Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Super Moderators Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 2 hours ago, LIGHT1NG said: 13 ετών μια χαρά είναι και 20 χρόνια, σε μεγάλες πόλεις που σε κεντρικά σπίτια πουλάνε-νοικιάζουν 50 και 60 χρόνων για 400-500 τον μήνα τι να πούμε δηλαδή Δεν είπε ότι δεν είναι μια χαρά, αλλά ότι δεν λέγεται νεόδμητο. 😛 4
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 2 ώρες πριν, Dinos1973 είπε Δεν υπάρχει αυτό ούτε σε υποβάθμισμενες περιοχές τις Αττικής.....όταν ο δικηγόρος αρχίσει να τα ψάχνει (κάτι που λογικά θα πρέπει να το έχεις κάνει από την αρχή ) θα βρει δράκους !!!!!! Φυσικά και δεν υπάρχει. Αλλά όταν βρεις ένα τέτοιο τότε είναι αυτό που λέμε "ευκαιρία". Δε σημαίνει πάντα ότι κρύβεται κάτι κακό από πίσω. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που κάποιος πουλάει ένα σπίτι σε τιμή ευκαιρίας για σένα.
GeorgeKatz Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Στις 5/1/2020 στις 4:51 ΠΜ, papajohnnnn είπε Μέσα στο διαμέρισμα μένει μια κοπέλα μόνη της τα τελευταία 13 χρόνια. Το συμβόλαιο έληξε τον Δεκέμβρη και ο ιδιοκτήτης της είχε πει να φύγει εντός τριμήνου. Μια κυνική απάντηση είναι ότι δεν θα πρέπει να σε απασχολήσει το γεγονός. Αν ισχύει ότι η κοπέλα δεν έχει συμβόλαιο, δεν έχει κανένα δικαίωμα να μένει εκεί. Νομιμότυπα μπορείς τη πρώτη μέρα που θα αποκτήσεις τους τίτλους ιδιοκτησίας (συμβόλαια και υποθηκοφυλάκειο) να μπεις μέσα κύριος από τη πόρτα και να την κατηγορήσεις για κατάληψη της ιδιοκτησίας σου. Στη πράξη όμως σου προτείνω να της δώσεις πίστωση χρόνου, μην υπογράψεις κάποιο μισθωτήριο μαζί της ούτε για 20 ημέρες. Στις 5/1/2020 στις 10:31 ΠΜ, ManFromEarth είπε Μόνο εγώ λυπάμαι την κοπέλα που μετα από 13 χρόνια της έδωσαν 3 μήνες διορία να φύγει και τώρα ο αγοραστής πιεζει για να το μειώσει στο μισό και να μπει ο ίδιος μέσα Φλεβάρη; Σε αυτές τις περιπτώσεις ο ιδιοκτήτης πρώτα δίνει ένα αβαντάζ στους ενοίκους και τους ενημερώνει ότι πουλάει και (θεωρητικά) τους κάνει και μια καλύτερη τιμή. Αφού οι ένοικοι δεν ενδιαφέρονται για αγορά, ορίζονται ώρες και μέρες επισκεπτηρίου έτσι ώστε ο ιδιοκτήτης ή ο μεσίτης να παρουσιάζει το σπίτι στους πιθανούς αγοραστές. Θέλω να πω δεν της ήρθε και ξαφνικό, οι διαδικασίες αυτές κρατάνε μήνες. Γενικότερο σχόλιο για την περίπτωση αυτή είναι ότι όσο και βολεμένος είναι κάποιος ως ενοικιαστής πάντα υπάρχει περίπτωση ο ιδιοκτήτης να χρειαστεί το σπίτι για ανθρώπινους λόγους όπως: αρραβωνιάζω το παιδί μου και θα μεινει το νέο ζευγάρι στο σπίτι έγινε 20 χρονών το παιδί μου και θέλει να μείνει μόνος του έγραψα το ακίνητο στο παιδί μου και αυτός/αυτή θέλει να το κάνει γραφείο θάνατος και οι κληρονόμοι το πουλάνε για να μοιραστούν μετρητά χρέη και θέλω να ξεπληρώσω θέμα υγείας και χρειάζομαι μετρήτά και ξεπουλάω ως ενοικιαστές πρέπει να υπολογίζουμε τις παραπάνω περιπτώσεις και πάντα να είμαστε προετοιμασμένοι για το τηλεφώνημα που θα πει κάτι από τα παραπάνω. Γενικότερα τώρα, @papajohnnnn κατά την άποψή μου βιάζεσαι πολύ και αυτά τα πράγματα θέλουν χρόνο. Η (τυπικά παράνομη) ενοικιάστριά σου είναι ένα από τα προβλήματα. Μέχρι τη μέρα που θα υπογράψετε τα συμβόλαια πρέπει να έχετε ένα σκασμό χαρτιά που θέλουν κόπο και χρόνο και χρήμα να μαζευτούν. Φορολογικές ενημερότητες, πληρωμένα ΕΝΦΙΑ, πληρωμένα δημοτικά τέλη, καθαρό στο υποθηκοφυλακειο και ένα σωρό άλλα πράγματα που μπορούν να βγουν στη πορεία (τακτοποιήσεις αυθαιρεσιών και λοιπές νομιμοποιήσεις κτλ). Για αυτό που σε προετοιμάζω είναι ότι και τα χρήματα να έχεις, η διαδικασία θα πάρει περίπου 2-3 μήνες μέχρι να πέσουν οι υπογραφές και από τις υπογραφές άλλες 10 ημέρες για να ολοκληρωθεί η εγγραφή στο υποθηκοφυλακειο. Αν μπλέχτει και τράπεζα στη μέση, αυξάνεται ο χρόνος. Η συμβουλή μου για την αγορά σου είναι σίγουρα να: συμβουλευτείς μηχανικό για να ελέγξει το σπίτι και ως κατασκευή και ως σχέδια πολεοδομικά προσλάβεις δικηγόρο να ελέγξει τα συμβόλαια και την όλη διαδικασία εδώ αμάξι μεταχειρισμένο αγοράζουμε και το πάμε για έλεγχο, ολόκληρο σπίτι θέλει περισσότερη προσοχή. Καλή χρονιά και όσο τρέχεις για τη γραφειοκρατία της υπόθεσης να σκέφτεσαι ότι τελειώνει και μετά θα έρχεται ο ΕΝΦΙΑ 😈 Με το καλό να μπεις στο σπίτι 😀!!! 3 1 1
TheGrisGrisMan Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 1 ώρα πριν, Xacti είπε Αυτή η κοπέλα λογικά θα δίνει πάνω από 500+( μήπως λέω λίγα?) για τέτοιο σπίτι οπότε μάλλον δεν είναι καμιά "κακομοίρα" ατυχήσασα από τη ζωή. Ναι... Εκτός βέβαια αν εχει λευχαιμία, μεγάλωσε χωρίς γονείς, έχασε κάποιο τέκνο ή δεν ξέρω και εγω τι άλλο...; 1
GeorgeKatz Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 1 ώρα πριν, bluesattack είπε Ποσο χρονικο περιθωριο εχει καποιος μετα την ληξη του συμβολαιου για να βρει νεο σπιτι ? Υπαρχει καποια νομοθεσια ? Ειναι καποιος ορος ψιλοσυνηθης σε συμβολαια η ..χυμα στο κυμα και βλεπουμε ? Ρωταω τους ενοικιαστες που λογικα (πρεπει να ) ξερουν απο αυτα 0 ώρες, αν λήξει το συμβόλαιο παραδίδεις κλειδιά και παιρνεις πίσω την εγγύηση αν δεν υπάρχουν ζημιές.
Ukforthemoment Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Και τι μας νοιάζει;ΤΙ νοιάζει τον οποιονδήποτε ; 2 λεπτά πριν, TheGrisGrisMan είπε Ναι... Εκτός βέβαια αν εχει λευχαιμία, μεγάλωσε χωρίς γονείς, έχασε κάποιο τέκνο ή δεν ξέρω και εγω τι άλλο...; Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2020 από Ukforthemoment
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, TheGrisGrisMan είπε Ναι... Εκτός βέβαια αν εχει λευχαιμία, μεγάλωσε χωρίς γονείς, έχασε κάποιο τέκνο ή δεν ξέρω και εγω τι άλλο...; οκ Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2020 από Επισκέπτης
TheGrisGrisMan Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 4 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Και τι μας νοιάζει;ΤΙ νοιάζει τον οποιονδήποτε ; Καθόλου και κανέναν. Ισχύει αυτό που λες... Απλά το επισήμανα επειδή έχω βαρεθει να διαβάζω απόψεις τύπου «εχει χρήμα» άρα δεν είναι «ατυχήσασα» απο τη ζωη, οπως ειπώθηκε πιο πάνω... γενικευση της γενίκευσης Ώ γενίκευση... ελπίζω να τα λένε για πλάκα όσοι τα λένε Αν και φοβάμαι πως είναι νοοτροπία...
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, TheGrisGrisMan είπε Απλά το επισήμανα επειδή έχω βαρεθει να διαβάζω απόψεις τύπου «εχει χρήμα» άρα δεν είναι «ατυχήσασα» απο τη ζωη, οπως ειπώθηκε πιο πάνω... γενικευση της γενίκευσης Ώ γενίκευση... Εννοώ ότι για να μπορεί να πληρώνει για ένα τέτοιο σπίτι δε θα δουλεύει στα έβερεστ, ούτε σερβιτόρα. Τα αυτονόητα θα λέμε? λες να παίρνει 500-600 μισθό και να νοίκιασε τέτοιο σπίτι? και να συνεχίσει να το νοικιάζει? αν είχε οικονομικό θέμα θα έβρισκε κάτι πιο φθηνό. Κόλλησες σε μία λέξη τώρα εσύ και πήρες μπρος η φαντασία σου. Έλεος
MessengerOfGood Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Έχεις δώσει προκαταβολή? Έχεις υπογράψει προσύμφωνο? Αν όχι τότε νωρίς πουλήσατε το σπίτι σας. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Kαι πάμε σε κάτι άλλο που με απασχολεί.Ο φίλος πουλάει και αγοράζει σπίτι.Οπότε έχει επαφή με τουλάχιστον ένα δικηγόρο που τον πληρώνει.Εκείνον δεν τον έχει ρωτήσει για το όλο θέμα; 1
TheGrisGrisMan Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 4 λεπτά πριν, Xacti είπε Εννοώ ότι για να μπορεί να πληρώνει για ένα τέτοιο σπίτι δε θα δουλεύει στα έβερεστ, ούτε σερβιτόρα. Τα αυτονόητα θα λέμε? λες να παίρνει 500-600 μισθό και να νοίκιασε τέτοιο σπίτι? και να συνεχίσει να το νοικιάζει? αν είχε οικονομικό θέμα θα έβρισκε κάτι πιο φθηνό. Κόλλησες σε μία λέξη τώρα εσύ και πήρες μπρος η φαντασία σου. Έλεος Λες μόνος ότι άλλα γράφεις και άλλα εννοείς, θα μου την πεις και απο πάνω? 😆 Μηπως να τελειώσεις καλύτερα με τις off topic φαντασιώσεις/σενάρια/προκαταλήψεις που ξεκίνησες; Εγω δεν το συνεχίζω, εξάλλου το διόρθωσες βλέπω... Αλλά μην μου την λες κ απο πάνω & ειδικά για τα αυτονόητα...
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, TheGrisGrisMan είπε Λες μόνος ότι άλλα γράφεις και άλλα εννοείς, θα μου την πεις και απο πάνω? 😆 Μηπως να τελειώσεις καλύτερα με τις off topic φαντασιώσεις/σενάρια/προκαταλήψεις που ξεκίνησες; Εγω δεν το συνεχίζω, εξάλλου το διόρθωσες βλέπω... Αλλά μην μου την λες κ απο πάνω & ειδικά για τα αυτονόητα... ότι να ναι
basilis_k6 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Στην πιατσα νεοδμητο λεγεται. Απορω σε ποια περιοχή πετυχες αυτη την τιμη...
papajohnnnn Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 14 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε Στην πιατσα νεοδμητο λεγεται. Απορω σε ποια περιοχή πετυχες αυτη την τιμη... Στη Δάφνη στην Καλογήρων. 14 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε Στην πιατσα νεοδμητο λεγεται. Απορω σε ποια περιοχή πετυχες αυτη την τιμη... Στη Δάφνη στην Καλογήρων. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις