Προς το περιεχόμενο

Windows 10 Dual Boot σε εταιρικό με Bit locker και HP Sure start

Romanzo Criminale

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

έχω ένα λάπτοπ εταιρικό HP Elitebook G5 φετινό, το οποίο είναι πολύ ωραία και με βολεύει γενικά.

Το αρνητικό είναι ότι έχω loadset της εταιρείας και γίνονται μονιτορινγκ τα πάντα, επομένως θέλω να φτιάξω dualboot στο λάπτοπ μιας και έχει 500άρι NVME.

Έχει bitlocker ενεργό και Secure Boot μαζί με το HP Sure Start. Μια φορά που δοκίμασα να κάνω boot από usb drive (windows 10 on usb) μου έσκαγε το bitlocker recovery page.

Τώρα αυτό που σκέφτομαι, αν πετύχει και αν ξέρει κάποιος, είναι να βγάλω bitlocker, να βγάλω secure boot και να κάνω resize το δίσκο στο μισό και να κρατήσω τα άλλα 250 για δικιά μου εγκατάσταση. Αν γίνει όμως αυτό εγώ θέλω να βάλω πάλι bitlocker και στις δύο εγκαταστάσεις. Στης εταιρείας γιατί θα βαρέσει το black carbon και στο δικό μου γιατί δε θέλω αν γίνει ποτέ μλκια, φύγω,με διώξουν κτλπ να δουν τα αρχεία μου (θα τα έχω όλα cloud).

Το άλλο που σκέφτηκα είναι με type c να τρέχω από εξωτερικό δίσκο το OS, αλλά δεν ξέρω αν πάλι θα σκάει κατά την εκίνηση και θα μου λέει πάλι για bitlocker.

Καμία ιδέα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

10 λεπτά πριν, Romanzo Criminale είπε

έχω ένα λάπτοπ εταιρικό HP Elitebook G5 φετινό, το οποίο είναι πολύ ωραία και με βολεύει γενικά.

αν καταλαβαίνω σωστά σας έδωσαν ένα μηχάνημα για εργασίες της εταιρίας στην οποία εργάζεστε  και σεις θέλετε τμήμα αυτού για προσωπική χρήση?

Το να αγορασεις ενα δικο σου ξεχωριστο συστημα, το εχεις σκεφτει καθολου ως ρεαλιστικη εναλλακτικη?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, unameit είπε

Το να αγορασεις ενα δικο σου ξεχωριστο συστημα, το εχεις σκεφτει καθολου ως ρεαλιστικη εναλλακτικη?

Προφανώς. Είχα surface, macbook, τώρα είμαι με Ipad, αλλά θέλω να μειώσω το βάρος καθημερινά. Δε γίνεται να κουβαλάω και δεύτερο δυστυχώς.

10 λεπτά πριν, hp8 είπε

αν καταλαβαίνω σωστά σας έδωσαν ένα μηχάνημα για εργασίες της εταιρίας στην οποία εργάζεστε  και σεις θέλετε τμήμα αυτού για προσωπική χρήση?

ναι αυτό ακριβώς. Για τον λόγο αυτό θα προτιμούσα να τρέχω από έναν δίσκο/flash drive με type c το δικό μου σύστημα και να μην πειράξω το δίσκο. Αυτό θα είχε Minimum impact και δεν απαγορεύεται από το Policy .

Επεξ/σία από Romanzo Criminale

6 λεπτά πριν, Romanzo Criminale είπε

Προφανώς. Είχα surface, macbook, τώρα είμαι με Ipad, αλλά θέλω να μειώσω το βάρος καθημερινά. Δε γίνεται να κουβαλάω και δεύτερο δυστυχώς.

ναι αυτό ακριβώς. Για τον λόγο αυτό θα προτιμούσα να τρέχω από έναν δίσκο/flash drive με type c το δικό μου σύστημα και να μην πειράξω το δίσκο. Αυτό θα είχε Minimum impact και δεν απαγορεύεται από το Policy .

Το αν απαγορεύεται η όχι δεν το ξέρω Το ότι η εταιρεία το έχει κάνει  bitlocker το έκανε για κάτι τετοιες περιπτώσεις Και καλό θα ήταν να το αφήσετε ως έχει Δουλειά σας έδωσε με  προνομοια (  λάπτοπ εταιρικό HP Elitebook G5 ) Αν έχουν κάτι που τρέχει και τους ενημερώνει θα ψάχνετε για δουλειά και ίσως και χειρότερα Στην τελική αν δεν απαγορεύεται γιατί δεν τους το ζητάτε επίσημα καταθετοντας το αιτημα σας ? Δεν έχετε τίποτα να κρύψετε ! 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...