giorgos93k Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Γειά σας παιδιά. Εχω πρόβλημα με τον σκληρό δισκο ssd, δεν τον δρομολογεί ο υπολογιστής πηγαίνω εκεί που λέει διαχείριση δίσκων πατάω τα σχετικά φορτώνει μετά μου βγάζει προβλημα I/O. Μέσα ο σκληρό εχει καταστραμενα τα windows 7 που δεν μπορω να τα επιδιόρθωσω. Όλο αυτό ξεκίνησε από τον από τον αδερφό μου που πήγε και έβγαλε τον σκληρό χωρίς να βγάλει την πρίζα όχι ωμός τα καλώδια απο το τροφοδοτικό εβγαλε μόνο το κοκκινο καλώδιο. Τον διαβάζει ο υπολογιστής κάνει γιατι οταν κανει έναρξη μου δείχνει ποιό λειτουργικό να επιλέξω απλά δεν κάνει δρομολόγηση και δεν μπορώ να βάλω αλλά windows από πανω στα κατεστραμμένα. Υπάρχει λύση να φτιάξει?
giorgos93k Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Παιδιά ο δίσκος που έχει το πρόβλημα είναι συνδεδεμένο με το κόκκινο καλώδιο μήπως πρέπει να το αλλάξω ή δεν υπάρχει λόγος
snbblp Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Απ' όσο καταλαβαίνω έχεις ελάχιστες τεχνικές γνώσεις. Μην τον βασανίσεις άλλο, ίσως την έχει γλιτώσει. Αν είσαι στην Αθήνα είσαι τυχερός, φέρε τον αύριο για διάγνωση, κι εφόσον είναι εντάξει, καθάρισμα για να κάνεις επανεγκατάσταση. Αν δεν είσαι στην Αθήνα, μόνο τεχνικός θα σου δώσει υπεύθυνα απάντηση στο αν ο SSD είναι ακόμα καλός, και τότε την καλύτερη λύση. 1
giorgos93k Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Δεν υπάρχει κάποια λύση? Χθες του άλλαξα θέση με τον άλλο δίσκο και και μου έβγαλε ότι δεν είχα windows να κανω εγκατασταση. Τα καλώδιο μαύρο και το κοκκινο (κόλλησα ξέχασα τα όνομα των καλωδίων) από το τροφοδοτικό δεν έκανα κάποια αλλαγή Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2020 από giorgos93k
elpenor Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Καλύτερα όπως λέει και ο snbblp να τον πας σε κάποιον να σου κάνει backup τα αρχεία σου και μετά format. Αν θέλεις να παιδευτείς μόνος σου κάνε εσύ backup τα αρχεία σου και πέρνα τα 7 από το CD (ή τα 10 τα οποία μπορείς να τα κατεβάσεις από το site της Microsoft δωρεάν, να τα βάλεις σε USB και να τα κάνεις activate με τον κωδικό των 7). 1
giorgos93k Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Δεν μπορώ να κανω εγκατασταση των windows πανω στον ssd κολλάει και δεν κάνει τίποτα για ώρες Δεν μπορώ να κανω εγκατασταση των windows πανω στον ssd κολλάει και δεν κάνει τίποτα για ώρες
giorgos93k Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Εκανα φορματ τα 10 δεν μπορω να τα βαλω στον δευτερο γιατι είναι g... κάτι δεν θυμάμαι (αγχώνομαι και ξεχνάω) ειναι δεύτερη επιλογής κα αποθήκευση μπενουν μόνο τα 7 στον ssd δεν μπενουν κολλάει.. ο δεύτερος είναι μετ μαύρο καλώδιο ο ssd με το κοκκινο ata το κλασικό. Αν αλλάξω τα καλώδια μου λέει ότι δεν εχω windows διαβάζει τον ssd δεν διαβάζει τον hdd
giorgos93k Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 Εκανα φορματ τα 10 δεν μπορω να τα βαλω στον δευτερο γιατι είναι g... κάτι δεν θυμάμαι (αγχώνομαι και ξεχνάω) ειναι δεύτερη επιλογής κα αποθήκευση μπενουν μόνο τα 7 στον ssd δεν μπενουν κολλάει.. ο δεύτερος είναι μετ μαύρο καλώδιο ο ssd με το κοκκινο ata το κλασικό. Αν αλλάξω τα καλώδια μου λέει ότι δεν εχω windows διαβάζει τον ssd δεν διαβάζει τον hdd Δεν νομίζω ότι είναι ο δίσκος ανα τον βγάλω δεν μπορω να μπορω στα windows και ας εχω δευτερο πανω που εχει τα windows . Μήπως οταν τον έβγαλε χαλασε καμία ρύθμιση από τα boot
giorgos93k Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 Δεν ειναι ο σκληρό τον τσεκάρα . Μήπως άλλαξε καμία ρύθμιση από τα bios αυτόματα ? Αν νε πως θα το φτιάξω? Μην ξεχνάτε ο σκληρό αυτός ήταν ο κύριος. Αν αλλάξω την θέση των καλωδίων μέσα από την μητρική δεν μου ανοίγει τα windows οι θύρες είναι 1 2 3 και 4 ο δίσκος που εχει τα windows είναι στο 4 ο δίσκος που δεν μπορω να εκχώρησω είναι στον 1
elpenor Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Δεν μας έχεις δώσει τις απαραίτητες πληροφορίες για να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε. Πέρα από αυτό τα μηνύματα σου είναι πολύ δυσκατανόητα. Εγώ το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να σου πω τι θα έκανα αν είχα ένα δίσκο που μου δημιουργούσε πρόβλημα: α. Θα τσέκαρα με ένα πρόγραμμα που διαβάζει το SMART αν ο δίσκος είναι σε καλή κατάσταση. Αν είχε χαλάσει θα έκανα backup και θα τον πέταγα. β. Θα κατέβαζα τα windows 10 και θα τα έγραφα σε ένα USB. γ. Θα αφαιρούσα όλους τους δίσκους από το PC και θα άφηνα πάνω μόνο τον προβληματικό τον οποίο θα τον ένωνα με ένα καινούργιο καλώδιο. δ. Θα φρόντιζα στη μητρική να αφήσω ενεργό μόνο ένα SATA controller (αυτόν του chipset όχι κάποιον extra) και θα τον έβαζα σε AHCI mode. ε. Θα ξεκινούσα το PC από το USB και θα έλεγα στον Windows installer να κάνει format τον δίσκο και εγκατάσταση τα windows. Αν αυτό δεν δούλευε θα έγραφα υπεραναλυτικά τι συνέβη, δηλαδή σε πιο στάδιο και ακριβώς τι μήνυμα έβγαλε, τι υπολογιστή έχω και τι δίσκο, τι γράφει το smart με απλό και κατανοητό τρόπο. Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2020 από elpenor
Τέρης Α. Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 4 ώρες πριν, giorgos93k είπε Δεν ειναι ο σκληρό τον τσεκάρα . Μήπως άλλαξε καμία ρύθμιση από τα bios αυτόματα ? Αν νε πως θα το φτιάξω? Μην ξεχνάτε ο σκληρό αυτός ήταν ο κύριος. Αν αλλάξω την θέση των καλωδίων μέσα από την μητρική δεν μου ανοίγει τα windows οι θύρες είναι 1 2 3 και 4 ο δίσκος που εχει τα windows είναι στο 4 ο δίσκος που δεν μπορω να εκχώρησω είναι στον 1 Έτσι όπως το βλέπω ο SATA Controler ήταν σε AHCI mode και μπήκε σε IDE ή είναι κρυπτογραφημένο εκείνο το partition (π.χ. Bitlocker).
giorgos93k Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 1 Ο δίσκος δεν έχει εκχώρηθει οπότε δεν έχει όνομα να εμφανιστεί στο cmd. 2 κατέβασα τα windows 10 usb 3 δεν μπορω να τα εγκαταστασ μέσα σε αυτόν το δίσκο κολλάει 4 o δίσκος που εχει τα windows είναι στο 4 αν το αλλάξω δεν τα ανοίγει 5 μπαίνω στα windows και πάω διαχείριση δίσκων τον βρισκω και πατάω να εκχώρηθει φορτώνει και μου βγάζει σφαλμα I/O 6 έβαλα έναν παλιό δίσκο που είχα με εγκατεστημένα windows και δεν έκανε ούτε εκχώρηση άνοιξε κανονικά. δεν είναι ο ssd δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αυτό. Άρα... δεν ξέρω ρε παιδιά... καταλάβατε... Αν βάλω το usb και ξεκινήσει από εκεί ανοίγω το πρόγραμμα εγκατασταση και του πατάω διαμόρφωσή και μετά πατάω εγκατασταση φορτώνει και μετά μου βγάζει σφαλμα. Το ίδιο μου λέει οταν πάω να κανω εκχώρηση όλα αυτά ξεκίνησε όταν πήγε και έκανε εγκατασταση στον δευτερο δισκο. Όπως είπα αν αλλάξω τις θυρες απο 4 (είναι ο δίσκος που εχει τα windows) στο 1 που ήταν ο αρχικός μου δείχνει το σήμα των windows και δεν κάνει τίποτα. Τον έβαλα στην θύρα 3 κόλλαγε έβαλε τον παλιό στην θυρα 1 δουλεύει. Όλα αυτά μόλις έβγαλε το καλώδια και έκανε εγκατασταση στο δεύτερο. Μήπως δεν ήταν κύριο και τον έκανε αυτόματα?
Τέρης Α. Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 4 λεπτά πριν, giorgos93k είπε Μήπως δεν ήταν κύριο και τον έκανε αυτόματα? Αν ανεβάζατε μία φωτογραφία από τη διαχείρηση δίσκων στα Windows και κατά την εγκατάσταση, ίσως καταλάβουμε περισσότερα.
giorgos93k Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 1 Ο δίσκος δεν έχει εκχώρηθει οπότε δεν έχει όνομα να εμφανιστεί στο cmd. 2 κατέβασα τα windows 10 usb 3 δεν μπορω να τα εγκαταστασ μέσα σε αυτόν το δίσκο κολλάει 4 o δίσκος που εχει τα windows είναι στο 4 αν το αλλάξω δεν τα ανοίγει 5 μπαίνω στα windows και πάω διαχείριση δίσκων τον βρισκω και πατάω να εκχώρηθει φορτώνει και μου βγάζει σφαλμα I/O 6 έβαλα έναν παλιό δίσκο που είχα με εγκατεστημένα windows και δεν έκανε ούτε εκχώρηση άνοιξε κανονικά. δεν είναι ο ssd δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αυτό. Άρα... δεν ξέρω ρε παιδιά... καταλάβατε... Αν βάλω το usb και ξεκινήσει από εκεί ανοίγω το πρόγραμμα εγκατασταση και του πατάω διαμόρφωσή και μετά πατάω εγκατασταση φορτώνει και μετά μου βγάζει σφαλμα. Το ίδιο μου λέει οταν πάω να κανω εκχώρηση όλα αυτά ξεκίνησε όταν πήγε και έκανε εγκατασταση στον δευτερο δισκο. Όπως είπα αν αλλάξω τις θυρες απο 4 (είναι ο δίσκος που εχει τα windows) στο 1 που ήταν ο αρχικός μου δείχνει το σήμα των windows και δεν κάνει τίποτα. Τον έβαλα στην θύρα 3 κόλλαγε έβαλε τον παλιό στην θυρα 1 δουλεύει. Όλα αυτά μόλις έβγαλε το καλώδια και έκανε εγκατασταση στο δεύτερο. Μήπως δεν ήταν κύριο και τον έκανε αυτόματα? Πατάω προετοιμασία δίσκου και δεν κάνει τίποτα μου βγάζει σφαλμα Ο δίσκος 1 ειναι
Τέρης Α. Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 2 λεπτά πριν, giorgos93k είπε Πατάω προετοιμασία δίσκου και δεν κάνει τίποτα μου βγάζει σφαλμα Ο δίσκος 1 ειναι Αν κάνετε δεξί κλικ πάνω στο τετραγωνάκι ''Δίσκος 1'' τι βγάζει;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα