marfonfani Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους. Η μητέρα μου ετών 80 μένει επί 45 χρόνια σε ισόγειο πολυκατοικιας σε ιδιόκτητο σπίτι στην Κυψέλη. Η σύνταξη της ανέρχεται στα 348 ευρώ και όπως καταλαβαινετε δυσκολεύεται να καλύψει τα κοινόχρηστα που έρχονται μηνιαίως περίπου στα 100 με 140 ευρώ το χειμώνα. Έδινε όμως κάθε μήνα ότι μπορούσε Η διαχείριση λοιπόν θεώρησε σωστό να της στείλει εξώδικο... Σημειωτέον ότι παρά τις επανειλημμενες εκκλήσεις μας για παρουσίαση αποδείξεων δαπανών δεν παρουσιαστηκε καμμια,, Σας παρακαλώ πολύ αν κάποιος μπορεί να με κατευθύνει Ευχαριστώ εκ των προτέρων
godfather0991 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 7 λεπτά πριν, marfonfani είπε Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους. Η μητέρα μου ετών 80 μένει επί 45 χρόνια σε ισόγειο πολυκατοικιας σε ιδιόκτητο σπίτι στην Κυψέλη. Η σύνταξη της ανέρχεται στα 348 ευρώ και όπως καταλαβαινετε δυσκολεύεται να καλύψει τα κοινόχρηστα που έρχονται μηνιαίως περίπου στα 100 με 140 ευρώ το χειμώνα. Έδινε όμως κάθε μήνα ότι μπορούσε Η διαχείριση λοιπόν θεώρησε σωστό να της στείλει εξώδικο... Σημειωτέον ότι παρά τις επανειλημμενες εκκλήσεις μας για παρουσίαση αποδείξεων δαπανών δεν παρουσιαστηκε καμμια,, Σας παρακαλώ πολύ αν κάποιος μπορεί να με κατευθύνει Ευχαριστώ εκ των προτέρων Καλησπέρα, χωρίς αποδείξεις ότι έχουν δαπανηθεί τα συγκεκριμένα ποσά για την πολυκατοικία κανένας ένοικος δεν οφείλει να πληρώσει τίποτα και κακώς η μητέρα σου πλήρωνε τόσα χρόνια αν δεν υπήρχε το σχετικό έγγραφο που αναρτάται υποχρεωτικά στην είσοδο της πολυκατοικίας και αναφέρει όλα τα έξοδα που έγιναν μαζί με τα παραστατικά. (https://www.lawspot.gr/nomikes-plirofories/voithitika-kemena/ypohreosi-anartisis-ton-parastatikon-poy-anaferontai-sta) Οπότε η μητέρα σου δεν είναι υποχρεωμένη να πληρώσει τίποτα μέχρι να πάρει στα χέρια της όλα τα παραστατικά των εξόδων. Παρόλο αυτά αν κινήθηκαν νομικά τότε δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς από το να κινηθείς και εσύ νομικά εναντίον τους. Καλό είναι να συμβουλευτείς έναν δικηγόρο. 3
opera Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Εξωδικο απο οσο γνωριζω ειναι προειδοποιηση και απειλη για νομικη προσφυγη,δεν της εκαναν αγωγη ουτε κινηθηκαν νομικα εναντιων της. Οπως γραφτηκε ειναι παρανομη η εκδοση κοινοχρηστων χωρις αποδειξεις δαπανων. Στειλτε εξωδικο σχετικα στη διαχειρηση απαντωντας στο δικο της. 4
Napier Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 ναι θελει οπωσδηποτε απαντηση με εξωδικο αναφεροντας οτι θα παρουν τον μπουλο αφου δεν παιζουν αποδειξεις. χωρις αποδειξη δεν υποχρεουτε κανεις ιδιοκτητης,ενοικος να πληρωσει 1
stelios18120 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Η διαχείριση πρέπει να παίρνει αποδείξεις για όποιες επισκευές, η έξοδα κάνει. (και βάση νόμου νομίζω αν θυμάμαι καλά γιατί να γίνει ελενχος παίζει πρόστιμο πλεον) Επισης το σωστό και ηθικό είναι να έχει απόδειξεις ώστε να δείχνει, πχ πλήρωσα τόσα. Καθαρά και σωστά. Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2020 από stelios18120 1
marfonfani Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Μόλις πήρα στα χέρια μου το χαρτί, είναι αγωγή τελικά Παρουσιάζει χειρόγραφα ,όχι επισυναπτομενα το λογαριασμό κάθε μήνα χωρίς αποδείξεις εξόδων, δεν είναι υποχρεωμένη να ενημερώσει την αγωγή με αποδείξεις και όχι με ότι της κατέβει? Η θα τα παρουσιάσει στο δικαστηριο ? Δεν πρέπει να ενημερωθεί και η άλλη πλευρά για τις δαπάνες? Σας ευχαριστώ πολύ όλους
sexymwro7 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Αυτη την μπακαλιστικη νοοτροπια δεν τη μπορω...Δωσε τοσα στο περιπου, γραμμενα πανω σε μια λαδωμενη χαρτοπετσετα, χωρις αποδειξεις, χωρις τιποτα. Και απο την αλλη ε δεν τα βγαζω περα, θα δινω οσα νομιζω...Το σωστα ειναι δαπανες αναλυτικα, ποσο ακριβως μεχρι και το σεντ και πληρωμη ολου του ποσου στην ωρα του. Αν δε μπορει ο ενας, ας αφησει τη διαχειριση της πολυκατοικιας σε αλλον. Αν δε μπορει ο αλλος να τα βγαλει περα με τις πληρωμες, βρες αλλο φτηνοτερο σπιτι ή μεινε στους συγγενεις σου... @marfonfani περα απο το προφανεστατο φαουλ του διαχειριστη, εσυ εχεις σκεφτει να βοηθησεις οικονομικα τη μητερα σου ή να της προσφερεις μια στεγη εφοσον δεν τα βγαζει περα? Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2020 από sexymwro7 1
marfonfani Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 @sexymwro7 Αγαπητέ η αγαπητή ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές αλλά 1ον¨΄ νομίζω ότι φθηνοτερο σπίτι από ισόγειο στη Κυψέλη δε θα βρούμε όσο και αν ψάξουμε 2ον ΄΄ Βοηθώ τη μητέρα μου οικονομικά όσο μπορώ 3ον΄΄ όσο για τη φιλοξενία της εκτός από εμένα δεν έχει άλλους συγγενείς εν ζωή 4ον΄΄ ζω με το παιδί μου σε σπίτι ενός δωματίου Ελπίζω να σας κάλυψα
greekfragma Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 @marfonfani Καλησπέρα και μακάρι η νέα χρονιά να σας βρει σε καλύτερη κατάσταση από ότι περιγράφετε. Δυστυχώς στη περίπτωσή σας καλό είναι να βρείτε έναν δικηγόρο που να μπορέσει να αναλάβει την περίπτωσή σας και να διαχειριστεί εκείνος το θέμα που προέκυψε. Μην το αφήσετε δίχως δικηγόρο γιατί πλέον έξω γίνεται πόλεμος και κανένας δε χαρίζεται σε όποιον δε μπορεί να προστατευτεί έστω με τα βασικά. Αν δε μπορείτε να πληρώσετε δικηγόρο περάστε μια βόλτα από το Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης μήπως κάποιος εκει σας προτείνει δικηγόρο του κράτους ανέξοδα που να δεχτεί να αναλάβει. 1
sexymwro7 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 @marfonfani και σεις στο ενοικιο ζειτε? Αν ναι, εχεις σκεφτει: 1. να αφησετε το σπιτι που ειστε τωρα με το παιδι σου 2. να αφησει και η γιαγια το σπιτι που ειναι τωρα (ενοικιο/πωληση) 3. να πιασετε ολοι μαζι ενα σπιτι με δυο δωματια και να μενετε ολοι μαζι, μοιραζοντας τα εξοδα?
bluesattack Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Βαλε δικηγορο.Κατα ροτιμηση καποιον που διαχειριζεται τετοια πραγματα, διαφορες ενοικιαστων -συνιδιοκτητων, κοινοχρηστα δαπανες,κανονισμοι πολυκατοικιας κλπ.Δεν εχεις καποιον γνωστο σου για μερικες πρωτες συμβουλες ?
giorgoskouro Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Να υποθέσω ότι τα 140 ευρώ τον μήνα είναι κυρίως εξαιτίας της θέρμανσης; Διαφορετικά είναι πάρα πολλά για τέτοιο διαμέρισμα και περιοχή. Σε εμάς διαμέρισμα 120τμ σε πολυκατοικία με μεγάλο κήπο και πυλωτή που συνεπάγεται έξοδα για κηπουρό καθάρισμα συντήρηση κτλ. Βγαίνουν 100 με 150 ευρώ το δίμηνο χωρίς να συμπεριλαβω την θέρμανση τον χειμώνα που εκεί ο καθένας καίει τα δικά του. Ο διαχειριστής είναι υποχρεωμένος να παραδώσει τις αποδείξεις δαπανών, αν και για να μην τις δείχνει κάτι μου λέει ότι φουσκώνει τα ποσά επίτηδες για να παίρνει κατι και αυτός. Κάποτε το έκανε ένας και σε εμάς αυτό αλλά τον βάλαμε στην θέση του. Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2020 από giorgoskouro
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 7 ώρες πριν, marfonfani είπε Μόλις πήρα στα χέρια μου το χαρτί, είναι αγωγή τελικά Για να κατέληξε σε αγωγή η άλλη πλευρά λογικά ο δικηγόρος τους θα έχει στα χέρια του όλα τα παραστατικά που προβλέπονται. δε νομίζω να ρισκάρουν να πάνε σε δίκη χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα υπέρ τους. 6 ώρες πριν, greekfragma είπε Αν δε μπορείτε να πληρώσετε δικηγόρο περάστε μια βόλτα από το Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης μήπως κάποιος εκει σας προτείνει δικηγόρο του κράτους ανέξοδα που να δεχτεί να αναλάβει. Πριν αποφασίσεις να γράψεις κάτι και να "συμβουλεύσεις" κάποιον αν δεν γνωρίζεις τι ισχύει κάνε ένα search και γράψε μετά. http://www.odigostoupoliti.eu/parochi-nomikis-voithias-se-polites-chamilou-isodimatos/
opera Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Ντρεπομαι πιυ υπαρχουν ανθρωποι στη χωρα μου που ζουν κατω απο τετοιες δυνθηκες την ιδια ωρα που αλλοι απολαμβανουν δωρεαν στεγη,σιτιση και αλλες παροχες. 1 1 1 1
Γιαούρτι Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 6 λεπτά πριν, opera είπε Ντρεπομαι πιυ υπαρχουν ανθρωποι στη χωρα μου που ζουν κατω απο τετοιες δυνθηκες την ιδια ωρα που αλλοι απολαμβανουν δωρεαν στεγη,σιτιση και αλλες παροχες. έχεις δίκιο αλλά θα κλειδωθεί το θέμα αν το συνεχίσουμε. Κάνει τζιζζζζ 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις