Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειμαι φοιτητής νομικής του ΕΚΠΑ και είμαι 22 χρονών. Το ιστορικό έχει ως εξής: 

Όταν μπήκα στη σχολή στα 17 μου ακόμα, είχα τεράστιες ανασφάλειες καθώς το εργασιακό κλίμα είναι οπως είναι στην Αθήνα. Δεν ήθελα καθόλου να ασχοληθώ με τη σχολή, ήθελα να βρω μια δουλειά, να κάνω κάτι άλλο πέρα από το διάβασμα και να αποκτήσω χρήματα και εργασιακή εμπειρία. Για να μη μακρηγορώ, 4 χρονια μετα έχω αλλάξει κάμποσες δουλειές και κατέληξα να μην αφοσιωθώ καθόλου στη σχολή και να φύγω σε μια χώρα της Βόρειας Ευρώπης για να δουλέψω και να σπουδάσω εκεί στα 21. Από τότε έχει περάσει ακριβώς ένας χρόνος ζώντας εδώ. Ηταν έτσι η συγκυρία που γνώρισα εδώ άτομα από την Ελλάδα που μου έδωσαν νέο ηθικό και θέληση να επιστρέψω και να ολοκληρώσω τη σχολή μου. 

Επίσης εδώ δε πέρασα στη σχολή που είχα σκεφτεί σαν εναλλακτική και νιώθω τώρα ότι θέλω πραγματικά να γυρίσω στο σπίτι μου στην Ελλάδα και να αφοσιωθώ πλήρως στις σπουδές μου. Φυσικά έχω περάσει ελάχιστα μαθήματα και η σκέψη πριν φύγω για το εξωτερικό με τρόμαζε, αλλά τώρα είδα πλέον ότι ούτε στη Βόρεια Ευρώπη τα πράγματα είναι τόσο τέλεια όσο νόμιζα και νομίζουμε γενικά στην Ελλάδα. Υπάρχει πολλή μοναξιά και το εργασιακό κλίμα για ανειδικευτα άτομα είναι άσχημο. Η ζωή είναι ακριβή και η αποξένωση ενα βαρύ φορτίο ψυχολογικά. Για αυτό και θέλω να κάνω τις σπουδές μου και να μην νιώθω διαρκείς ενοχες που τις παράτησα. 

Στη χώρα που βρίσκομαι μιλάω άπταιστα τη γλώσσα λόγω του ότι έχω ζήσει εδώ μικρός και έχω εργασία full time η οποία έχει μια οκ αμοιβή, αλλά παρόλα αυτά θεωρείται δουλειά για "αμόρφωτους". Ως φοιτητής νομικής νιώθω ότι μου αξίζει να πετύχω κατι καλύτερο από αυτό. 

Έχω σχεδιάσει λοιπόν να φύγω τέλη Μαρτίου και να γυρίσω να ασχοληθώ με τη σχολή μου στην Αθήνα στο σπίτι μου. Τι με συμβουλεύετε να κάνω; Πιστεύετε μπορώ να επιστρεψω εδώ για κάποιο μεταπτυχιακό αργότερα και να βρω μια καλυτερη δουλειά; Φυσικά το θέμα της μοναξιάς είναι πολύ σκληρό και με έχει βάλει σε σκέψεις για το εάν θέλω πραγματικά να επιστρέψω εδώ. Μου λείπει η σχέση μου, οι φίλοι μου και το φιλότιμο της Ελλάδας που πραγματικά εδώ δεν υπάρχει σαν έννοια. 

Συγγνώμη αν σας ζάλισα! 

Δημοσ.

Κάτσε εκεί και ξαναδές το από άλλη οπτική. Σχέση θα βρεις άλλη, οι φίλοι έρχονται και παρέρχονται, το φιλότιμο δε σου χρειάζεται εκεί. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...