Lexus Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Καλημερα παιδια. Προσπαθησα χθες να κανω upgrade τα windows 7 σε windows 10. Πανω στην εγκατασταση κολησε και ανγκστηκα εκανα restart. Τωρα οταν ξεκιναει μου βγαζει να επιλεξω γλωσσα αλλα μετα παλι κολαει! Ξαναεβαλα το dvd με τα win 7 ωστε να περασω τα 7 απο την αρχη αλλα εκει που μου βγαζει τους σκληρους ωστε να επιλεξω, γραφει unallocated space στον σκληρο. Μολις τον επιλεγω και παταω next μου γραφει απο κατω setup was unable to create a new system partition or locate an existing system partition. See the setup log files for more info. Aν παλι κανω δεξι κλικ πανω στον σκληρο μου γραφει απο κατω windows cannot be installed to this disk. Details- this computer hardware may not support booting to this disk. Ensure that the disk controller is enabled in the computer bios menu. Δεν μπορω να καταλαβω τι επαθε ετσι ξαφνικα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
newnick Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Καταρχάς υποθέτω ότι έχεις ένα δίσκο μόνο Επίσης θέλεις να κρατήσεις τα αρχεία σου? Αν όχι τότε στην εγκατάσταση εκεί που δείχνει τους δίσκους κάνε delete σε ότι υπάρχει και άσε το να δημιουργήσει τα partition μονο του Αν θέλεις να κρατήσεις τα αρχεία σου βάλε τον δίσκο σου σαν δεύτερο σε ένα που δουλεύει και κάνε αντιγραφή και μετά ακολούθησε την παραπάνω διαδικασία Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lexus Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Οχι δεν θελω να κρατησω τα αρχεια μου. Δεν υπαρχει κατι αλλο, μονο ο δισκος που γραφει unallocated space , και οταν τον επιλεγω δεν με αφηνει να κανω delete Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
newnick Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Έψαξα λίγο στο internet και βρήκα αυτό. ουσιαστικά φτιάχνεις με εντολές ένα partition ρίχνεις μέσα από το usb τα αρχεια εγκατάστασης των windows και ξεκινάς από εκεί είναι για windows 7 αλλά νομίζω ότι και σε 10 θα δουλέψει. Αν σε πρόλαβα αυτό φαίνεται πιο εύκολη διαδικασία και την προτείνει και έλληνας!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lexus Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Την πρωτη μεθοδο με το cmd την δοκιμασα και χθες πολλες φορες αλλα οταν παταω create partition primary size μου βγαζει το εξης. Diskpart has encountered an error:the request could not be performed because of an I/O device error Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
newnick Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Πολύ φοβάμαι ότι μάλλον έχει θέμα ο δίσκος σου. 😕 Προσπάθησε να τον βάλεις σε ένα άλλο μηχάνημα και να τον "καθαρίσεις" από bad sectors με κάποιο πρόγραμμα (π.χ. to dban) και ξαναδοκίμασε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lexus Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Αν βρω αλλο δισκο και πετασω σε εκεινον τα windows, μετα θαμπορεσω να το καθαρισω λογικα μεσα απο το συστημα σωστα. και κατι αλλο, αν παρω εναν ssd θα λειτουργιση; Τωρα ειμαι με εναν παλιο σκληρο με συνδεση sata. Οι ssd συνδεοντε με το ιδιο καλωδιο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
newnick Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καταρχάς πρέπει να σου είπα βλακεία. Μπορείς να γράψεις το dban σε usb και να ξεκινήσεις το μηχάνημα σου από το usb και να καθαρίσεις τον δίσκο σου έτσι. Από εκεί και πέρα αν ο δίσκος έχει bad sectors καλό είναι να σκεφτείς την αγορά καινούργιου. Μπορείς να αγοράσεις έναν SSD που να συνδέεται με SATA. Ένα πρόβλημα θα είναι αν η μητρική σου υποστηρίζει SATA 2 γιατί όλοι οι δίσκοι πλέον είναι SATA3 οπότε θα έχει μεγάλη απώλεια σε ταχύτητα. Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2020 από newnick Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 3 λεπτά πριν, newnick είπε Καταρχάς πρέπει να σου είπα βλακεία. Μπορείς να γράψεις το dban σε usb και να ξεκινήσεις το μηχάνημα σου από το usb και να καθαρίσεις τον δίσκο σου έτσι. Από εκεί και πέρα αν ο δίσκος έχει bad sectors καλό είναι να σκεφτείς την αγορά καινούργιου. Μπορείς να αγοράσεις έναν SSD που να συνδέεται με SATA. Ένα πρόβλημα θα είναι αν η μητρική σου υποστηρίζει SATA 2 γιατί όλοι οι δίσκοι πλέον είναι SATA3 οπότε θα έχει μεγάλη απώλεια σε ταχύτητα. ΘΑ εκμεταλλεύεται στο φουλ το sata2 όμως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lexus Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Η ταχητυτα δεν με ενδιαφερει. Απλα να ειναι συμβατος , μην τον αγοαρασω τζαμπα. Βρηκαν εναν ssd με sata iii , ειναι συνδεση με το ιδιο καλωδιο sata αν καταλαβα σωστα; το dban σε usb που κες τι ακριβως ειναι δαν καταλαβα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alex-V Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 3 λεπτά πριν, Lexus είπε Η ταχητυτα δεν με ενδιαφερει. Απλα να ειναι συμβατος , μην τον αγοαρασω τζαμπα. Βρηκαν εναν ssd με sata iii , ειναι συνδεση με το ιδιο καλωδιο sata αν καταλαβα σωστα; το dban σε usb που κες τι ακριβως ειναι δαν καταλαβα. Ναι θα ειναι συμβατος, το ιδιο καλωδιο ειναι μην φοβασαι. Μην ασχολεισαι με το dban. Το πιο πιθανον ειναι να τα εφτυσε ο σκληρος. Βαλε τον ssd επανω και εισαι ετοιμος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
newnick Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Ναι το SATA 2 με το SATA 3 έχουν το ίδιο καλώδιο. Αυτό που σου λέω είναι να γράψεις ένα πρόγραμμα σε ένα bootable usb (πρέπει να χρησιμοποιήσεις έναν υπολογιστή που δουλεύει). Στην συνέχεια βάζεις το usb στον υπολογιστή που δεν δουλεύει και κάνεις boot από το usb. Τρέχεις το πρόγραμμα αυτό και "καθαρίζεις" τον σκληρό από τα bad sectors. Στο παρακάτω video σου δείχνει πως να κάνεις την διαδικασία (όχι με το dban με ένα άλλο πρόγραμμα) Πάντως συμφωνώ με ότι είπε ο Alex-V δεν αξίζει η διαδικασία άμα αρχίσει να βγάζει bad sectors δεν αξίζει να ασχοληθείς με τον δίσκο αυτό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 1 ώρα πριν, Lexus είπε Aν παλι κανω δεξι κλικ πανω στον σκληρο μου γραφει απο κατω windows cannot be installed to this disk. Details- this computer hardware may not support booting to this disk. Ensure that the disk controller is enabled in the computer bios menu. Μόλις σήμερα είχα το ίδιο θέμα και έφταιγε ο δίσκος. Τον άλλαξα και όλα πήγαν καλά. Μάλλον ο δίσκος έχει κάποιο πρόβλημα και δεν μπορεί να γίνει bootable, ίσως να δουλέψει σαν δεύτερος, δεν ξέρω, θα το δεις μόλις αλλάξεις δίσκο και κάνεις φορμάτ. Όσο για τον ssd, με τα 1000. Έχω δουλέψει με intenso, kindston, adata και samsung. Προτείνω τον intenso 240gb για λειτουργικό και εφαρμογές. Αν σου δουλέψει και ο άλλος δίσκος, μορείς να τον βάλεις σαν 2ο για αποθήκη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lexus Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Μαλλον ετσι ειναι θα εχει πει το ποιημα ο δισκος. Εδω και ενα χρονο μου εκανε κατι τρελα που και που , δλδ να βγαινει απο boot μονος του η να κρασαρι. Τον εχω απο το 2003 πανω στο pc τον συγκεκριμενο. Τα εβγαλε τα λεφτα του. 😁 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lexus Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 και εκει που μπηκα πρωσορινα με linux ubuntu , λεω ας κανω μια προσπαθεια ακομα, και ξαφνικα δεν βλεπει καν τον δισκο. τον αποσυνδεω τον ξανασυνδεω και δια μαγειας τον ειδε και οχι μονο αυτο. Τον εκανε και Partition μονος του και περαστηκαν τα windows κανονικα. Oτι νανε πραγματικα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα