Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, GeorgeKatz είπε

Μια κυνική απάντηση είναι ότι δεν θα πρέπει να σε απασχολήσει το γεγονός. Αν ισχύει ότι η κοπέλα δεν έχει συμβόλαιο, δεν έχει κανένα δικαίωμα να μένει εκεί. Νομιμότυπα μπορείς τη πρώτη μέρα που θα αποκτήσεις τους τίτλους ιδιοκτησίας (συμβόλαια και υποθηκοφυλάκειο) να μπεις μέσα κύριος από τη πόρτα και να την κατηγορήσεις για κατάληψη της ιδιοκτησίας σου. Στη πράξη όμως σου προτείνω να της δώσεις πίστωση χρόνου, μην υπογράψεις κάποιο μισθωτήριο μαζί της ούτε για 20 ημέρες.

44 λεπτά πριν, GeorgeKatz είπε

0 ώρες, αν λήξει το συμβόλαιο παραδίδεις κλειδιά και παιρνεις πίσω την εγγύηση αν δεν υπάρχουν ζημιές.

Sorry που παρεμβαίνω πάλι στην επιπέδου καφενείου '80s συζήτηση.

Αναφορά σε κείμενο

Μετά την τριετία , αλλά και μετά τη λήξη της συμβατικής διάρκειας της μίσθωσης εάν είναι μεγαλύτερη της τριετίας, η μίσθωση γίνεται αορίστου χρόνου και κάθε μέρος μπορεί να την καταγγείλει αζημίως. Έτσι, μπορεί ο μισθωτής να αποχωρήσει χωρίς να μπορεί ο ιδιοκτήτης να αντιδράσει, αλλά και ο ιδιοκτήτης να απαιτήσει από το μισθωτή να αποχωρήσει, και σε περίπτωση που αρνείται, να επιτύχει δικαστικά την έξωσή του.

https://www.lawspot.gr/nomika-blogs/eyaggelos_margaritis/elixe-symvolaio-tis-misthosis-moy-ti-na-kano-meros-misthosi

• Like 2
  • Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
52 minutes ago, GeorgeKatz said:

Μια κυνική απάντηση είναι ότι δεν θα πρέπει να σε απασχολήσει το γεγονός. Αν ισχύει ότι η κοπέλα δεν έχει συμβόλαιο, δεν έχει κανένα δικαίωμα να μένει εκεί. Νομιμότυπα μπορείς τη πρώτη μέρα που θα αποκτήσεις τους τίτλους ιδιοκτησίας (συμβόλαια και υποθηκοφυλάκειο) να μπεις μέσα κύριος από τη πόρτα και να την κατηγορήσεις για κατάληψη της ιδιοκτησίας σου. Στη πράξη όμως σου προτείνω να της δώσεις πίστωση χρόνου, μην υπογράψεις κάποιο μισθωτήριο μαζί της ούτε για 20 ημέρες.

Σε αυτές τις περιπτώσεις ο ιδιοκτήτης πρώτα δίνει ένα αβαντάζ στους ενοίκους και τους ενημερώνει ότι πουλάει και (θεωρητικά) τους κάνει και μια καλύτερη τιμή. Αφού οι ένοικοι δεν ενδιαφέρονται για αγορά, ορίζονται ώρες και μέρες επισκεπτηρίου έτσι ώστε ο ιδιοκτήτης ή ο μεσίτης να παρουσιάζει το σπίτι στους πιθανούς αγοραστές. Θέλω να πω δεν της ήρθε και ξαφνικό, οι διαδικασίες αυτές κρατάνε μήνες. Γενικότερο σχόλιο για την περίπτωση αυτή είναι ότι όσο και βολεμένος είναι κάποιος ως ενοικιαστής πάντα υπάρχει περίπτωση ο ιδιοκτήτης να χρειαστεί το σπίτι για ανθρώπινους λόγους όπως:

• αρραβωνιάζω το παιδί μου και θα μεινει το νέο ζευγάρι στο σπίτι
  • έγινε 20 χρονών το παιδί μου και θέλει να μείνει μόνος του
  • έγραψα το ακίνητο στο παιδί μου και αυτός/αυτή θέλει να το κάνει γραφείο
  • θάνατος και οι κληρονόμοι το πουλάνε για να μοιραστούν μετρητά
  • χρέη και θέλω να ξεπληρώσω
  • θέμα υγείας και χρειάζομαι μετρήτά και ξεπουλάω

ως ενοικιαστές πρέπει να υπολογίζουμε τις παραπάνω περιπτώσεις και πάντα να είμαστε προετοιμασμένοι για το τηλεφώνημα που θα πει κάτι από τα παραπάνω.

Γενικότερα τώρα, @papajohnnnn κατά την άποψή μου βιάζεσαι πολύ και αυτά τα πράγματα θέλουν χρόνο. Η (τυπικά παράνομη) ενοικιάστριά σου είναι ένα από τα προβλήματα. Μέχρι τη μέρα που θα υπογράψετε τα συμβόλαια πρέπει να έχετε ένα σκασμό χαρτιά που θέλουν κόπο και χρόνο και χρήμα να μαζευτούν. Φορολογικές ενημερότητες, πληρωμένα ΕΝΦΙΑ, πληρωμένα δημοτικά τέλη, καθαρό στο υποθηκοφυλακειο και ένα σωρό άλλα πράγματα που μπορούν να βγουν στη πορεία (τακτοποιήσεις αυθαιρεσιών και λοιπές νομιμοποιήσεις κτλ).

Για αυτό που σε προετοιμάζω είναι ότι και τα χρήματα να έχεις, η διαδικασία θα πάρει περίπου 2-3 μήνες μέχρι να πέσουν οι υπογραφές και από τις υπογραφές άλλες 10 ημέρες για να ολοκληρωθεί η εγγραφή στο υποθηκοφυλακειο. Αν μπλέχτει και τράπεζα στη μέση, αυξάνεται ο χρόνος.

Η συμβουλή μου για την αγορά σου είναι  σίγουρα να:

• συμβουλευτείς μηχανικό για να ελέγξει το σπίτι και ως κατασκευή και ως σχέδια πολεοδομικά
  • προσλάβεις δικηγόρο να ελέγξει τα συμβόλαια και την όλη διαδικασία

εδώ αμάξι μεταχειρισμένο αγοράζουμε και το πάμε για έλεγχο, ολόκληρο σπίτι θέλει περισσότερη προσοχή.

Καλή χρονιά και όσο τρέχεις για τη γραφειοκρατία της υπόθεσης να σκέφτεσαι ότι τελειώνει και μετά θα έρχεται ο ΕΝΦΙΑ 😈

Με το καλό να μπεις στο σπίτι 😀!!!

Sorry αλλά λες ανακρίβειες. Μέσω συμβολαιογράφου σε επαρχία πέρυσι τον Φεβρουάριο με άλλους 2 ιδιοκτήτες, πούλησα διαμέρισμα σε 1 εβδομάδα. Το ενεργειακό και των αυθαιρεσιών το έβγαλε μηχανικός σε 2 μέρες. Τυχόν απλήρωτα δημοτικά τέλη σε μισή ώρα. Υποθηκοφυλακείο και κτηματολόγιο (ήταν καταχωρημένο από το παρελθόν) σε 1 μέρα ο συμβολαιογράφος. Συμβόλαιο ιδιοκτησίας φυσικά υπήρχε. Φορολογική ενημερότητα, Ε9, πληρωμένο ΕΝΦΙΑ τελευταίας 5ετίας σε 5 λεπτά από το gsis, και χαίρετε...

• Like 3
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Makis38 είπε

Sorry αλλά λες ανακρίβειες. Μέσω συμβολαιογράφου σε επαρχία πέρυσι τον Φεβρουάριο με άλλους 2 ιδιοκτήτες, πούλησα διαμέρισμα σε 1 εβδομάδα. Το ενεργειακό και των αυθαιρεσιών το έβγαλε μηχανικός σε 2 μέρες. Τυχόν απλήρωτα δημοτικά τέλη σε μισή ώρα. Υποθηκοφυλακείο και κτηματολόγιο (ήταν καταχωρημένο από το παρελθόν) σε 1 μέρα ο συμβολαιογράφος. Συμβόλαιο ιδιοκτησίας φυσικά υπήρχε. Φορολογική ενημερότητα, Ε9, πληρωμένο ΕΝΦΙΑ τελευταίας 5ετίας σε 5 λεπτά από το gsis, και χαίρετε...

οκ και μπράβο, όμως τους είχες όλους επι ποδός, στα έκαναν γρήγορα και είσαι νοικοκύρης.

Στην Αττική οι δημόσιες υπηρεσίες δεν απέχουν 15 λεπτά η μια από την άλλη και πολλές φορές είναι τόσο πηγμένες από κόσμο που την πατάς και φεύγουν εγράσιμες ημέρες τσάμπα. Προσωπικό παράδειγμα, στο Κεφάλαιο στη ΔΟΥ, πας 9:30 το πρωι και τα νούμερα έχουν εξαντληθεί και μαθαίνεις ότι το πρέπει να πας από τις 7:00 και ο φρουρός της ΔΟΥ βγάζει μια λίστα και γράφονται ονόματα και θα εξυπηρετηθείς κατά τις 11:00. Πάει η εργάσιμη ημέρα.

Παρόμοια και σε κάθε άλλη υπηρεσία, που είναι διάσπαρτες μέσα στην Αττική πάνω κάτω κάνεις το ίδιο. Τέλος έχει μεγάλη σημασια αν είσαι εργαζόμενος ή αν τρέχεις μόνο για τη μεταβίβαση. Πόσες πρωινές ολιγόωρες άδειες ή ρεπό μπορείς έχεις για να τρέχεις σε υπηρεσίες μέσα σε μία εβδομάδα;

Όλα τα παραπάνω ειναι προβλήματα του αγοραστή. Παρόμοια προβλήματα έχει και ο πωλητής, γιατί συνήθως για να πουλάει έχει κάποια ανάγκη. Χρωστά εφορία και σου ζητά προκαταβολή να ξοφλίσει για να πάρει φ. ενημερότητα. Πάμε για προσύμφωνο στον συμβολαιογράφο που μπορεί σε 4 ημέρες από σήμερα. Ομοίως ο Μηχανικός "πνίγεται" με το Κτηματολόγιο και θα σου βγάλει το χαρτί σε 2 εβδομάδες, αλλά δεν τον αλλάζουμε γιατί αυτός είναι ο μηχανικός που έκανε όλη τη πολυκατοικία τόσα χρόνια τώρα. Το ραντεβού με τον Μηχανικό της τράπεζας, αν πάρεις και δάνειο, θα ειναι σε 5 ημέρες από σήμερα και άλλες πολλές τέτοιες περιπτώσεις.

Χαίρομαι πραγματικά που τελειώσατε 3 άτομα μέσα σε μια εβδομάδα, αλλά όταν βλέπεις διαμερίσματα "ευκαιρίες" ή μη από αγγελίες δεν ξέρεις σε τι πωλητή θα πέσεις και με τι γραφειοκρατικά βαρύδια θα είναι το σπίτι.

Συνοψίζοντας, θα μου επιτρέψεις να επιμείνω στην αρχική μου άποψη, ότι από τη στιγμή που θα δεις και θα σου αρέσει ένα μέσο τυχαίο ακινήτο και θα "δώσεις τα χέρια" με τον πωλητή να υπολογίζεις 2-3 μήνες γραφειοκρατία, μπορεί λιγότερο, μπορεί και περισσότερο, ανάλογα με το πόσο τακτοποιημένα είναι τα χαρτιά των εμπλεκόμενων και του ακινήτου. Φυσικά αν σου τύχει και καμία αποχή συμβολαιογράφων είσαι από τους πολύ τυχερούς 😀 !

• Like 4
Δημοσ.
Στις 5/1/2020 στις 10:10 ΠΜ, Dinos1973 είπε

Εφόσον το ακίνητο δεν έχει περάσει στα χέρια σου, δεν μπορείς να κανείς τίποτα, ακαδημαϊκή συζήτηση μπορούμε να έχουμε μόνο.......την μόνη πίεση που μπορείς να κανείς είναι στον ιδιοκτήτη ότι εάν το διαμέρισμα δεν είναι ελεύθερο δεν θα προχωρήσει η αγορά......τώρα σχετικά με τιμή ευκαιρίας.......κάτι μου βρωμάει !!!!!

Θα συμφωνίσω. Το συγκεκριμένο δεν είναι πρόβλημα σου @papajohnnnn, ενημέρωσέ τον ότι ενδιαφέρεσαι (προφανώς) για το ακίνητο, αλλά αν δεν είναι ΕΛΕΥΘΕΡΟ δεν μπορείς να προχωρήσεις σε αγορά. Απλά και όμορφα. Το ότι είναι "ευκαιριάρα", δεν είναι (ακόμα). Υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα με το σπίτι και αυτό είναι ότι υπαρχει άτομο μέσα. Όταν αυτό το πρόβλημα λυθεί, θα δεις και κατά πόσον παραμένει "ευκαιριάρα" το διαμέρισμα.. Μη βρεθείς προ εκπλήξεως από ξαφνική αλλαγή τιμής προς τα πάνω, και μετά καταλάβεις ότι δεν ήταν και τόση ευκαιριάρα τελικά..

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, papajohnnnn είπε

Νεόδμητο διαμέρισμα του 2007 78τμ με 2 υπνοδωμάτια, στον 5ο οροφο, σαλονοκουζινα με πάρκιν κλειστό και αποθήκη ,ηλιακό θερμ, φυσικό αέριο .στο κέντρο ,Δίπλα στο μετρό. Στα 110.000 με τα τωρινά δεδομένα δηλαδή δεν είναι ευκαιρία;;;

Δεν το λες και ευκαιρία, κανονική τιμη εχει

• Like 2
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Έριξα μια γρήγορη ματιά στη ΧΕ, παρόμοια παίζουν από 175 χιλιάρικα το πιο φθηνό

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

€1410 το μέτρο μπορεί να είναι από κανονική τιμή μέχρι ευκαιρία, ανάλογα την κατάσταση / κατασκευή του ακινήτου

Μην πετάμε όλοι τις καυτές μας πιπεριές χωρίς να έχουμε όλα τα δεδομένα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, GeorgeKatz είπε

Συνοψίζοντας, θα μου επιτρέψεις να επιμείνω στην αρχική μου άποψη, ότι από τη στιγμή που θα δεις και θα σου αρέσει ένα μέσο τυχαίο ακινήτο και θα "δώσεις τα χέρια" με τον πωλητή να υπολογίζεις 2-3 μήνες γραφειοκρατία, μπορεί λιγότερο, μπορεί και περισσότερο, ανάλογα με το πόσο τακτοποιημένα είναι τα χαρτιά των εμπλεκόμενων και του ακινήτου. Φυσικά αν σου τύχει και καμία αποχή συμβολαιογράφων είσαι από τους πολύ τυχερούς 😀 !

Αγόρασα ακίνητο στην Αθήνα σε ούτε 3 μέρες και είμαι και από επαρχία.Έβαλα τη δικηγόρο μου να ελέγξει το ακίνητο εαν έχει βάρη , μου έδωσε το οκ , ανέβηκα τη επομένη στην Αθήνα , συντάχθηκε το πωλητήριο συμβόλαιο , πήγα εφορία πλήρωσα τους φόρους που αναλογούσαν , μετά στην τράπεζα μαζί με τον πωλητή για μεταφορά των χρημάτων και καπάκι μας περίμεναν οι συμβολαιογράφοι για τις υπογραφές και τέλος.

Άμα δεν ξέρετε τι σας γίνεται μην μπαίνεται να λέτε αρλούμπες.

• Like 5
Δημοσ.

Καλησπερα. Απο οτι καταλαβαινω υπαρχουν διαφορετικες εμπειριες στην αγοραπωλησια ακινητου.

Εγω συμφωνησα αρχες Ιουλιου αγορα ακινητου. Το ακινητο ειχε δανειο πανω του απο την ιδιοκτητρια. Το αγορασα με 50% τραπεζικη χρηματοδοτηση. Καταφερα και μπηκα αρχες Νοεμβριου(υπογραφη συμβολαιου 23 Οκτωβριου) και χωρις να εχω τελειωσει τη γραφειοκρατια(και πληρωμες) μεχρι και τελος Νοεμβριου. Η εκταμιευση απο τραπεζα εγινε 31/12.

Οποτε αλλον συμφωνω με GeorgeKatz

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, GeorgeKatz είπε

οκ και μπράβο, όμως τους είχες όλους επι ποδός, στα έκαναν γρήγορα και είσαι νοικοκύρης.

Στην Αττική οι δημόσιες υπηρεσίες δεν απέχουν 15 λεπτά η μια από την άλλη και πολλές φορές είναι τόσο πηγμένες από κόσμο που την πατάς και φεύγουν εγράσιμες ημέρες τσάμπα. Προσωπικό παράδειγμα, στο Κεφάλαιο στη ΔΟΥ, πας 9:30 το πρωι και τα νούμερα έχουν εξαντληθεί και μαθαίνεις ότι το πρέπει να πας από τις 7:00 και ο φρουρός της ΔΟΥ βγάζει μια λίστα και γράφονται ονόματα και θα εξυπηρετηθείς κατά τις 11:00. Πάει η εργάσιμη ημέρα.

Παρόμοια και σε κάθε άλλη υπηρεσία, που είναι διάσπαρτες μέσα στην Αττική πάνω κάτω κάνεις το ίδιο. Τέλος έχει μεγάλη σημασια αν είσαι εργαζόμενος ή αν τρέχεις μόνο για τη μεταβίβαση. Πόσες πρωινές ολιγόωρες άδειες ή ρεπό μπορείς έχεις για να τρέχεις σε υπηρεσίες μέσα σε μία εβδομάδα;

Όλα τα παραπάνω ειναι προβλήματα του αγοραστή. Παρόμοια προβλήματα έχει και ο πωλητής, γιατί συνήθως για να πουλάει έχει κάποια ανάγκη. Χρωστά εφορία και σου ζητά προκαταβολή να ξοφλίσει για να πάρει φ. ενημερότητα. Πάμε για προσύμφωνο στον συμβολαιογράφο που μπορεί σε 4 ημέρες από σήμερα. Ομοίως ο Μηχανικός "πνίγεται" με το Κτηματολόγιο και θα σου βγάλει το χαρτί σε 2 εβδομάδες, αλλά δεν τον αλλάζουμε γιατί αυτός είναι ο μηχανικός που έκανε όλη τη πολυκατοικία τόσα χρόνια τώρα. Το ραντεβού με τον Μηχανικό της τράπεζας, αν πάρεις και δάνειο, θα ειναι σε 5 ημέρες από σήμερα και άλλες πολλές τέτοιες περιπτώσεις.

Χαίρομαι πραγματικά που τελειώσατε 3 άτομα μέσα σε μια εβδομάδα, αλλά όταν βλέπεις διαμερίσματα "ευκαιρίες" ή μη από αγγελίες δεν ξέρεις σε τι πωλητή θα πέσεις και με τι γραφειοκρατικά βαρύδια θα είναι το σπίτι.

Το προβλημα ειναι μονο η πολεοδομια και ειδικα οσοι ανηκουν στην πολεοδομια της Συγγρου (κεντρο αθηνα)οπου εχει φορτο αλλα και εκει σε λιγοτερο απο μηνα εχεις τα χαρτια(και αν καποιος ειναι αποφασισμενος να πουλησει εχει ετοιμα τα χαρτια και τα υπογραφει ο μηχανικος οταν θελεις γιατι εχουν ισχυ 2 μηνες).Ολα τα αλλα γινονται γρηγορα αρκει να ξυπνησει καποιος πολυ πρωι(για δημο και εφορια).Εζησα προσφατα κατασταση τετοια και μαλιστα μηνα Δεκεμβρη και εγιναν ολα σε 20 μερες.Μιλαμε ομως για ακινητο χωρις επιβαρυνσεις και για μετρητα.

Επεξ/σία από Dannie
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδη τα εχω περασει σαν ενοικιαστης σε σπίτι που αποφασισαν να πουλησουν οι ιδιοκτητες αυτη ειναι η απόψη μου.

Πηγαινε βρες την κοπέλα και πες της ότι θα αγοράσεις το σπίτι και δεν σκοπευεις να ανανεώσεις το συμβολαιο.

Τα περι 20 ημερων που διαβασα παραπάνω και κάτι αλλες μαλακιες, απλά γελαω.
Μεσα την βρήκες την κοπελα οπότε δεν στέκουν.
Ασε που άμα την ζορισεις η θα στο κανει καλοκαιρινο πριν φύγει η θα ψάχνεις να την βρεις να σου δωσει τα κλειδια.
Εξώσεις δεν γινονται για πλακα εφόσον ο ενοικιαστης ειναι τυπικος.

Δωσε της 3 μήνες περιθώριο να βρει σπίτι με κάποιο πιο επίσημο τρόπο και όχι στα λογια και όλα θα πάνε καλα.

Εγω προσωπικα επειδη αργουσε να πουληθει το σπίτι, εφυγα μονος μου γιατι με ειχαν κουρασει τα πηγαινε έλα με τους μεσιτες κλπ

Αυτα τα ολίγα και να σκεφτεις ότι ανθρωπος μενει μεσα, όχι μοσχαρι.

Προσωπικα δεν έχω σπίτι όχι για οικονομικους λόγους, αλλα λόγω μετακινησεων με την δουλεια, και δεν θελω να κολλησω σε μια περιοχή.

Επεξ/σία από georgebou21
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Makis38 είπε

Συγχαρητήρια, αλλά στην Αθήνα κατά μ.ο. θες 1,5 με 2 μήνες για ένα συμβόλαιο, αναλόγως πού θα πέσεις και τι προβλήματα έχει το ακίνητο. 1 βδομάδα θέλει μόνο ο μηχανικός για πάει στο ακίνητο να συναντηθεί με τον ιδιοκτήτη, να δει τι σχέδια και τίτλους ιδιοκτησίας έχει στην κατοχή του, στη συνέχεια να πάει στην πολεοδομία, να αιτηθεί τα υπόλοιπα σχέδια της οικοδομικής άδειας, τα οποία μπορεί να τα πάρει την ίδια μέρα, μπορεί και όχι. Την επόμενη εβδομάδα θα ξαναπάει στο διαμέρισμα για αυτοψία, θα πάει στη συνέχεια στο γραφείο του, θα μιλήσει με τη συμβολαιογράφο, θα τα στείλει στη συμβολαιογράφο να τα δει, θα ξαναμιλήσει μαζί της για γίνουν οι όποιες διορθώσεις κλπ κλπ. Όταν τελειώσει ο μηχανικός, τότε θα πάει ο ιδιοκτήτης στο δήμο για το ΤΑΠ, στο κτηματολόγιο για απόσπασμα και φύλλα κλπ. Ανάλογα την περιοχή, μπορεί να ξεμπερδέψεις από δήμο από 1 έως 20 μέρες, από κτηματολόγιο από 1 έως 10 μέρες κλπ. Τα παραπάνω στην περίπτωση που δεν απαιτούνται τροποποιήσεις σύστασης, διορθώσεις πρόδηλων σφαλμάτων στο κτηματολόγιο και λοιπές ιστορίες για αγρίους, γιατί τότε ξεφεύγουμε σε χρόνους. Να συνεχίσω;

Επεξ/σία από kirileman
  • Thanks 1
Δημοσ.

Παραπάνω έχει δημοσιεύσει ένα παλικάρι τον νόμο που ισχύει. 

Ακόμα και για ΜΙΑ μέρα να ενοικιάσει κάποιος ένα σπίτι το λιγότερο που μπορεί να κάτσει μέσα είναι 3 χρόνια. 

Αυτό διότι και μια μέρα συμβόλαιο να κάνεις μπορείς να κάτσεις στο ακίνητο για 2 χρόνια χωρίς να μπορεί να σε κουνήσει ΚΑΝΕΙΣ 

Με το ετήσιο συμβόλαιο που πολλοί κάνουν έχει δικαίωμα νόμιμα ο ένοικος να μείνει άλλους 12 μήνες νόμιμα και ο σπιτονοικοκύρης ΔΕΝ μπορεί να τον διώξει .

Μόλις περάσουν τα δύο χρόνια αν ο σπιτονοικοκύρης ζητήσει να φύγεις έχεις άλλους 12 μήνες να βρεις σπίτι.

Αν ακόμα και μετά από αυτό το 12μηνο δεν φύγεις τότε ο σπιτονοικοκύρης σου κοινοποιεί με δικαστικό κλητήρα να του αδειάσεις το σπίτι εντός Χ χρονικου διαστήματος. Αν δεν φύγεις δεν ξέρω αν πας δικαστήριο και εκεί σου λένε φύγε τελεσίδικα η αν την ημερομηνία που γράφει το χαρτί του κλητήρα έρχεται πχ η αστυνομία και σε πετάει έξω. 

Άρα στην περίπτωση σου επειδή η κοπέλα μένει ήδη πάνω από δυο χρόνια στο σπίτι έχει δικαίωμα να μείνει μέσα 12 μήνες από την λήξη του τελευταίου συμβολαίου. 

Τα παραπάνω τα ξέρω διότι τα έχω ζήσει και από τις δύο πλευρές. Του ενοικου και του ενοικιαστή. Ο μόνος τρόπος είναι να της μιλήσεις αλλιώς για 12 μήνες θα παίρνεις το ενοίκιο από αυτήν και θα βρεις εσύ κάποιο άλλο σπίτι... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, kirileman said:

Συγχαρητήρια, αλλά στην Αθήνα κατά μ.ο. θες 1,5 με 2 μήνες για ένα συμβόλαιο, αναλόγως πού θα πέσεις και τι προβλήματα έχει το ακίνητο. 1 βδομάδα θέλει μόνο ο μηχανικός για πάει στο ακίνητο να συναντηθεί με τον ιδιοκτήτη, να δει τι σχέδια και τίτλους ιδιοκτησίας έχει στην κατοχή του, στη συνέχεια να πάει στην πολεοδομία, να αιτηθεί τα υπόλοιπα σχέδια της οικοδομικής άδειας, τα οποία μπορεί να τα πάρει την ίδια μέρα, μπορεί και όχι. Την επόμενη εβδομάδα θα ξαναπάει στο διαμέρισμα για αυτοψία, θα πάει στη συνέχεια στο γραφείο του, θα μιλήσει με τη συμβολαιογράφο, θα τα στείλει στη συμβολαιογράφο να τα δει, θα ξαναμιλήσει μαζί της για γίνουν οι όποιες διορθώσεις κλπ κλπ. Όταν τελειώσει ο μηχανικός, τότε θα πάει ο ιδιοκτήτης στο δήμο για το ΤΑΠ, στο κτηματολόγιο για απόσπασμα και φύλλα κλπ. Ανάλογα την περιοχή, μπορεί να ξεμπερδέψεις από δήμο από 1 έως 20 μέρες, από κτηματολόγιο από 1 έως 10 μέρες κλπ. Τα παραπάνω στην περίπτωση που δεν απαιτούνται τροποποιήσεις σύστασης, διορθώσεις πρόδηλων σφαλμάτων στο κτηματολόγιο και λοιπές ιστορίες για αγρίους, γιατί τότε ξεφεύγουμε σε χρόνους. Να συνεχίσω;

Συνεχίζω εγώ. Όταν πας να πουλήσεις ένα διαμέρισμα αυτά τα έχεις ήδη έτοιμα. Δηλαδή δεν περιμένεις να βρεις τον αγοραστή και μετά να ξεκινήσεις τα χαρτιά. Εφόσον έχεις οικοδομική άδεια δεν πας πολεοδομία. Εάν δεν έχεις, οφείλεις να τα φτιάξεις στην πολεοδομία πριν βρεις αγοραστή φυσικά. Το ενεργειακό έχει ισχύ 10 χρόνια οπότε όφειλες να το είχες έτοιμο. Των αυθαιρεσιών εάν θυμάμαι καλά έχει ισχύ 6 μήνες. Οπότε και αυτό θα μπορούσες να το ετοιμάσεις. Τι μένει; Κτηματολόγιο που όπως προείπα είχε περαστεί στο παρελθόν και το ΤΑΠ. Ωραία στην Αθήνα θα σου φάει κάποιες μέρες. 

Επεξ/σία από Makis38
Δημοσ.
Στις 5/1/2020 στις 4:51 ΠΜ, papajohnnnn είπε

Καλησπέρα. Είμαι στα συμβόλαια για αγορά ενός διαμερισματος στην Αθήνα. Μέσα στο διαμέρισμα μένει μια κοπέλα μόνη της τα τελευταία 13 χρόνια. Το συμβόλαιο έληξε τον Δεκέμβρη και ο ιδιοκτήτης της είχε πει να φύγει εντός τριμήνου. Την Πέμπτη που πήγα για να δω το διαμέρισμα ξανά και να το κλείσω, η νοικαρισα είπε στο Μεσίτη ότι θέλει 2 μήνες το ελάχιστο  για να βρει σπίτι. Ο πωλητής μου λέει να μην ανησυχώ και ότι θα φυγει. Ποιο είναι το πρόβλημα, κάνω το μεταπτυχιακο μου και θα πρέπει εγώ max μέχρι 16 Φλεβάρη να έχω μπει στο καινούργιο διαμέρισμα διότι πουλήσαμε το πατρικό μου και στις 15 Φλεβάρη φεύγουμε. Οι γονείς μου πάνε στο χωριό στα Γιαννενα. Άρα θα μείνω στο δρόμο, ακίνητο δεν υπάρχει άλλου να μείνω. Τι να κάνω; Να τρέχω στα δικαστήρια δεν το κάνω διότι αποφάσεις θα βγουν μετά από 6 μήνες και θα ταλαιπωρηθω χωρίς λόγο. Είμαι σε απόγνωση, τι να κάνω!!!

ΥΓ: το διαμέρισμα ήτανε ευκαιριαρα γι αυτό το έκλεισα.

Βρέθηκα σε παρόμοια φάση πριν μια 5ετια όταν έψαχνα σπίτι για αγορά και βιαζομουν γιατί έδινα υψηλό ενοίκιο. Ενώ ο μεσίτης και ο ιδιοκτήτης με διαβεβαίωνε ότι μόλις το αγοράσω σε ένα μήνα max θα έχουν φύγει οι ενοικιαστές μου έκανε εντύπωση ότι οταν πήγα να δω το σπίτι έλειπαν όλοι. Εγώ δεν ξέρω πως αλλά βρήκα το θάρρος-θρασος και πήγα την επόμενη στο σπίτι, μου άνοιξε η οικογένεια που έμενε τους εξήγησα ευγενικά την κατάσταση και ευγενικά μου απάντησαν ότι το παιδί τους πάει 1η δημοτικού και δεν σκόπευαν στη μέση της χρονιάς να αλλάζουν ούτε σχολείο ούτε σπίτι .

Εννοείτε ότι δεν ασχολήθηκα περαιτέρω. Αν έχεις όρεξη και χρόνο κάνε μια κουβέντα με την ενοικιαστρια χωρίς παρουσία τρίτων να δεις τη σκοπεύει να κάνει ,όχι ότι πρέπει να πάρεις της μετρητής ότι σου πει, έτσι να δεις το κλίμα. Αν δεν θέλει να φύγει και είναι και σωστή στα ενοίκια,κλαφτα μπορεί να κάτσει και πάνω από χρόνο.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...