blackm76 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Καλημερα παιδια καλη χρονια χρονια πολλα. ενας φιλος εχει προβλημα με το pc του.συγκεκριμενα σε video κληση μου το εδειξε. οταν ανοιγει τον υπολογιστη του φτανει μεχρι την οθονη του bios και μετα δεν ξεκιναει.πρεπει να μπει με ασφαλη λειτουργια η να κανει επαναφορα σε καποιο παλιοτερο σημειο . και οταν το κανει ,μετα φτανει παλι στην εικονα του bios την περναει και παει στην οθονη εισαγωγης των windows 10 δηλαδη την μπλε σημαιουλα αλλα δεξια και αριστερα της σημαιας εχει της 2 καθετες προρτοκαλι αρκετα φαρδιες γραμμες απο το bios της gigabyte μητρικης του.με λιγα λογια κολλαει καπως η εικονα ετσι μου φαινεται και παλι δεν ανοιγει. και αν τυχει και ανοιξει μετα απο λιγη ωρα σβηνει συγκεκριμενα περιπου ενα λεπτο. μου περνανε μερικα πραγματα απο το μυαλο αλλα δεν ξερω .... καρτα γραφικων;;; σκληρος δισκος;;;; bios update;;;; format sta windows;;; εγω ψηφιζω σκληρο δισκο αλλα θελω την γνωμη σας.ευχαριστω πολυ προκαταβολικα.
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Δε καταλαβα μπαινει με ασφαλη λειτουργια? Αν ναι τοτε θελει φορματ, αλλιως επεξεργαστη ψηφιζω Ας δοκιμασει με σειρα δυσκολιας. Bios, format, αν βρει κανα αλλο δισκο, ραμ, μετα επεξεργαστη και τελος μαλλον παμε σε μητρικη.
blackm76 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 18 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε Δε καταλαβα μπαινει με ασφαλη λειτουργια? Αν ναι τοτε θελει φορματ, αλλιως επεξεργαστη ψηφιζω Ας δοκιμασει με σειρα δυσκολιας. Bios, format, αν βρει κανα αλλο δισκο, ραμ, μετα επεξεργαστη και τελος μαλλον παμε σε μητρικη. καταλαβα φιλε μου με λιγα λογια πολλα μπορει να ειναι .βασικα ειναι μακρια το παιδι και δεν μπορω να παω να το δω τωρα στα κοντα. οπως ειπες και εγω πιστευω πως πρεπει να τα δω ολα ενα ενα.δυστυχως αλλιως δεν θα βγει ακρη. αν καποιος αλλως γνωριζει κατι αλλο ας με ενημερωσει.ευχαριστω.
micos000 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) vga hd cpu με αυτήν τη σειρά. Αν ήταν cpu δε θα άνοιγε καθόλου εκτός αν έχει θέμα θερμοκρασίας οπότε θέλει έναν καλό καθαρισμό εσωτερικά και αλλαγή πάστας για να αποκλείσουμε την cpu. Μετά, ας δοκιμάσει να μπουτάρει με ένα live linux, π.χ. lubuntu. Ή θα το κάψει σε dvd (σαν image όχι σαν αρχείο) ή θα κάνει ένα usb (οδηγίες), θα μπουτάρει από αυτό και θα δει αν ανοίγει και μπορεί να δει τον δίσκο. Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2020 από micos000 2
blackm76 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 7 ώρες πριν, micos000 είπε vga hd cpu με αυτήν τη σειρά. Αν ήταν cpu δε θα άνοιγε καθόλου εκτός αν έχει θέμα θερμοκρασίας οπότε θέλει έναν καλό καθαρισμό εσωτερικά και αλλαγή πάστας για να αποκλείσουμε την cpu. Μετά, ας δοκιμάσει να μπουτάρει με ένα live linux, π.χ. lubuntu. Ή θα το κάψει σε dvd (σαν image όχι σαν αρχείο) ή θα κάνει ένα usb (οδηγίες), θα μπουτάρει από αυτό και θα δει αν ανοίγει και μπορεί να δει τον δίσκο. αυτο με το linux ειναι για να δει αν εχει προβλημα ο δισκος;;;αν δεν τον βλεπει εχει προβλημα ο δισκος;;; την vga πως μπορει να την τσεκαρη;;;;
ice25 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, blackm76 είπε αυτο με το linux ειναι για να δει αν εχει προβλημα ο δισκος;;;αν δεν τον βλεπει εχει προβλημα ο δισκος;;; την vga πως μπορει να την τσεκαρη;;;; με το linux live cd/usb θα μπορέσει να δοκιμάσει ολο το hardware πλην του δίσκου... αν εκκινήσει κανονικά τότε cpu vga bios κτλ είναι οκ κατά πάσα πιθανότητα.έχει και εργαλεία για να δεις και το δίσκο αλλά θέλει τερματικό και να το κατέχεις λιγο. αν δεν εκκινήσει δεν σημαίνει οτι το harware έχει πρόβλημα μπορεί να οφείλετε και σε κάποια ασυμβατότητα Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2020 από ice25 1
hp8 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 35 λεπτά πριν, ice25 είπε με το linux live cd/usb θα μπορέσει να δοκιμάσει ολο το hardware πλην του δίσκου... Μην το δένεις Σε δικό pc asus en8400gs silent 512mb παίζει κανονικά σε 10ρια και δεν παίζει στο mint - zorin os - και android 9 χ86 που δοκιμάστηκε H δε asus eax1550 silent 256mb παίζει και στα δυο (windows -linux) Spoiler
micos000 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 20 ώρες πριν, blackm76 είπε την vga πως μπορει να την τσεκαρη;;;; Με το furmark
blackm76 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 παιδια δειτε τι γινετε ακριβως. ο υπολογιστης φτανει μεχρη την εκκινηση των windows και δεν ανοιγει. σε ασφαλη λειτουργεια μπαινει αλλα φαινονται παλι οι κοκκινες γραμμες σε live lubuntu απο usb δεν μπαινει. εγω υποπτευομαι σκληρο δισκο η καρτα γραφικων αλλα θελω την αποψη σας. αν και η πλαστιγκα για μενα πεφτει στο σκληρο δισκο.
blackm76 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 παιδια φοβαμαι οτι αυτο ειναι καρτα γραφικων. δειτε την φωτογραφια που εστειλα τωρα .ειναι σε καινουριο ssd μετα απο φορματ και παλι αυτες οι κοκκινες γραμμες. καρτα γραφικων δεν ειναι;;;
blackm76 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2020 Πληροφοριακά το pc έχει επεξεργαστή fx8320 και μητρική μια gigabyte am3+. Κάρτα γραφικών μια sapphire amd HD κάτι... Γενικά ο υπολογιστής ανοίγει και μόλις πάει να ανοίξει το λειτουργικό μαυρίζει η οθόνη και δείχνει μόνο της κόκκινες γραμμές. Άλλες φορές μπαίνει στο λειτουργικό πάντα με κόκκινες γραμμές και μετά από λίγο ξανά μαυρίζει η οθόνη και μένουν οι κόκκινες γραμμές.
Alex-V Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2020 Αλλη καρτα δοκιμασες? 90% να ειναι η καρτα το προβλημα.
blackm76 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2020 6 ώρες πριν, Alex-V είπε Αλλη καρτα δοκιμασες? 90% να ειναι η καρτα το προβλημα. Κάρτα γραφικών εννοείς; Όχι φίλε μου δεν έχω άλλη κάρτα γραφικών. Πληροφοριακά τι καρτα γραφικών κουμπώνει σε am3+;καμία φτηνή. ο φίλος μου μόνο στο ίντερνετ μπαίνει και καμιά ταινία.
Alex-V Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2020 2 ώρες πριν, blackm76 είπε Κάρτα γραφικών εννοείς; Όχι φίλε μου δεν έχω άλλη κάρτα γραφικών. Πληροφοριακά τι καρτα γραφικών κουμπώνει σε am3+;καμία φτηνή. ο φίλος μου μόνο στο ίντερνετ μπαίνει και καμιά ταινία. Ναι για την καρτα γραφικων μιλαω. Το πιο πιθανο να ειναι αυτη. Σχεδον ολες μπαινουνε, ιδια θυρα εχουν η οποια λεγεται pci-e Προσπαθηστε να δανειστειτε απο καποιον γνωστο σας καποια, προσωρινα για να δειτε αν φταιει αυτη. Στην χειροτερη περιπτωση ειναι να φταιει η οθονη.
htaccess Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2020 Μόλις τώρα, Alex-V είπε Στην χειροτερη περιπτωση ειναι να φταιει η οθονη. +1. Ή το καλώδιο, δοκίμασε αλλαγή του καλωδίου και την οθόνη να την συνδέσεις σε κάποιο άλλο pc.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα