Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, ThReSh είπε

Αυτό που linkαρε το δίνουν σε 50αρες VDSL...

όντος; και πάλι με 1-2 client δεν θα έχει θέμα, το bandwidth φτάνει αρκεί να έχουν όλοι καλό σήμα και ανοχή στο ms :P 

2 λεπτά πριν, Bourdoulas είπε

Παίζει μεγάλο ρόλο όχι τόσο για το  internet αλλά για το εσωτερικό σου δίκτυο. Πχ να στριμάρεις 100 mbps ταινία. 

Για να streamάρεις ταινία στα 100mbps η ταινία αν είναι 2 ώρες θα πρέπει να ζυγίζει 70gb, πράγμα απίθανο για οικιακό δίκτυο.

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Μπορείς όμως να κλείσεις το WiFi τους και να κουμπώσεις πάνω τους ένα Access Point της προκοπής το οποίο θα σου μένει ανεξαρτήτως παρόχου. 😛

Ναι, αυτό έκανα με το router της Vodafone αλλά:

α) η γυναίκα γκρίνιαζε κάθε μέρα για τα "έξτρα καλώδια και το έξτρα κουτί με τα κέρατα" (βλ. access point) στο μπουφέ του σαλονιού

β) εμμέσως ο πάροχος σε (εξ)αναγκάζει να δώσεις άλλα 30-70 ευρώ για το AP, όταν θα μπορούσαν εξ' αρχής να δώσουν ένα μηχανάκι της προκοπής (έστω με επιπλέον κόστος για τους μερακλήδες)

γ) είναι εξαιρετικά πιθανό πως όταν αλλάξεις πάροχο ή/και router, το AP θα είναι ήδη τόσο παλιό που δεν θα έχει νόημα να συνεχίσεις να το χρησιμοποιείς και θα πάρεις καινούριο που θα κάνει περισσότερα πράγματα (πχ. θα έχει 6GHz). Άρα το "θα σου μείνει", συνήθως σημαίνει "θα σου μείνει στο ντουλάπι".

Επεξ/σία από nzeppos
Δημοσ.
Spoiler

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε λίγα χρόνια ίσως φτάσουμε και στις 50 ασύρματες συσκευές, κατά μέσο όρο σε κάθε σπίτι

Τι λένε αυτοί? 50 έχω μόνο στο w.c. μου.......

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

γενικά τα 14 κανάλια που έδωσαν στον αρχικό σχεδιασμό (βασικά 12 τότε νομίζω) τα οποία είναι και overlapping σε θέμα συχνοτήτων (και άρα με μικροπαρεμβολές ακόμα και σε γειτονικά κανάλια) είναι η αρχή του προβλήματος. Όταν σε αστικά περιβάλοντα βλέπεις κάτι τέτοιο τι να σου κάνει ο router.. Βλέπεις δεν είναι πρόβλημα μόνο οι δικές σου συσκευές είναι και ο γείτονας (άσε που τα περισσότερα router by default καρφώνονται στο 1, 6, 11).

spacer.png

Περισσότερα κανάλια θα επέτρεπαν καλύτερο concatenation (καναλιών για έξτρα εύρος) και λιγότερες παρεμβολές. Αυτά πάνε να λύσουν με τα νέα πρωτόκολλα. Ευτυχώς ότι βγαίνει είναι γενικά προς τα πίσω συμβατό γιατί ο (παλαιότερος) εξοπλισμός δεν αλλάζει εύκολα και άμεσα. 

Επεξ/σία από keysmith
  • Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, orgixmh είπε

όντος; και πάλι με 1-2 client δεν θα έχει θέμα, το bandwidth φτάνει αρκεί να έχουν όλοι καλό σήμα και ανοχή στο ms :P 

Για να streamάρεις ταινία στα 100mbps η ταινία αν είναι 2 ώρες θα πρέπει να ζυγίζει 70gb, πράγμα απίθανο για οικιακό δίκτυο.

Στις δύο ώρες θα είναι 170 gb, όχι 70. Αυτή την στιγμή στριμαρω 40 και 50 mbps ταινίες. 

• Super Moderators
Δημοσ.
28 minutes ago, orgixmh said:

όντος; και πάλι με 1-2 client δεν θα έχει θέμα, το bandwidth φτάνει αρκεί να έχουν όλοι καλό σήμα και ανοχή στο ms

Yeap δυστυχώς. Βέβαια από την άλλη έχεις το τραγικό επίσης H300s που σαν "hardware" είναι πολύ καλό αλλά το firmware χάλι μαύρο.

• Super Moderators
Δημοσ.
36 minutes ago, nzeppos said:

Ναι, αυτό έκανα με το router της Vodafone αλλά:

α) η γυναίκα γκρίνιαζε κάθε μέρα για τα "έξτρα καλώδια και το έξτρα κουτί με τα κέρατα" (βλ. access point) στο μπουφέ του σαλονιού

β) εμμέσως ο πάροχος σε (εξ)αναγκάζει να δώσεις άλλα 30-70 ευρώ για το AP, όταν θα μπορούσαν εξ' αρχής να δώσουν ένα μηχανάκι της προκοπής (έστω με επιπλέον κόστος για τους μερακλήδες)

γ) είναι εξαιρετικά πιθανό πως όταν αλλάξεις πάροχο ή/και router, το AP θα είναι ήδη τόσο παλιό που δεν θα έχει νόημα να συνεχίσεις να το χρησιμοποιείς και θα πάρεις καινούριο που θα κάνει περισσότερα πράγματα (πχ. θα έχει 6GHz). Άρα το "θα σου μείνει", συνήθως σημαίνει "θα σου μείνει στο ντουλάπι".

1) Βγάλτο κι άστην με της Voda, θα σε παρακαλάει μετά. 😛

2) Εδώ δεν δίνουν επιλογή για bridged. :(

3) Υπερβολές, αν πχ έπαιρνες το 2015 ένα WiFi AC 5Ghz ακόμα θα το είχες και θα το κράταγες για αλλα 3-4 χρόνια. Το Ubiquiti που έχω με καλύπτει άνετα και για 500Mbps σύνδεση internet. Αν θες το "latest" κάθε φορά πρέπει να βρίσκεις το sweetspot εποχής για να το πουλάς μεταχειρισμένο.

• Like 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, orgixmh είπε

Όλα τα bluray remux έχουν peaks 150mbit και τα κάνει stream μια χαρά ακόμα και το EAP225 σε τηλεόραση που έχει μόνο 802.11n στα 5ghz (χωρίς ac).

53 λεπτά πριν, Daredevil 1994 είπε

Χρήσιμο για μικρά διαμερίσματα σε πολυκατοικίες και εξωτερικούς χώρους. Χειρότερο wall penetration και από το 5GHz.

Στο AX88U το σήμα στα 5ghz είναι καλύτερο από ότι το σήμα του ZTE του ΟΤΕ στα 2.4ghz.

-------------------

Το νέο για τρίτη συχνότητα είναι πάρα πολύ καλό, OFDMA / MU-MIMO / Airtime Fairness δεν αλλάζουν το γεγονός ότι αν μία συσκευή κάνει βαριά χρήση μίας συχνότητας οι άλλες καθυστερούν.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, nzeppos είπε

Την ίδια ώρα κάποιοι ελληνικοί πάροχοι σε δεσμεύουν ακόμα με σάπια VDSL routers/access points που παίζουν μόνο στα 2.4 GHz. Τα οποία προφανώς δεν μπορείς να αλλάξεις ή να αντικαταστήσεις με δικά σου χωρίς να χάσεις υπηρεσίες.

δεν έχω ο ίδιος οτε, αλλά σε σπίτι με οτε που είχε βάλει 100αρα σύνδεση το ρούτερ του παρόχου ήταν στα 5 και μάλιστα σε speetest που δοκίμασα με το κινητό έπιανα την ταχύτητα 

56 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Αυτό που linkαρε το δίνουν σε 50αρες VDSL...

η forthnet πάντως παρότι μου ανέβασε την ταχύτητα στα 100 δε μου έδωσε νέο router με άφησε με το technicolor που είναι 2.4 που μου είχαν δώσει από τότε που  έβαλα την 50αρα

έχω πάρει βέβαια μόνος μου tp link με 5Ghz οπότε δεν με πείραξε , είχα πειραχτεί από πιο πριν που αναγκάστηκα να προβώ στην αγορά μιας και είχα θέματα με το δικό τους σε άλλα πιο σοβαρά πράγματα από την ταχύτητα του wifi 

Δημοσ.

Πραγματικά συγκινιτικό άρθρο την στιγμή που μιλάμε για "υγειές" δίκτυο σε αντίθεση με το 5G κινητής που θα μας φουσκώσει τα κεφάλια σαν καρπούζια .....αν αυτή την στιγμή το 6Ε μπορεί να υποστηρίξει 50 συσκευές στο μέλον αυτό θα αυξηθεί γεωμετρικά και ίσως το 5G γίνει άχρηστο και ξεπερασμένο ....

• Confused 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, AtiX είπε

Αν και στην αρχή μου φάνηκε υπερβολικό μετά όμως σκέφτηκα... 2 desktops, 3 laptops, 3 tablets, 5 smartphones, 2 smartwatch, 2 κονσόλες, 3 aircodition, 1 έξυπνο ψυγείο, 2 wifi cameras, 5 έξυπνες λάμπες, καμία έξυπνη σκούπα... με πιάνει απελπισία και αρχίζω να ψάχνω στολές...

Protective-clothing-man-woman.png.b6949b6ebb4aa79808866fe4b6188234.png

από αύριο με βλέπω... έτσι θα κυκλοφορώ μέσα στο σπίτι...

Πολύτεκνος ? 😛

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, logistoulis είπε

δεν έχω ο ίδιος οτε, αλλά σε σπίτι με οτε που είχε βάλει 100αρα σύνδεση το ρούτερ του παρόχου ήταν στα 5 και μάλιστα σε speetest που δοκίμασα με το κινητό έπιανα την ταχύτητα 

η forthnet πάντως παρότι μου ανέβασε την ταχύτητα στα 100 δε μου έδωσε νέο router με άφησε με το technicolor που είναι 2.4 που μου είχαν δώσει από τότε που  έβαλα την 50αρα

έχω πάρει βέβαια μόνος μου tp link με 5Ghz οπότε δεν με πείραξε , είχα πειραχτεί από πιο πριν που αναγκάστηκα να προβώ στην αγορά μιας και είχα θέματα με το δικό τους σε άλλα πιο σοβαρά πράγματα από την ταχύτητα του wifi 

Έχω 200αρι της cosmote και χρησιμοποιώ και 2.4ghz και 5ghz το μόνο πρόβλημα είναι το voice over IP που δεν αντέχει πάνω από 1 συσκευή ακόμα και τα domains έχω αλλάξει για ευνόητους λόγους και κλειδώνω στα 199.9999

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, PsaxeAllou είπε

Έχω 200αρι της cosmote και χρησιμοποιώ και 2.4ghz και 5ghz το μόνο πρόβλημα είναι το voice over IP που δεν αντέχει πάνω από 1 συσκευή ακόμα και τα domains έχω αλλάξει για ευνόητους λόγους και κλειδώνω στα 199.9999

ευτυχώς η forthnet δεν μας έχει ενοχλήσει ακόμα με το θέμα voip.. 

2.4 χρησιμοποιώ και εγώ, όταν βγω εκτός διαμερίσματος πολύ απλά δεν πιάνει το 5αρι η διαφορά στην εμβέλεια είναι αισθητή

αλλά ευτυχώς το κινητό μου ενώ όταν πλησιάζω το σπίτι συνδέεται με το 2.4 μόλις δει το 5αρι μπαίνει στο 5αρι και δε χρειάζεται να κάνω κάτι ο ίδιος 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...