Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 80
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 minutes ago, greekfragma said:

Υποκλιθείτε κι άλλο στα ψιλά γράμματα στις γκρίζες ζώνες και στις πολιτικές που τις βολεύουν. Όλα αυτά αν μιλήσετε με δικηγόρο θα σας πει ότι δεν ευσταθούν. Ο καθένας πορεύεται όπως νομίζει. Απλά αυτή η ευθυνοφοβια και η αναγνώριση των συνταγματικών δικαιωμάτων σας είναι που μας έφερε εδώ 

Ρε φιλε, αμα ειναι τοτε οι ασφαλιστικες στην Αθηνα να κλεισουν, και ολοι να κανουν τις ασφαλειες τους στην επαρχια. Δεν ξερω γιατι τοσο πολυ εχεις φανατιστει. Εγω παντως οταν περασει ο χρονος, θα την αλλαξω ξανα σε Αθηνα.

31 minutes ago, jmmys said:

Με ένα απλό τηλεφώνημα στην ασφαλιστικη,αλλάζουν τα στοιχεία κατοικίας και τελειώνει το θέμα σε ένα λεπτό,χωρίς κανένα κόστος.Απορω για το δεν το έκανε.

Τα 30 ευρώ λιγότερα που πλήρωσε ήταν προφανώς επειδη την έκανε ετήσια και όχι 6μηνη,γι'αυτό και η έκπτωση.

Και σε περίπτωση σοβαρού τροχαίου η ασφαλιστική θα κοιτάξει πρωτίστως αν οτιδήποτε aftermarket πάνω στο αμάξι είναι νόμιμο και εχει εγκριση για δημοσιο δρόμο, φώτα,φρένα,ζαντολαστιχα,εξάτμιση κλπ.Αυτα μου είπε επί λέξη ο ασφαλιστής μου.

Οχι εχω επιπλεον εκπτωση επειδη κανω ετησια, αλλα και 30 ευρω μειον επιπλεον επειδη την εκανα επαρχια, σε σχεση με περυσι που την ειχα Αθηνα. Ισως ειναι πιο ακριβα επειδη εδω γινονται και τα περισσοτερα τροχαια, δεν γνωριζω.

Επεξ/σία από elpaso1
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, greekfragma είπε

Υποκλιθείτε κι άλλο στα ψιλά γράμματα στις γκρίζες ζώνες και στις πολιτικές που τις βολεύουν. Όλα αυτά αν μιλήσετε με δικηγόρο θα σας πει ότι δεν ευσταθούν. Ο καθένας πορεύεται όπως νομίζει. Απλά αυτή η ευθυνοφοβια και η αναγνώριση των συνταγματικών δικαιωμάτων σας είναι που μας έφερε εδώ 

Δεν είναι ψιλά γράμματα ούτε γκρίζες ζώνες αλλά όροι συμβολαίου που έχεις αποδεχθεί.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, jmmys είπε

Επικοινώνησε με την ασφαλιστική σου για να είσαι 100% σίγουρος τι ισχύει.

Δηλαδή αν κάνω σήμερα ασφάλεια για 1 χρόνο,και σε 2 μήνες μετακομίσω στην άλλη άκρη της Ελλάδας,θα πρέπει να αλλάξω την ασφάλεια μου;;;;;;

Όπως και να έχει,πάρε ένα τηλ στην ασφαλιστική σου.

Οφείλεις να κάνεις μια "πρόσθετη πράξη" όπως λέγεται και να ενημερώσεις για αυτή τη αλλαγή και να πληρώσεις ή να λάβεις την οποία χρηματική διαφορά προκύψει.

Μηνύματα του τύπου εγώ το έχω 15 χρόνια και με καλύπτουν κλπ είναι επικίνδυνα εαν τα λάβεις σοβαρά. Τα ασφάλιστρα βγαίνουν από στατιστικα με βάση τη πιθανότητα να προκληθεί ατύχημα και μια απ' τις παραμετρους που λαμβάνεται υπ'όψιν είναι και ο τόπος διαμονής και κατ''επεκταση κυριος τόπος κυκλοφορίας. Αν ήταν έτσι να μην ασφαλίζεται κανείς στην Αττική και όλοι να δηλώνουμε επαρχία επειδή καλύπτει όλη την Ελλάδα.

Το κατά πόσο θα σε καλύψει μια ασφαλιστική σε τέτοια περίπτωση επαφίεται στο όνομα της και κατά πόσο σημαντικό(δαπανηρό) είναι ένα τροχαίο. Αν θέλει σε καλύπτει, αν θέλει το ψειριζει και τρέχεις... 

• Like 2
Δημοσ.

Όταν μένεις σε μεγάλα αστικά κέντρα υπάρχει επασφάλιστρο. Όπως και όταν υπάρχει και κάποιος νέος οδηγός, έστω και περιστασιακά στο όχημα. Η ασφαλιστική αν γίνει κάποιο ατύχημα θα επιδιώξει να μην καταβάλει όλη ή μέρος της αποζημίωσης, ισχυριζόμενη ότι δεν πληρώθηκε τα ασφάλιστρα που έπρεπε. Φανταστείτε σε κάποιο ατύχημα το δικαστήριο να επιδικάσει αποζημίωση 100 χιλιάδες ευρώ και η ασφαλιστική να καταβάλει τα 80 και τα 20 να πρέπει να τα δώσεις από την τσέπη σου.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, greekfragma είπε

π.χ. μας λένε κάλυψη από ανασφάλιστο αλλά μόνο αν ο ανασφάλιστος μείνει και υπογράψει. Αν εξαφανιστεί τον κυνηγάς.

αυτο δεν το γνωριζα, παντα θεωρουσα οτι αν με σαβουριασει ενα αμαξι και εξαφανιστει,

αρκει να συγκρατησω πινακιδες μαρκα μοντελο και φυσικα επιτοπου μαρτυρες

(αν δεν ειμαι ο μισος πανω στην μηχανη και ο αλλος μισος στο πεζοδρονιο τελος παντων...)

Ειναι ορος σε καποια συγκεκριμενη εταιρια η γενικη πρακτικη?

???

Διορθωση, αν φυγει ο δευτερος εμπλεκομενος η αν δεν ειναι νομιμο το οχημα, αυτος ασφαλισμενος κλπ κλπ

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Σκεφτείτε την απλή περίπτωση που το αυτοκίνητο σας αφήσει στο δρόμο. Η μεταφορά από την οδική θα γίνει στην έδρα που έχετε δηλώσει, με όποια ταλαιπωρία συνεπάγεται αυτό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, Angelo2 είπε

αυτο δεν το γνωριζα, παντα θεωρουσα οτι αν με σαβουριασει ενα αμαξι και εξαφανιστει,

αρκει να συγκρατησω πινακιδες μαρκα μοντελο και φυσικα επιτοπου μαρτυρες

(αν δεν ειμαι ο μισος πανω στην μηχανη και ο αλλος μισος στο πεζοδρονιο τελος παντων...)

Ειναι ορος σε καποια συγκεκριμενη εταιρια η γενικη πρακτικη?

???

Διορθωση, αν φυγει ο δευτερος εμπλεκομενος η αν δεν ειναι νομιμο το οχημα, αυτος ασφαλισμενος κλπ κλπ

Υπάρχει άλλο τόπικ για τις απορίες σου😊

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
13 ώρες πριν, elpaso1 είπε

Ηταν να μετακομισω επαρχια, αλλα τελικα προεκυψε κατι, οποτε παραμενω Αθηνα. Η ασφαλεια ομως που εκανα φετος την εκανα με τα στοιχεια απο την επαρχια, οχι επιτηδες, καθως ηταν να μετακομισουμε. Υπαρχει καποιο προβλημα ή οχι; Να συνεχισω ετσι και με την ανανεωση της ασφαλειας ή να γυρισω τα στοιχεια στην Αθηνα;

Από φίλο ασφαλιστή (που δεν με έχει πελάτη-για να σας προλάβω) μου έχει αναφέρει οτι έχει δικαίωμα η ασφαλιστική να αρνηθεί την κάλυψη εφόσον αποδειχτεί οτι η μόνιμη κατοικία σου δεν είναι η επαρχιακή πόλη που έχεις δηλώσει για να γλυτώσεις ασφάλιστρα.

Πάντως έχω και φίλο που ασφαλίζεται στην επαρχία συστηματικά αλλά δεν είχε πρόβλημα μέχρι στιγμής αλλά δεν εμπλακεί και σε σοβαρό ατύχημα.

2 ώρες πριν, jmmys είπε

Και σε περίπτωση σοβαρού τροχαίου η ασφαλιστική θα κοιτάξει πρωτίστως αν οτιδήποτε aftermarket πάνω στο αμάξι είναι νόμιμο και εχει εγκριση για δημοσιο δρόμο, φώτα,φρένα,ζαντολαστιχα,εξάτμιση κλπ.Αυτα μου είπε επί λέξη ο ασφαλιστής μου.

Σιγά μην κόβουν όποιο όχημα έχει aftermarket ανταλλακτικά. Αν ήταν έτσι τα μισά θα ήταν ανασφάλιστα.

8 λεπτά πριν, Nikosmile είπε

Σκεφτείτε την απλή περίπτωση που το αυτοκίνητο σας αφήσει στο δρόμο. Η μεταφορά από την οδική θα γίνει στην έδρα που έχετε δηλώσει, με όποια ταλαιπωρία συνεπάγεται αυτό.

Η οδική σε πάει σε συνεργείο της περιοχής που έμεινες, σε σπίτι στην περιοχή που έμεινες, σε συνεργείο της έδρας σου ή στο σπίτι σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, agnostos13 είπε

Η οδική σε πάει όπου της βολεύει σε συνεργείο της περιοχής που έμεινες, σε σπίτι στην περιοχή που έμεινες, σε συνεργείο της έδρας σου ή στο σπίτι της έδρα σου.

fixed :ph34r:

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, agnostos13 είπε

Σιγά μην κόβουν όποιο όχημα έχει aftermarket ανταλλακτικά. Αν ήταν έτσι τα μισά θα ήταν ανασφάλιστα.

26 λεπτά

Αλλο είπα,ξαναδιάβασε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αλλο το να δηλωσεις ψευτικα στοιχεια και αλλο να εκμεταλλευτεις τη γκριζα ζωνη.

Εφοσον εχεις σα ΔΟΥ στην επαρχια, τοτε εισαι απολυτα καλυμμενος εαν δηλωσεις εκει . &  -

Δεν ειναι ουτε λαμογια,ουτε και αν το ψαξουν θα σου δημιουργησουν θεμα,αφου φαινεται απο τη ΔΟΥ.Σιγα μη σου βρουν και μεσα απο απο κλησεις και τοποθεσια του κινητου που βρισκοσουνγια να σε χρεωσουν και αναλογα.

Επεξ/σία από Dantε
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Dantε είπε

Εφοσον εχεις σα ΔΟΥ στην επαρχια, τοτε εισαι απολυτα καλυμμενος εαν δηλωσεις εκει . &  -

Δεν ειναι ουτε λαμογια,ουτε και αν το ψαξουν θα σου δημιουργησουν θεμα,αφου φαινεται απο τη ΔΟΥ.Σιγα μη σου βρουν και μεσα απο απο κλησεις και τοποθεσια του κινητου που βρισκοσουνγια να σε χρεωσουν και αναλογα.

Όταν ζητήσουν να αποδείξεις την κατοικία σου με λογαριασμό δεκο η τηλεφώνου......τότε θα τρέχεις......

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Dantε είπε

Ο τόπος κατοικίας είναι αυτός που είναι δηλωμένος στην εφορία,από την στιγμή που αυτό που έχεις δηλώσει στην ασφαλιστική είναι το ίδιο με της εφορίας φυσικά και δεν έχεις πρόβλημα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...