM:

1. Size 4096 MBytes - Manufacturer Samsung - Max Bandwidth DDR4-2132 (1066 MHz) - Part Number M471A5143DB0-CPB

1. Size 8192 MBytes - Manufacturer Hyundai Electronics - Max Bandwidth DDR4-2134 (1067 MHz) - Part Number HMA41GS6AFR8N-TF

Θα ήθελα να βάλω έναν γρήγορο nvme ο οποίος να μην έχει ζητήματα υπερθέρμανσης δεδομένου ότι θα μπει σε laptop (να μην έχει π.χ. χοντρό heatsink για να χωράει). Με ενδιαφέρει από 500 GB και πάνω. Ποιον θα μου προτείνατε;

Τον δεύτερο σκληρό θα ήθελα να τον αλλάξω με έναν 4tb απλά από ότι βλέπω οι συγκεκριμένη εσωτερικοί σκληροί 2,5 είναι λίγο πιο χοντρή σαν κατασκευή (15mm) οπότε δεν ξέρω αν θα χωρέσει. Πιστεύετε θα έχω θέμα είναι τόσο τραγική η διαφορά στο μέγεθος κατασκευής; 

Επίσης παρατηρώ ότι οι εξωτερικοί σκληροί 4tb είναι πιο φθηνοί από τους εσωτερικούς ίδιου μεγέθους. Μήπως θα ήταν καλύτερα να έπαιρνα έναν εξωτερικό να τον από-συναρμολογήσω και να τον έβαζα μετά σαν εσωτερικό στο laptop μου;

Όσον αφορά τις RAM σκέφτομαι να αλλάξω την τεσσάρα με μία οχτάρα έτσι ώστε να έχω συνολικά 16 GB απλά δεν ξέρω αν θα έχω ζητήματα συμβατότητας oπότε ποια θα προτείνατε; Θα είχε νόημα αν έβαζα δύο καινούριες 8άρες πιο γρήγορες; Δεν είμαι όμως σίγουρος μέχρι τι ταχύτητας RAM υποστηρίζει το λάπτοπ μου.

Ευχαριστώ προκαταβολικά για την όποια βοήθεια...

Επεξ/σία από hydra7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπον η προταση μου ειναι η εξης :

1. Απο μνημες βαλε 2 x 8gb . Παρε 2400αρες μνημες.Νομιζω τις υποστηριζει.Αν οχι , απλα θα παιξουν στα 2133.Και στην τελικη θα εχεις 2400αρες μνημες για μελλοντικο μηχανημα/αναγκες.
2. Aπο δισκους βαλε :

α) Για nvme ssd καποιον της σειρας samsung 970 evo plus .Δεν ξερω αν υπαρχουν καλυτεροι , φτηνοτεροι κλπ.Ειναι σιγουρα καλοι δισκοι αυτοι...
      β) Για δευτερον δισκο δεν θα εβαζα τοσο μεγαλο μηχανικο δισκο.Περα απο το θεμα αν χωραει ή οχι , ισως προσθετει βαρος , θερμοτητα , αγχος μην κοπανηθει καπου το φορητο και τρανταχτει ο δισκος μεσα κλπ κλπ.Εγω προσωπικα θα εβαζα καποιον του 1ΤΒ , και ιδανικα ... ssd.Δεν χρειαζεται να εχεις "αποθηκη" εντος φορητου (για λογους ασφαλειας κυριως), απλα εναν ~1ΤΒ για τα downloads/αμεσα χρησιμοποιουμενα αρχεια/καμμια εγκατασταση παιχνιδιων/προγραμματων κλπ.Ξερω το κουστουμι βγαινει αρκετα..αλλα..ειπαμε..ιδανικο σεναριο.Για αποθηκη παρε καποιον εξωτερικο και αστον εκει...να δουλευει ως εξωτερικος.

Επεξ/σία από mphxths

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...