Προς το περιεχόμενο

Hisense U8B

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παίδες , δυστυχώς δεν κατάφερα να πάρω την 55" XF9005 που έλεγα αρχικά , πήρα στην αρχή την LG 55SM8200 αλλά δυστυχώς υπήρχαν μερικά θέματα . Για αρχή κατάλαβα πόσο κακό είναι το ips panel σε σκοτεινό δωμάτιο , στη συνέχεια παρατήρησα και λίγο light bleed και την πήγα πίσω στο Public που μου κόψανε πιστωτικό και πήρα την Hisense U8B . Εδώ να πω ότι τα μισά site αναφέρουν την SM8200 ως 60hz και τα άλλα μισά ως 120hz . 

Το παρακάτω κείμενο είναι η αξιολόγηση που άφησα στο Σκρουτζ για την U8B , αναφέρομαι λιγο στην SM8200 και επειδή λέω ότι είναι σχεδόν ίδια χαρακτηριστικά , έχω υπόψιν το 120hz panel ίδιο δλδ με την U8B , αν κάποιος το έχει επιβεβαιώσει καλύτερα ας με διορθώσει :)

Από το review στο Skroutz

Ότι καλύτερο από χαρακτηριστικά πάνελ στην τιμή της . Στα χρήματα που αγόρασα την 55" (630€ με δώρο την 5ετη εγγύηση) απλά δεν υπάρχει ανταγωνισμός στην ποιότητα εικόνας . Έχει απίστευτο μαύρο (δλδ καλό contrast) , τέλεια χρώματα , πολύ καλό ήχο .

Στην αρχή είχα πάρει μια LG 55SM8200 Nanocell που έχει τα ίδια χαρακτηριστικά αλλά με IPS αντί VA panel . Η διαφορά στην ποιότητα εικόνας είναι χαοτική , ειδικά στο μαύρο και στις σκοτεινές σκηνές .

Το edge local dimming κάνει την δουλειά του χωρίς να σε ενοχλεί . Πχ στους υπότιτλους η SM8200 φώτιζε την οθόνη σε εκείνο το σημείο και ήταν υπερβολικά έντονο , ενώ η U8B δεν ενοχλεί καθόλου στο μάτι . Επίσης η LG είχε θέμα με light bleed ενώ η U8B δεν είχε καθόλου .

Οι γωνίες θέασης είναι καλές , όχι σαν ips panel όπως της LG αλλά δεν είναι κάτι που θα ενοχλήσει στο 80% των περιπτώσεων . Μόνο αν έχετε σκοπό να βλέπετε από εντελώς πλαγιά θα σας ξενίσει .

Το μενού της είναι εύχρηστο αλλά σίγουρα υποδιεστερο από της Samsung/LG/Sony , δεν έχει πολλές έξτρα λειτουργίες που έχουν οι υπόλοιπες .

Οι φωνητικές εντολές δεν λειτουργούν στην Ελλάδα άσχετα αν την διαφημίζουν για amazon alexa ready .

Σε pc που την έχω πάνω σε μια 1080ti έπαιζε απροβληματιστα με 4Κ 60hz HDR10 4:4:4 και ενώ στα σπεκς φαίνεται να έχει αρκετό input lag , δεν με ενόχλησε κάτι . Βέβαια δεν είναι οθόνη να παίζεις fast paced shooters αλλά για κάνα Assassin's Creed ή κάνα Witcher 3 καλή είναι .

Τέλος αυτό που έχω να πω είναι ότι για τα λεφτά της αγοράζετε ένα πολύ πολύ καλό πάνελ αλλά χωρίς τα εξτρα μπλιμπλικια που έχουν σε software οι μεγάλες εταιρείες .

Σίγουρα δεν είναι η καλύτερη τιβι εβερ αλλά στα χρήματα της είναι άψογη , απλά να είσαστε συνηδητοποιημενοι το ΤΙ αγοράζετε ...

Αν θέλετε οοοοολο το πακέτο , δλδ άψογη εικόνα αλλά ΚΑΙ καλο μενού και έξτρα features που έχουν οι premium εταιρίες , να ανέβετε χρηματικά σε μια RU8000 , Q60R ή μια XF9005 .

Εγώ προσωπικά μάλλον θα πάρω σύντομα ένα Xiaomi tv box ώστε να καταργήσω εντελώς το δικό της smart platform . 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...