Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ηρθε η ωρα  να αναβαθμιστω και εγω μετα απο χρονια με το σκυλο τον 8320 (τρεχει στα 4.4ghz)

Θα παρω μονο σετ μομπο+ραμ+cpu (τα αλλα θα τα κρατησω ειναι OK)

Πανω στη νεα mobo θα μπει ο 2700Χ λογικα (με τη μικρη χρηματικη διαφορα που εχει απο τον 2600Χ πας καρφι σε 2700Χ)

Ποσταρω εδω για να αποφυγω καποιες ατραπους/τυφλες γωνιες που δεν βλεπω στον "καθρεπτη μου"

Μητρικη σκεφτομαι να παρω την Tomahawk Max β450 και μνημες τις RIpjaws CL16 3200MHZ (16GB)

Στο μελλον του χρονου(παραχρονου) λογικα θα μπει εκ νεου αναβαθμιση κατι σε στυλ 3700Χ οποτε ισως αξιζει να παω σε γρηγοροτερες μνημες για τοτε (κατι διαβασα για τις ballistix)

Overclock δεν βλεπω να κανω καθως το οφελος ειναι μικρο  πλεον (δεν ειναι οπως παλια δλδ)

Aν υπαρχνουν καποιες ενστασεις/αντιπροτασεις/συμβουλες  παρακαλω ενημερωστε με στο παρων thread

Επεξ/σία από afterhours
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ολά αυτά που κοιτάς μια χαρά είναι. Εξαρτάται βέβαια και από την χρήση που κάνεις. Ο 2700Χ τόσο που κάνει είναι μεγάλο vfm. Παρόλα αυτά η per core ταχύτητα του είναι κάτω από του 3600, οπότε στο 90% των πραγμάτων που κάνεις στο PC ο 3600 θα είναι γρηγορότερος. Γενικά, αν τον θες για gaming και γενική χρήση, πάρε 3600. Αν το θες για editing και γενικά κάτι που αξιοποιεί τα παραπάνω threads, πάνε σε 2700Χ για να γλυτώσεις και το 30άρι. 

Η μητρική είναι μια χαρά αυτή που κοιτάς. Το μόνο αρνητικό είναι η τιμή της που έχει ανέβει ελαφρώς. Αν δεν πας σε 3ης γενιας Ryzen, δεν καίγεσαι για Max μητρική πάντως. 

Μνήμες, αν υπάρχει περίπτωση να ασχοληθείς με overclock, πάρε τις ballistix, γιατί έχουν αρκετά μεγάλα περιθώρια. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που τις προτείνουν όλοι. 

Επεξ/σία από TheMechanic1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, afterhours είπε

Ηρθε η ωρα  να αναβαθμιστω και εγω μετα απο χρονια με το σκυλο τον 8320 (τρεχει στα 4.4ghz)

Θα παρω μονο σετ μομπο+ραμ+cpu (τα αλλα θα τα κρατησω ειναι OK)

Πανω στη νεα mobo θα μπει ο 2700Χ λογικα (με τη μικρη χρηματικη διαφορα που εχει απο τον 2600Χ πας καρφι σε 2700Χ)

Ποσταρω εδω για να αποφυγω καποιες ατραπους/τυφλες γωνιες που δεν βλεπω στον "καθρεπτη μου"

Μητρικη σκεφτομαι να παρω την Tomahawk Max β450 και μνημες τις RIpjaws CL16 3200MHZ (16GB)

Στο μελλον του χρονου(παραχρονου) λογικα θα μπει εκ νεου αναβαθμιση κατι σε στυλ 3700Χ οποτε ισως αξιζει να παω σε γρηγοροτερες μνημες για τοτε (κατι διαβασα για τις ballistix)

Overclock δεν βλεπω να κανω καθως το οφελος ειναι μικρο  πλεον (δεν ειναι οπως παλια δλδ)

Aν υπαρχνουν καποιες ενστασεις/αντιπροτασεις/συμβουλες  παρακαλω ενημερωστε με στο παρων thread

Καλημέρα. Κατά την γνώμη μου, όταν κάνεις αναβάθμιση, καλύτερα να πηγαίνεις πάντα  στην  τελευταία γενιά, είτε πρόκειται για cpu, είτε για κάρτα γραφικών. Η 3η γενιά προσφέρει καλύτερη ταχύτητα στο single thread. Μπορεί να είναι λίγο  πιο ακριβή αλλά θα κάνεις καλύτερη απόσβεση. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Fredman είπε

Καλημέρα. Κατά την γνώμη μου, όταν κάνεις αναβάθμιση, καλύτερα να πηγαίνεις πάντα  στην  τελευταία γενιά, είτε πρόκειται για cpu, είτε για κάρτα γραφικών. Η 3η γενιά προσφέρει καλύτερη ταχύτητα στο single thread. Μπορεί να είναι λίγο  πιο ακριβή αλλά θα κάνεις καλύτερη απόσβεση. 

Δεν διαφωνω σε γενικες γραμμες αλλα πρωτον με ενδιαφερει περισσοτερο το multithread περιβαλλον και οχι τοσο το σινγκλε core και δευτερον με την διαφορα τιμης που εχει η 3600X(3600 σκετη cpu) με τον 2700Χ ειναι καλυτερο value ο δευτερος,για αυτο κατεληξα εκει.Του χρονου(παραχρονου) που θα πεσει ο 3700Χ στα 150 ευρω κ αυτος (θα τον βαλω λογικα πανω αν θελησω).

Η χρηση που κανω ειναι εφαρμογες-multithreaded.Η καρτα γραφικων δεν θα αλλαχτει καθως σπανια παιζω παιχνιδια.Εχω μια Gigabyte 1060 GTX

Μπατζετ ουσιαστικα δεν υπαρχει αλλα παω μονο με την λογικη super value για το χρημα που θα δωσω.

Κοιταζα χτες και ισως παω για την MSI B450 Pro MAX...παρομοια με την tomahawk max αλλα σε καλυτερες τιμες (σηκωνει και μελλοντικα stock 3700X απο οτι ειδα λιγο στα γρηγορα)

10 ώρες πριν, TheMechanic1 είπε

Μνήμες, αν υπάρχει περίπτωση να ασχοληθείς με overclock, πάρε τις ballistix, γιατί έχουν αρκετά μεγάλα περιθώρια. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που τις προτείνουν όλοι. 

Eυχαριστω για το χρονο σου το μηχανημα θελει thread γι αυτο παω σε 2700Χ, σε μνημες σε αυτες θα παω λογικα εψαξα και διαβασα χτες βραδυ αρκετα για αυτες..ειναι ψιλο-διαμαντακια για τα λεφτα τους παντα.Αν δεν πηγαινα σε ρυζεν 3700Χ? στο μελλον μπορει να επαιρνα και τις ripjaws που ειναι bdie

Επεξ/σία από afterhours
Δημοσ.

Nα ενημερωσω οτι τελικα παραγγειλα το 2700Χ συστημα (λογω τρεχουσων τιμων+multithreading,αν ηταν φθηνοτερος ο 3600 θα πηγαινα εκει)

• Like 1
Δημοσ.

Καλοδούλευτο το νεο pc. Και εγω τον 2700Χ είχα πάρει με τις προσφορες Black Fridays. Δεν με ενδιαφερουν και πολυ τα games, οποτε προτίμησα τα threads του 2700X.

Τον επεξεργαστή FX8320, τον πουλάς, και αν ναι, πόσο? Σκεφτόμουν αν μπορώ με λιγα χρήματα να αναβαθμίσω το pc της αδερφης μου (εχω μια καλουτσικη μητρική AM3+ που καθεται).

• Like 1
Δημοσ.
20 ώρες πριν, afterhours είπε

Nα ενημερωσω οτι τελικα παραγγειλα το 2700Χ συστημα (λογω τρεχουσων τιμων+multithreading,αν ηταν φθηνοτερος ο 3600 θα πηγαινα εκει)

Μεγειά το καινούριο σύστημα!

Στις 5/1/2020 στις 7:30 ΜΜ, afterhours είπε

Δεν διαφωνω σε γενικες γραμμες αλλα πρωτον με ενδιαφερει περισσοτερο το multithread περιβαλλον και οχι τοσο το σινγκλε core και δευτερον με την διαφορα τιμης που εχει η 3600X(3600 σκετη cpu) με τον 2700Χ ειναι καλυτερο value ο δευτερος,για αυτο κατεληξα εκει.Του χρονου(παραχρονου) που θα πεσει ο 3700Χ στα 150 ευρω κ αυτος (θα τον βαλω λογικα πανω αν θελησω).

Η χρηση που κανω ειναι εφαρμογες-multithreaded.Η καρτα γραφικων δεν θα αλλαχτει καθως σπανια παιζω παιχνιδια.Εχω μια Gigabyte 1060 GTX

Από περιέργια, απλώς επειδή το έχεις αναφέρει αρκετά στο thread, θα ήθελες να γίνεις πιο συγκεκριμένος σχετικά με τη χρήση του cpu.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, duffyduck είπε

Καλοδούλευτο το νεο pc. Και εγω τον 2700Χ είχα πάρει με τις προσφορες Black Fridays. Δεν με ενδιαφερουν και πολυ τα games, οποτε προτίμησα τα threads του 2700X.

Τον επεξεργαστή FX8320, τον πουλάς, και αν ναι, πόσο? Σκεφτόμουν αν μπορώ με λιγα χρήματα να αναβαθμίσω το pc της αδερφης μου (εχω μια καλουτσικη μητρική AM3+ που καθεται).

Ευχαριστω για τις ευχες παιδια ...οταν στησω το νεο συστημα θα τον βαλω για πωληση με μια hyper 212 evo (ειχα πουλησει την μαμισια ψυχτρα εξ αρχης).Λογικα θα βαλω και τις μνημες και την μητρικη για πωληση.(16GB DDR3 1866 CL9 και asus mobo)

Το συστημα κυριως θα δουλευει handbrake και ffmpeg frontend cpu only encodes/transcodes.Επισης οποτε απαιτειται adobe suite και VMware.

Επεξ/σία από afterhours
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...