Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ακούω πρόταση για SSD 960GB (ή και 480) για το λάπτοπ μου..

Δεν θέλω το κορυφαίο αλλά ούτε και τον χειρότερο/φθηνότερο. Μια ενδιάμεση κατάσταση. Τώρα έχω έναν hdd 320GB και βασικά κάνω την αλλαγή μόνο και μόνο για την ταχύτητα αφού από θέμα χώρου είναι οκ.

Σκέφτομαι μήπως αξίζει να πάω και σε έναν καλύτερο 480GB ίσως πιο γρήγορο αφού δεν έχω τόσο θέμα με το χώρο όπως είπα.

Δημοσ.

Ξέρω ότι ο Samsung είναι top αλλά παράλληλα είναι και τουλάχιστον 40% ακριβότερος από αντίστοιχης χωρητικότητας δίσκους άλλης εταιρείας.

Δίνει όμως και 5 χρόνια εγγύηση αλλά και πάλι δε νομίζω να πάω σε κάτι τέτοιο.

Εκτός αν η διαφορά είναι τόσο μεγάλη υπέρ του Samsung που πετάει φωτιές ή είναι τέρας αξιοπιστίας.

Γι αυτό άνοιξα το θέμα, αλλιώς θα πήγαινα κατευθείαν στον Samsung. Ψάχνω κάτι πιο vfm

Τώρα έχω έναν intenso 128 σ' ένα άλλο μηχάνημα και είμαι ικανοποιημένος. Αλλά δεν είχα ποτέ άλλον SSD για να συγκρίνω.

Σκεφτόμουν πάλι για intenso ή Patriot.

Διαβάζω σχόλια που μερικοί λένε να μην τους γεμίζουμε πάνω από 70% γιατί χάνουν την αξιοπιστία τους. Στέκει αυτό; Να μειωθεί η ταχύτητα οκ, αλλά η αξιοπιστία;

Δημοσ.

Τελικά ψάχνοντας είδα ότι ο samsung είναι καλύτερος σε σχέση με τους άλλους, βάλε και την 5ετή εγγύηση οπότε κατέληξα σε αυτόν αν και η τιμή του είναι λίγο τσιμπημένη. Οπότε πήγα στον 500GB αντί για τον μεγαλύτερο

Ελπίζω να μη το μετανιώσω που δε πήρα τον 1TB

Δημοσ.

Μεγειά, καλή επιλογή, θεωρητικά οι πιο αξιόπιστοι SSD. Αυτό με το 70% μάλλον έχει κάποια βάση, γιατί εγώ που έχω βάλει το Samsung Magician έχει επιλογή να δεσμεύσει ένα ποσοστό για να επεκτείνει τη διάρκεια ζωής του. Δεν είναι ενεργοποιημένο by default, δεν ξέρω τί κάνει πρακτικά και θεωρώ πως θα έχει παλιώσει αρκετά το 970 evo plus και θα το πετάξω πριν χαλάσει :P

Δημοσ.
Στις 11/1/2020 στις 10:45 ΜΜ, noble είπε

Μεγειά, καλή επιλογή, θεωρητικά οι πιο αξιόπιστοι SSD. Αυτό με το 70% μάλλον έχει κάποια βάση, γιατί εγώ που έχω βάλει το Samsung Magician έχει επιλογή να δεσμεύσει ένα ποσοστό για να επεκτείνει τη διάρκεια ζωής του. Δεν είναι ενεργοποιημένο by default, δεν ξέρω τί κάνει πρακτικά και θεωρώ πως θα έχει παλιώσει αρκετά το 970 evo plus και θα το πετάξω πριν χαλάσει :P

Τελικά η επιλογή μου δεν ήταν και τόσο καλή γιατί τώρα παρατήρησα ότι το laptop στο οποίο τοποθετήθηκε υποστηρίζει sata 2 και όχι 3. Σε δοκιμαστικά που έτρεξα, ο δίσκος τερματίζει στα 300MB/s. Σχεδόν η μισή από τη μέγιστη θεωρητική του ταχύτητα. Τα νεύρα μου......

Κρίμα, αν το είχα προσέξει θα αγόραζα έναν φθηνότερο ή στα ίδια χρήματα έναν άλλον στο 1TB.

Τέλος πάντων θα τον κρατήσω, το καλό είναι ότι σε σχέση με τον HDD που είχα 4πλασιαστηκε η ταχύτητα. Κάτι είναι κι αυτό

Δημοσ.

Δεν πειράζει αν είναι τόσο παλιό το laptop ώστε να έχει SATA 2 σημαίνει ότι πιθανώς και να μην κάτσει πολύ καιρό εκεί μέσα το SSD και να το εκμεταλλευτείς αλλιώς. Η δύναμη των SSD που τους κάνει να ξεχωρίζουν και να είναι έως και 100αδες φορές πιο γρήγοροι από τους σκληρούς είναι το χαμηλό latency που έχουν με αποτέλεσμα όταν πρόκειται να διαβάσουν η να γράψουν πολλά μικρά αρχεία, η διαφορά στο transfer rate να είναι χαοτική.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...