Th3Beh0ldeR Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Καλημέρα και καλή χρονιά! Μετά από κάποιες μέρες απουσίας από το σπίτι όπου είχα ξεχάσει να βγάλω και τις συσκευές από την πρίζα, όπως κάνω συνήθως, γυρνάω και ανοίγοντας το Pc βλέπω ότι δεν δίνει σήμα στην οθόνη. Αλλαγή καλωδίου και θύρας και πάλι τίποτα. Δεύτερη προσπάθεια βγάζω καλώδια ρεύματος και το αφήνω λίγο χρόνο να τα βρει με τον εαυτό του... πάλι τίποτα. Τρίτη προσπάθεια βγάζω πάλι καλώδια και κάνω bios reset. Ανοίγω το μηχανιμα και ειδωμεν το φως αλλά όχι το αληθινό καθότι από την οθόνη του bios η εικόνα είναι "χαλασμένη" με πράσινες γραμμές λες και σνιφάρει μουχλιασμένη κόλα. Ωραία λέω τουλάχιστον κάπου είμαστε. Ψιλιάζομαι τροφοδοτικό που είναι και η καλύτερη μου καθότι έχει ακόμα εγγύηση (AX850 που έχουν 10ετή από Corsair), και αποσυνδέω από την τροφοδοσία τις μη απαραίτητες συσκευές. Ξαναδοκιμάζω πλην όμως αυτή την φορά και πάλι τίποτα. Από τότε η οθόνη δεν ξαναπήρε ποτέ σήμα. Σημειωτέων ότι η motherboard δεν δίνει κανένα σήμα προβλήματος σύμφωνα με τα beep του manual, ενώ όλα φαίνεται να περνούν ρεύμα κανονικά, ανεμιστήρες γυρνάνε, φωτάκια φρου φρου και αρώματα λάμπουν κανονικά. Ιδέες για άλλες δοκιμές να απομονώσω το πρόβλημα; Δυστυχώς δεν έχω κοντά επιλογές για να δοκιμάσω άμεσα άλλη κάρτα γραφικών ή τροφοδοτικό και το μόνο που θα κάνω σήμερα είναι να πάρω την γκουμουτσα τηλεόραση να την συνδέσω αντί για monitor τουλάχιστον να αποκλείσω αυτή την πιθανότητα. Ευχαριστώ.
29gk Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Η μητρικη εχει δικα της γραφικα; Εαν ναι δοκιμασε εκει την οθονη. Υπαρχει περιπτωση να επαιξε κατι με το ρευμα στην προσφατη κακοκαιρια με τα προβληματα της ΔΕΗ. Εαν εχεις το συστημα σε ups δοκιμασε χωρις αυτο. Διαφορετικα αφαιρεσε την καρτα γραφικων, βγαλε και ξαναβαλε τις μνημες στην θεση τους, αφαιρεσε και τυχον αλλες καρτες οπως και ολα τα usb εκτος απο πληκτρολογιο και δες τι γινεται. 1
Th3Beh0ldeR Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2020 Τελικά το Pc έφτιαξε και το μόνο που δοκίμασα είναι όπως είπες να βγάλω καλώδια, μνήμες και κάρτα γραφικών, να κάνω ένα bios reset βγάζοντας την μπαταρία, και αφού τα ξανασύνδεσα όλα, άνοιξε κανονικά! Τώρα τι αναλαμπή έφαγε πραγματικά το έχω απορία... Πάντως μιλώντας χθες με κάποιους από την γειτονιά, όντως την περίοδο που έλειπα μέσα στις γιορτές υπήρξε κάποια διακοπή ρεύματος. UPS δεν έχω αλλά και πάλι πως είναι δυνατόν να μην κάηκε τίποτα και μου παρουσίασε τέτοιο πρόβλημα? ΥΣ: τώρα τρέχω κάποια test με το prime95 και μετά με το memtest να βεβαιωθώ ότι δεν έχει κάποιο κουσούρι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα